طرز تهیه مرغ و هویج پلو
مرغ و هویج پلو یکی از غذاهای پرطرفدار در فضای خانگی است که به راحتی میتوان آن را تهیه کرد. این غذا با همتایی عالی از طعم و ظاهر زیبا برای دورهمیهای خانوادگی و مهمانیهای رسمی مناسب است.
برای تهیه این غذا، باید به تعداد نفراتی که در جمع هستند، مقدار مناسب برنج را با آب یک ساعت خیس کنید. سپس باید مرغ را به کوچکی خرد کرده و هویج را به شکل انتهایی برش دهید و پیاز را نیز کوچک خرد کنید.
سپس در یک قابلمه، روغن را گرم کرده و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس مرغ را به مدت چند دقیقه تفت دهید تا رنگش تغییر کند. سپس هویج و ادویهها را اضافه کرده و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید.
در مرحله بعد، برنج را با آب که خیس کرده بودید، به قابلمه اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا برنج برای پخت آماده شود. پس از تفت دادن برنج، باید برای پخت آن، آب را به آن اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا به آرامی پخته شود.
در انتها، برای زیبایی پلو، میتوانید پیاز را به صورت ریز شده روی پلو بریزید و زرشک یا خلال نارنجی به عنوان تزئین بر روی آن بگذارید. مرغ و هویج پلو حتماً با دستورالعملهای به شکل صحیح روی ویژه خود گرفته و به طور مناسب سرو میشود.
راهنمای تهیه مرغ و هویج پلو
راهنمای تهیه مرغ و هویج پلو
مرغ و هویج پلو یکی از غذاهای پرطرفداری است که در جشنها و مهمانیها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این غذای لذیذ و خوشمزه از دو مؤلفه اصلی، یعنی مرغ و هویج ساخته میشود و میتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. در این راهنما با مراحل تهیه مرغ و هویج پلو آشنا خواهید شد.
مواد لازم:
برای تهیه مرغ و هویج پلو، هر شخصی به موارد زیر نیاز دارد:
- مرغ: یک عدد مرغ کوچک یا نیمه بزرگ
- انواع مغز: تخم کتان، بادام، پسته، فندق: یک لیوان
- برنج: یک کیلوگرم
- هویج: دو دانه
- پیاز: دو عدد
- روغن: به میزان کافی
- زرده تخم مرغ: یک عدد
- زعفران: به میزان کافی
- نمک و فلفل: به میزان لازم
مرحله اول:
ابتدا باید مرغ را برش داده و تمیز کرده و سپس در داخل ظرفی بریزید تا در حال برگرداندن شوید. همچنین، هویج را نیز رنده کرده و پیاز را خرد کنید و در ظرفی با روغن داغ کنید تا طلایی شود. سپس باید مغز را درون ظرفی غلیظ کرده و با ریختن روغن تفت دهید تا نیمه سرخ شود.
مرحله دوم:
در گام بعد، باید برنج را با آب شسته و سپس در دو لیتر آب جوش (حدود ۲ برابر برنج) به مدت کمی بپزید تا آبش ضایع شود. در این مرحله، باید نیمه شده برنج را به داخل مرغ ریخته و همراه با هویج به مدت پنج دقیقه تفت بدهید تا مواد درونش آماده شود.
مرحله سوم:
هنگامی که نیمه پخت شدهی پلو به همراه مرغ و هویج آماده شد، باید پایه زرد را با یک عدد زرده مرغ، زعفران و کمی نمک و فلفل آماده کنید. بهتر است جای آماده کردن پایه زرد زودی نگیرید تا از بین نرود و پلو با زرد بیش از حد سفت نشود.
مرحله چهارم:
در مرحله آخر، باید نیمپز کردن پلو را به صورت چشمی کنترل کنید تا برنج در کیسهآوردنی پلو قرار گیرد و مرغ و هویج در پایة آن. سپس با نوشتن مقدار مناسبی کره روی پلو، ورقی کنید و با یک حرکت روی آن زعفران و مغز مجلل کنید. همچنین پلو را به مدت ۴۰ دقیقه در فرآوری ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا برنج خوب پخته شود. حالا میتوانید مرغ و هویج پلو خود را به صورت داغ سرو کنید.
با طعم لذیذ مرغ و هویج پلو، در هر مناسبتی به سفرهی شما رونقی دلزده بخشید.
نکاتی برای تهیه مرغ و هویج پلو
تهیه مرغ و هویج پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبی از مرغ، برنج، هویج و ادویههای معطر تهیه میشود. در ادامه، نکاتی مهم برای تهیه مرغ و هویج پلو را بررسی خواهیم کرد.
تهیه مرغ و هویج پلو از برنج نیمه پخته شروع میشود. برای پختن برنج، لازم است که ابتدا برنج را برای حداقل نیم ساعت در آب خیسانده و سپس درون ظرفی با آب و نمک، روی حرارت قرار دهید. بعد از پخته شدن، برنج را سرخ کرده و اجازه دهید تا دمیده شود.
برای تهیه مرغ همچنین باید از یک مرغ تر و تازه استفاده کنید. میتوانید مرغ را با تکههای مناسب برش دهید و سپس آنها را درون دیگی با آب و نمک قرار دهید و روی حرارت بگذارید. پس از پخته شدن مرغ، تکههای آن را با دستهای خود پاره کنید.
بعد از پخته شدن برنج و مرغ، هویجها را پوستزده و به صورت ریز ریز خرد کرده و درون دیگی با کمی روغن و نمک سرخ کنید. در مرحله آخر، تمامی مواد شامل برنج، مرغ و هویج را با هم مخلوط کنید و همراه با چند قاشق روغن و ادویههایی مانند زردچوبه و دارچین به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه روی حرارت بمانید.
در نهایت، غذای شما آماده مصرف است. میتوانید آن را با کمی زعفران و نان تازهای مانند نان تست، سرو کنید. همچنین، اضافه کردن لوبیا پلت، کشمش و آجیلها نیز این غذا را بسیار خوشمزه تر میکند.
در نتیجه، تهیه مرغ و هویج پلو به دلیل سادگی مواد و روش تهیه و همچنین طعم خوشایند و عامیانهای که دارد، یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی ایرانی است.
مواد لازم برای تهیه مرغ و هویج پلو
برای تهیه مرغ و هویج پلو، موادی که به صورت اساسی برای این غذا نیاز داریم شامل مرغ، برنج، هویج، پیاز، روغن یا کره، زعفران، نمک و فلفل سیاه می باشد.
ابتدا باید مرغ را تمیز کرده و پس از پوست کردن، تکه تکه کرده و درون قابلمه ریخته شود. سپس هویج در حالت مربعی روی مرغ قرار داده و به همراه آن دو قاشق روغن اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا هویج نرم و پخته شود.
برای پختن برنج، ابتدا باید آن را چند بار با آب شستشو داده و سپس درون یک قابلمه به همراه نمک و روغن، در حدی که آب به آن نرسیده باشد، پخته شود. سپس با جدا کردن دانه های برنج از هم، به صورت دو تا سه لایه نوش جوانه های برنج نیز به آن اضافه می شود.
برای طعم دادن به مرغ و هویج پلو، می توانیم به صورت مجزا سیر خرد شده با کمی روغن تفت داده و به آن اضافه کنیم. سپس زعفران را به همراه کمی آب داغ داخل قابلمه نریزید و آن را برای چند دقیقه روی حرارت نگه دارید تا بوی خوش و طعم خوبی به پلو داده شود.
در نهایت، می توان برای تزئین پلو از پیاز سرخ شده و خشک شده به همراه کنگرفرنگ استفاده کرده و این غذای خوشمزه را با ماست و ترشی سرو کنید.
مراحل تهیه مرغ و هویج پلو
مرغ و هویج پلو یک غذای پرطرفدار و خوشمزه است که با دستورالعمل ساده ای تهیه می شود. ترکیبی از مرغ، برنج و هویج است که تندرستی بدن را حفظ کرده و باعث رشد بافت های بدنی می شود.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید مرغ را به قسمت های کوچک تقسیم کرده و در یک ظرف ریخته و با نمک و فلفل پاشید. سپس باید هویج ها را خرد کرده و در یک کاسه نگه دارید. در قدم بعد باید برنج را با آب کاملاً شستشو داده و آماده کرد. برای این کار برنج را در آب سرد قرار دهید و بعد از ۳۰ دقیقه آب آن را تخلیه کنید.
در مرحله ی بعد ، باید مقداری روغن را در تابه یا قابلمه گرم کرده و قطعات مرغ را اضافه کنید و سرخ کنید. سپس باید هویج ها را به اضافه کرد و برای چند دقیقه تفت داده شوند. بعد از آن برنج را که درست شده، به تابه اضافه کرده و همه چیز را با هم مخلوط کنید، سپس قابلمه را کمی باز کنید تا برای چند دقیقه برای خشک شدن پلو در روی حرارت باشد.
در پایان، پلو را با نمک و فلفلی که خوشایند است، پاشید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بر روی حرارت قرار دهید تا خوبی مرغ آماده شود. پلو را بر روی بشقاب های سرو کنید و با چند برگ نعناع تزئین کنید و آماده سرو شدن است. این غذا اغلب با سالاد سبزیجات تازه و شربت های سرد سرو می شود.
روش سرو مرغ و هویج پلو
روش سرو مرغ و هویج پلو که به عنوان یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی شناخته میشود، از مواد اصلی شامل مرغ، برنج، هویج، پیاز و ادویهجات تشکیل شده است. در ادامه به شرح مراحل تهیهی این غذا پرداخته خواهد شد.
بهترین نوع مرغ برای سرو مرغ و هویج پلو، مرغ مادری یا گوشتی است که قبل از پخت بهطور کامل شناسایی شده باشد. برای تهیهی این غذا، مرغ تعریف شده نخود، پیاز، سیب زمینی و هویج را همراه با ادویهجات که در آن عبارتند از زرچوبه، فلفل سیاه، کمی دارچین و نمک به مدت حدود ۲۰ دقیقه میپزند تا نرم شود.
سپس، در قدم بعد برنج مرغ و هویج پلو درست میشود که برای آمادهسازی آن برنج را با روش تهیهی برنج عادی پخته و سپس مخلوط و با شکر و زعفران به همراه مقداری نمک و روغن روی خشک شده و هوا خوردهی آن را از بین میبریم.
سرو مرغ و هویج پلو به بهترین روش ممکن باید با ظاهری جذاب و خوشمزه و همچنین رژیمی مغذی تهیه شود. بنابراین بهتر است در سرو نهایی، هویجهای ترشی و خیار شور به عنوان سالاد همراه با آن سرو شوند تا طعم شاداب و خوشمزهای برای این غذای فوقالعاده به وجود آید.