طرز تهیه مرغ شکم پر قارچی
مرغ شکم پر قارچی یکی از غذاهای خانوادگی و سنتی در ایران است که با استفاده از مرغ، قارچ و چندین نوع سبزیجات تهیه می شود. این غذا که در سطل غذایی بسیاری از خانواده های ایرانی موجود است، با طعم خوشمزه ای که دارد می تواند انتخاب خوبی برای وعده شام خانوادگی باشد.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید مرغ را برش داده و با تندی و ترشی لیمو ترش چند ساعت در کاری مریناد کرد تا طعم و مزه بهتری بگیرد. پس از آن، باید قارچ ها رو شسته و به شکل خرد شده به مرغ اضافه کرد. در ادامه، باید سبزیجات مختلف را مثل نعنا و جعفری بشورید و خرد کرده، سپس با تن مرغ در قالب یک سس و ادویه جات، به مرغ اضافه کنید.
سپس باید تمام مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت تا ساعت به آرامی بپزید. در آخر با طعم دلخواه میتوانید از آن استفاده کنید، بهتر است با نان رومی میل کرد. این غذا، با نوشیدنی سنتی و قندی مثل سکنجبین و یا آبگوشت همراهی می شود و خلاصه تهیه آن با کمی توانستن و هنر می تواند همه را به خوشمزگی پیروزمند کند.
روش ساخت مرغ شکم پر با سبزیجات
روش ساخت مرغ شکم پر با سبزیجات یکی از غذاهای سالم و خوشمزه است که به راحتی میتوان آن را در خانه تهیه کرد. این غذا ترکیبی از پروتئین حیوانی و سبزیهای خام است که مقدار بالایی از ویتامینها و مواد مغذی را در خود جای داده است.
ابتدا باید یک مرغ را خریداری کنید و پس از شستشو به قسمت شکم آن دسترسی پیدا کنید. با کمک چاقو یا نوک قلم بانکی، شکم مرغ را با دقت باز کرده و از بین استخوانها، مواد داخلی مرغ را خارج کنید.
سپس باید سبزیجات مورد نظر را خرد کرده و داخل شکم مرغ قرار دهید. طبق سلیقه شما میتوانید از ترکیب سبزیجات متنوعی مانند پیاز، فلفل دلمهای، کلم، هویج، جعفری، شوید و ... استفاده کنید.
در ادامه، شکم مرغ را با کمک دکمه بسته و با دنده مرغ خوب ببندید. حالا میتوانید مرغ را درون قابلمه ریخته و برای پخت به روشی که دوست دارید انتخاب کنید. شما میتوانید مرغ را درون فر یا روی اجاق گاز به صورت تابهای پخته و به همراه نان یا برنج سفید سرو کنید.
در نهایت با توجه به سلیقه شما و در صورت تمایل، میتوانید روی مرغ با عصاره لیمو ترش یا یک عدد پیاز رندهشده سرش کنید. مرغ شکم پر با سبزیجات یک غذای کامل، سالم و خوشمزه برای تمامی افراد خانواده است.
نحوه پخت مرغ شکم پر با ادویههای خاص
مرغ شکم پر یکی از انواع پرطلاقه هایی است که در حال حاضر در بازار به صورت نیمتنه میفروشند. این نوع پرطلاقه در طبخ و مزه دار کردن آن دارای مزیت های خاصی است. در این روش طبخ، با استفاده از ادویه های خاص و روش پختی مناسب، مرغ شکم پر دستور پختی شگفت انگیزی را در نظر دارد.
برای آماده کردن مرغ شکم پر، ابتدا آن را تمیز کرده و پاک می کنیم. پس از آن، آن را درون مخلوطی از زردچوبه، فلفل سیاه، گلابی، ادویه کاری و دارچین ریخته و بهترین فضای انتخاب برای مدت دو ساعت در معرض خود قرار میدهیم.
پس از گذشت دو ساعت، مرغ شکم پر را در حدود یک ساعت و نیم درون فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار میدهیم. پس از آن، مرغ شکم پر را به همراه زیتون و سیب زمینی تقدیم میکنیم.
استفاده از ادویه های خاصی در این طبخ، مزیت هایی برای آن دارد. ادویه کاری و دارچین به مرغ طعم مطلوب و خوشمزه ای میدهند و همچنین زردچوبه و گلابی، رنگی خاکستری زیبا به پیش غذا می دهند. همچنین، مهم است که مقدار ادویه های استفاده شده درست تعیین شده باشد تا مزهی بیش از حد تند و یا شوری به مرغ ندهد و تلخ هم نشود.
به طور کلی، طبخ مرغ شکم پر با انواع ادویه های خاص خود یک طعم بسیار خوشمزه و خاصی به پیش غذا میبخشد که به شدت توصیه میشود.
طرز تهیه مرغ شکم پر با انواع آرد و نانهای مختلف
مرغ شکم پر یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بوده و در سطح کلان کشور بهعنوان یک انتخاب کلاسیک در رستورانها و منازل بهشمار میآید. این غذا از تکههای مرغ تهیه میشود که در عرض چند ساعت بهصورت پخته شده، نیمپخته یا روغنی با استفاده از نانها، کوکو و آردهای مختلف سرو میشود.
نوع آرد که برای تهیه این غذا بهکار برده میشود، معمولاً آرد نخودچی یا نانآورمه است که به لحاظ قیمت نیز مناسب ترین گزینه است. برای تهیه مرغ شکم پر با آرد، مرغ بهصورت دلخواه چه بهصورت کل یا در قطعات کوچک تر، با مقداری نمک و فلفل به پخت در میآید و پس از آن، با آرد مخلوط و بهصورت سرخ شده درون دیگ سرو میشود.
در برخی نواحی ایران، برای تهیه این غذا از نانهای مختلفی مانند لواش، تافتون و روغنکی استفاده میشود که طرز تهیه این نانها با توجه به منطقه، متفاوت است. مرغ شکم پر با نان لواش آسانتر و سریعتر تهیه میشود و پس از پخت شدن نانلواش، مرغهایی که قبلاً بهصورت دلخواه در پخت درآمدهاند، روی نان قرار میگیرند.
لازم به ذکر است که تزئین این غذا بهصورت مختلف در نظر گرفته میشود. در برخی موارد، برگ جعفری و نعناع بهعنوان تزئین استفاده میشود و در برخی دیگر از هویج و سیبزمینی رندهشده نیز بهعنوان تزئین استفاده میشود.
مرغ شکم پر مجلسی با طعم دارچین و بادوم
مرغ شکم پر مجلسی با طعم دارچین و بادوم یکی از غذاهای اصیل و محبوب در سبد غذایی خانواده های ایرانی است. این غذا با استفاده از مرغ گوشتی طبیعی و تر و تمیز، به همراه مواد اولیه دیگری همچون روغن، پیاز، سیر، زردچوبه، دارچین و بادام تهیه می شود.
برای تهیه این غذا، مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کرده و در یک قابلمه با روغن سرخ کرده و سپس پیاز و سیر تفت داده می شود. سپس زردچوبه و دارچین اضافه شده و تمامی مواد با هم مخلوط می شوند. در نهایت، آب یا یک پیاز داغ اضافه شده و مرغ به همراه تمامی مواد دیگر در حرارت پایین پخته می شود تا طعم های مختلف درون مرغ نفوذ کند و غذایی عطر و طعم دلپذیر به وجود آید.
گرچه این غذای سنتی به صورت ساده در ظاهر نمایش داده می شود، اما طعم خاص و فراموش نشدنی آن جزئی از فرهنگ آشپزی ایرانی است که توسط افراد متخصص و با تجربه تهیه می شود. به صورت کلی، این غذا با عطر و طعم دلپذیرش به یکی از پرطرفدارترین غذاهای خانوادگی تبدیل شده است که همه سنین می تواند لذت ببرند.
روش پخت مرغ شکم پر با سس مخصوص مقدماتیها
برای پخت مرغ شکم پر با سس مخصوص ابتدا باید مرغ شکم پر را خریداری کنید. سپس آن را با آب بشویید و از غدههای داخل شکم آن را خالی کنید. پس از خالی کردن شکم، باید آن را خشک کنید. برای پختن مرغ شکم پر میتوانید از دو روش پخت استفاده کنید، روش اول پخت در فر است و روش دوم پخت در تابه.
جهت پخت در فر، ابتدا فر را به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس شکم پر مرغ را با نمک، فلفل و سایر ادویههای مورد علاقهتان تف پود کنید. سپس بافت بره برای حفظ رطوبت بیشتر شکم پر، روی آن قرار داده و با فویل پهن کرده شده بپوشانید. سپس مرغ را برای حدود یک ساعت در فر پخته و سپس فویل را برداشته و تا زمانی که قسمت بیرونی شکم پر طلایی و شفاف شود پخته کنید.
جهت پخت در تابه، ابتدا تابه را گرم کنید و روغن را داخل آن بریزید. سپس شکم پر مرغ را با نمک، فلفل و سایر ادویههای دلخواه تف پود کنید و در تابه قرار دهید. در صورت نیاز میتوانید بافت بره را روی شکم پر قرار دهید. سپس مرغ را از هر دو طرف به مدت ۱۵ دقیقه پخته و سپس آماده سرو شدن است.
برای تهیه سس مخصوص این غذا، میتوانید از سس تریاکی، سس چیلی و سس هوئیسین استفاده کنید و آنها را با هم مخلوط کنید. سپس به دلخواه خود میتوانید برای تزئین، پیاز سرخ شده، فلفل دلمه، کرچک سرخ شده، نعناع خشک و برگ جعفری را روی آن بریزید. سپس ترکیب شکم پر مرغ با سس مخصوص تهیه شده و غذای آماده را میتوانید با مزهای شمالی و پاراتان روی میز سرو کنید.