1. آموزش تهیه مرغ و آلو شیرین
برای تهیه این غذا، ابتدا نیاز به مرغ می باشد که بهتر است از پیش تمیز شده و پوست آن کاملاً خارج شده باشد. پس از تهیه مرغ، آن را با نمک و ادویه مورد علاقه خودتان چند ساعت به مدت یک شب در یخچال می گذاریم تا خوبی طعم مرغ ما بیشتر شود.
برای شروع تهیه آلو شیرین، از پیش خشک شده آلو ها را به مدت چند ساعت در آب خیس کرده و سپس آن ها را با شکر و سیب زمینی در دیگ خودمان بپزیم. هنگام پخت آلو ها، بهتر است آب را به مرحله ای به آن ها اضافه کنیم تا آلو ها خیلی به دیگ نچسبند.
پس از پخت آلو ها، می توانیم به سمت مرغمان برویم. ابتدا مرغ را در قابلمه ای بزرگ بر روی حرارت کم در روغن سرخ کنیم تا به رنگ طلایی شود. سپس آن را در یک پایه پخت مربعی روی حرارت مرخوب کنیم تا بخش های مختلف آن به طور یکنواخت پخته شود.
در مراحل بعدی، می توانیم مرغ را با سسی از آلو های تازه پخته شده پوشش دهیم و پس از تزیین با آلو های خشک شده، آن را به داغ سرو کنیم. این غذا با طعم شیرین آلو و طعم عطر و ادویه ی مرغ بهترین انتخاب برای شام یک شب پاییزی خواهد بود.
2. روش ساده تهیه مرغ کباب و آلو شیرین
برای تهیه مرغ کباب و آلو شیرین، ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنید. برای تهیه مرغ کباب، علاوه بر مرغ، نیاز به روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه است. برای تهیه آلو شیرین، آلو، شکر، نمک، زعفران و آب لازم است.
ابتدا مرغ را به خوبی بشویید و از پوست و استخوان های آن جدا کرده و سپس به قطعاتی با اندازه 8-6 سانتیمتر برش دهید. سپس در یک ظرف، مرغ را با روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کرده و به مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ طعم و مزه خود را بگیرد.
پس از گذشت دو ساعت، مرغ ها را روی مش فلزی قرار داده و به مدت 20-25 دقیقه با حرارت متوسط درون فر قرار دهید. حین پخت مرغ ها را به صورت متوالی و هر چند دقیقه یکبار به طرف دیگر برگردانید تا به صورت یکنواخت پخته شوند.
همزمان با پخت مرغ، میتوانید آلو شیرین را نیز تهیه کنید. برای تهیه آلو شیرین، آلو ها را شسته و خشک کنید. سپس آلو ها را در ظرفی قرار داده و با شکر، نمک، زعفران و آب مخلوط کنید. سپس ظرف را روی حرارت متوسط قرار دهید و آلو ها را به مدت 15-20 دقیقه پخته و شیرین کنید.
پس از پخت مرغ کباب و آلو شیرین، آنها را در دیشی قرار دهید و به صورت مشترک سرو کنید. این غذا را میتوان با نان تازه یا با برنج سفید سرو کرد.
3. طرز تهیه مرغ فرنگی و آلو شیرین
برای تهیه مرغ فرنگی و آلو شیرین، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنیم. بهطور معمول برای تهیه مرغ فرنگی، مرغ را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن زیتون ترکیب کرده و به مدت حداقل سه ساعت در یخچال بگذاریم تا به خوبی مزهدار شود.
پس از این کار، مرغ را در ماهیتابه با روغن سرخ کرده، تا رنگدارشود. سپس زنجیره خوراکی را بر روی گوشت قرار داده و آن را به مدت 10 دقیقه در فر گرم کرده تا کاملا بپزد و طلایی شود.
حال برای تهیه آلو شیرین، ما نیاز به آلو، شکر، آب و عصاره لیمو شیرین داریم. ما در این مرحله آلوها را شسته و خشک میکنیم. سپس آنها را بر روی یک قالب اسپری یا پاکت قرار میدهیم و با یک چنگال در بهترین حالت ممکن سوراخ میکنیم.
پس از آن، آلوها را با نصف فنجان شکر و نصف فنجان آب به همراه عصاره لیمو شیرین در دیگی با حرارت ملایم تهیه می کنیم. به عنوان انتخابی دیگر، میتوانید آنها را در قابلمه فشاری پخته تا ۱۰ دقیقه بجوشند و پس از آن به صورت شیرین مخلوط کرد.
در نهایت، می توانیم آلو شیرین را به همراه مرغ فرنگی سرو کنیم. برای دکوراسیون، می توانیم ترکیبی از سبزیجات خام و ترکیب دیگری از نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را روی مرغ فرنگی بریزیم. این دو غذای خوشمزه به شما اجازه می دهد تا یک سفر طعم در خانه خود را احساس کنید.
4. آموزش تهیه مرغ بومی و آلو شیرین
تهیه مرغ بومی و آلو شیرین یکی از غذاهای پرطرفدار در فصل سرد است. این غذا با ترکیب فوق العاده دو مکمل غذایی، یعنی گوشت مرغ بومی با آلوی شیرین، طعمی متفاوت و خوشمزه ای به دست می آورد.
جهت تهیه این غذا نخست، مرغ بومی را شسته و روی آن را خشک کرده و سپس به شکل مورد نظرتان تکه تکه کنید. در قدم بعد، پیاز را خرد کنید و در یک قابلمه به همراه نمک و فلفل به مدت چند دقیقه بپزید. سپس تکه های مرغ را به پیاز اضافه کرده و تا زمانی که رنگ آن تغییر کند بپزید.
در مرحله بعدی از تکه های آلو شیرین استفاده کنید. آلوها را به همراه یک قاشق روغن زیتون و قلیان در تابه ای تفت داده و پس از کمی رنگ گرفتن، به مواد مرغی اضافه کنید. سپس مواد غذایی را به همراه آب به مدت نیم ساعت بپزید تا مرغ کاملا نرم شود.
غذای تهیه شده را به همراه نان ترد خرد شده و یا برنج گرم سرو کنید. این غذا نه تنها بسیار سرشار از پروتئین است، بلکه ترکیب متفاوت آلو شیرین با مرغ بومی، طعمی خاص و بیاد ماندنی به این غذا می بخشد.
5. ترشی جات مورد استفاده در تهیه مرغ و آلو شیرین
ترشی جات به عنوان یکی از شیرینی های سنتی مورد استفاده در بسیاری از غذاهای ایرانی به شمار می رود. امروزه آنها در فضای رستورانی و خانگی مورد استفاده قرار می گیرند، اما عصر قبل، سالمترین و ماندگارترین روش نگهداری غذا، عمدتاً از طریق ترش کردن ، بود. ترشی ها در واقع خوراکی هایی هستند که به روغن یا سرکه ترش شده اند. به دلیل شیرینی شدیدی که آلبالوهای فروکشیده دارند، ترشی آلبالوی شیرین، به عنوان یک درصد مصرفی ترشی جات، مورد استفاده در تهیه غذاهای مختلف غذایی استفاده میشود.
ترشی جات دارای خواص زیادی بوده که برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند. آنها حاوی میکروبکشهای طبیعی بوده، کمک به گوارش دارند، فشار خون را کاهش میدهند و به عنوان یک منبع معدنی غنی، منبع بسیار مناسبی برای رشد استخوان ها هستند. ترشی آلوی شیرین نیز از این خواص برخوردار است.
استفاده از ترشی آلوی شیرین در تهیه مرغ و آلو شیرین، یکی از دستورات پُلّوهای محلی در خوزستان است. در این غذا، گوشت مرغ درون قابلمه با آب و به همراه سیب زمینی های برش خورده و لوبیا سبز تفت داده می شود و در نهایت، آلو های پخته و ترشی آلوی شیرین اضافه می شوند. این غذا با طعم ترش و شیرین متعادل، بسیار خوش طعم و ملایم است. همچنین، به دلیل حضور گوشت مرغ و سیب زمینی، این غذا حاوی پروتئین و ویتامین است. به همین دلیل، ترشی آلوی شیرین، یکی از ترشی جات پُلّو های محلی خوزستانی، در تهیه غذاهایی مانند مرغ و آلو شیرین، که می تواند یک وعده غذایی کامل باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.
6. مرغ و آلو شیرین با اضافه کردن مواد دیگر
با اضافه کردن مواد دیگر به دو مواد اصلی یعنی مرغ و آلو شیرین، میتوان غذایی خوشمزه و مفید برای سلامتی تهیه کرد. در این شرح، نحوهی تهیه و افزودن مواد دیگر به غذای مرغ و آلو شیرین را برای شما توضیح میدهیم.
ابتدا باید گفت که مرغ و آلو شیرین، یک غذای سنتی و خوشمزه در ایران است که با استفاده از مرغ تکهای و آلو شیرین تهیه میشود. برای تهیه این غذا، در یک قابلمه، مرغها را با تندی پخت میکنند و سپس آلوها را به آن اضافه میکنند تا طعم و مزه تلخ مرغها را تقویت کند.
در صورتیکه میخواهید این غذا را با مزه و ارزش غذایی بیشتری تهیه کنید، میتوانید از مواد دیگری مانند پیاز، تخم مرغ، رب، گوجهفرنگی و ادویههای مختلف استفاده کنید. برای مثال، ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در یک قابلمه با روغن سرخ کنید. سپس تخم مرغ را به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا تخم مرغ به صورت پختهای شبیه به اسکرمبل ایجاد شود. در ادامه، گوجهفرنگی را نیز به صورت خلالی خرد کرده و به پیاز و تخم مرغ اضافه کنید و به خوبی تفت دهید.
بعد از تفت دادن مواد فوق، مرغهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. سپس رب گوجهفرنگی را به غذا اضافه کنید و با آتش کم، مدتی بگذارید تا طعم غذا تقویت شود. در انتها، آلوهای شیرین را به غذا اضافه کنید و با آتش کم، حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تهیه کنید تا مرغ و آلو جا بیافتند.
با تهیه و اضافه کردن مواد دیگر به مرغ و آلو شیرین، میتوانید یک غذای خوشمزه، مفید برای سلامتی و ابداعی برای خانوادهی خود تهیه کنید. همچنین میتوانید با تغییر در نوع ادویهها، طعم و مزه مختلفی برای این غذا ایجاد کنید.