1- طرز تهیه نان با خمیر مایه بدون استفاده از فر
در این روش برای تهیه نان از خمیر مایه استفاده می شود. در مرحله اول، برای تهیه مایه خمیر، تره فرنی و شکر و آب گرم به یکدیگر مخلوط می شوند و به مدت 10 دقیقه قرار داده می شوند. سپس مواد خشکی مانند آرد، نمک و خمیر خشک به مایه اضافه می شود و تمامی مواد با هم مخلوط می شوند. در این مرحله، بهتر است خمیر را با دست به دقت مخلوط کرد تا مواد به صورت یکدست به هم برخورد کنند.
در مرحله بعد، خمیر را روی سطح کار و با استفاده از ماهیچه کفی آن را با شده پهن کنید. سپس خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را در قالب نان خود بپوشانید. سپس داخل قالب را با غذایی روغن اسپری شده روی حرارت قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه پخت کنید. در طول این مدت، نان به خوبی بیشتر می پزد و جاهایی که غذا بهشت نیست برای شما قابل استفاده خواهد بود.
بعد از ۳۰ دقیقه، نان را با یک دست دور قالب آن را خراشیده و وقتی کاملا سرد شد، با چاقو از قالب حذف کنید. حالا نان خود را می توانید برای مصارف مختلفی مانند صبحانه، ناهار و شام به همراه سالاد و مواد مختلف دیگر استفاده کنید.
2- ساخت نان بدون استفاده از فر
ساخت نان در منزل یکی از کارهایی است که ممکن است از آن لذت بروده و باعث افزایش دانش آشپزی شود. اما معمولاً برای پخت نان از فر استفاده می شود که ممکن است برای برخی از افراد دسترسی به آن دشوار باشد. در اینجا طریقه ساخت نان بدون استفاده از فر را برای شما شرح می دهیم.
مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت نان بدون استفاده از فر، آرد، خمیر نان، نمک، آب و یک هفته خمیر نان را شامل می شود. این مواد را با هم مخلوط کرده و یک هفته آن را در دمای اتاق نگه دارید. در هر روز این خمیر را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و به مدت چند دقیقه با دست شیرین کنید. سپس آن را در قالبی که می خواهید پخته شود قرار داده و برای ۴۰ دقیقه درون قالب بگذارید.
در این مرحله، آیده پختن نان شما آماده است. شما می توانید برای این کار از یک قابلمه استفاده کنید. ابتدا قابلمه را با یک پارچه نمکی پوشانده و حرارت را به حداکثر برسانید. سپس نان خمیری خود را در آن قرار دهید و درون آن پوشش روی nتز گذاشته و آنرا با یک دریچه کوچک بر روی آن بگذارید تا بخار خارج شود.
پس از ۲۰ دقیقه ، شما می توانید نان خود را به مدت ۱۰ دقیقه در قابلمه بدون نمک بگذارید تا به رنگ طلایی درآید. پس از پخت ، نان را به وسیله یک دستمال دور شده و روی وسایل یخچالی خود قرار دهید تا سرد شود. حالا نان بدون استفاده از فر شما آماده است و می توانید آن را با غذای خود سرو کنید و لذت ببرید.
3- نحوه پخت نان با خمیر مایه بدون فر
نان به عنوان یکی از مهمترین نوع غذاها در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر، پختن نان با استفاده از خمیر مایه و بدون نیاز به فر یکی از روشهای محبوب در آشپزی خانگی است و بسیار کاربردی میباشد. در این روش، خمیر مایه سبک و روان تر از خمیر مایه نان معمولی است، از این رو پختن نان بیشتر شبیه به پختن یک نان لواش تند میباشد.
روش پخت نان با خمیر مایه بدون فر، بسیار ساده و راحت است. ابتدا خمیر نان را به خوبی میکنیم و آن را به یک قطعه ی کوچک تقسیم میکنیم. سپس، این قطعات خمیر را به صورت یک دایره ی نازک و یا باریک مشابه یک لواش کوچک، باز کرده و روی یک تابهی ضد چسب به سرخ کردن میگذاریم. هنگامی که یک طرف آن طلایی شد، از طرف دیگر روی تابه قرار داده و آن را هم سرخ میکنیم. نان تازه ترین زمانی که سرخ شده و دارای تفت داخلی شود پس از پخت، نان را به سادگی از تابه بردارید و بر روی سطح صاف قرار دهید.
نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که خمیر نباید روی تابه دراز شود و تمام سطح تابه را پوشاند. این موضوع موجب میشود تا نان به جای سرخ و کردن به صورت آجیلی شود و طعم اصلی آن را از دست بدهد. همچنین، برای بهبود طعم و عملکرد خمیر مایه، میتوانید از ادویههای مختلفی مثل سیر خرد شده، جوانه ی ذرت، کمی شور، یا برگ تنباکو استفاده کنید.
4- روش ساخت نان بدون فر
روش ساخت نان بدون فر یکی از روشهای قدیمی و سنتی پخت نان است که در کلیه سنین و بهخصوص در مناطق روستایی مورد استفاده قرار گرفته است. پخت نان بدون فر به این معنی است که برای پخت نان از مواد اولیهی ساده استفاده میشود و ابزارهای پختنان سنتی به کار میروند.
برای شروع، ابتدا مواد اولیهی نان باید آماده شود. مواد اولیهی نان شامل آرد، نمک، آب، مخمر و شیر (جهت افزایش طراوت و نرمی نان) است. برای آسانی کار، همهی مواد را در یک ظرف مخلوط میکنیم و خمیری با آن تهیه میکنیم. سپس، خمیر نان را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در جای گرم برای خمیر شدن قرار میدهیم.
پس از خمیر شدن، خمیر نان را به دو تکه برش میدهیم و به شکل گرد در میآوریم. سپس، هر دو تکه خمیر را به اندازهی یک دهنه به روی دستهای خود میگذاریم و روی آنها را صاف میکنیم. سپس، نان های خمیری را درون یک پلاستیک یا محیط گرم و مرطوب قرار میدهیم و به مدت۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر میکنیم تا خمیر با بافت مناسبی سرخ شود.
در ادامه، نان باید به روی شعلهی آتش قرار گیرد. برای این کار، از دستگاه نانجوی سنتی (کوماج) استفاده میشود. نانجوی سنتی را با سوخت هیدروژن روشن میکنیم و سپس نان ها را بر روی سطح زیرین آن قرار میدهیم. پس از گذشت ۵ تا ۱۰ دقیقه، نان ها از طریق این روش آماده خوردن هستند.
در نتیجه، روش ساخت نان بدون فر یکی از روشهای سنتی که بیشتر در مناطق روستایی مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند در کنار روشهای دیگری به منظور تنوع در سبد غذایی مصرف کننده استفاده شود. علاوه بر این، با وجود تکنولوژی دستگاههای نان ساز و فرهای قدرتمند، میتوان از این روش سنتی نیز در برخی مناطق مختلف جهان بهره برد.
5- نان خمیری بدون استفاده از فر
نان خمیری یکی از غذاهای محبوب و پرکاربرد در سراسر جهان است. با این حال، برخی از ماها برای پخت نان خمیری نیاز به فر داریم و در صورتی که فر در دسترس نباشد نمیتوانیم نان خمیری درست کنیم. با این وجود، راهکارهایی برای پخت نان خمیری بدون استفاده از فر وجود دارد.
روش اول پخت نان خمیری بدون استفاده از فر با استفاده از ماهیتابه یا قوری آهنی است. در این روش، ماهیتابه یا قوری آهنی را روی حرارت متوسط گرم کنید. بعد از آن، خمیر به صورت کروی را روی ماهیتابه یا قوری آهنی قرار دهید و آن را به مدت 20 دقیقه میپزید. سپس خمیر را برگردانید و همان عمل را برای طرف دیگر هم انجام دهید. در نهایت، نان را با پوشاندن پارچه رطوبت دهید تا به نرمی خود برسد.
روش بعدی، پخت نان خمیری بدون استفاده از فر با استفاده از وسایل آشپزخانه معمولی است. برای این روش، خمیر را به صورت یک تکه کوچک رول کرده و آن را به طول 12 اینچ (30 سانتیمتر) اندازه داده و روی ماشین یا تراز کارکرده گرده هایی را ریخته و برای 10-15 دقیقه میپزیم.
در مرحله بعد، بهترین روش برای خوشمزهتر شدن نان خمیری بسته به سلیقهی شما است، میتوانید با استفاده از انواع ادویهها یا هر چیز دیگری از سلیقهی خود، بر روی نان پخته شده اضافه کنید. برای مثال، همراه با پنیر قرمز، آووکادو، خیارشور و غیره.
به هر حال، پختن نان خمیری بدون استفاده از فر توسط این دو روش ساده و هیجانانگیز ممکن است و میتواند به عنوان یک راهکار ایدهآل برای خانوادههایی که در مناطق کمتجهیز به دسترسی به فر هستند، مناسب باشد.
6- نان خمیری بدون استفاده از دستگاه پخت نان
نان خمیری یکی از محصولات خوراکی محبوب در سراسر جهان است. برخی افراد به دلایل مختلف، از جمله عدم دسترسی به دستگاه پخت نان یا علاقه به پخت و پز در خانه، ممکن است به دنبال راه حلی برای پخت نان خمیری در خانه باشند. در این نوشتار به روش هایی برای پخت نان خمیری بدون استفاده از دستگاه پخت نان پرداخته می شود.
اولین روش برای پخت نان خمیری بدون استفاده از دستگاه پخت نان مخلوط کردن مواد خمیری با مقداری آب سرد، سپس خمیر را برای چند ساعت در یخچال قرار دادن است. پس از اینکه خمیر خنک شد، آن را در ماهیتابه گرم کرده و به مدت 10 دقیقه بپزید.
دومین روش برای پخت نان خمیری در خانه پختن خمیر در یک قابلمه است. برای این کار، قابلمه را گرم کرده و خمیر را به صورت توپ های کوچک در آن قرار دهید. سپس، قابلمه را پوشانده و خمیر را برای حدود 30 دقیقه پخت کنید. سپس، قابلمه را بردارید، در صورت تمایل سطح نان را با روغن مالیده و مجدد به قابلمه برگردانده و برای حدود 10 دقیقه دیگر پخت کنید تا نان بدرستی پخته شود.
روش سوم پخت نان خمیری بدون استفاده از دستگاه پخت نان پختن خمیر در قابلمه آهک است. برای این کار، خمیر خمیری را با هوا رقیق کرده، داخل قابلمه آهک قرار داده و قابلمه را درون فر قرار دهید. در حین پخت، فر را در دمای 350 درجه فارنهایت نگه داشته و به مدت 45 تا 50 دقیقه پخت کنید. در نهایت، قابلمه آهک را از فر بیرون بکشید، نان را با دقت از قابلمه آهک خارج کنید و آن را روی یک سطح صاف قرار دهید تا خنک شود.
در نتیجه، پخت نان خمیری بدون استفاده از دستگاه پخت نان یک کار ساده اما خوشمزه است که می تواند غذاهایی مانند پنیر و تن ماهی را به شکل ظریف و شکیل بهمراه داشته باشد.