طرز تهیه مرغ بریان خانگی با ابزارهای اساسی آشپزخانه
برای تهیه مرغ بریان در آشپزخانه نیازمند تعدادی از ابزارهای اساسی هستیم. قبل از هر چیز، باید یک قابلمه با درمان مناسب برای پخت مرغ داشته باشیم. این قابلمه باید دارای درپوش باشد که برای پخت بهتر مرغ، باید بسته شود. در کنار قابلمه، برای تهیه مواد اولیه نیاز به تابه های مناسبی داریم. تابه سبزیجات، تابه پیاز، تابه فلفل، و تابه گوشت همه از اهمیت برابری برخوردارند.
برای تهیه مرغ بریان، باید از مرغ تازه استفاده کنیم. باید آن را بشوییم و خشک کنیم، سپس آن را در قابلمه به همراه افزودن مواد دیگر خاموش کنیم. بهتر است برای چند دقیقه اول، مرغ را روی حرارت بالا پخته شود، سپس حرارت را پایینتر کنید تا درون مرغ خوب پخته شود.
بعد از پخته شدن مرغ، دو تابه فلفل و پیاز را در حرارت ملایم با روغن گرم میکنیم. باید به یاد داشته باشیم که برای پختن پیاز، باید حرارت را پایینتر کنیم تا پوست پیاز برای دیگر مراحل نیز موجود باشد. بعد از آن، دو تابه سبزیجات را روی حرارت پایینی بخش هایک چند دقیقه سرخ می کنیم.
اکنون برای پختن مرغ بریان، باید سبزیجات و پیاز را به قابلمه با مرغ اضافه کنیم و سپس به آن کمی نمک و فلفل اضافه کنیم. باید به یاد داشته باشیم که برای تهیه یک مزه عالی، نباید زیادی از انواع مختلف چربی استفاده شود. سپس برای 30 دقیقه باید قابلمه رای خاموش کنیم تا مرغ بریانی شده را به دست آوریم. در انتها، می توانیم با یک دسته نان تازه، این غذای فوق العاده را سرو کنیم.
مرغ بریان خانگی بدون استفاده از فر: دستور العمل کامل
برای تهیه مرغ بریان خانگی، نوع مرغی که استفاده میشود بسیار مهم است. بهتر است از نوع مرغی با جایگزینیهای کمتر استفاده کنید. مثلاً میتوانید از مرغ گردن دراز استفاده کنید، چون دارای چربی کمتری است و بهترین گزینه برای سلامتی است.
برای شروع، میتوانید مرغ را با موادی مثل سیر، زردچوبه، نمک و فلفل درون دیگی قرار داده و روی حرارت قرار دهید. سپس با شلیک های کوچکی، با اضافه کردن ترشی و یک قاشق رب به آن، دقایقی راه بیفتانید.
در مرحله بعد، میتوانید از یک سبزیجاتی مثل لوبیا، نخود یا باقلا برای اضافه کردن طعم به غذا استفاده کنید. بعد از آن، با اضافه کردن آب به آن، همه چیز را به جاهایی خوب قرار دهید و حتماً باید مطمئن شوید که طعم شوری کفایت کنندهای دارد.
وقتی غذا آماده شد، بهتر است آن را با سبزیجات و معمولاً با یک گل سیر نیز تزئین کنید. البته میتوانید از تنوع انواع سبزیجاتی که افزوده میشود استفاده کنید، مثل تره فرنگی و یا جعفری.
در طرز تهیه مرغ بریان خانگی بدون استفاده از فر، میتوانید به طور سادهای از موادی مثل گوجه فرنگی، زعفران و دسته کرفس نیز استفاده کنید. اما بهتر است دقت کنید که مرغ شما تماماً پخته شده و خوب جذب شده باشد.
گوشت مرغ بریان خانگی خام دستی، بدون استفاده از فر
مرغ بریان یکی از غذاهایی است که بسیار معروف در ایران و خانوادههای ایرانی است، و به صورت متداول در سفرههای ایرانی قرار میگیرد. در این غذا از گوشت مرغ استفاده میشود که با تركیبی از ادویههای مختلف، سبزیجات و نوعی روغن طعم بینظیری به آن میبخشد.
برای پختن گوشت مرغ بریان در خانه، نسبت به استفاده از فر های بزرگ صنعتی، میتوانید از روش سنتی دستی استفاده کنید. برای شروع پخت این منو، ابتدا گوشت مرغ را با یک لیوان آب و نصف قاشق ماست برای یک ساعت به درون یک ظرف برای تركیب خوب مواد میگذاریم. تركیب ادویههایی مانند گرام ماسالا ، کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به میزان دلخواه مخلوط میکنیم.
سپس در یک قابلمه متوسط، روغن روی شعله متوسط حرارت داده و پیاز را تفت داده و بعد از ذغالزدن، سبزیجات مانند گوجه و سبزی خوراکی را به مدت چند دقیقه تفت میدهیم و سپس ادویه را اضافه میکنیم و همه مواد را خوب میمزه میدهیم.
حالا اگر مرغ شما را خوب مخلوط کردید، به آن میریزید . توجه داشته باشید که گوشت را نباید زیادی سرخ کنید، چون در این صورت طعمی تلخ به غذا میدهد.پس بعد از این که مواد خوراکی تفت داده شدند، با دقت میخواهیم مرغ را به مواد اضافه کنیم و از طریق مخلوط کردن آنها، گوشت را بسته با ادویه ها و سبزیجات تفت میدهیم تا خوب کامل نرم شود و ادویه ها را به خود بگیرد.
پس از آن، قابلمه را روی شعله پائینتر میگذاریم، در صورت لزوم یک لیوان آب میریزیم و پنجاه دقیقه به سمت بریان شدن غذا کار میکنیم تا گوشت برسد به بلندای مطلوب و صافی رنگ،ابتدا غذا را به مدت بیست دقیقه برای تخمیر به روی شعله متوسط بگذارید. در نهایت، میتوانید گوشت مرغ بریان تازه و گرم را با برنج سفید یا نان گرم و تازه سرو کنید.
مرغ بریان خانگی حرفه ای با استفاده از اجزای ساده
برای تهیه مرغ بریان خانگی حرفه ای با استفاده از اجزای ساده، بهتر است ابتدا به انتخاب مرغ مناسب بپردازیم. مرغ با کیفیت و تازه میتواند بهترین نتیجه را در پخت این غذا به دنبال داشته باشد. در صورت علاقه، شما میتوانید در انتخاب مرغ از مرغ آماده با استفاده از فریزر هم استفاده کنید.
در مرحله بعد، مرغ را باید به قطعات کوچک تقطیع کنید. باید به اندازه و با توجه به تعداد نفراتی که میخواهید به غذا بخورند، مقدار مناسبی مرغ تهیه کنید. در پخت این غذا، ترکیبی از ادویهها به کار میروند که این ادویهها به برنامه غذایی شما عمق و مزه میبخشند. به عنوان مثال، فلفل قرمز خشک، زیره، دارچین، هل، فلفل سیاه و پیاز، بخشی از ترکیب ادویههای اصلی مرغ بریان هستند.
در مرحله بعد، با استفاده از یک قابلمه پخت، تابه یا کاسه و اضافه کردن مرغ ، ادویهها و سایر مواد مانند نمک و روغن، مرغ بریان خانگی آماده شده و به جایی که میخواهید سرو کنید، منتقل شده. با پوشاندن درجه بالا آن به مدت 35 تا 40 دقیقه، غذای خوشمزه و لذیذی آماده میشود. در نهایت میتوانید از مرغ بریان روی برنج و یا با همراهی نان اردکی یا سبزیجات سرو کنید.
سریع و ساده: روش پخت مرغ بریان خانگی بدون فر
برای پختن مرغ بریان خانگی بدون نیاز به فر، نیاز به مواد اولیهای مانند مرغ، پیاز، گوجه فرنگی، روغن، زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و آب دارید. ابتدا مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کرده و پیاز را هم خرد کنید.
پس از آن، در یک قابلمه کوچک آب را بریزید و مرغ را به صورت خام در آن قرار دهید تا یکی دو دقیقه جوش بخورد. سپس از روی حرارت بکشانید و آب را بریزید.
سپس روغن را در قابلمه بریزید و پیاز خرد شده را در آن سرخ کنید. به آرامی فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را به آن اضافه کنید تا مزه بهتری بگیرد. مواد را با هم مخلوط کنید و سپس گوجه فرنگی را خرد کرده و به آن اضافه کنید.
به مدت حدود 10 دقیقه با حرارت ملایم اجازه دهید تا مواد به صورت کاملاً نرم شوند و مزهای خوشمزه به دست آید. حالا قطعات مرغ را به مواد اصلی اضافه کرده و آب را به آن اضافه کرده و به مدت 30 تا 40 دقیقه به آرامی در حرارت ملایم پخته شوند.
پس از آن، می توانید از مرغ بریان خانگی خود لذت ببرید. با داشتن این طرز تهیه سریع و ساده، هر وقت که بخواهید، می توانید برای خود و خانوادهتان یک وعدهی خوشمزه و مفید غذایی را آماده کنید.
بدون فر، بدون مشکل: روش آسان تهیه مرغ بریان خانگی
تهیه مرغ بریان یکی از غذاهای سنتی و محبوب خانواده های ایرانی است که در اکثر خانه ها به عنوان غذای اصلی سرو میشود. اما برای آماده کردن این غذا به صورت خانگی و درست، چند نکته باید رعایت شود.
اولا در طهی مرغ بریان بهتر است از قطعات مرغ آمادهشده استفاده کنید که قبلاً پاک شده و از نظر بهداشتی کاملاً مطمئن هستند. سپس میتوانید از ادویههای لازم برای تهیه این غذا استفاده کنید.
برای تهیه این غذا، در ابتدا مرغ را در تابه با روغن مقداری سرخ کنید. سپس پیاز را در تابه اضافه کنید تا سبک شود. سپس ادویههای خود را به پیاز اضافه کنید تا مزه خوبی به غذا دهد. سپس آب گرم را به تابه اضافه کنید و قطعات مرغ را همراه با گوجه فرنگی، زردچوبه، اسفناج و سایر ادویههای لازم به آن اضافه کنید.
در ادامه غذا را با حرارت کم به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت بپزید تا مرغ کاملاً پخته شود و طعم بهتری به غذا بخشید. در آخر میتوانید آن را با نان خشک یا پلو سرو کنید.
با توجه به اینکه تهیه مرغ بریان به خوبی از ترکیب ادویههای مختلف به دست میآید، میتوانید با تجربه و تلاش به یک طعم مطلوب تر توانید دست پیدا کنید. همچنین مطمئن شوید که مرغ به خوبی پخته شده است تا خردلی و لذیذ باشد.