نان تابستانی بدون فر با خمیر مایه
خمیر مایه یکی از مهمترین ویژگیهای نانهای تابستانی است. اما شما میتوانید نانهای تابستانی مورد علاقه خود را بدون استفاده از خمیر مایه تهیه کنید. این نوع نانها بهترین گزینه برای افرادی هستند که به دلایل سلامتی، مصرف غذاهایی با خمیر مایه را ترجیح نمیدهند.
برای تهیه نان تابستانی بدون خمیر مایه، ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنید. به عنوان مثال، شما میتوانید از آرد نخود، آرد جو، آرد گندم سفید و آرد یونجه استفاده کنید. به مواد مانند پنیر، پیاز، سیر و خیار هم میتوانید اضافه کنید تا طعم و مزه بهتری به نان شما ببخشد.
سپس باید مواد را در یک کاسه مخلوط کنید و آب را به آرامی اضافه کنید تا مواد با هم مخلوط شوند و خمیر به دست آید. سپس خمیر را به صورت گرد کنید و به اندازهی دلخواه به دستههای کوچکتر تقسیم کنید.
حالا باید دستههای خمیر را به صورت صاف و مسطح روی حوله یا پارچه انباشته کنید و برای حدود نیم ساعت در یخچال قرار دهید. سپس، نان شما آماده است و میتوانید آن را درون فر، تاوان یا حتی بر روی آتش تابستانه بپزید تا با دمای دلخواه شما برسد.
در نتیجه، نان تابستانی بدون خمیر مایه یک گزینه سالم و خوشمزه برای غذا خوردن در فصل گرمای تابستان است. با انواع مواد خامی که میتوانید به آن اضافه کنید، میتوانید نان خوشمزه و منحصر به فردی برای خود تهیه کنید.
طرز تهیه نان خانگی با خمیر مایه
نان خانگی با خمیر مایه، نانی است که با استفاده از خمیر حاصل از ترکیب آرد، آب و یک نوع مایه (مانند خمیر نان قهوهای یا خمیر ماست) تهیه میشود. طرز تهیه این نان بسیار ساده است و میتوان در کمتر از یک ساعت نان خانگی خود را درست کرد.
ابتدا باید خمیر مایه را آماده کرد. برای این کار، در یک کاسه کوچک، مایه را با آب مخلوط کنید. سپس، آرد را به تدریج به مخلوط مایه و آب اضافه کنید و آن را استحکام ببخشید تا خمیر روان و نرم شود. سپس خمیر را به مدت حداقل 30 دقیقه در محیط گرم و رطوبت بالا قرار داده تا به حالت دوبرابر بزرگ شود.
پس از گذشت زمان لازم، خمیر را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با دست شکل لازم را برای نان خود بدهید. سپس، نان شکل داده شده را درون تابه تخت قرار دهید و آن را با فواصل مناسب بر روی شعله قرار دهید. پس از 5 تا 10 دقیقه، نان خانگی شما آماده است. در صورت تمایل میتوانید قبل از پخت، روی نان خانگی خود به کمک یک خنجر یا تیغه، نوارهایی را روی نان خود شکل دهید.
در ادامه، اگر مایل به تهیه نان خانگی با خمیر مایه و دیگر ترکیبات هستید، میتوانید طبق مراحل بالا خمیر مایه را با مواد مورد نظر خود ایجاد کرده و نانی با طعم و مزه متفاوت تهیه کنید.
نان شب تابستانی بدون فر با خمیر مایه
نان شب تابستانی باید با خصوصیاتی مانند سبک و بدون فر و خمیر مایه تولید شود تا با شرایط آب و هوایی تابستان سازگار باشد. یکی از روشهای تهیه نان شب تابستانی، استفاده از خمیر مایه به جای خمیر خمیر خشک است که تقریبا بدون نیاز به تخمیر و استراحت میباشد.
برای تهیه نان شب تابستانی با خمیر مایه، ابتدا باید اجزای مورد نیاز مانند آرد، شیر سرد، آب یخ زده، شکر و نمک را در یک کاسه مخلوط کرده و خمیر را به داخل ظرف قرار دهید. خمیر را به مدت چند دقیقه با استفاده از یک میکسر یا هندزفری با سرعت بالا مخلوط کنید تا آن را به حالتی دانهدار تبدیل کنید.
در مرحله بعد، باید خمیر را بر روی یک سطح پاک و یخزده قرار دهید و با دست به شکلی دلخواه خمیر را شکل دهید. سپس خمیر را درون قابلمه یا تابه سرخ کنید. برای پختن نان شب تابستانی با خمیر مایه، باید مراقب باشید که حرارت قوی نباشد و بهتر است به کمک حرارت متوسط آماده شود.
نان شب تابستانی با خمیر مایه یکی از بهترین گزینههای موجود برای افرادی است که به دنبال غذاهای سبک و سالم در تابستان هستند. با استفاده از این خمیر، میتوانید نانی با پوسته خارجی شکسته و داخلی نرم و لذیذ تهیه کنید که در کنار سوپها و سالادها میتواند سرویس شود.
روش ساخت نان خامهای بدون فر با خمیر مایه
برای ساخت نان خامهای بدون فر با خمیر مایه ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. مواد شامل آرد، نمک، خمیر خوراکی، آب، شکر و خامه هستند. در یک ظرف مخلوط کن، آرد، نمک، خمیر خوراکی و شکر را با هم مخلوط کنید و سپس به آن آب اضافه کنید و با استفاده از دستگاه میکسر به خوبی مخلوط کنید تا خمیر خامهای حاصل شود.
سپس خمیر را روی سطح کار باز کرده و برای حدود ۵-۱۰ دقیقه نیزه به نرمی بکنید تا خمیر لطیف و یکنواخت شود. پس از این کار، خمیر را به صورت آرد کاری برید و هر قطعه را به شکل مورب مثلثی بچینید. سپس هر یک از قطعات را مثلثی بچینید و کنار هم بیاورید، سپس قسمت بالایی نان را با خامه پر کنید و فشار دهید تا بر روی قسمت پایین قرار بگیرد.
قسمت بالایی نان را با نوک چاقو برش داده و روی آن مقداری کره سرخ کرده داشته باشید. بهتر است نان درون قابلمه یا تابهای با درب وارد شود و برای ۱۵-۲۰ دقیقه پخته شود تا به مرحله دوم پخت رسیده و طلاق خوبی درون آن شکل گیرد. سپس نان خامهای بدون فر با خمیر مایه شما آماده است!
نان روزانه خانگی با خمیر مایه در حجم کم
نان روزانه یکی از اصلیترین جزء وجودی در سبد خانوارهای ایرانی است. در ادامه به توضیح این موضوع و نحوه تهیه نان خانگی با استفاده از خمیر مایه در حجم کم پرداخته خواهد شد.
خمیر مایه یک ماده مهم و اساسی در تولید نان است. کاربرد خمیر مایه در تهیه نان سنتی علاوه بر بهبود طعم و کیفیت نان به کاهش مصرف افزودنیهای شیمیایی مورد استفاده در نانهای صنعتی نیز کمک میکند. با استفاده از خمیر مایه، میتوان نان سنتی خانگی با کیفیت بالاتری را تهیه کرد.
در تهیه نان روزانه با خمیر مایه در حجم کم، ابتدا میزان خمیر مایه لازم برای تولید نان مناسب محاسبه میشود. سپس، با مخلوط کردن آرد، آب و نمک، مواد اولیه برای تهیه خمیر آماده میشود. سپس، خمیر مایه به مواد تهیه شده اضافه میشود و تا هنگامی که خمیر بلند و کرم رنگ شود، با یکدیگر مخلوط میشوند. بعد از آماده شدن خمیر، آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و به صورت دستی یا با استفاده از ماشین نان ساز، به شکل گرده در میآورند. سپس، آنها را به مدت حداقل یک ساعت در محیط گرم نگه داشته و بعد از آن، درون فر قرار میدهند.
تولید نان خانگی با خمیر مایه در حجم کم، همچنین میتواند به عنوان یک راه حل سالم برای مشکل نان فسادده در خانهها عمل کند. در این روش تهیه نان، مصرف افزودنیهای شیمیایی مورد استفاده در نانهای صنعتی حذف میشود که میتواند برای بسیاری از افراد ضرر داشته باشد. علاوه بر آن، مصرف نان خانگی با خمیر مایه در حجم کم، هزینه های خانواده را نیز کاهش میدهد.
در نتیجه، تولید نان خانگی با خمیر مایه در حجم کم، یک راه حل سالم و ارزان قیمت برای بهبود کیفیت و کاهش هزینه های سبد خانوار میباشد.
نان کنجدی بدون فر با خمیر مایه
نان کنجدی بدون فر با خمیر مایه یکی از آسانترین روشها برای پختن نان در خانه است که با استفاده از خمیر مایه جوانه دهی شده و طعم عالی ارائه میدهد. این نوع نان یکی از پرفروشترین انواع نانهای خاموشی در ایران بوده و دارای مفهوم سادگی و باز به زمینی بودن است.
ابتدا برای تهیه نان کنجدی بدون فر بهتر است برای خمیر از آرد برنج یا آرد گندم یا مخلوطی از هر دو استفاده کنید. در ادامه، با بهبود طعم، بهتر است از نمک اسید سیتریک و کمی بیکینگپودر استفاده کنید.
وقتی خمیر آماده شد، با کمک یک قاشق، پهن و مسطح شده و روی آن کنجد بریزید تا به خوبی به خمیر الصاق شود. سپس با استفاده از ماچ، خمیر را به هم میزنید و از روی ان با بلیط یا انگشتان خود یک شکل مثلثی بسازید.
سپس نان کنجدی را بر روی تابه گرم کنید و از هر دو طرف به علائمی رسید تا پخته شود. با استفاده از این روش ساده، به راحتی میتوانید در منزل خود نان کنجدی خوش طعم و با کیفیت بگیرید که علاوه بر مزه خوب، دارای مواد غذایی مفیدی برای سلامتی بدن شماست.