1. پخت نان آرد جو دوسر با روش سنتی
نان آرد جو دوسر یکی از نوعی نان های سنتی است که از آرد جو ساخته می شود. برای پخت این نان، ابتدا آرد جو را در یک ظرف پهن و مرتب قرار داده و به خوبی آرد را هم می زنیم تا همگی به یکدیگر مخلوط شوند. سپس آرد مخلوط را به نوبت بر روی صفحه ای صاف و کف خشک یک تابه بریزیم.
بعد از اینکه آرد روی تابه گسترده شد، چند نوبت به آرامی صفحه را با دست ماساژ داده و سپس آن را روی حرارت خیلی کمی که روی اجاق گاز قرار می گیرد قرار می دهیم. برای اینکار، می توانیم از یک صفحه فلزی یا حتی توری گرمای تابه استفاده کنیم. فراموش نکنید که نزدیکی حرارت خیلی شدید نیز باعث شکستن نان می شود.
بعد از چند دقیقه، اگر نان از پایه جدا شد و سطح آن به رنگ طلایی تغییر کرد، می توانیم آن را برگردانیم و کار را برای طرف دیگر نان ادامه دهیم. برای پخت سمت دوم نیز دستورالعمل همانند سمت اول است. نان آماده پخت می تواند به عنوان نان خوابیده، به فیروزه یا برای همراه با غذا استفاده شود. در مقابل، شما می توانید با دوام نان خود افتخار کنید.
2. استفاده از آرد جو دوسر در تهیه نان تست و روغنی
آرد جو دوسر یکی از نوعی آردهای شکافته شده است که از جو درست میشود. این نوع آرد به دلیل خواص مفید و محتوای بالای ارزشغذایی خود برای سلامتی بدن، به عنوان جایگزینی برای آردهای سفید مورد توجه قرار گرفته است. در تهیه نان تست و روغنی هم میتوان از آرد جو دوسر استفاده کرد.
برای تهیه نان تست با آرد جو دوسر باید ابتدا یک ترکیب آرد جو دوسر و آرد گندم سفید به نسبتهای مختلف تهیه کنیم. سپس مواد دیگری مانند نمک، شیر گاو و آب به مخلوطآرد اضافه کرده و آن را میخوریم. سپس تست را به شکل دلخواه بیرنج میکنیم و درون فر میگذاریم تا بپزد. نان تست حاصل دارای عطر و طعمی خاص و متفاوت با نانهای سفید عادی است.
همچنین در تهیه نان روغنی نیز میتوان از آرد جو دوسر استفاده کرد. در این صورت نسبت آرد جو دوسر به آرد گندم سفید بیشتر است و روغن و خمیر چرب حین پخت میتواند جوش بکند و روغنی و شاداب شود. در نتیجه نان روغنی حاصل از آرد جو دوسر نیز دارای مزه و طعم خاصی خواهد بود که متفاوت از نانهای روغنی معمولی است.
در کل، استفاده از آرد جو دوسر در تهیه نان تست و روغنی، علاوه بر مزه و طعم خاص، ارزش غذایی بالایی را به خود دارد و برای افرادی که به دنبال رژیم غذایی سالم هستند، مناسب است.
3. طرز تهیه نان صبحانه با آرد جو دوسر و دانه های کامل
نان صبحانه یکی از وعده های مهم روزانه است که به دلیل اهمیت غذایی آن باید از مواد خوب و سالم استفاده شود. در این مقاله قصد داریم شیوه تهیه نان صبحانه با استفاده از آرد جو دوسر و دانه های کامل را به شما معرفی کنیم.
یکی از مهمترین اجزای نان صبحانه آرد است. با استفاده از آرد جو دوسر میتوانید نانی کاملا سالم و با کیفیتی تهیه کنید. این آرد دارای مواد مغذی پر اهمیت برای بدن مانند فیبر و پروتئین است که به سلامتی ما کمک میکند. بهتر است از آرد جو دوسر غیر قلمی استفاده کنید.
برای افزایش ارزش غذایی نان صبحانه و افزایش طعم آن، میتوانید دانه های کاملی مانند گندم، جو، ذرت و حبوبات را هم به نان خود اضافه کنید. این دانه ها دارای فیبر و ویتامین های مختلفی هستند که به سلامتی بدن کمک میکنند و همچنین به نان صبحانه طعم و عطری دلچسب می دهند.
با توجه به این که نان باید از درون کاملا پخته باشد و به اندازه کافی موزون باشد، باید برای تهیه آن از روشهای درست استفاده کنید. بهتر است از فر استفاده کنید و گاهی نیز می توانید از ماشین نانوایی استفاده کنید. در هر حال، میتوانید با استفاده از آرد جو دوسر و دانه های کامل، نان صبحانه ای سالم و خوشمزه تهیه و در صبحانه خود به همراه مرغمکان دیگر لذت ببرید.
4. پخت نان شیرین با آرد جو دوسر و عسل
پختن نان شیرین با آرد جو دوسر و عسل یکی از بهترین و پرطرفدارترین دسرهایی است که میتوان در خانه پخت. این نان شیرین اغلب به عنوان صبحانه یا خوراکی شیک دسته بندی میشود و در مراسمهای خاص نیز ممکن است به عنوان دسر سرو شود.
برای تهیه نان شیرین با آرد جو دوسر و عسل، ابتدا باید آرد جو دوسر و آرد سفید را در مقدار مناسب با هم مخلوط کنید، سپس مقداری شیر گرم، زعفران، عسل و مخلوط آرد را به هم بزنید تا تقریباً اندازهی یک تستنمای کیک بیرون بیاید. سپس باید مرغوبترین میوههای تازه را انتخاب کرده و به صورت خردشده به مخلوط آرد و شیر و زعفران اضافه کنید. سپس این مخلوط را درون فر قرار داده و در دمای حدود 180 درجه سانتیگراد بمدت نیم ساعت پخته و به رنگ طلایی بگیرد.
اگر میخواهید نان شیرین خود را از نوع خاصی بسازید میتوانید از میوههای مورد علاقهی خود نظیر توت فرنگی، توتسیاه، آلو، هلو، شلیل، زردآلو و گلابی نیز استفاده کنید. این نان شیرین برای برشته شدن به شکل خمیری و بیرون ریختگی، بهتر است با یک لایه قند پودری پوشانده شود. این دسر بهتر است در هم نوع و تازه سرو شود و میتوان فرنیهای ساده و تزیینی را برای جذب زیبایی بیشتر به روی آن قرار داد.
5. ساخت نان سنتی با آرد جو دوسر و استفاده از خمیر خام
ساخت نان سنتی با آرد جو دوسر و استفاده از خمیر خام یکی از روش های سنتی پخت نان در کشور ماست. این نوع نان از آرد جو دوسر تهیه می شود که بسیار مغذی و سرشار از فیبر است. استفاده از خمیر خام در این نوع نان نیز به دلیل حضور باکتری های مفید در خمیر خام و تاثیر مثبت آن بر روی سلامتی بدن طرفداران زیادی دارد.
برای آماده سازی این نوع نان، ابتدا باید آرد جو دوسر را با یک قاشق غذا خوری نمک و یک و نیم پیمانه آب داغ ترکیب کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس بهتر است این مخلوط را در یک بلوندر قرار داده و تا چند دقیقه ای خوب هم زده شود، تا یک نان ترد بافت و خمیری شکل گیرد.
سپس برای ادامه پخت بهتر است توپ خمیر را به یک دیگ عمیق بریزید و با یک تیغه به شکل نان اما مشتی تراش دهید. در ادامه، نواحی بریده شده را به مدت چند دقیقه ای به هوای آزاد گذاشته و سپس با یک قابلمه و یک قاشق غذاخوری روغن پخته و به رنگ طلایی درآورید.
نان سنتی با آرد جو دوسر و استفاده از خمیر خام در هر صبحی می تواند به عنوان صبحانه ی سرشار از انرژی و قدرت برای رفتن به کار برای شما و خانواده ی شما باشد. این نوع نان از دید ارزش غذایی بسیار مغذی و سرشار از فیبر بوده و می تواند برای کنترل وزن و بهبود سلامتی بدنی شما بسیار موثر باشد.
6. قرار دادن نان با آرد جو دوسر در قالب های فانتزی
همانطور که میدانیم، نان چیزی است که تقریباً هر روز در مازادی از آن استفاده میکنیم. یکی از ملاحظات جالب در مورد نان، استفاده از انواع مختلف آرد در تهیه آن است. آرد جو یکی از انواع پرکاربرد آرد است که در تهیه برخی انواع نان هاستفاده میشود.
اما اگر به فکر تداعی فراتر از معمول باشیم، میتوانیم نان با آرد جو را به صورت هایی فانتزی و جذاب پخته و سرو کنیم. یکی از این روش ها، ساختن نان با آرد جو و دوسر است که یکی از انواع نان های کلاسیک بریتانیایی است.
برای ساخت نان با آرد جو و دوسر، ابتدا مخلوطی از آرد جو، آرد گندم نرمال، شیر، آرد سودا و آب درست میکنیم ورقه های آنرا تهیه میکنیم. سپس یک لایه از دوسر تهیه شده را بر روی ورقه آماده شده قرار میدهیم. سپس ورقه دیگری از مخلوط آرد جو درست میکنیم و آنرا بر روی دوسر قرار میدهیم. سپس نان درون فر درجه حرارت 220 درجه سانتیگراد قرار داده میشود تا از نرمال شدن دوسر جای بهتری داشته باشد.
یکی از ترفندهای این روش، استفاده از پیاز کاراملی شده برای اضافه کردن مزهی خاصی به نان است. همچنین میتوانید از نوع مختلفی از آرد جو نیز استفاده کنید تا نان با ظاهر جذاب تر ساخته شود.
نان با آرد جو و دوسر یکی از نان هایی است که با توجه به مواد اولیه آن، فاقد گلوتن میباشد و مناسب برای خوردن برای کسانی است که به این ماده حساسیت دارند. همچنین با توجه به طعم و مزهی خاصی که در این نان به کار رفته، این نوع نان را میتوانید در هنگام میهمانی ها و سفره های شبانه بسیار جذاب و شگفت انگیز سرو کنید.
به طور کلی، نان با آرد جو و دوسر یکی از غذاهای عالی برای سرو در موقعیت های شبانه است. این نان علاوه بر اینکه ظاهری جذاب دارد، فاقد گلوتن است و شاید برای کسانی که این ماده را نتوانند مصرف کنند، بسیار مناسب باشد.
