1. نحوه تهیه نان خرما بدون فر
نان خرما یکی از خوراکیهای سنتی و محبوب در بین مردم ایران است. اما گاهی اوقات برای تهیه آن، نیاز به فر داریم. در این پست به شما نحوه تهیه نان خرما بدون نیاز به فر را آموزش خواهیم داد.
مرحله اول در تهیه نان خرما، آمادهسازی خمیر است. برای این کار، باید نانآور (سوخاری) را در یک قوری با آب جوش قرار دهید و دستهایتان را با آب بزنید و خمیر را با دستهای تمیز خوبی بزنید. پس از این کار، خمیر روی دستهایتان را نخستین بار با نمک خیلی کم نرمکنید و سپس در ظرفی با درب بگذارید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید همراه با داغ کردن و ادامه دادن سوخاری روی آن.
در مرحله دوم، نیاز به خشک کردن خمیر است. برای این کار، خمیر را به منظور تخمیر به طول دلخواه کوچک کنید و روی سطح صاف و نازکی مانند جدول یا پودر کاغذ قرار دهید و آن را در آفتاب یا در جای خشک و خنک به مدت دو روز قرار دهید.
در مرحله سوم، باید خمیر داغ کلوچه را با خرمای بریده شده مخلوط کرده و با دستانتان دقت را به خرما داده و سپس آن را با دستهای شما به یک کرات زیبا و نرم مدرج شده| مدل میدهید. بعد از این کار، نان خرما را چوب یا مارپیچی مدرج شده را که ابتدا قبل از مدل سازی با آرد قرار دادهاید به دستی خیلی نرم و رطوبت کم یا با سنگینی نسبی نان خرمایتان را روی آمادهسازی کوچکتر بگذارید. به مدت یک شب آن را گذاشته، تا در ترمیم بهتر کرکههای هوا خود، نان خرمایتان آماده شود.
در نهایت، نان خرما را باز کنید و در قالبهای دلخواه خود برای خودتان و دیگران سرو کنید. میتوانید نان خرمای رو به موقع با بهترین روغنها، پنیر و یا مربا و حتی نعناع تزیین کنید. این گزینه بسیار سالم و خوشمزه برای صبحانه و یا میانوعده میباشد و از طعم واقعی نان خرما لذت خواهید برد.
2. مواد لازم برای تهیه نان خرما بدون فر
تهیه نان خرما بدون فر یکی از راحتترین و سالمترین روشهای پختن نان محسوب میشود. برای تهیه این نان نیاز به چند مادهی اولیه دارید که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
مواد لازم برای تهیه نان خرما بدون فر عبارتاند از: نان خشک، خرما، آب، شیره عسل، دارچین و پیاز آب دادهشده.
ابتدا نانها را به قطعات کوچک تر شکافته و در ظرفی با آب خیس میکنیم تا نرم شوند. سپس خرمای روی سینیها یا روی یک پوشش سیلیکونی قرار داده شده را میریزیم و برای دمای پخت مناسب به عرض ۲۵ سانتیمتر درون یک قدر میل کنیم. در ادامه یک لیوان آب تهیه شده و به قدر کافی بر روی خرما میریزیم.
سینی خرما را به داخل قدر قرار میدهیم و ده دقیقه دمای ملایمی روی آن قرار میدهیم تا خرمای موجود در سینی با آب همجوشی کند. سپس با استفاده از یک پنکه دارای فن، خرما را خشک میکنیم. برای تهیه شیره عسل میتوان از شکر، هویج تازه و آب استفاده کرد.
در نهایت با استفاده از پیاز آب دادهشده، شیره عسل، دارچین و پودر نان، خرمای خشک شده را با هم مخلوط کرده و به صورت خرده پاکتهایی شکل داده و در یخچال نگهداری میکنیم. نان خرمای بدون فر در هر زمانی که شما بخواهید، به راحتی قابل مصرف میباشد و به عنوان یک نوع خوراکی سالم، پر از انرژی و معدنیات ضروری قابل مصرف است.
3. آماده سازی مواد برای تهیه نان خرما بدون فر
در این موضوع قصد داریم که راهنمایی لازم برای آماده سازی خامه نان خرما را بدون استفاده از فر ارائه دهیم. مرحله اول در آماده سازی این نوع نان، شامل آماده سازی مواد اولیه است. برای آماده سازی مواد اولیه، باید خرماهای تازه را در آب خیسانده و سپس آن ها را با چاقو یا فریزر خرد کرد.
مرحله بعدی آماده سازی مواد برای تهیه نان خرما، مرحله تهیه خمیر است. برای تهیه خمیر می توان به جای آرد گندم، آرد جوی و یا آرد نخود را استفاده نمود. سپس به آرد اضافه کردن آب طبیعی و یا شیربه تا مواد با هم ترکیب شوند و یک خمیر نرم و رطوبت دار به دست آید.
در مرحله بعدی، خمیر را به صورت دایره ای شکل دهید و بر روی آن خرما را قرار دهید. سپس خمیر را دور خرمای شما بچرخانید تا خرما درون پیکان خمیر قرار بگیرد. در این مرحله، باید خمیر را به خوبی در دور خرما چسبانید تا در هنگام پخت نان، از هم جدا نشود.
بعد از اینکه نان خرما آماده شد، آن را درون قابلمه یا ماهیتابه به مدت 15 تا 20 دقیقه پخته و نان تازه و لذیذ خود را در دست خواهید داشت. در نهایت، نان خرما را از قابلمه یا ماهیتابه خارج نموده و به صورت داغ و تازه سرو کنید.
4. ترکیب مواد برای تهیه نان خرما بدون فر
تهیه نان خرما بدون فر به وسیله ترکیب مواد آسان و ساده ای انجام می شود که این روش غنی از نمک و نشاست است و همچنین بدون هرگونه مواد نگهدارنده استفاده می شود. این نوع نان خرما پاسخی به خواسته های افرادی است که دنبال یک غذای سالم و طعم دار بدون افزودن فر هستند.
ارکان اصلی برای تهیه این نان شامل ترکیب مخلوطی از نان برنج، نان جوانه گندم، شکر خرما، عسل و فلفل هستند. برای تهیه چنین نانی، ابتدا مخلوطی از سه نوع نان را با هم ترکیب می کنیم. سپس یک فنجان آب به همراه نصف فنجان شکر خرما و نیم قاشق چایخوری فلفلی را به مخلوط نان اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم.
سپس به مخلوط قبلی، نصف فنجان عسل درجه یک را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کرده و ماساژ می دهیم تا به یکدیگر بچسبند. بعد از آن، گردشی کوچک از مخلوط می کنیم تا از پیچیدگی جلوگیری شود و سپس آن را به شکل های دلخواه که بیشتر به نان های ریز شکل مانند کلوچه شبیه است ساخته و در طبقه حرارتی قرار می دهیم.
از آنجایی که در این روش از فر استفاده نمی شود، باید نان خرما را به دقت مراقبت کرده و بعد از چند دقیقه حرارت در طبقه حرارتی، آن را جابجا کرده و دوباره بر روی طبقه حرارتی قرار دهید تا مواد داخلی نان خوب پخته شوند. بعد از اینکه نان خرما سفید شده و درست پخت شده آماده تقدیم خوردن است.
5. روش پخت نان خرما بدون فر
نان خرما یکی از انواع خوراکی های محبوب در مناطق خاورمیانه و خاصیت های بسیار مفیدی برای سلامتی انسان دارد. روش های پخت این نان اغلب با استفاده از فر انجام می شوند، اما روش های بدون استفاده از فر نیز برای پخت این نان وجود دارد که در ادامه به بیان آنها می پردازیم.
روش اول: نان خرما بدون فر با استفاده از تابه
برای پخت نان خرما نیاز به تابه دارید. برای شروع، خرمای انتخاب شده را باز کنید و سپس مغز آن را در یک ظرف جدا کنید. بعد از جدا کردن مغز خرما از پوست آن، پوست خرما را پاک کرده و فردا خودرو را بر روی تابه قرار دهید و متوجه شوید که پوست خرما در حال تغییر رنگ است. بعد از تغییر رنگ، پوست خرما را از تابه تفکیک کرده و پوست خشک خرما را درون برش های آن قرار دهید و به مدت 10 دقیقه روی شعله ملایم تابه تصاویر دهید.
روش دوم: نان خرما با استفاده از ماکروویو
این روش برای سرعت بخشیدن به پخت نان خرما مورد استفاده قرار میگیرد. برای شروع، مغز خرمایی که می خواهید در نان خرما استفاده کنید را به داخل یک لیوان قرار دهید. سپس، لیوان را باکره یا فیلم سرد بپوشانید و به مدت 1 دقیقه در مایکروویو بگذارید.
روش سوم: پخت نان خرما بااستفاده از تابه و قرمز کردن از بالا
در این روش، مغز خرمایی که می خواهید در نان خرما استفاده کنید را پوست کنید و پس از آن آن را به زیر نخودی کرده و روی تابه قرار دهید. سپس نان خرما را با دقت برعکس کنید و به مدت 5 دقیقه قرمز کنید. بعد از پخت، نان خرما را از تابه خارج کرده و برای زمینه پخت به دیگران قرار دهید.
در نهایت به شما توصیه می کنیم که در انتخاب خرما برای پخت نان، خرمای پر رطوبت و سفت را انتخاب کنید. انواع خرما های دگرگون و کشمش شده که در بازار رایج هستند، پتانسیل به حداقل رسیدن سفتی نان را دارند.
6. استفاده از قیف خرمای تازه برای تهیه نان خرما بدون فر
برای تهیه نان خرما بدون فر، می توان از قیف خرمای تازه استفاده کرد. این روش ساده و کارآمدی است که به آسانی می توان در خانه انجام داد. در این روش، قیف خرمای تازه را به صورت منظم و به روش های مختلف خرد می کنیم، سپس با یک مقدار آب داغ مخلوط می کنیم و در نهایت نان خرمای تازه تهیه می شود.
برای شروع، قیف خرمای تازه را برداشته و ابتدا باید آن را با یک چاقو تیز خرد کنیم. بهتر است قیف ها را به اندازه کوچک تری خرد کنیم، تا اینکه نان خرما با کیفیت به دست آید. پس از خرد کردن قیف ها، آنها را در یک وعده ظرف مستطیل شکل قرار دهید و با یک مقدار آب داغ مخلوط کنید.
می توانید از نوع قیف خرمایی استفاده کنید که نسبتاً نرم تر باشد، چرا که این نوع قیف عموماً برای تهیه نان خرما به کار می رود. پس از مخلوط کردن قیف خرما با آب، می توانیم آن را درون ماشین نانوایی قرار دهیم، یا در صورت نداشتن ماشین نانوایی، از یک قالب برای خمیر نان خود استفاده کنیم.
در نهایت، نان خرمای تازه را درون یک قالب برای نان بگذارید و درون فر بگذارید تا برای چند دقیقه داغ شود. پس از پخت نان، با دستکش های مناسب آن را از قالب خارج کنید و در میان دیگر قطعات خرما قرار دهید تا سرد شود. در این مرحله، نان خرمای تازه شما آماده مصرف است.