مرغ بریان با جوجه گردان در فر
مرغ بریان با جوجهگردان در فر یک غذای شیک و خوشمزه است که با استفاده از مرغ تازه و تکههای جوجهگردان تهیه میشود. این غذا یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی کشورمان محسوب میشود و در تمامی مناطق قابل دسترسی است.
برای تهیه این غذا، از مرغ تازه و بدون استفاده از پوست استفاده میشود که پس از پخت در فر، با چندین تنوع ویژه، مزهای شیرین و خوشمزه به دست میآید. انواع ادویههای مختلف در تهیه این غذا به کار می روند که بهترین ادویهها شامل زیره سبز، زعفران، هل، زردچوبه و فلفل سیاه است.
برای تهیه جوجه گردانی نیز مرغ را به قطعات کوچک تقطیع کرده و درون فر با چرخش میپزند تا تمامی تکه های مرغ در قسمتهای مختلف از هم جدا شود و بتواند نرم و حجیم شود. سپس با اضافه کردن مقداری نمک و دارچین، طعم و مزه مطلوبی به غذا داده میشود.
اگر مایل به تهیه غذایی شیک و خاص هستید، میتوانید از موزهها و ریزه کوبیهای متنوعی جهت تزیین آن استفاده کنید. از طرف دیگر، بهتر است در سرو کردن این غذا با روشی خاص و زیبا استفاده کنید، نظیر قراردادن غذا روی برگهای شاخه سبز، تزیین آن با قارچ و فلفل خشک و استفاده از سس گوجه فرنگی تا در ظرف قرارداده شود بهترین زمان برای سرو این غذا را داراست.
طرز تهیه مرغ بریان با جوجه گردان در فر
یکی از اصلی ترین دستورهای غذایی ایرانی، بریانی است. این غذا به ویژه در جشن ها و مراسم های خانوادگی، بسیار محبوب است. طرز تهیه مرغ بریان با جوجه گردان در فر، یکی از روش های خوشمزه برای تهیه بریانی بوده و مزیت این روش این است که برای تهیه آن، نیازی به پخت جوجه گردان جداگانه نیست.
ابتدا باید مرغ را شسته و به قطعات مناسب تقسیم کرده و آنها را در یک ظرف عمیق قرار دهید. سپس نصف پیاز را خرد کرده و روی مرغ بریزید. سپس برای مزه بخشی کردن به غذا، دو ترکیبی از ادویه های خوشبو کننده یعنی زردچوبه و ادویه بریانی را به مرغ اضافه کنید.
سپس جوجه گردان ها را بر روی مرغ بریزید و مواد را با یک دسته پیاز تازه رنده شده، فلفل دلمه ای، نمک، سیر خرد شده و روغن کمی مخلوط کنید. سپس آن را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. پس از آن، مرغ و مواد را درون قابلمه ای بزرگ قرار داده و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد ، یک ساعت پخت کنید.
ظرفیت قابلمه را در نظر بگیرید، خطر ترک یا ترشح نقره ای نیز وجود دارد، نباید به مقدار زیاد پر شوید. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که قبل از سرو غذا، باید بریانی ۱۵ دقیقه در وقت خوب بگذارید تا خوب مزه گرفته و پخته شود. سپس بریانی را با سبزیجات تزیین کنید و آن را با نان تازه سرو کنید. البته برای تزیین پیاز رنده شده و یا خشک کرم کارامل شده نیز می توان استفاده کرد.
نحوه پخت مرغ بریان با جوجه گردان در فر
برای پخت مرغ بریان با جوجه گردان در فر ابتدا مرغ را بشویید و به خوبی خشک کنید. سپس مرغ را با نمک، فلفل سیاه، زعفران و عصاره لیمو ترش ترکیب کنید و اجازه دهید تا به مدت یک ساعت درون یخچال قرار بگیرد تا از قبل آماده شود.
پس از گذشت یک ساعت، مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و به همراه جوجه گردان در تابهای مقاوم در برابر حرارت قرار دهید. آب را به اندازه کافی به تابه اضافه کرده و آن را براکنده کنید تا مواد درون آن به یکدیگر مخلوط شوند. پس از آن، تابه را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد درون فر قرار دهید و به مدت یک ساعت بپزید.
بهتر است به طور مداوم غذا را بررسی کرده و مطمئن شوید که آب درون تابه خشک شده است و مواد غذایی بدون دستکاری داخل آن باقی ماندهاند. در پایان، مرغ بریان با جوجه گردان را با نان توپ و یا برنج مزه دار سرو کنید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید!
راهنمای تهیه مرغ بریان با جوجه گردان در فر
تهیه مرغ بریان با جوجه گردان در فر یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که میتواند به عنوان غذایی ایدهآل برای مهمانیها و جشنها سرو شود. در ادامه میتوانید چند مرحله ساده برای تهیه این غذا مشاهده کنید.
مواد لازم:
- یک عدد مرغ درشت
- چند قاشق غذاخوری روغن
- یک استکان جوجه گردان
- یک قاشق چایخوری زردچوبه
- یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
- نمک به میزان لازم
- چند برگ پیاز
- دو سه قاشق غذاخوری آب لیموترش
طرز تهیه:
- مرغ را با دقت شسته و بعد از پاک کردن در دو نیم کنید.
- در قدری روغن که در وسط ظرف بزرگی است، پیاز را تفت دهید تا سبک شود.
- به پیاز زردچوبه و فلفل البالو بزنید و خوب هم بزنید تا ترکیب مواد به هم برسد.
- سپس یک نیمه از مرغ را در مخلوط فوقی قرار داده و روی آن جوجههای گردان را بریزید.
- نمک را بر روی مرغ بریزید و سپس با نیمه دیگر مرغ بسته شده و روی آن همین عمل را تکرار کنید.
- ظرفی با قدرت درون فر قرار دهید، آن را بپوشانید و به مدت یک ساعت در ۱۹۰ درجه سانتیگراد پخت کنید.
- بعد از یک ساعت، پوشش ظرف را بردارید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تا زمانی که پوست مرغ و جوجهها طلایی شوند، به آنها فر بدهید.
- مرغ را از فر خارج کرده و روی آن آب لیموترش را بریزید.
- بعد از ۱۵ دقیقه مرغ بریان با جوجه گردان در فر خاموش شده، آماده سرو شدن است.
در نهایت، میتوانید غذای بسیار خوشمزه و جذابی را تهیه کنید و برای دوستان و خانوادهتان سرو کنید. این غذا برای هنرمندانی که برای شام استفاده میشود، بسیار معروف است.
طریقه تهیه مرغ بریان با جوجه گردان در فر
مرغ بریان با جوجه گردان یکی از غذاهای پرطرفدار در کشور ماست که با طعم خوش و مزه ای خاص، توانسته جایگاه خود را در هر سفره ای برای خودش پیدا کند. در ادامه، طریقه تهیه این غذا با استفاده از فر را برای شما توضیح می دهیم.
مواد لازم برای تهیه مرغ بریان با جوجه گردان به شرح زیر است:
- مرغ : یک عدد
- جوجه گردان: یک پیمانه
- پیاز : دو عدد متوسط
- سیر : چهار حبه
- زنجبیل : یک قاشق چایخوری
- فلفل : یک قاشق چایخوری
- زعفران: نصف قاشق چایخوری
- نمک، روغن و آب به میزان لازم
ابتدا مرغ را تمیز کرده، پای و گردن آن را به همراه قسمتهایی که بافت سفتی دارد، برداشته و قطعات کوچکتری از مثلثات آن برش دهید. سپس پیازها را خرد کرده و درون تابه ریخته، به همراه مقداری روغن به داغی کشیده و سپس گشنیز و سیر را همراه با فلفل و زنجبیل به آن اضافه کنید.
پس از اینکه پیاز به رنگ زرد درآمده است، قطعات مرغ و جوجه گردان را به آن اضافه کرده و آنها را تفت دهید تا رنگ خوبی به خود بگیرند. در این مرحله نمک، زعفران و مقدار لازمی آب را هم به تابه اضافه کنید. مرغ بریان شما حالا آماده است. برای پختن مرغ بریان با جوجه گردان در فر، آن را به مدت 40 دقیقه در دمای 200 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید.
پس از گذشت زمان مقرر، تابه را از فر برداشته و مرغ بریان را با سبزیجات تزیین کرده و به همراه نان تازه سرو کنید. این غذا با طعم و مزه ای خاص مورد پسند همه قرار می گیرد.
مرحله به مرحله پخت مرغ بریان با جوجه گردان در فر
پخت مرغ بریان با جوجه گردان یکی از پرطرفدارترین غذاهای هندی است که با طعم و مزهای فوقالعاده به شما ارائه میشود. در این راهنما، از مرحلهی شستشو و پاک کردن تا نگهداری و سرو مرغ بریان با جوجه گردان، همه چیز را به شما میآموزیم.
در ابتدا، قابل ذکر است که برای پخت این غذا نیاز به چند مواد اساسی مانند مرغ، برنج، گردو، پیاز و ادویهجات دارید. برای شروع، ابتدا مرغ را با آب بشویید و پس از خشک شدن آن را برش دهید.
سپس برنج را درون دیگی با کمی روغن و چند قاشق ادویهجات مثل زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین بجوشانید. در همین حین، گردو را با دستگاه خردکن، خرد کرده و پیاز را نیز به شکل خرد شده روی حرارت بگذارید. سپس، مرغ را با پیاز و ادویهجات دلخواه، سرخ کرده و به آن گردو اضافه کنید.
در مرحلهی بعد، برنج را با چند نوبت آبگیری تمیز کرده و با گرفتن چند کاسه آب نسبتاً سرد، آن را در دیگ گذاشته و به شعلهی کمی ادامه دهید. در این مرحله، برای به دست آوردن طعم مناسب، ترکیبی از ادویهجات و چند قطره آب لیمو ترش را افزوده و بعد از دم دادن برنج، آن را برای تهیه طعم بریان به دیگ مرغ اضافه کنید.
وقتی که مرغ بریان با جوجه گردان آماده شد، آن را به صحنهی سرو بکشید و با نان تنوری، روغنی یا نانهای دیگر سرو کنید. این غذا میتواند در هر مناسبتی، همراه با خانواده و دوستان بسیار لذت بخش باشد.