طرز تهیه مقلوبه با گوشت چرخ کرده
مقلوبه یکی از غذاهای محبوب در فرهنگ غذایی ایرانی است. این غذا با استفاده از گوشت چرخ کرده و سبزیجات تهیه میشود. در ادامه، طرز تهیه مقلوبه با گوشت چرخ کرده را شرح میدهیم.
برای تهیه مقلوبه با گوشت چرخ کرده، ابتدا بهتر است گوشت را دو بار چرخ کنید تا بافت آن بهتر شود. سپس یک پیمانه پیاز خرد شده را با دو قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا طلایی شود. پس از آن، نیم پیمانه رب گوجهفرنگی را به پیاز اضافه کنید و همراه با گوشت چرخ کرده به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
سپس به این مخلوط، نیم پیمانه نخود فرنگی پخته و یک پیمانه خورشت زرشک را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. نخستین قاشق غذاخوری زعفران را در سه قاشق غذاخوری آب، در دیگ دیگری جداگانه بریزید و به مخلوط خود بیفزایید. سپس با کمی نمک و فلفل سیاه، مخلوط خود را قدری بپزید و بعد از اینکه بسته میشود، یک قاشق غذاخوری زرشک تازه را با آن مخلوط کنید.
در انتها، این غذا را با برنج سفید سرو کرده و با جوجه کباب یا کوبیده گوشت همراه کنید. امیدواریم استفاده از این دستور طرز تهیه مقلوبه با گوشت چرخ کرده برای شما مفید واقع شد.
روش تهیه مقلوبه با گوشت قرمز
مقلوبه یکی از غذاهای محلی و سنتی است که با استفاده از گوشت قرمز و سبزیجات تهیه می شود. این غذا در بسیاری از مناطق ایران مورد استفاده قرار می گیرد و خصوصاً در فصول سرد سال تازه و گرم بسیاری از خانواده ها را به خود جلب می کند. در این غذا، گوشت قرمز به همراه سبزیجات و ادویه جات مخلوط و به صورت مرغوبی پخته می شود و سپس با برنج سفید سرو می شود.
برای تهیه این غذا، ابتدا گوشت قرمز را با چند نفر ورق بزرگ خرد می کنیم و به همراه یک پیاز خرد شده در روغن تفت می دهیم. سپس به آن نمک، فلفل سیاه و دارچین اضافه کرده و با آب کافی به مدت 30 دقیقه پخت می کنیم. بعد از اینکه گوشت کاملاً پخته شد، آن را از روی حرارت برمی داریم و مقداری آبکشی می کنیم.
حال با گوجه فرنگی، سیب زمینی، هویج و سبزی های خوراکی دیگری که دوست دارید، برید و همراه با گوشت قرمز دود شده در یک قابلمه مخلوط کرده و مجدداً روی حرارت قرار می دهیم تا سبزیجات کاملاً پخته شوند. در این مرحله، می توانید به طعم غذا با توجه به سلیقه شما، نمک و ادویه جات بیشتری بیفزایید.
بعد از اینکه سبزیجات کاملاً پخته شده اند، مقلوبه را با برنج سفید سرو می کنیم و دور آن با نعنا تازه و شاهی تزئین می کنیم. می توانید با افزودن لیموترش نیز، طعم خوشمزه و منحصر به فرد این غذا را تقویت کنید.
در نتیجه، تهیه مقلوبه با گوشت قرمز بسیار ساده است و با استفاده از مواد خانگی در دسترس، می توانید یک غذای ایستاده و شاداب به خانه بیاورید. این غذا به عنوان یک غذای اصیل و سنتی، نه تنها در بسیاری از مناطق ایران، بلکه در سراسر جهان محبوبیت دارد.
طرز تهیه مقلوبه با گوشت چرخ کرده و سبزیجات
مقلوبه یکی از پرطرفدارترین غذاهای خانگی است که در بسیاری از خانهها تهیه میشود. این غذا با استفاده از گوشت چرخ کرده و سبزیجات تهیه میشود و یک غذای کامل با خاصیتهایی همچون پروتئین، فیبر و ویتامینهای مختلف است. در ادامه به ترکیب و تهیه این غذا میپردازیم.
برای تهیه مقلوبه، ابتدا شما نیاز به مواد خام دارید که شامل گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر، زردچوبه، ادویه جات، لوبیا، نخودفرنگی، لگن کدو، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و سبزیجات مختلف است. سبزیجات مختلف شامل شاهی، گشنیز، تره، ریحان و نعناع است.
برای شروع، شما باید زردچوبه و ادویه جات را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و آن را به خوبی با گوشت مخلوط کنید. سپس پیاز و سیر را خرد کرده و در یک قابلمه به آرامی با روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس لوبیا، نخودفرنگی، لگن کدو و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و بگذارید که برای چند دقیقه تفت دهند.
حالا شما باید گوشت را به سبزیجات خمیری اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. سپس پنجره قابلمه را ببندید، آن را روی حرارت کم قرار دهید و بگذارید برای یک ساعت سرخ شود. در این مرحله، شما می توانید یک کمی آب اضافی به آن بیفزایید تا غذا داغ تر شود.
در انتها، شما باید سبزیجات تره، شاهی، گشنیز، ریحان و نعناع را به غذا اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. سپس آن را برای چند دقیقه روی حرارت کم بگذارید تا سبزیجات نرم شوند. این غذا را می توان با نان یا برنج تقدیم کرد و از آن به عنوان یک غذای نیمه مهمانی استفاده کرد.
روش تهیه مقلوبه با گوشت مرغ
روش تهیه مقلوبه با گوشت مرغ
مقلوبه یک غذای سنتی ایرانی است که با استفاده از گلابی، آلبالو، سیب، بلغور، لوبیا و گوشت مرغ یا گوشت گوسفند تهیه میشود. در این رسپی، ما شیوه تهیه مقلوبه با گوشت مرغ را شرح خواهیم داد.
مواد لازم:
- گوشت مرغ خرد شده یک کیلوگرم
- دو پیمانه بلغور آب پز
- دو پیمانه لوبیا سفید آب پز
- یک پیمانه آلبالو خشک شده
- دو عدد پیاز خرد شده
- چند حبه سیر رنده شده
- رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل، زعفران، زرد چوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
1- گوشت مرغ خرد شده را با پیاز و سیر تفت میدهیم تا پخته شود.
2- در یک دیگ عمیق، بلغور، لوبیا و آلبالو را با آب مخلوط میکنیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا غذا پخته شود.
3- رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زرد چوبه، زعفران و گوشت مرغ پخته شده را به دیگ اضافه میکنیم.
4- مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت پایین قرار میدهیم تا به مدت 30 دقیقه اجازه دهیم غذا بجوشد.
5- پس از گذشت 30 دقیقه، غذا را از روی حرارت برمیداریم و لطفا اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه استراحت کند.
6- مقلوبه با گوشت مرغ آماده است. آن را با نان تازه سرو کنید.
نکته مهم: بهتر است برای آشپزی این غذا از دیگهای فلزی استفاده نکنید و از دیگهای چدن یا کاسههای چدنی استفاده کنید. در صورتی که از دیگهای فلزی استفاده میشود، از تماس غذا با فلزات رنگ و طعم عجیبی به غذا میدهد.
طرز تهیه مقلوبه با بادمجان
مقلوبه با بادمجان یک غذای محبوب در جنوب ایران است که با استفاده از بادمجان، گوشت چرخ کرده و سبزیجات تهیه می شود. این غذا دارای طعم و بوی بسیار خوشایندی است و به عنوان یک غذای سنتی و خانگی شناخته شده است.
برای تهیه مقلوبه با بادمجان ابتدا باید بادمجان ها را پوست کنید و در قطعات کوچک خرد کنید. سپس در ماکروفر یا پان بادمجان ها را سرخ کنید. در یک قابلمه، پیاز را با گوشت چرخ کرده تفت دهید تا پیاز طلایی شود. سپس بادمجان ها و سبزیجات خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و با یک لیوان آب معمولی پخت کنید.
بعد از درست شدن مقلوبه، آن را با نان تازه یا پلو ارزش غذایی بالا سرو کنید. شما همچنین می توانید با استفاده از ادویه هایی مانند زرد چوبه، فلفل سیاه، پودر قهوه، گلاب، نمک و فلفل سفید با طعم مقلوبه خود بازی کنید.
در کل، مقلوبه با بادمجان یک غذای خوشمزه و سنتی است که می توانید به سادگی در خانه خود تهیه کنید. این غذا کاملا سالم و تغذیه کننده است و می تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل در هفته شما کمک کند.
روش تهیه مقلوبه با حبوبات (نخود یا لوبیا
مقلوبه یکی از پرطرفدارترین غذاهای جنوبی ایران است که با استفاده از حبوبات مانند نخود یا لوبیا تهیه میشود. این غذا با ترکیب طعمی شیرین و ترش، در سفرههای ایرانیان میزبانی میشود.
برای تهیه مقلوبه با حبوبات، ابتدا پس از شستشو و آبکشی حبوبات، آنها را با حداقل آب در داخل قابلمه قرار داده و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند.
در میانه پخت حبوبات، بهتر است که یک پیاز را خرد کرده و در داخل قابلمه اضافه کنید. همچنین برای افزایش طعم و عطر، میتوانید چند برگ نعناع یا کرفس هم اضافه کنید.
بعد از پخت حبوبات، حبوبات را با یک ماهیچه پرمـــــــــــد در می آورید تا آب زیادی که در حبوبات باقی مانده را خشک کند. بعد از خشک شدن، حبوبات را با همراه پیاز و مواد اضافیی که قرار است برای تهیه مقلوبه استفاده کنید، در قابلمه قرار میدهید.
برای تهیه سس مقلوبه، دو پیاز را خرد کنید و در روغن تفت میدهید. سپس به پیازها، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و دو یا سه قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید. بهتر است در این قسمت نمک را به مقدار کمی اضافه کنید و تندی سستان را با نمک پاکتر و نه فرآوردههای آماده زیاد کنید.
پس از اضافه کردن سس به مقلوبه، آن را با هم مخلوط میکنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم تفت میدهید تا حبوبات با سس ترکیب شوند. در انتها، میتوانید با اضافه کردن کمی روغن، مقلوبه را در ظرف سرو کنید و با نان سفید یا برشته همراه کنید.