نان برنجی در خانه چگونه تهیه شود؟
برای تهیه نان برنجی در خانه ابتدا باید برنج را خیس کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت داخل آب بگذارید تا آب بگیرد. سپس برنج را آبکش کرده و به کمک یک آسیاب چرخان مرتب چرخانید تا به شکل یک عجیبه خمیری و تفت داده شده باشد.
بعد از آسیاب کردن برنج، شکر، جوانه گندم، سرکه و آب را به آن اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا یک خمیر عالی و سفت درست کنید. سپس خمیر را نیم ساعت تا یک ساعت در دمای اتاق رها کنید تا خمیر کاملاً ترش بشود.
سپس با دستان یا با یک قاشق، توپ های کوچکی از خمیر درست کنید و آنها را به شکل یک قرص مسطح و کوچک دربیاورید. پس از آن، یک تابه را روی شعله متوسط لرزان کنید و روغن را به آن اضافه کنید. سپس نان های برنجی را به کمک زیره و تخم مرغ روی هر دو طرف آنها پخت کنید تا طرف های آنها به رنگ طلایی دربیایند.
در نهایت، نان های برنجی خود را از تابه خارج کرده و روی یک سفره یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی را به خود جذب کند. بهتر است این نان ها را با چای گرم، کره خشک یا مربای مورد علاقه خودتان سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه نان برنجی در خانه
برای تهیه نان برنجی در خانه، نیاز به موادی داریم که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
1- برنج: برای تهیه نان برنجی در خانه، نیاز به برنج داریم. برنج باید دو سه بار از قبل به شستشو برسد تا نیمه پخته شود. بعد از شستشو، آن را در آب سرد قرار دهید، حوضچۀ آب را پر کنید و در برابر حرکتهای ملایم بگذارید تا لعابش کمرنگ شود.
2- کمی نمک: برای اینکه نان برنجی شما بهترین طعم را داشته باشد، لازم است که با کمی نمک تزئین شود. نمک را قبل از پخت کردن به برنج اضافه کنید.
3- آب: برای پخت نان برنجی، به آب نیاز داریم. برای پختن نان برنجی، لازم است که آب را در قابلمۀ مناسبی برای پخت در دسترس داشته باشیم.
4- یک قابلمۀ پهن: برای پخت نان برنجی، نیاز به یک قابلمۀ کف پهن ویا تابه داریم. این قابلمۀ پهن به طور معمول در دسترس خانوادههاست.
5- روغن: برای پخت نان برنجی، به یک کمی روغن نیاز داریم. از روغن حیوانی از جمله گوشت یا کره استفاده نمیشود، از روغن نباتی استفاده میشود.
با داشتن این مواد، پخت نان برنجی در خانه به راحتی انجام خواهد شد. در نهایت برای رسیدن به نتیجۀ خوب، بهتر است از شیوه پخت کاملاً طبق دستورالعمل استفاده شود.
نحوه آماده سازی مواد برای نان برنجی خانگی
آماده سازی مواد برای نان برنجی خانگی از چند مرحله تشکیل میشود که در ادامه به توضیح هر یک از آنها میپردازیم:
مرحله اول: پخت برنج
در مرحله اول برای آماده کردن مواد برای نان برنجی، میتوانید برنج را با حجم مورد نیاز برای تهیه نان بخارپز یا درون قابلمه پخته و آن را روی یک سینی جداگانه قرار دهید تا خنک شود.
مرحله دوم: آماده سازی گوجه فرنگی و پیاز
در این مرحله، باید گوجه فرنگیها را به صورت فردی خرد کرده و پیاز را با چاقو به صورت ریز خرد کنید.
مرحله سوم: تفت دادن گوجه فرنگی و پیاز
در مرحله سوم، شما باید روغن را در ظرفی تهیه شده، گرم کرده و پیازها را در آن تفت دهید. سپس، گوجه فرنگیهای خرد شده را به آن اضافه کنید و آن را با هم مخلوط کنید و به مدت 7-8 دقیقه با حرارت کم تفت بدهید.
مرحله چهارم: مخلوط کردن برنج با تفت داده شده
در این مرحله، باید برنج پخته شده را به تفت داده شده تفت داده شده اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم: تهیه ظرف برای پخت نان برنجی
در مرحله پنجم، باید ظرف مناسبی را برای پخت نان برنجی خود آماده کنید. در این مرحله میتوانید از قالب کوچک کاربری تر برای پخت نان برنجی استفاده کنید.
مرحله ششم: پخت نان برنجی
در این مرحله، با استفاده از قالب مناسب، مرحله قبلی تهیه شده را در داخل با برچسب کفهای جداگانه و با روغن کم به مدت 8-10 دقیقه پخته و سپس آن را به مدت 2 دقیقه تحت شعله بالا قرار دهید تا روی نان خوشرنگ شود.
مرحله هفتم: سرو کردن و نوش جان کردن
نان برنجی شما آماده است. شما میتوانید آن را به همراه سیب زمینی سرخشده و یا کنسروهای سبزی بخورید. همچنین میتوانید آن را به صورت دیگری با نان تست و برگر همراه کنید و از آن به عنوان یک غذای خوشمزه و خوشمزه لذت ببرید.
طریقه مخلوط کردن مواد برای نان برنجی در خانه
نان برنجی یکی از خوراکیهای سنتی و محبوب در ایران است که از برنج، آرد، شیر، روغن و نمک تهیه میشود. اگر شما هم دوست دارید با طعم شیرین و لذیذ نان برنجی خودتان را در خانه تهیه کنید، میتوانید از طریق چند مرحله ساده به راحتی این کار را انجام دهید.
ابتدا یک لیوان آرد را در کاسهای بریزید و یک قاشق غذاخوری شیر، دو قاشق غذاخوری روغن و نمک به آن اضافه کنید. سپس به تدریج شیر را نیز به کاسه اضافه کنید و همهی مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا تبدیل به یک خمیر یکنواخت شود.
سپس نوبت به اضافه کردن برنج خطی میرسد. ۲۰۰ گرم برنج آماده شده را یک کمی داغ کرده و سپس به مخلوط آماده اضافه کرده و مجدداً آن را با یکدیگر مخلوط کنید.
سپس یک تابه با فر کوچک را به روی شعله گاز قرار دهید و با استفاده از یک قاشق غذاخوری، خمیر را به تابه بریزید و پهن و صاف کنید. بهتر است از همان ابتدا به اندازهی دلخواه خمیر تهیه کنید تا در تابه شما مناسب بماند.
نان برنجی را به مدت حدود ۵ دقیقه با شعله ی متوسط تهیه کنید تا سطح آن طلایی رنگ شود و سپس آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بهتر است قبل از خوردن نان برنجی، آن را به مدت چند دقیقه داخل فر گرم کنید تا دوباره نرم و گرم شود. این طریقه برای تهیهی نان برنجی خانگی بسیار آسان و سریع است و باعث خواهد شد که از طعم قشنگ و خوشمزهی نان برنجی خانگی لذت ببرید.
روش آماده کردن مایه نان برنجی در خانه
روش آماده کردن مایه نان برنجی در خانه
مایه نان برنجی یک خوراک اصیل کشورمان است که از قدیم الایام تا به امروز مورد پسند و علاقه مردم ایرانی قرار دارد. این خوراک از برنج، آرد، شکر و روغن ساخته می شود.
محل تهیه و آماده سازی مایه در خانه، معمولا در مستقلات خانوادگی صورت می گیرد. بهترین نوع برنج برای تهیه مایه، برنج پلویی است که سفید و براق است و بدون ترک در داخل آن می باشد. قبل از شروع به تهیه مایه، برنج را داخل آب حدود ۵ الی ۶ ساعت خیس می کنیم تا ذرات برنج نرم شود.
برای آماده سازی مایه، دوست داران باید به این نکته توجه کنند که میزان و نوع قند بسیار مهم است. برای هر چه بهتر شدن طعم مایه باید کمی بیشتر از میزان معمولی قند اضافه شود. همینطور در صورت تمایل به استفاده از قند صنعتی در آماده سازی مایه، بهتر است از نوع قند رنگی استفاده نشود.
پس از انجام مراحل بالا برای آماده سازی مایه باید روغن را در قابلمه بریزیم و اجازه دهیم که کمی گرم شود. برنج را به صورت یکجا به روغن اضافه کنیم و همراه با شکر و آرد به خوبی مخلوط کنیم. سپس مایه را با شعله کم اجازه می دهیم که برای حدود یک ساعت درون قابلمه باقی بماند تا مایه کاملا پخته شود.
آماده شدن مایه را با آزمون بافت آن می توان بررسی کرد. برای این کار مایه را با چاقوی تیز بریده و اگر شکستگی در آن وجود نداشته باشد تهیه ی مایه نان برنجی خانگی شما کاملا آماده سرو شدن است.
طرز پخت نان برنجی در خانه
نان برنجی یکی از خوراکیهای محبوب در مناطق مختلف ایران است که به صورت سنتی تهیه میشود. این نان با استفاده از نان لواش، برنج و گوشت یا سبزیجات درست میشود.
برای تهیه نان برنجی در خانه ابتدا باید برنج را در آب به مدت نیم ساعت خیس کنید. سپس برنج را آبکشی کرده و به همراه یک قاشق آرد، یک عدد تخممرغ و نمک و فلفل به قسمتی از نان لواش اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
سپس گوشت خورده یا سبزیجات مورد نظر را روی قسمتی از نان لواش قرار داده و برنجی که توسط مخلوط کردن آماده شده را به داخل ظرف کوچک ریخته و روی گوشت خورده یا سبزیجات قرار دهید. سپس با استفاده از دستتان نان را برای پوشش گوشت خورده یا سبزیجات بپیچید و با کمک تخته و دست آن را تخت و اندازه آن را اصلاح کنید.
حالا باید نان برنجی را به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر آرام شود و مواد داخل نان به هم چسبیده و سفت شود. سپس با استفاده از تخته و کارد باید نان برنجی را برای مورد پخت درون ماشین روشن کنید.
باید به نظر دقت داشته باشید که نان برنجی باید به صورت ظریف و شفاف پخته شود. برای این منظور، میتوانید در مدت پخت همیشه سری به درون ماشین بزنید و اطمینان حاصل کنید که نارنجی نان به صورت ظریف و سبک است. با پخت در دستگاه نان برنجی خواص بیشتری به آن اضافه میشوند مانند طعم فوق العاده، افزایش ماندگاری و کاهش دادن زمان پخت. در پایان بهتر است بعد از پخت نان برنجی را با پنیر و چای سرو کنید.
با پیروی از مراحل فوق شما میتوانید نان برنجی خوشمزه و لذیذی در خانه تهیه کنید که همه از آن لذت خواهند برد.
