مرحله یک: تهیه میگوها
تهیه میگو یکی از مواد مهم در صنایع غذایی و بویژه صنایع غذایی دریایی است. برای تهیه میگو حتما باید میگوهای تازه و فریز شده باشد که بهترین روش برای حفظ تازگی آنها راه اندازی یخچال درجه یک است. بعد از خرید، میگوها باید داخل قوطی یا کیسههایی با خوراکی یا فلهای ریز مانند نمک، فلفل، زردچوبه و... قرار داده شده و سپس به محل نگهداری مناسب منتقل شوند.
برای تهیه میگو در مرحله بعد، باید میگوها را با آب جوش و یا آب نمکی مرغوب، پوست کنیم. نحوه پوست کردن میگو کاملا به سلیقه و پیشنهاد شخصی بستگی دارد. میتوان برای نرم شدن پوست همانا که جوشیده، آن را به یخآب بریزیم و سپس به روی یک توری تخم مرغ پهن کرده و با یک پوشش کاغذ آلومینیومی بر روی پوست میگو بیفشانیم تا کمی پوست کاملا نرم شود.
سپس با توجه به نوع غذایی که میخواهیم برای میگو درست کنیم؛ ابتدا میگوها را نیمۀ یا سوخاری کنید. برای جوش دادن، میگوها را به آب جوش فرو برید و بگذارید کاملا حالت جوش بگیرند. چنانچه میخواهید میگو را سوخاری کنید، میتوانید آنها را با روغن سرخ کرده و با انواع سسهای مختلف سرو کنید که طعم و مزه دلخواهتان را ایجاد کند.
در نهایت، باید به این نکته توجه داشت که میگو باید به صورتی ترشی و سرد سرو شود، برای این کار میتوان انواع مواد ترشی کننده و یخ زده به آن اضافه کرد. در نتیجه با تهیه صحیح میگوها و پخت بهینه آنها میتوانید از یکی از خوشمزهترین غذاهای دریایی لذت ببرید.
مرحله دو: طبخ برنج
برای طبخ برنج، ابتدا باید برنج را با آب سرد شست و در آب یک ساعت خیس داد تا آب تقریباً شفاف شود. سپس آب را به آرامی تخلیه کنید و برنج را با آب تمیز شسته و آبی را که با آن خیس کرده ایم خالی کنید.
برای طبخ برنج، بهتر است از یک قابلمه با در دهان بزرگ و کف ضخیم استفاده کنید. برای سفید کردن برنج، یک لیوان و نیم آب به هر دو لیوان برنج اضافه کنید. اگر می خواهید برنجی همراه با خورشت درست کنید، باید آب را برای 30 دقیقه به جوش آورده و سپس برنج را به آب اضافه کنید.
برای پختن برنج، قابلمه را روی حرارت بزرگ قرار دهید و پوشالی را بر روی آن قرار دهید. سپس آتش را برای چند دقیقه بالا ببرید تا آب آش را برای پختن برداشته و تبخیر کنید.
زمان آشپزی برای برنج حدود 20 تا 25 دقیقه است. بعد از 20 دقیقه، برای اطمینان از پخته شدن برنج، یک عدد دانه برنج را با چنانچه ترکیبی قرمز رنگ باشد بهتر است، برداشته و برداشته است. اگر برنج سفت نبود، آماده است.بعد از پختن برنج، آن را روی پلاکی قرار داده و با پوشالی غلیظ ترکیب شده با حالتی فشرده پوشش دهید. سپس برای 20 تا 30 دقیقه برنج را به تنش بیاندازید تا پوشالی اضافی تبخیر شود، و پوشال طلایی و خوشمزهی را برای برنج درست کنید!
مرحله سه: تهیه ماست
تهیه ماست یک مرحله اساسی در فرآیند تولید پنیر است. ماست، محصولی تصفیه شده از شیر است که به عنوان یک غذای پر کالری، پر از پروتئین، کلسیم و دیگر مواد مغذی مهم استفاده میشود. در این مرحله، پس از گرفتن شیر، نیاز است به روشهای خاصی آن را تصفیه کنیم تا بتوانیم ماست را تولید کنیم.
ابتدا شیر را گرم کرده تا باکتریهای مخصوصی که در ماست داریم، فعال شوند. سپس با اضافه کردن موادی مثل لبنیات شکن، به شیر اجازه می دهیم که وارد فرآیند تصفیه و پخت شود. معمولاً در این مرحله، بهتر است از یک سطل کوچک استفاده کنیم تا به راحتی بتوانیم ماست را مخلوط کنیم و شکل یکپارچه ای به آن بدهیم.
برای دستیابی به یک ماست با کیفیت و پربار، در این مرحله بهتر است از روشهایی مانند استفاده از پایههایی با قطر برای جمع کردن ماست استفاده کنیم. به این ترتیب، تضمین می شود که کیفیت محصول بیشتر است و طعم و مذاق آن هم بهتر خواهد بود.
در نهایت، پس از تهیه ماست، باید آن را در یک محفظه یا یخچال نگهداری کنیم تا بهترین شرایط را برای ذخیره سازی داشته باشد. همچنین، اگر ماست تولید شده برای تهیه پنیر استفاده میشود، لازم است در فرآیند بعدی به آن نمک اضافه کنیم تا پنیر به درستی تولید شود.
مرحله چهار: آماده سازی تهیه میگو پلو با ماست
تهیه میگو پلو با ماست یکی از غذاهای پرطرفدار در فرهنگ غذایی ایران است که علاوه بر طعم فوق العادهای که دارد، از نظر مقوی بودن و ارزش غذایی نیز بسیار مفید است. این غذا معمولا با برنج، میگو، پیاز، سیر، فلفل دلمهای و گلاب تهیه میگردد و با ماست سرو میشود.
برای تهیه این غذا، باید ابتدا میگوها را تمیز کرده و آنها را با کمی زعفران، نمک و پیاز خرد شده فریز کرده و در یخچال قرار دهیم. در یک قابلمه، برنج را به صورت شسته و خورده شده روی حرارت قرار داده و به همراه آب و نمک به جوش بیاوریم.
سپس، پیاز را خرد و به همراه سیر و فلفل دلمهای در روغن تفت دهیم و میگوها را به آن اضافه کنیم و برای چند دقیقه دیگر همراه هم مخلوط کنیم. سپس، مخلوط پیاز، سیر، فلفل دلمهای و میگو به قابلمه حاوی برنج اضافه کرده و همه چیز را با هم مخلوط کرده و به مدت چند دقیقه بر روی حرارت قرار دهید تا مزهها با هم تركيب شوند.
نوبت به سرو معطرماست میرسد که مخلوط را به صورت مبلی روی بشقاب سفید قرار داده و کنار آن ماست سرد را قرار دهیم. این غذا به صورت گرم و به همراه سالاد خوردنی است. چنین میگو پلو با ماستی فوق العاده خوشمزه و خوش مزهای خواهید داشت که همه را به خودتان مجذوب خواهد کرد.
نکات مهم در طرز تهیه میگو پلو با ماست
تهیه غذایی خوشمزه و متنوع در منوی نهار یا شام خانوادگی باعث شادی و رضایت افراد خانواده می شود. یکی از غذاهای پرطرفدار در سبد غذایی خانواده های ایرانی، میگو پلو با ماست است. در این غذا برنج، میگو و سبزیجات را با هم ترکیب کرده و در کنار آن ماست خامه ای میل شود. در ادامه نکات مهمی درباره تهیه این غذا آورده شده است.
اولین نکته در تهیه میگو پلو با ماست، آماده کردن میگو به درستی است. برای آماده کردن میگو، می توان آنها را با یک قاشق مرحله جدا کرد و پوست آن ها را بعد از باز کردن آن تمیز کرد. برای پختن میگو نیز بهتر است از روش روی شعله بالا در حداکثر ۵ دقیقه استفاده شود تا میگو زیادی پخته نشود.
در نکته بعدی از مهمترین کارها در تهیه میگو پلو با ماست یعنی اضافه کردن خامه به ماست است. با اضافه کردن خامه به ماست، طعم خاص و خوشمزه به غذا اضافه می شود و میتواند شما را در مهمانی ها به میزبانی موفق تبدیل کند.
سومین نکته در تهیه میگو پلو با ماست، استفاده از برنجی سافت و پخته است. برای پخت برنج، آن را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا برنج همچنین نرم شود. پس از آبکش کردن برنج، آن را با یک قاشق روغن سرخ کنید و سپس آب را به آن اضافه کرده و شعله را به حد متوسط تنظیم کنید.
بعد از آماده کردن میگو، ماست، برنج و سبزیجات، می توانید آنها را به همراه یکدیگر در ظرفی جمع کنید و چند دقیقه تا آماده بودن آن مورد داغ قرار دهید. در نهایت، این غذا را برای سرو به میز میل کنید و با خشکبار، ماست و سبزیجات تزئین می کنید.
طرز استفاده از ادویه ها در تهیه میگو پلو با ماست
برای تهیه میگو پلو با ماست از ادویه های مختلفی میتوان استفاده کرد. در این پلو ادویه هایی مانند زعفران، فلفل، دارچین، هل، زیره و ... به کار میروند که در نوع خود بوی و طعم خاصی به غذا میدهند.
ابتدا برای تهیه میگو پلو، میگو ها را با شکم پاک کرد و در یک قابلمه با کمی روغن سرخ کنید تا به فرمت خود درآیند. ادویه هایی مانند زعفران، فلفل و دارچین را در کمی روغن تفت دهید و به میگوهای سرخ کرده اضافه کنید.
سپس به برنج که قبلاً خیس کرده اید، اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت حدودی تفت دهید. به آن مقداری نمک و زعفران ترش اضافه کنید و ادامه بدهید تا برنج یکدست شود. در نهایت، ماست را درون قابلمه ریخته و برای مدتی روی حرارت کم گذاشته تا گرم شود.
در جایی جداگانه، پیاز را با روغن سرخ کرده تا طلایی شود و همچنین برای پخت تازه ماست آردی را در یک ظرف آبگرم و با هم آمیخته، میریزید و به مدتی روی حرارت پایین نگه میدارید.
حالا بلند کردنی است، برنج، میگو و ماست را به تدریج با هم مخلوط کنید و از بالای حرارت ملایم مدتی روی حرارت گذاشته تا بوی جذاب پلو به همراه ادویه های فوق الذکر جذب شود. در نهایت، با طعم دلخواه خود مانند پیاز سرخ کرده، لیمو ترش یا خس خس پودر شده سرو کنید.
در این طریق دلچسب و زیبا، در حدی برای دیدار با مهمانان یک بار درست میشود که می تواند چشمهای همه را فریفته کند.