1. انتخاب پوست پرتقال مناسب
انتخاب پوست پرتقال مناسب یکی از مواردی است که در زمینه پوست و زیبایی مورد توجه قرار گرفته و از اهمیت بالایی برخوردار است. پوست پرتقال حاوی مقدار زیادی ویتامین C و عناصر معدنی مفیدی مانند پتاسیم و کلسیم است. همچنین، پوست پرتقال حاوی فلاوونوئیدها، یک گروه عظیمی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که به بدن کمک می کنند در برابر آسیب های سلولی مقاومت کند.
برای انتخاب بهترین پوست پرتقال از نکات زیر پیروی کنید:
1- رنگ: یک پوست پرتقال بهترین رنگ آن رنگ نارنجی باشد. این رنگ شفافیت خوب، چگالی و قدرت ذخیره ویتامین C را نشان می دهد.
2- طراوت: یک پوست پرتقال تازه و نرم باید انتخاب شود. این به معنی این است که پوست پرتقال نباید نوارهایی داشته باشد یا خیس باشد چون اینها نشان می دهند که پوست پرتقال زودتر فساد پذیر می شود.
3- اندازه: با توجه به اینکه هیچ کس نمی تواند پرتقال را برای بار اول خریداری کند، پس باید به اندازه دومین چیز توجه کرد. پوست پرتقال باید متناسب با اندازه خود باشد و نباید خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد.
4- درجه کیفیت: فقط پوست پرتقال با کیفیت بالا را انتخاب کنید. بهتر است پوست پرتقال های شکسته برای خرید چیزهایی مانند نوشیدنی ها استفاده شود.
در نهایت، پوست پرتقال یک منبع طبیعی و بسیار خوب از ویتامین C و عناصر مفیدی است. با رعایت نکات ذکر شده، می توانید بهترین پوست پرتقال را انتخاب کنید و از خواص آن در بهبود وضعیت پوست و بهبود سلامتی بدن خود بهره مند شوید.
2. خشک کردن پوست پرتقال
خشک کردن پوست پرتقال یک روش ساده و ارزان برای استفاده از پوست پرتقال به عنوان یک منبع غنی از مواد مفید است. پوست پرتقال حاوی عناصری مانند فلاوونوئیدها، کاروتنوئیدها، ویتامین C و پلی فنول ها است که قابلیت آنتی اکسیدانی دارند و می تواند به بهبود سلامتی سیستم ایمنی و پایداری سلولی کمک کند.
برای خشک کردن پوست پرتقال، ابتدا پوست ها را از پرتقال ها جدا کرده و بر روی یک تخته بزرگ قرار دهید. پوست ها را به طور مرتب در هم قرار دهید، تا به طور یکنواخت خشک شوند. سپس با استفاده از یک پارچه تمیز و مرطوب، پرتقال ها را پاک کنید و خشک کنید.
بعد از آن، پوست ها را در یک مکان تاریک و خشک بگذارید و اجازه دهید کاملاً خشک شوند. این فرآیند حدود دو تا سه روز به طول می انجامد، بستگی به شرایط خشک کردن دارد.
پس از خشک شدن کامل، پوست ها را در یک بسته بندی مناسب قرار داده و در یخچال نگهداری کنید. پوست های پرتقال خشک شده به عنوان تنقلات سالم و خوشمزه، مواد افزودنی برای میل به دسر و شیرینی، و همچنین تزئینات برای داخلی خانه یا ساخت اکسسوری های دست ساز استفاده می شوند. همچنین می توانید از پوست پرتقال خشک شده در تهیه مواد طبیعی زیبایی مانند دستمال صورت، ماسک های صورت و اسپری های بدن استفاده کنید.
3. برش و پاک کردن پوست پرتقال
برش و پاک کردن پوست پرتقال یکی از مراحل مهم در استفاده از این میوه خوشمزه است. برای این کار ابتدا پوست پرتقال را به همان اندازه که می خواهید برش دهید، با یک چاقو تیز برید. سپس با انگشتانتان به شیوه ای کاملا حرفه ای پوست را جدا کنید. اگر دقت کنید، می بینید که پوست پرتقال دارای یک الیاف ریز است و می توانید با جدا کردن آن، پوست پرتقال را به راحتی از میوه جدا کنید.
هنگامی که پوست پرتقال را از میوه جدا کردید، آن را به صورت انبوه در کنار یکدیگر بچینید و با یک چاقو تیز، پوست را به شیوه ای دائره ای و بدون موقعیت شکافته و جدا کنید. با این کار، پوست پرتقال را به راحتی از میوه جدا خواهید کرد و می توانید از میوه استفاده کنید.
یکی از راه های ساده برای پاک کردن پوست پرتقال، استفاده از آب جوش است. می توانید پوست پرتقال ها را در ظرفی قرار دهید و آب جوش را روی آن ها بریزید. سپس 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا پوست تمیز شود. سپس آن ها را به یک سبد خشک و تمیز منتقل کرده و با فوم صابون و آب گرم، پوست پرتقال را شستشو دهید. در نهایت، پوست را با آب خنک بشویید و برای استفاده آماده کنید.
بنابراین، برش و پاک کردن پوست پرتقال از مراحل مهم در بهره برداری از این میوه خوشمزه و مفید است و با توجه به روش هایی که برای این کار وجود دارد، می توانید به صورت کاملا حرفه ای این کار را انجام دهید.
4. آماده کردن شربت برای تهیه مربا
شربت به عنوان یکی از مهمترین عوامل قابل استفاده در تهیه مربا محسوب میشود. برای آماده کردن شربت، نیازمند چند مرحله است. در ابتدا، میتوان از استفاده از مواد طبیعی و سالم مانند میوههای تازه بهره برد. پس از شستشوی میوهها، آنها را به قطعات کوچک تقطیع کرده و درون حولهای قرار میدهیم.
سپس میوهها را به همراه حوله در قابلمه بریزید و آن را با آب تا پوشش دادن میوهها پر کنید. سپس آن را روی حرارت قرار داده و به جوش بیاورید. پس از برخورداری از جوش شدن میوهها، آن را برای ۲۰ دقیقه به روی حرارت باقی مانده بگذارید تا میوهها کاملا نرم شوند.
آب نیز در این مرحله به کمیک میوهها برای برداشتن رنگ و طعم بهره میبرد. در فرآیند بعدی، شما میتوانید میوهها را از آب جدا کرده و آب را به همراه قند و زعفران در قابلمه بریزید و آن را به همراه مواد دیگری همچون لیموعمان و آبلیمو برای تزئین به جوش بیاورید.
استفاده از قند معمولی میتواند رنگ شفاف شربت را تاریک کند. بنابراین، برای رنگ قرمز شدن و به دست آوردن شربت شفاف و شیرین تر، میتوانید از شکر بلورین استفاده کنید. پس از رسیدن شربت به حالت غلیظ، میتوانید آن را برای کنسرو نمودن در بطریهای تمیز و ضدعفونی شده ریخته و مربا خود را آماده کنید.
5. تهیه سرکه برای اضافه کردن به مربا
سرکه یکی از اجزای مهم در تهیه مربا است و به عنوان یک عامل اسیدی، در افزایش شیرینی، حفظ رنگ و جلوگیری از تغییر نوع و شکل میوهها نقش دارد. سرکه با تبدیل الکل به اسید استونیک تولید میشود. برای تهیه سرکه، از نوع میوهای که قصد تهیه مربا آن را داریم استفاده میکنیم. برای این منظور، باید میوه را با آب، شکر و سرنگ روغنی در داخل بطری یا شیشه قرار داده و به مدت دو هفته در محیط خنک قرار داد. استفاده از مربا کمی شیرین با سرکه، باعث شده که مربایی راحتتر از نظر سلامتی، هضم و جذب شود و جزء مناسب ترین ترشیجات باشد.
سرکه تهیه شده برای مربا باید خالص، بیشکر، بدون نمک و فیلتر شده باشد. طعم و رنگ آن بسته به نوع میوهای که برای تهیه آن استفاده شده است، تفاوت دارد. برای تهیه انواع سرکه، میتوان از میوههایی مانند سیب، انگور، هندوانه، زردآلو، گلابی، توت، لیمو، پرتقال و … استفاده کرد.
تهیه سرکه بهدلیل داشتن خواص ضدباکتریایی، ضد قارچی و خواص مفید دیگر، علاوه بر استفاده در تهیه مربا، در سایر آشپزیها نیز استفاده میشود. بهطورکلی، سرکه روشی است برای حفظ میوهها و مرباهای تازه بدون استفاده از مواد نگهدارنده های شیمیایی. به عنوان یک الیاف در غذای ما، سرکه باید بدون استفاده از مواد نگهدارنده و طبیعی تهیه شود تا از خواص مفید آن بیشتر استفاده کنیم.
6. پخت مربا با پوست پرتقال
پخت مربا با پوست پرتقال یکی از روشهای ساده و لذیذ برای تهیه مربا است که همچنین به عنوان یک روش مفید برای استفاده از پوست پرتقال به کار میرود. این روش علاوه بر این که در برداشت کامل پوست پرتقال مفید است، باعث میشود که مربای شیرین، خنک و خوشمزهای تهیه شود.
برای تهیه این نوع مربا، ابتدا باید پوست پرتقال را به طور دقیق جدا کنید. پس از اینکه پوست پرتقال جدا شد، آن را به قیمت مناسبی در سه بخش قطع میکنید و برای چند ساعت آن را در آب خیس کنید تا مقداری از تلخی آن کم شود.
سپس، پوست پرتقال را در آب جوشی میریزید و آن را تا زمانی که نرم شود بجوشانید، سپس آن را در آب بندازید تا خنک شود. پس از اینکه پوستهای پرتقال برای مدت کافی زمان درون آب بودند، آنها را بیرون میآورید و آب آنها را با زعفران و شکر درون قابلمه مخصوص مربا میریزید.
سپس باید همه مواد را به هم بزنید، به علاوه آب پوستهای پرتقال را بیافزایید و آن را همراه با چند تکهی پوست پرتقال که قبلاً در آب خیس کردهاید و چند بیضهٔ تخممرغ تازه شسته شده، درون قابلمه میریزید. بعد از حرارت دادن تا سر برسد، آن را به مدت چهار ساعت درون پکیج که برای اینمورد تهیه شده فراست، میریزید تا مربای شما به خوبی و راحتی بجوشد.
در نهایت، مربای پوست پرتقال خوشمزه شما آماده است، شما میتوانید آن را به همراه یک قاشق بزرگ از آن در مایههای مختلف به میزان دلخواه خود استفاده کنید. به دلیل مزایای بیشمار مربای پوست پرتقال، میتوانید از اینت خانگی خود استفاده کنید و از این مربای لذیذ برای لذت بردن از لحظات خود لذت ببرید.