طرز تهیه مربای هویج: مواد لازم
طرز تهیه مربای هویج در واقع به عنوان یکی از سس های درست کردنی برای دسر ها و شیرینی ها، توسط خانم های بسیاری از سراسر جهان به کار گرفته می شود. این مربا، به دلیل طعم خوشایندی که دارد، توانسته جای خود را در بازار پیدا کند و مورد استقبال خانواده ها و دوستداران دسرهای خوشمزه قرار بگیرد. در ادامه، ابتدا به معرفی مواد لازم جهت تهیه مربای هویج می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج شامل هویج خرد شده، آب، شیرین کننده مانند شکر، عسل یا سیروپ، نمک، پودر دارچین و اسانس وانیل می باشد. در واقع، ترکیب این مواد به همراه روش درست کردن، در نتیجه نهایی تهیه شده مربای هویج تاثیر دارد. برای تهیه مربای هویج، ابتدا هویج ها را خرد کرده و درون قابلمه قرار دهید. سپس به آن آب، شکر و نمک را اضافه کرده و تمام آنها را با هم مخلوط کنید.
در مرحله بعدی، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهید و آن را برای حدود نیم ساعت به نرمی بپزید تا همه مواد به داخل هویج ها جذب شود. بعد از آن، اسانس وانیل و پودر دارچین را به مواد دیگر اضافه کرده و به مدت حدود 5 دقیقه دیگر آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. سپس، آن را از حرارت بردارید و به مدت حداقل 2 ساعت، مربا را در قالب یخچال قرار دهید تا خنک شود.
بنابراین، تهیه مربای هویج نسبتاً ساده و سریع است و با استفاده از مواد طبیعی، می توانید این دسر خوشمزه را به سادگی در خانه تهیه کنید.
طرز تهیه مربای هویج: مرحلهی اول
مربای هویج از جمله شیرینیهای خانگی و سالم است که بسیاری از خانوادهها به دلیل سلامتی و خواص بسیار مفید آن به راحتی تهیه میکنند. تهیه مربای هویج از مراحل مختلفی تشکیل میشود که از جمله آنها، مرحلهی اول پخت و تهیه هویج است.
با توجه به این که هویج یکی از مهمترین مواد اولیه مربای هویج است، باید به دنبال یافتن هویج خوب و تازه باشیم. هویجها را بهتر است با کیفیت خوب و تر و تازه خریداری کنیم و در صورت استفاده از هویجهای قدیمیتر باید دقت ویژهای را در انتخاب آنها داشته باشیم. پس از خرید هویجها، باید آنها را به طول مساوی رشته کنیم. بهتر است مربعهای کوچکتری را هم در هر برش برای ایجاد یک حجم مناسب به کار برد.
پس از رشته کردن هویجها، آنها را در دستگاه فر سرخ کنیم. بعد از آماده شدن دستگاه فر، هویج خرد شده را روی روغن سرخ کنید. میتوانید به جای استفاده از دستگاه فر، هویجها را در روغن حرارت داده و سپس آنها را جدا کنید. این مرحلهی پخت هویجها به اندازهی کافی باید انجام شود تا در نتیجهی نهایی مربای هویج، طعم و مزه خوبی به دست آیند.
در این مرحلهی اول تهیه مربای هویج، باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که زیادی پخت دادن هویجها ممکن است باعث از بین رفتن مواد مفید و خواص آنها شود. بنابراین میتوان فقط به اندازهی لازم هویجها را پخت کرد تا حق فیض تمام خواص و فواید آنها در نتیجهی نهایی مربای هویج به دست آید.
طرز تهیه مربای هویج: مرحلهی دوم
در مرحلهی دوم تهیه مربای هویج، باید پس از شستشوی دقیق و خشک کردن هویجها، آنها را رنده کنیم. برای رنده کردن هویجها میتوان از رندهی دستی یا الکتریکی استفاده کرد. ولی بهتر است از رندهی الکتریکی استفاده کرد که به راحتی کار را انجام میدهد و سرعت بیشتری در پردازش هویجها دارد.
بعد از رنده کردن هویجها، باید آنها را با همراهی شکر و آب در قابلمهای بر روی حرارت قرار داد و به جوش آورد. در این مرحله حرارت باید ملایم باشد و باید همچنان هر چند دقیقه یکبار آن را هم بزنیم تا هویجها به درستی پخته شوند.
پس از آوردن مخلوط به جوش، میتوان ادویههای مورد نظر را به طور کامل به آن اضافه کنیم، بهتر است از اسانس وانیل برای اضافه کردن عطر و طعم خوب استفاده کنیم. بعد از اضافه کردن ادویهها، باید مخلوط را به مدت 30 تا 40 دقیقه بر روی حرارت ملایم جوش بدهیم تا خوب ویسکوز شود و مربایی که به دنبالش هستیم بسیار خوشمزهتر و قابل لذتتر شود.
در پایان، مربای هویج را باید به صورت داغ یا سرد در بطریهای ضدعفونی شده لگن کرده و آنها را در یخچال نگهداری کنیم. همین مراحل میتواند برای تهیه مربای هویج استفاده شود که میتواند بسیار مفید و خوشمزه باشد.
طرز تهیه مربای هویج: مرحلهی سوم
مرحله سوم در تهیه مربای هویج، مرحله یادگیری روش مخلوط کردن مواد است. در این مرحله، بعد از اینکه هویجها را پخته و پالپ کردید، آنها را با شکر در قابلمهای مخلوط میکنید و برای حدود ۴۰ دقیقه اجازه میدهید تا هم مواد، با هم ترکیب شوند و هماهنگ شوند.
پس از آن، بهتر است که در این مرحله آب لیمو دمیسه، مقدار دلخواهی از پودر دارچین و فلفل سیاه به مخلوط اضافه کنید و همه چیز را به خوبی با هم مخلوط کنید.
سپس بهتر است میخک دستی را برای خرد کردن دبره نیاز استفاده نکنید و از میخک برقی استفاده کنید. با استفاده از میخک برقی، ترکیب مواد بسیار سریعتر و بهتری خواهد شد.
باید به خاطر داشته باشید که خمیر باید تمامی مواد را به خوبی جذب کند و همچنین باید خمیر را به خوبی با هم ترکیب کنید. در غیر این صورت، ممکن است اتفاق بدی بیفتد و مربای شما به درستی تولید نشود. بعد از اطمینان از مخلوط کردن همه مواد، میتوانید خمیر را در قابلمه یا ظرف موردعلاقه خودتان قرار دهید و در برابر حرارت متوسط، آن را برای حدود ۳۰ دقیقه بگذارید. با توجه به اینکه مواد داغ است، بهتر است از جمعآوری ظرف با دستکش یا دستمال استفاده کنید تا از سوختن دستانتان جلوگیری کنید. و در نهایت، بهتر است که بعد از سرد شدن، برای حفظ بهتر مربا در یخچال نگه داری کنید.
طرز تهیه مربای هویج: مرحلهی چهارم
در چهارمین مرحله از طرز تهیه مربای هویج، پس از اینکه هویجها را پخت و رنده کردید و مواد دیگر را با هم مخلوط کردید، حالا زمان آن رسیده است تا این مخلوط را به روی شعله قابل تنظیم قرار دهید و دمای آن را تنظیم کنید.
قبل از اینکه مخلوط شیره از دستگاه جوشانده شود، باید به دقت تمامی مواد درون دستگاه را مخلوط کنید تا همگی به طور یکنواخت بر روی شعله قرار گرفته و برای سایر مکانیزمها در دستگاه قابل پالایش باشد.
در این مرحله، شما باید به دقت و با وسواس کاملی ورق های نواری را که به داخل دستگاه اضافه شدهاند از ظاهر جمع شدن و چرخیدن علائم هشدار دهنده شکل کنید و طبیعتاً باید به همدیگر برسند. پس از آن، شیره را از دستگاه تخلیه کنید و به همراه شکر و زردچوبه در قابلمه قرار دهید. سپس با تغییرات بیشتری در دما، شروع به جوشاندن مربا کنید تا خمیر غلیظی را به دست بیاورید. بهتر است در این مرحله هیچ کدام از مواد بیش از حد نجوشد و دستگاه را مدام همآوری کنید تا همهی مواد به خوبی ترکیب شوند و در سطح دلخواه قرار گیرند.
توصیه میکنیم که در طول این مرحله به دمای دستگاه و مواد داخل آن نظارت داشته باشید تا بتوانید مواد با کیفیت بالاتری در اختیار داشته باشید. پس از دریافت میراگر از پایین دستگاه، شما میتوانید این مخلوط را به دلخواه خود فیلتر کنید و حاصل را به بسته بندیهای مناسب و یا قالبهایی که جهت سهولت در ذخیره سازی و استفاده محصول از آنها بکار میروند وارد کنید و برای سرو شهرستان خود یا عرضه در بازارهای محلی، آماده باشید. با این روش میتوانید مربای جذابی برای خانواده و دوستان خود تهیه کنید که هم برای تغذیه سالم و هم برای ارضای شهوتهای خود بسیار مناسب است.
طرز تهیه مربای هویج: مرحلهی پنجم
در مرحلهی پنجم طرز تهیه مربای هویج، بعد از اینکه مواد را با هم مخلوط کردهایم و به مرحلهی جوشاندن رسیدیم، باید مربای خود را منتظر بگذاریم تا به دمای اتاق خنک شود. در این مرحله، میتوانید از یک فیلتر برای حذف برگهای هویج استفاده کنید یا اگر نمیخواهید از آن استفاده کنید، میتوانید برگها را با یک ماکروفیلتر از مربایتان جدا کنید.
در ادامه، باید مربا را مجددا درون قاب هاشوری ریخته و با کمک یک قاشق، آن را خوب مخلوط کرده تا وزن مربا یکنواخت باشد. سپس قاب هاشوری را روی فنجانی با ابعاد بیشتر از قاب هاشوری قرار میدهیم و در سینی آن را با حفظ فاصلهی مشخص با کارتن پوشش میدهیم. به این دلیل که همگام با خنک شدن مربا، حجم آن کاهش مییابد و به راحتی از قاب هاشوری جدا خواهد شد.
در نهایت، سینی را به یخچال منتقل میکنیم و مربای هویج خود را برای حدود یک هفته در یخچال نگهداری میکنیم. میتوانید پس از گذشت این مدت، مربای خود را برای استفاده در سرویس دهی به میهمانان یا خانوادهی خود به کار بگیرید.