طریقه تهیه مرغ با سس گوجه فرنگی
جهت طریقه تهیه مرغ با سس گوجه فرنگی، ابتدا باید مواد لازم برای پخت آن آماده شود. برای مرغ با سس گوجه فرنگی شما به یک عدد مرغ سینه پوست گرفته شده، دو عدد گوجه فرنگی، یک کلمبیا، سیر و فلفل سیاه به مقدار لازم و یک عدد پیاز به اندازه متوسط نیاز دارید.
ابتدا برای پخت مرغ، مرغ سینه پوست گرفته شده را در یک ظرف به همراه یک قاشق روغن زیتون و نمک به مدت حدود 10 دقیقه سرخ کنید. سپس آن را به یک ظرف دیگر منتقل کنید. برای تهیه سس گوجه فرنگی، پیاز و سیر را خرد کرده و برای چند دقیقه در یک قابلمه با دو قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید. سپس گوجه فرنگی و کلمبیا را به مواد سرخ شده اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند.
سپس به مواد سرخ شده، سیر و فلفل سیاه به مقدار دلخواه اضافه کرده و آن را با حدود یک لیوان آب رقیق کنید. سپس آنرا به مواد سرخ شده اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید تا تمامی مواد با هم ترکیب شوند.
حالا مرغ سینه پوست سرخ شده را دوباره به قابلمه برگردانید و سس گوجه فرنگی را به همراه مرغ جوشانده و به مدت حدود 15 تا 20 دقیقه با حرارت ملایم و حداقل یکبار هم بزنی شده و منظم مخلوط کنید. پایانی آشپزی شما تهیه شد و میتواند با نان تازه یا برنج سفید سرو شود.
راه های تهیه سس گوجه فرنگی برای مرغ
سس گوجه فرنگی یکی از محبوبترین سسهای اطباق موجود در سراسر جهان است و معمولا برای همراهی با غذاهایی نظیر مرغ، گوشت قرمز و حتی ماکارونی مصرف میشود. تهیه این سس برای بسیاری از آشپزان، فرایند ساده إی است و میتوانند با استفاده از ترکیباتی ساده، سسی مرغوب و خوشمزه تهیه نمایند.
برای تهیه سس گوجه فرنگی برای مرغ، نخستین قدم این است که گوجه فرنگی ها را بپزید، تفت دهید و از پوست و مغز آنها کنده مورد نظر خود را تهیه نمایید. پس از آن، میتوانید با افزودن روغن زیتون و پیاز خرد شده، پودر سیر و فلفل سیاه، سس را تهیه کنید. باید توجه داشت که پیاز باید به کامل نرم شود.
در مرحله بعدی، میتوانید گوجه فرنگی های خرد شده، تند زردچوبه و نعناع خشک به مواد تهیه شده، افزوده و خوب تفت دهید. سپس از روی حرارت خارج کنید و با افزودن تخم مرغ، نمک و نمک پودری سفید، سس را تهیه کنید.
همچنین، برای تنوع در سس گوجه فرنگی، میتوانید از طریق اضافه کردن سس سویا، شیرینی و سیر تازه، طعم و طراوت بیشتری به آن بخشید. اما، در این صورت، نباید از مقدار پیاز و گوجه فرنگی کمتری استفاده کنید.
در نهایت، سس گوجه فرنگی را میتوان با خلال تکهای، روغن و سایر ادویهها ارتقاء داد و به آن عطر و طعم ویژهای بخشید. باید توجه داشت که با پخت و تهیه سس گوجه فرنگی برای مرغ، میتوانید تنوع خاصی به غذای خود بدهید و طعم خوشمزهای را به اطعمۀ سرو شده خود اضافه کنید.
دستور پخت مرغ با سس گوجه فرنگی
مرغ با سس گوجه فرنگی یک غذای محبوب و خوشمزه است که در دستور پخت خانوادههای ایرانی بسیار پرکاربرد میباشد. این غذا با ترکیبی از مرغ، سس گوجه فرنگی، سبزیجات و ادویههای گیاهی تهیه میشود که نتیجهی نهایی آن یک غذای شهی و سالم است.
برای تهیه این غذا بهتر است مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کرده و به همراه پیاز و سیر روی حرارت زیاد قرار دهید تا بخشهایی از آن کمی طلایی شوند و طعم خوبی به آن ببخشید. سپس باید سس گوجه فرنگی را در دیگری از قابلمهها با پیاز، سیر و گردو روی حرارت ملایم پخته و بعد از اینکه دچار جذابیت شد، از روی حرارت برداشته و به مرغ اضافه کرد.
راه بعدی این است که باید سبزیجات خود را برای تهیه غذا شسته و خرد کنید. برگهای تر برای تهیه این غذا بهترین انتخاب هستند. سپس سبزیجات خرد شده را به مرغ اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید تا سبک و روان شوند. اکنون غذای شما آماده بوده و میتوانید آن را با نان سنگک، برنج و یا سبزیجات تزئین کنید.
اگر میخواهید طعم خوشمزهای به این غذا اضافه کنید، می توانید از ادویههایی مانند زردچوبه، جوز، فلفل، زعفران، شوید و یا گرهبرگ استفاده کنید. برای این کار این مواد را در دیگری از قابلمهها با روغن بسیار کم روی حرارت ریخته و پس از چند ساعت خشک شدن، آنها را با دست خرد کنید و به غذای خود اضافه کنید. با این کار، طعم و عطر بیشتری به غذای خود اضافه خواهید کرد.
مواد لازم برای طرز تهیه مرغ با سس گوجه فرنگی
برای تهیه مرغ با سس گوجه فرنگی، مواد زیر لازم است:
- مرغ: برای تهیه این غذا میتوانید از قسمتهای مختلف مرغ مانند سینه مرغ یا ران مرغ استفاده کنید. میتوان آن را بدون پوست و بدون استخوان خرد کرده یا به صورت قطعات خرد شده استفاده کرد.
- گوجه فرنگی: برای تهیه سس گوجه فرنگی، بهتر است گوجه فرنگی تازه و به کیفیت خوبی داشته باشد. چون سس گوجه فرنگی با توجه به کیفیت گوجه فرنگی تهیه شده، تاثیر بسیاری در طعم و کیفیت غذا خواهد داشت.
- سیر: سیر به عنوان مزهدهنده و طعمدهنده میتواند برای سس گوجه فرنگی استفاده شود. بهتر است از سیر تازه و خرد شده استفاده کنید.
- پیاز: برای تهیه سس گوجه فرنگی، میتوانید از پیاز نیز استفاده کنید. پیاز میتواند به عنوان مزهدهنده و طعمدهنده مفید باشد.
- فلفل سبز: فلفل سبز برای طعمدهی و افزایش تنوع طعمی میتواند به این غذا اضافه شود.
- روغن: برای سرخ کردن مرغ و تهیه سس گوجه فرنگی، میتوانید از روغن زیتون، روغن گیاهی یا هر نوع روغن سرخکردن دیگری استفاده کنید.
- نمک و فلفل: این دو اسپایس میتوانند برای طعمدهی به مرغ و سس گوجه فرنگی استفاده شوند. نکتهی مهم این است که باید برای استفاده از نمک و فلفل به اندازهی کافی و با توجه به سلیقهی خود استفاده کرد.
در کل، مواد لازم برای تهیه مرغ با سس گوجه فرنگی شامل مرغ، گوجه فرنگی، سیر، پیاز، فلفل سبز، روغن، نمک و فلفل هستند. توجه به کیفیت مواد اولیه استفاده شده در تهیه این غذا بسیار مهم است و میتواند برای بهبود طعم و کیفیت غذا تاثیر داشته باشد.
ترکیب صحیح مرغ و سس گوجه فرنگی
ترکیب صحیح از مرغ و سس گوجه فرنگی، یک غذای سالم و خوشمزه در سطح جهانی است که با توجه به خواص حاوی شده در هر کدام از این مواد، علاوه بر تأمین انرژی و مواد مغذی برای بدن، میتواند بهبود یافتن سلامت و پیشگیری از بیماریهای مختلف را نیز به دنبال داشته باشد.
در این ترکیب، مرغ به عنوان یکی از بهترین منابع پروتئین و املاح معدنی میتواند در تأمین نیازهای پروتئینی بدن کمک کند. پروتئین در برنامه غذایی ما، یکی از مکملهایی است که برای تأمین سلامت بدن بسیار ضروری است. این ماده، کمک میکند تا بافتهای بدنی، سلولها و عضلات به خوبی فعالیت کنند و در کاهش وزن و بهبود سلامت بدن مؤثر است.
سس گوجه فرنگی همچنین یکی از خوراکیهایی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش بیماریهای مختلف میشود. این سس، شامل ویتامینهای A و C و اسید فولیک است و دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان است که باعث پیشگیری از بیماریهای سرطانی، قلبی و مغزی میشود.
با ترکیب این دو مؤلفه، میتوان یکی از غذاهای سالم و خوشمزه را در سفره خود داشت و به دور از غذاهای ناسالم و با کالری بالا توانست به سلامت بدن خود اهمیت دهید. برای طعم دهی به بهترین شکل میتوان به اضافه کردن چند خوراکی دیگر مانند فلفل دلمهای، پیاز و آلوئه ورا اقدام کرد.
در نتیجه، میتوان به این نتیجه رسید که ترکیب صحیح مرغ و سس گوجه فرنگی ، با توجه به گروههای مواد هر یک از آنها، میتواند در کمک به تأمین نیازهای مختلف بدن و پیشگیری از بیماریها و بهبود سلامت کمک شایانی انجام دهد.
فواید مرغ با سس گوجه فرنگی
مرغ با سس گوجه فرنگی یکی از غذاهایی است که از جذابیت و تنوع غذایی برخوردار است و ترکیبی از طعم و مزه شیرین و ترش را به همراه دارد. در ادامه به توضیح برخی از فواید مصرف مرغ با سس گوجه فرنگی پرداخته میشود.
افزایش قدرت بصری: گوجه فرنگی حاوی ویتامین A مفید است که به شبکیه چشم کمک میکند و باعث بهبود عملکرد بصری میشود. با ترکیب مرغ با سس گوجه فرنگی، شما میتوانید از فواید خوبی برای قدرت بصری خود بهرهمند شوید.
افزایش سیستم ایمنی بدن: گوجه فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C و روی که آنتیاکسیدانهای مفیدی هستند، سیستم ایمنی بدن را تحریک میکند و در برابر بیماریها و التهابها مقاومت بیشتری داریم. مصرف مرغ با سس گوجه فرنگی میتواند به افزایش سیستم ایمنی کمک کند و به دلایل سلامتی مفید باشد.
افزایش ویتامین D و کلسیم برای استخوان: وجود یک منبع خوب از ویتامین D و کلسیم به عنوان غذایی دریافت شده از مرغ با سس گوجه فرنگی میتواند به بهبود سلامت استخوان و پیشگیری از اختلالات مشابه آسیبهای استخوانی کمک کند.
افزایش کارکرد مغز: مرغ با سس گوجه فرنگی حاوی مقدار زیادی فسفر است که به غذایتان و کارکرد مغز و بهبود حافظه کمک میکند.
در نهایت، مرغ با سس گوجه فرنگی طعم دلچسب و یک غذای سریع و آسان است که به دلیل داشتن فواید سلامتی مفید، میتواند در رژیم غذایی شما جایگاه ویژهای پیدا کند. این غذای خوشمزه را به راحتی در خانه پخته و به همراه سالاد و یا برنج سرو کنید.