راهنمایی کامل برای تهیه مرغ مجلسی با سس قرمز
مرغ مجلسی یکی از غذاهای محبوب در جشنها و میهمانیها است. برای تهیه این غذا نیاز به چند مواد اصلی داریم که از جمله آنها میتوان به مرغ، سس قرمز، پیاز، زرد چوبه، فلفل سیاه و روغن اشاره کرد.
برای شروع، مرغ را با پیاز و روغن درون قابلمه به همراه زرد چوبه و فلفل سیاه سرخ کنید و به مدت ۲۰ دقیقه به آرامی بپزید. سپس مرغ را از قابلمه خارج کرده و در پنیر بزرگی قرار داده تا خنک شود.
سس قرمز را نیز با ترکیب پیاز، سیر، آب لیمو، رب گوجه فرنگی و همچنین افزودن ادویههای خاص تهیه کنید. سس را به آرامی بر روی حرارت ملایم میگذاریم و به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
حال مرغ خنک شده را با چاقو به قطعات کوچک تری بشکنید و سپس آنها را با سس قرمز پخته شده مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید روی حرارت شعله باریکی جا به جا شود تا به طور کامل ابتدا سس و سپس مرغ خاص شود.
در نهایت، مرغ مجلسی را در بشقاب سرو کنید و با آرایشی از خیارشور و پیاز سفید خام تزیین کنید و در جشنهای خود از این غذا لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه مرغ مجلسی با سس قرمز
تهیه مرغ مجلسی با سس قرمز یکی از غذاهای خوشمزه و ارزشمند در بازهی غذایی ایرانی است که به عنوان یک غذای مهم و پرطرفدار در مناسبتها و جشنهای نوروزی، عروسی، تولد و همچنین در رستورانها سرو میشود. این غذا با استفاده از مرغ گوشتی سفید رنگ تهیه میشود که پس از ترکیب با تندی سس قرمز، مزهی بسیار خوشگذراندی به این غذا داده میشود.
برای تهیهی این غذا نیاز به مواد زیر است:
-مرغ یا پیازیگردویی که باید به صورت تکههایی بریده شده باشد.
-نمک و فلفل سیاه برای مزهی غذا.
بعد از تهیه وبرش آنها دیگر مواد مورد نیاز بشامل:
-روغن حیوانی یا روغن آفتابگردان برای سرخ کردن مرغ.
-آرد و بیکینگ پودر، برای تهیهی خمیر سفت وبا قابلیت انعطاف تازه.
-کره برای تهیهی ترشی سس قرمز.
-آب میوهی لیمو یا سرکه سفید برای تهیهی ترشی سس قرمز.
-شکر برای ترش کردن سس.
-آب مرغ یا بریان یا آب مخصوص جهت نرم کردن سس.
سپس طرز تهیه مرغ مجلسی با سس قرمز به صورت زیر است:
1- مرغ را برای سرخ کردن در داخل تابهی نچسب با روغن یا کره نصف سرخ کنید و سپس درون ظرف کوچک دوز کنید.
2- از طرفی از دیگر سمت داخل ماهیتابهی نچسب، آرد خمیری با بعد نیم سانتیمتر و بیکینگ پودر را تهیه کرده و پس از خمیر شدن به صورت تکههای کوچک برشید.
3- سپس خمیرها را به تعداد مورد نیاز در داخل تابه باقیمانده از روغن که برای سرخ کردن مرغ استفاده کرده بودید تهیه کرده و اندازهی مناسب آنها را به لذت خود برداش باقیمانده به داخل ظرف با مرغ اضافه کنید.
4- در این مرحله ظرفی را آماده کرده و درون آن برای تهیهی ترشی سس آب مرغ یا بریان را مخلوط کنید و با توجه به مزهی خود شکر، شور، ترشی و تندی، چند قاشق چایخوری از آنها را به تقاضای خود اضافه کنید تا به مزهی مورد نظر خود برسید.
5- به پایان کار سفتی خمیرهای سرخ شده را به سبزی جات قرمز شده وبه ترشی خوراکی فوق رنگ قرمز نورانی تحویل دهید.
با دنبال کردن این طریقه تهیه برای مرغ مجلسی با سس قرمز میتوانید به سادگی یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی را تهیه کنید و از این غذای شیرین، تند و خوشخورا لذت ببرید.
نحوه تهیه مرغ مجلسی با سس قرمز
برای تهیه مرغ مجلسی با سس قرمز، نیازمند چند مواد اصلی هستیم که عبارتند از مرغ، سیر، آبلیمو، سس قرمز، نمک و فلفل سیاه.
ابتدا، برای تهیه مرغ، بوته سیر را خرد کرده و همراه مرغ درون قابلمه بگذارید. سپس، به آن آبلیمو و نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و با حرارت متوسط با نصف پوشاندن مرغ در آب، بپزید. حدود برای ۳۰ دقیقه مرغ را در قابلمه بگذارید تا کاملاً بپزد.
در بخش دوم، برای تهیه سس قرمز، ما به پوره گوجهفرنگی، کره، گلابی، سرکه سفید و نمک احتیاج داریم. پوره گوجهفرنگی، روی حرارت نرمال قرار دهید و به آن کره، گلابی، نمک و سرکه سفید اضافه کنید و بگذارید تا نرم شود.
در ادامه، مرغ را از قابلمه خارج کرده و درون ظرفهای سرو کنید. سپس، به مرغ سس قرمز را روی آن بریزید و تزیین کنید. مرغ مجلسی با سس قرمز، غذای خوشمزهای است که میتوان همراه با برنج یا نان خورشتی سرو کرد.
طرز تهیه سس قرمز برای مرغ مجلسی
تهیه سس قرمز بسیار ساده ولی در عین حال از مهمترین عواملی است که به خوشمزگی غذایی میشود. برای تهیه سس قرمز برای مرغ مجلسی، برخی از مواد اولیه که میتواند لازم باشد عبارتاند از پیاز رنده شده، روغن گیاهی، سیر کوبیده شده، رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل، آب و نشاسته.
برای شروع، میتوانید به موادی که نام برده شد جزئیات دهید و پیاز رنده شده را بر روی حرارت قرار دهید تا نرم شود. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، میتوانید سیر را به آن اضافه کنید و همراه با هم تفت دهید تا بوی خوبی ایجاد کنند.
سپس رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید و به مدت چند دقیقه با هم تفت دهید تا یکجوری شبیه سسی شود. سپس با نمک و فلفل به طعم دلخواه چیزی که به ذوقتان میخورد برسید. در آخر، نشاسته را در یک پیمانه آب حل کرده و به سس قرمز اضافه کنید تا سس جامد شود.
در نهایت، میتوانید این سس قرمز را روی مرغ مجلسی ریخته و از آن لذت ببرید. برای اضافه کردن یک لمس خاص به سس قرمز یا هر غذای دیگر، میتوانید از ادویههایی مانند زردچوبه، کاری، زیره سبز، شوید و مارچ فلفلی نیز استفاده کنید.
راههای رنگرنگ کردن سس قرمز برای مرغ مجلسی
سس قرمز یکی از سسهای محبوب در فضای مجلسی و مناسبتی است که معمولاً با مرغ سرو میشود. گاهی اوقات این سس قرمز به صورت ساده برای مرغ سرو میشود، اما برخی افراد به دنبال راههایی هستند تا سس را به شکلی رنگارنگ تزئین کنند و به چشم بچهها و بزرگسالان جذابیت بیشتری بدهند. در ادامه به بررسی روشهای رنگرنگ کردن سس قرمز برای مرغ مجلسی میپردازیم.
ابتدا راهکار رنگرنگ کردن سس قرمز با استفاده از رنگهای غذایی است. برای تهیه این نوع سس، میتوانید از رنگهای غذایی مختلفی استفاده کنید. برای مثال، اگر میخواهید سس قرمزتان رنگ سبز باشد، میتوانید از رنگ آبی بهره بگیرید. همینطور، میتوانید از رنگهای قرمز، زرد، سبز، نارنجی و آبی استفاده کنید تا سس قرمز خود را به شکلی رنگارنگتر به نمایش بگذارید.
راه دوم کار با رنگ طبیعی است؛ یعنی استفاده از مواد طبیعی برای رنگرنگ کردن سس قرمز. برای استفاده از این راه، میتوانید از میوهها و سبزیجاتی مانند به، تمشک، جعفری، کاسنی و... استفاده کنید. برای مثال، برای رنگ سبز، میتوانید از ژله اسپیرولینا استفاده کنید و برای رنگ قرمز، میتوانید از پودر پاپریکا استفاده کنید.
راهکار سوم، استفاده از رنگدهندههای مخصوص غذا است. این رنگدهندهها خالی از هرگونه اثری بر روی سلامتی هستند و برای رنگرنگ کردن سس و موارد دیگر کاربرد دارند. برای استفاده از این نوع رنگدهندهها، بهتر است از محصولات با کیفیت بهره ببرید.
بنابراین، تاکید میکنیم که سس قرمز یکی از سسهای محبوبی است که با مرغ سرو میشود. اگر افرادی هستند که به دنبال راههای رنگرنگ کردن سس قرمز هستند، میتوانند از فرمولهای رنگرنگ به صورت طبیعی و غیرطبیعی استفاده کنند. به هر حال، برای رسیدن به این هدف، باید از محصولات با کیفیت و ایمنی استفاده کرد.
جزئیات مهم در تهیه مرغ مجلسی با سس قرمز
تهیه مرغ مجلسی با سس قرمز یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در جشنها و میهمانیهای ایرانی است. برای تهیه این غذا، باید مرغ را به قطعات مناسب تقطیع کرده و به همراه ادویههای لازم مثل زردچوبه، فلفل سیاه و نمک، در ظرفی مناسب مخلوط کرد و به مدت چندین ساعت در یخچال قرار داد تا ادویهها به خوبی جذب شوند.
پس از گذشت زمان مشخص شده، باید مرغ را در مقداری روغن داغ سرخ کنیم تا استخوانهای آن نرم شوند و به رنگ طلایی درآیند. سپس میتوانیم به همراه یک سس قرمز خوشمزه سرو کنیم که امتیاز این غذا را به یک سطح بالاتر میبرد.
برای تهیه سس قرمز، باید ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن داغ سرخ کنیم تا طلایی رنگ شود. سپس به آن رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویههای دیگر از جمله دارچین و هویج اضافه کرده و با هم مخلوط کنیم. سپس کمی آب اضافه کرده و به مدت چند دقیقه بگذاریم تا سس به خوبی پخته شود و مزه خوبی به دست آید.
در نهایت، میتوانیم سس قرمز را روی مرغ سرخ شده بریزیم و با همراه سبزیجات تزیین شده، سرو کنیم و از این غذای خوشمزه برای لذت بردن با دوستان و خانواده بهرهمند شویم.