نحوهی تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو
تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو به عنوان یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در ایران، ویژگیهای خاص خود را دارد. برای تهیه این غذا، مرغ را صاف کرده و با چندین فنجان آب به همراه سبزیجات، ادویهها و نمک درون قابلمه قرار میدهیم و آن را به مدت ۴۵ دقیقه بجوشانیم.
در ادامه، برای تهیه زرشک پلو نیز، در شروع کار ابتدا باید برنج را درون آب برای بسیاری ساعتی خیسانده و به مدت حداقل ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم در قابلمه جوشانده، پس از آن با لواشک زرشک به مدت ۳۰ دقیقه دیگر میپزیم.
سپس زرشک را درون تابه با نمک و شکر برای چندین دقیقه به صورت ملایم سرخ میکنیم تا مزه و طعم خاصی برای زرشک ایجاد شود. در ادامه میتوانیم زرشک سرخ شده را به جوشیده شده و نرم شده برنج اضافه کنیم و همه را با یکدیگر مخلوط کنیم.
در نهایت، با استفاده از قاشق بزرگ، برنج و زرشک را همزمان روی سینی مرغ مجلسی قرار داده و برای تزئین کاری نظیر روغنکشی سیر روی آنان اعمال کرده و سرو کنیم. همچنین میتوانید از خیار شور و ترشیهای مختلف به عنوان سوپریمنت خوب برای این غذا استفاده کنید و طعمی متفاوت و خوشمزه در رویای خود داشته باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو
برای طرز تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو، ابتدا به دنبال مواد لازم میباشیم. مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه شامل مرغ، برنج، زرشک، پیاز، نمک، فلفل سیاه، زعفران، کره، روغن گیاهی و آب میشود.
قبل از هر کاری، باید مرغ را با آب کاملاً شسته و پس از خشک کردن، آن را تکه تکه کنید. سپس پیاز را خرد کرده و در کره برای چند دقیقه سرخ کنید تا سبک شود. بعد از آن، تکههای مرغ را به همراه پیاز سرخ شده به قابلمه اضافه کرده و برای چند دقیقه بر روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طعم و رنگ خوبی به آن بیافزاید.
در مرحله بعد، برنج را بشویید و در آب مدتی خیسانده و سپس آن را در قابلمه به همراه آب، نمک، فلفل سیاه و زعفران اضافه کنید و آن را برای مدتی بر روی حرارت بلند بگذارید تا آب جذب شود تا به همین منظور زیره را حتماً اضافه میکنیم.
در مرحله بعد، زرشک را شسته و در روغن گیاهی سرخ کنید تا طعم و رنگ مطلوب به آن برسد. حال زرشک سرخ شده را به برنج اضافه کرده و به مدتی بر روی حرارت کم فشار دهید.
و در نهایت، مرغ سرخ شده را به برنج اضافه کنید و زیر آن را برای چند دقیقه روی حرارت کم فشار دهید تا طره و مزه خوبی به غذای شما بدهد. در حالت نهایی میتوانید برای تزیین این غذا از یک مقدار زرشک سرخ شده روی آن بپاشید و در کنارش سالاد سبزیجاتی را نیز سرو کنید.
گام به گام آموزش تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو
تهیه غذا میتواند یکی از مهمترین وقتگیرهای زندگی باشد، اما هنر آشپزی یکی از بهترین راهها برای سرگرمی و خلق خاطرات خوب است. غذاهای ایرانی ویژگیهای خاص و بینظیری دارند که با ترکیبی از ادویه و چشمانداز منحصربهفرد، به دلهای خودمان احساسات و عواطف قوی القا میکنند.
یکی از این غذاها، مرغ مجلسی با زرشک پلو است. این غذا غنی از ادویهها و مواد غذایی است. برای تهیه این غذا، مرغ با طعم منحصر به فرد و ترکیب بسیار خوبی از زعفران، زرشک و برنج استفاده میشود. با این که در تهیه این غذا ادویههای مختلفی میتوان به کار برد، اما به عنوان دو اصلیترین ادویههای آن میتوان به زردچوبه و همچنین فلفل سیاه اشاره کرد.
در نهایت، مرغ مجلسی با زرشک پلو یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که به راحتی میتوان آن را در خانه تهیه کرد. باعث خوشحالی و لذت از خوردن این غذا خواهد شد. به همین دلیل، میتوانید این روش را برای تهیه شامی خاص و با کیفیت امتحان کنید.
راهنمای تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو با تصاویر
تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو یکی از غذاهای ایرانی محبوب و خوشمزه است. برای تهیه این غذا نیاز به چند مرحله پخت دارید. در ابتدا باید مرغ را با تندی و گلچین شده تهیه کنید. همچنین باید زرشک را بشویید و به روش مناسب آماده کنید.
پس از آماده سازی مواد، باید به پخت مرغ پرداخت. برای پخت مرغ، آن را در دستگاه فر سارخ کنید تا به صورت یکدست و بهترین حالت را بگیرد. سپس با توجه به ذائقه خود میتوانید آن را با ادویه های دلخواه خود تند و کم تند کنید.
بعد از پخت مرغ، باید به پخت زرشک پرداخت. برای این منظور زرشک را در کمی روغن تفت داده، به آن نمک و گل سرخ بریزید و بعد از آن در ظرف روی بر خیسی قرار دهید. سپس باید برنج را بشویید، خیسانده و با روغن تفت دهید و همراه با زرشک و مرغ پخته به صورت لایهلایه در ظرف بریزید.
در نهایت ظرف را روی حرارت کم قرار داده و آن را برای حدود ۵۰ دقیقه به صورت روی آتش به پخت برسانید. پس از پخت این غذا میتوانید آن را با شیرینی های ایرانی مختلف همراه سرو کنید.
ترفند های آشپزی تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو
ترفند های آشپزی بسیاری برای تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو موجود است. این غذا از ترکیبی از مرغ، برنج، زعفران و زرشک تهیه میشود که این ترکیب به همراه چند تکه گوشت به مرغ حال و هوای خاصی بخشیده است که عامل تمایل زیاد به این غذاست.
در تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو، ابتدا باید مرغ را بشویید و خشک کنید. سپس درون سینی ذغالی قرار داده و با ذغال آتش بگیرید تا رنگ طلایی به خود بگیرد و طعم و مزه خاص خود را از دست ندهد. برنج را بشویید و به همراه آب یا مرغ یا گوشت و فلفل سیاه به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. سپس با زعفران رنگین کنید تا رنگی رنگین و خاصی به وجود آید.
در ادامه، زرشک را شسته و سپس روغن و نمک به آن اضافه کنید و در دیگی به همراه کمی شیرینی خوب کنید تا طعم قابل توجه و شیرینی به غذا اضافه شود. برای آخرین مرحله، مرغ را از روی ذغال در بیاورید و با زعفران، پیاز تفت داده و آب لیمو تهیه کنید تا بهترین همراه زرشک پلو باشد.
با اعمال ترفندهای آشپزی فوق میتوانید مرغ مجلسی زرشک پلویی بپزید که با طعم خاص و متفاوت، همواره در جمع دوستان و خانواده به عنوان یک غذای تلخین خوشمزه معرفی شود.
طرز تهیه مرغ مجلسی زرشک پلو با دیگ سفید
برای پخت غذای زرشک پلو، ابتدا باید مرغ را با چند تکه برنج در دیگ سفید پخت کنیم. سپس، برای تهیه مخلفات آن، از زرشک سرخرنگ، سیب زمینی سرخ شده و بادمجان نخودی استفاده میشود. البته میتوان از مخلفات دلخواه خود نیز استفاده کرد.
ابتدا برنج را در آب مدتی خیس کنید. سپس، در دیگ سفید آن را با روغن مقداری به همراه پیاز و سیر تفت دهید. سپس، مرغ درون دیگ را به همراه مخلفات قرار میدهیم و با نصفی از برنج از قبل خیس شده پوشانده میکنیم.
در مرحله بعد، به همراه مقداری آب و شور، برنج باقیمانده را در دیگ قرار میدهیم و آن را روی برنج و مخلفات خاص قبلی قرار میدهیم. باید دقت داشته باشیم که برنج را بهخوبی روی مخلفات قبلی پوشانده و همچنین در جایی ایستاده نباشد تا نسوزد.
سپس پایینترین حرارت ممکن را برای دیگ برقرار کرده و آن را برای مدت یک ساعت به دور از شعله قرار میدهیم. در این مدت، میتوانید چند بار برای آب شدن برنج، مدتی دیگ را روی شعله بگذارید.
بعد از یک ساعت، قابلمه را از روی حرارت برداشته و با استفاده از یک قاشق خوب تهیه شده، ظرف را بهصورت مرتب در ظرف سرو میکنیم. در نهایت، با استفاده از زعفران بهتازگی خرد شده، آن را تزئین میکنیم و سرو میکنیم.