آماده کردن گیلاسها , افزودن شکر به گیلاسها , اضافه کردن آب به گیلاسها , نحوه پخت مربا , استفاده از عصاره لیمو ترش , افزودن پوست لیمو ترش , افزودن وانیل , جمع کردن و محکم کردن سطح مربا
برای آماده کردن گیلاسها باید ابتدا گیلاسها را با آب شسته و سپس آنها را به طور دقیق به تعداد مورد نظر شما شکافته و هسته آنها را با یک ابزار مناسب یا با استفاده از دستتان خارج کنید. برای پخت مربا، گیلاسها را درون دیگی از جنس استیل قرار دهید و آب و شکر را به اندازه لازم به آنها اضافه کنید. بعد از قرار دادن دیگ روی حرارت، میتوانید محتویات دیگ را آماده پخت شدن کنید.
اگر میخواهید به گیلاسهای خود شکری اضافه کنید، باید به اندازه متعادلی شکر به مخلوط گیلاس و آب اضافه کنید. شکر بهتر است به طور پیوسته به مخلوط اضافه شود تا بتوانید بهتر از تعادل میان شیرینی و تلخی گیلاسها استفاده کنید.
اگر میخواهید گیلاسهای خود را با آب افزایش دهید، با توجه به میزان شیرینی گیلاسها، باید آب به مخلوط اضافه کنید. باید توجه داشته باشید که اضافه کردن آب به مخلوط میتواند محتویات مخلوط را فراورده ای مختلف کند، بنابراین باید با دقت به میزان اضافه کردن آب در هر مرحله توجه کنید.
برای استفاده از عصاره لیمو ترش، کافیست عصاره را تهیه کرده و پس از طی گامهای قبلی در مرحله پخت، آن را به مخلوط اضافه کنید. عصاره لیمو ترش به مخلوط میتواند عطر و طعم مخصوص خود را اضافه کند.
افزودن پوست لیمو ترش به مربا میتواند عطر و طعم خاصی را ایجاد کند. بهتر است از پوست لیمو ترش خشک شده استفاده کنید و آنها را قبل از اضافه کردن به مخلوط، ریز کنید.
به منظور افزودن وانیل به مربا، میتوانید عصاره وانیل را به طور مستقیم به مخلوط اضافه کنید و یا قبل از آن، عصاره را به آبی که برای استفاده بعدی به کار خواهید برد، اضافه کنید.
در نهایت، برای جمع کردن و محکم کردن سطح مربا، باید مخلوط و شیرینی را به مدت کافی بر روی حرارت قرار دهید تا به خوبی جمع شود. پس از آن، میتوانید مربای خود را درون بطری گذاشته و به سرعت درون یخچال قرار دهید.
ادامه پخت و تست شیرینی مربای گیلاس
پخت و تست شیرینی مربای گیلاس یک بازی ذهنی بسیار جذاب و لذت بخش برای علاقهمندان به هنر آشپزی است. این شیرینی با طعمی مطبوع از مربای گیلاس و عصاره گیلاس ساخته میشود و مزه ویژهای به شیرینی میبخشد. برای پخت این شیرینی، ابتدا بهتر است تمامی مواد مورد نیاز را در اختیار داشته باشید. برای تهیه مواد مورد نیاز، باید همه محصولات را از فروشگاه خریداری کنید.
بعد از تهیه مواد، ابتدا باید تخم مرغها را با شکلات بلانژ شده ترکیب کرده و مواد را به هم بزنید تا یک خمیر آرام آرام شود. پس از آماده شدن این خمیر، باید آنرا در قالبهای کوچکی قرار داده و درون فر قرار دهید تا شیرینی آماده شود. برای دمکردن شیرینی، بهتر است مواد شیرینی را برای چند دقیقه در فر بگذارید تا کاملاً پخته شود.
پس از پخت شیرینی، ابتدا باید آنرا از فر خارج کرده و روی قالب گذاشته و در دمای محیط، مدتی سرد کنید. پس از خنک شدن شیرینی، باید مربای گیلاس را برای طعم دهی بر روی شیرینی ریخت و سپس در قالب به تعداد دلخواه قرار داده و نزدیک به سرویس کنندگان قرار دهید. بهتر است قبل از سرو شیرینی، تست کنید و مطمئن شوید که مزه آن به خواست شماست. در نهایت، لذت بردن از شیرینی مربای گیلاس، به همراه دوستان و خانواده، یک تجربه خوشایند برای تمامی علاقهمندان به هنر آشپزی خواهد بود.
ریختن مربای گیلاس در بطری های شسته و ضدعفونی شده
ریختن مربای گیلاس در بطری های شسته و ضدعفونی شده، یکی از روشهای معمول در نگهداری و حفظ این انواع ترشی است. برای شروع، باید بطری های مورد نیاز را با آب و صابون شستشو داده و سپس آنها را بشوید و خشک کنید.
سپس نوبت به شست و ضدعفونی میرسد. برای این کار میتوانید از محلول آب و کلر استفاده کنید. برای تهیه محلول آب و کلر، یک قاشق غذا خوری از کلر را به یک لیتر آب اضافه کرده و محلول را داخل بطری مورد نظر بریزید. در این مرحله، بسته به نیاز، میتوانید از انواع ضدعفونی کننده های دیگری نیز استفاده کنید.
بعد از شستشو و ضدعفونی بطری ها، نوبت به ریختن مربای گیلاس میرسد. قبل از هر چیز، باید مطمئن شوید که مربا درجه حرارت مناسبی دارد و همچنین کاملاً تمیز است. برای ریختن مربای گیلاس، بهتر است از یک قاشق، کارد سمبوسهای یا میزانی برای کنترل جریان مربای خروجی استفاده شود و مربا را به آرامی داخل بطری ریخته و در آخر بطری را در داخل یخچال قرار دهید.
مهمترین نکته در اینجا این است که باید مربای گیلاس را تا پایان کاملاً سرپوشیده و تهیه شده بطری ها را در دمای مناسب نگهداری کنید. در این صورت، مربای گیلاس شما با کیفیت بالاتر و به مدت طولانیتری به شما خدمت خواهد کرد.
1 => طرز تهیه مربای گیلاس با هسته درست کردنش
خوشبختانه، تهیه مربای گیلاس با هسته بسیار ساده است و هنر کاری خاصی نمیطلبد. در ادامه مراحل تهیه آن را برای شما شرح میدهیم.
ابتدا گیلاسهای خود رو بشویید و سپس آنها را بدون خوردن یا پوست کندن در قابلمه ای متوسط قرار دهید. سپس به هر یک کمی آب اضافه کنید و پس از قرار دادن در شعله ملایم قابلمه، محتوای آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه نیمه پخته کنید.
برای مرحله بعدی، پوست گیلاسها را از قابلمه با توجه به ترجیح خود کنده و آنها را درونی کامل خطرناک برای برجستگی هایی که در ضمن مرحله بعدی نگه میدارند ولی باعث افزایش طعم آنها میشوند.
ابتدا گیلاسهایی که در قابلمه هستند را قرار بدهید تا در وسط شعله ملایم قرار بگیرند و یک سری فشار، که باعث میشود آب موجود در قابلمه تقریبا تمام شود، را اعمال کنید. سپس به ترتیب شیرینی، آب شکر، یک کمی نمک و جوش را اضافه کنید.
در مرحله بعدی، برای حرکت دادن مواد داخل قابلمه، نوارها را اهمیت داده و حتی میتوانیم آنها را با میکسر فرآیند کنیم و پس از پخت کامل ، مربای گیلاسی خود را به محلول برای سرد شدن میبخشیم. پس از سرد شدن، مربا را در بطری های سیلیکونی یا شیشه ای نگه دارید و همچنین در یخچال نگه دارید. و با استفاده از این روش ساده و بدون نیاز به کار بیشتر در کمترین زمان ممکن، یا با مهارت در خانه خود میتوانید مربایی شیرین و معطر تولید کنید.
2 => آماده سازی گیلاس ها برای تهیه مربا
برای تهیه مربا از گیلاس، مراحلی دقیق برای آماده سازی آنها وجود دارد. این مراحل شامل شستشو، پاک کردن، گرفتن هسته و برش دادن به اندازه دلخواه می باشد.
اولین مرحله در آماده سازی گیلاس ها پاک کردن آنهاست. برای این کار بهتر است گیلاس ها را درون ظروفی حجیم قرار داده، با اب یا محلول ضدعفونی کننده شستشویی شسته و سپس خشک کنید.
پس از شستشو، باید گیلاس ها پاک شده و هسته های آنها گرفته شود. برای گرفتن هسته های گیلاس، می توانید از یک ابزار خاصی مثل فشار سبد استفاده کنید. پس از گرفتن هسته ها، گیلاس ها را به اندازه دلخواه خود برش دهید.
سپس، گیلاس ها را درون یک قابلمه بزرگ قرار دهید و با شکر و آب اضافه، همراه با چند قطره لیموعصار، به جوش آورید. بعد از جوشیدن، حرارت را کم کنید و در مدت 10 تا 15 دقیقه به آرامی بپزید.
بعد از پایان پخت، می توانید مربای گیلاس را درون بطری های آماده سازی شده بریزید و آنها را به یخچال منتقل کنید. می توانید از این مربا به عنوان تنقلات، تهیه دسر و یا طعم دهندهی خوراکی های دیگر استفاده کنید.
3 => نحوه برش و آماده سازی گیلاس ها جهت تهیه مربا
برای تهیه مربای گیلاس، نیاز است که گیلاس ها به درستی برش خورده و آماده شوند. در این راستا، مراقبت از گیلاس ها بسیار مهم است. ابتدا گیلاس ها باید مورد شستشوی خوبی قرار گیرند تا هر گونه ذراتی که روی آن ها وجود دارد، از بین برود. سپس شاخه ها و استخوان های داخلی آن ها را با دقت و با استفاده از یک چاقوی تیز، برداشت کنید.
بعد از برداشتن شاخه ها و استخوان های داخلی، گیلاس ها را برش دهید. برای این کار، میتوانید از یک چاقوی تیز و یا یک خرده گیر استفاده کنید. با توجه به این که گیلاس ها از جنس میوه های نرم هستند، برای برش آن ها بهتر است از یک خرده گیر استفاده کنید. در این صورت، محوطه گیلاس بهتر باقی میماند و زیبایی این میوه حفظ میشود.
پس از برش دادن گیلاس ها، آن ها را در یک قابلمه پهن کنید و شیره قند به آن اضافه کنید. بهتر است از شیره قند طبیعی استفاده کنید تا مربای تازه و خوشمزه تهیه شود. پس از اضافه کردن شیره قند، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و گیلاس ها را حدود 10-15 دقیقه بپزید. سپس آن ها را با دقت از روی حرارت بردارید و به دلخواه، میتوانید کمی آبلیمو به آن ها اضافه کنید تا مربای شما رنگی زیباتر و طعمی تندتر داشته باشد. در نهایت، مربای گیلاس را در بطریهای پاک و خشک شده بریزید و بسته کنید تا بتوانید آن را برای مدت طولانی تر نگه دارید.