طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار
مرغ ترش گیلانی با رب انار یکی از غذاهای محبوب و پر طرفدار در شمال کشور است که در جشنها و مراسم های خانوادگی بیشتر سرو میشود. برای تهیه این غذا، ابتدا باید از یک مرغ تازه و با کیفیت استفاده کرد.
ابتدا باید مرغ را با آب و نمک بشویید و پس از آن مرغ را در قوری بریزید و آبی داغ بر روی آن بریزید تا داخل مرغ پخته شود. بعد از این مرحله، میتوانید مرغ را از داخل قوری خارج کرده و برای مدتی در کنار گذاشته تا خنک شود. حال به دیگر مراحل این غذا روی آورده و با تهیه مواد اصلی آن شروع میکنیم.
بعد از کند شدن مرغ، آن را از استخوانها جدا کنید و در قالب ریز شده در قوری بگذارید. سپس به آن رب انار و لیمو شیرین اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. صبر کنید تا حداقل نیم ساعت این خوراک بماند و بهتر است در یخچال نگهداری شود تا بهتر ولی مهم نیست. قبل از سرو، میتوانید مقداری خلالی داغ به آن اضافه کنید تا بوی خوبی به این غذا بدهد. سپس میتوانید غذا را با روشن شدن کنار یک میز تزئین شده و عطر و طعم خوبش را لمس کنید.
راهنمای تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار
مرغ ترش گیلانی با رب انار یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در مناطق شمال کشور می باشد. این غذا با طعم ترش و شیرین خود، می تواند در هر مهمانی و سفری به عنوان یک پیش غذا یا غذای اصلی سرو شود. در ادامه ی توضیح خواهیم داد که چگونه مرغ ترش گیلانی با رب انار تهیه کنید.
ابتدا برای تهیه مرغ ترش گیلانی، یک عدد مرغ متوسط را به دو قسمت تقسیم کنید. سپس مرغ را با آبکشی کردن آب آن را خالی کنید و در انتها آن را درون قابلمه ای با روغن همراه با پیاز خرد شده و نمک به مدت چهل و پنج دقیقه سرخ کنید.
پس از سرخ کردن مرغ، اکنون زمان آماده سازی رب انار است. برای تهیه رب انار شما می توانید از انار طبیعی استفاده کنید یا در صورتی که انار طبیعی در دسترس نیست، از رب انار نیز می توانید استفاده کنید. آن را با شکر، نمک و فلفل به طعم مورد نظر خود تهیه کنید.
بعد از تهیه رب انار، آن را به قابلمه ای که مرغ در آن سرخ شده است اضافه کرده و به مدت ده دقیقه با نارمک ملایم آن را برای ترش شدن در حال پخت بگذارید. بعد از ده دقیقه جوشیدن، مرغ ترش گیلانی با رب انار آماده سرو است.
در نهایت، برای سرو کردن مرغ ترش گیلانی با رب انار میتوانید آن را به صورت روی بشقاب سرو کرده و با نان یا برنج سفید سرو کنید. همچنین می توانید از سبزیجات به همراه مرغ ترش استفاده کنید.
مرغ ترش گیلانی با رب انار چگونه درست شود؟
مرغ ترش گیلانی با رب انار، یکی از غذاهای بسیار محبوب در آشپزی گیلانی است. این غذا با استفاده از مرغ، رب انار و ادویههای خاص، طعم و مزه غذایی بسیار خوشایندی را دارد که همه از آن لذت میبرند.
برای درست کردن مرغ ترش گیلانی با رب انار، ابتدا باید مرغ را برش داده و خرد کنید. سپس، پیاز را رنده کرده و در دیگی با روغن گرم به همراه مرغ تفت میدهید تا به رنگ طلایی در بیاید. بعد از این کار، رب انار و آب را به دیگ اضافه کرده و حرارت آن را زیر کم میکنید. سپس ادویههای خاص مانند زنجبیل، فلفل سیاه، ادویههای گیلانی و برگ لیمو را به دیگ اضافه کرده و آن را برای حدود دو ساعت به آرامی پخته و نرم کنید.
پس از اینکه مرغ کاملاً پخته شد، به آن نمک و آب لیمو تکه شده را اضافه کرده و با حرارت خوردگی آن را یکمی تند کنید. نون تازه و دمنوش نعناع به همراه این غذا سرو شده بهترین همراه آن هستند.
در نهایت، شاید نکته مهمی درباره مرغ ترش گیلانی با رب انار آن است که برای ساخت آن نیاز به صبر و زمان دارید. برای اینکه طعم و مزه این غذا به صورت کامل جذاب شود، بهتر است غذا را درب مناسبی برای کمی مدتی خاموش کنید و بعد از آن دوباره برای چند دقیقه به حرارت بیاورید. همچنین، ترکیب ادویههای خاص همراه با رب انار، طعم خاصی به این غذا میدهد که هرکسی را برای یکبار دیگر دلبسته خود میکند.
مرغ ترش گیلانی با رب انار: مواد لازم و روش تهیه
برای تهیه یک غذای خوشمزه و نمادی از فرهنگ محلی گیلان، شما میتوانید از روش تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار استفاده کنید. این غذا از چند ماده اصلی تشکیل شده است که میتوانید به راحتی از فروشگاههای بزرگتر خریداری کنید. در این مطلب، مادهها و روشهای لازم برای تهیه این غذا را با جزئیات توضیح خواهیم داد.
مواد لازم:
- یک عدد مرغ تازه (حدود ۱۵۰۰ گرم وزن خالص)
- سه پیمانه رب انار
- یک پیمانه نشاسته
- یک قاشق سوپخوری ادویهای که شامل پودر دارچین، زنجبیل، سیاه دانه و میخک است
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- آبلیمو در صورت نیاز
روش تهیه:
1. در ابتدا مرغ را با آب شستشو داده و سپس خشک کنید. سپس مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کرده و در یک قابلمه به همراه آب، سوخاری، فلفل سیاه و نمک، برای مدت ۳۰ دقیقه میپزید تا مرغ کاملاً پخته شود.
2. در یک قابلمه دیگر، رب انار را با نمک، فلفل سیاه و ادویهای مخلوط کرده و به همراه آب جاری برای حدود ۱۵ دقیقه میگذارید تا ترکیب رب انار و ادویهای کاملاً به هم مخلوط شود.
3. در مرحله بعد، نشاسته را با ۲ قاشق آب مخلوط کرده و به رب اضافه کنید. این مرحله کمک میکند تا ترکیب رب انار ضخیم تر شود. بعد از اضافه کردن نشاسته، همه را خوب با هم مخلوط کنید.
4. در یک ماهیتابه، روغن زیتون را داغ کرده و قطعات مرغ را به آن اضافه کنید. سپس آنها را با حرارت ملایمی سرخ کنید تا قسمت خارجی آنها نرم و طلایی شود.
5. در نهایت، قطعات مرغ را به ترکیب رب انار اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه را بگذارید روی حرارت کم و غذای خود را تا زمانی که جا به جا شود، بپزید. در صورت نیاز، میتوانید با یک قاشق آبلیمو، طعم ترش غذا را بیشتر کنید.
6. قبل از سرو کردن، بهتر است غذای خود را با ادویهای مانند کمی دارچین و زردچوبه سرشار کنید تا طعم بیشتری به آن بدهید. سپس غذای خود را به همراه سبزیجات تازه مثل نعنا، ترخون، جعفری، ریحان یا هر منبع سبز دیگری که دوست دارید سرو کنید.
طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار در خانه
برای تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار در خانه، در ابتدا باید مرغ را نصف کرده و با نمک و فلفل سرخ کرده و سپس آن را درون قابلمه ای بزرگ با آبی که به میزان کافی باشد ریخته و روی حرارت ریخته شود. پیازهای خرد شده را همراه با زردچوبه و فلفل دلمه ای در روغن تفت میدهیم و زمانی که پیازها طلایی شدند، آنها را به مرغ اضافه میکنیم. سپس باید یک قاشق رب انار در یک پیمانه آب حل کنید و به مرغ اضافه کنید. برای شیرین شدن غذا میتوانید یک قاشق شکر که با رب انار حل کردهاید به آن اضافه کنید.
بعد از اینکه تمام مواد به خوبی در کنار هم مخلوط شدند، باید درجه حرارت را کم کنید و ظرف را به مدت بیست دقیقه بگذارید تا غذا به آرامی بپزد. حتی میتوانید آن را برای مدتی نیم ساعت در آتش به جا آورید تا غذا بهتر و شیرینتر شود.
بعد از گذشت زمان، مرغ ترش گیلانی با رب انار آماده تقدیم شدن است. برای سرو کردن آن، میتوانید آن را با یک جعفری تازه و نون تفت داده سرو کنید و از طعم لذیذ این غذا لذت ببرید. توصیه میکنیم مرغ ترش گیلانی با رب انار را با دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارید، زیرا همگی از این غذا لذت خواهند برد.
راهنمای خوب تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار
تهیه مرغ ترش گیلانی با رب انار یکی از شیرینیهای محبوب استان گیلان است. برای تهیه این خوراک میتوانید مرغ یا قطعات مختلف آن را با روشهای مختلف پخت، مثل پخت در دیگ، پخت در فر یا پخت در تابه، طبخ کنید.
روش پخت مرغ ترش گیلانی با رب انار به این صورت است که ابتدا مرغ را با فلفل سیاه، زنجبیل، سیر و نمک به مدت چندین ساعت در یخچال بگذارید تا مزه چندبرابر آن ترشی خوبی که قرار است درست کنید، در مرغ فرو روید.
پس از مدتی، مرغ را به همراه پیاز و نبات به آرامی در تابه سرخ کنید. سپس رب انار را با عسل و آب لیمو در حد دلخواه خود ترکیب کنید و مرغ را با این مزه ترشتری بخار بکنید. این غذا سرو خود را با خوراکیهایی مثل آبپنیر و خیار شور هم همراه کنید.
با ترکیب مستقیم ترشی و شیرینی در این خوراک، درستا بهعنوان ترشی گیلانی محسوب میشود و علاوه بر طعم خوب، ارزش غذایی بالایی دارد. در این غذا از روغن کمی استفاده شده، ولی اگر شما مایل به افزایش ضریب سلامت آن هستید، میتوانید از کمی روغن زیتون استفاده بکنید. به این ترتیب، لذت بردن از طعم لذیذ و مفید از این خوراک بیشتر خواهد شد.