طرز تهیه مربای هویج رنده شده
مربای هویج، معجونی بسیار خوش طعم و مفید است که از هویج رنده شده، شکر و آب به دست میآید. این مربا پر از ویتامینها، فیبر و مواد معدنی است و باعث تقویت ایمنی بدن و کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
برای تهیه این مربا، ابتدا هویجها را با رندهی خردلی یا رندهی بزرگ رنده کرده و در داخل قابلمهای به همراه شکر قرار دهید. بهتر است از شکر نیمه تفالهی کرهای و یک قاشق چایخوری آبلیمو استفاده کنید تا مربای هویج شما بوی معطر و طعم دلپذیری داشته باشد.
در این مرحله، قابلمه روی حرارت قرار داده شود و با هم مخلوط شود. پس از مدتی ورقههایی خواهید دید که با تشکیل حبابهای بزرگ شروع به پخت شدهاند. به یاد داشته باشید که این کار زمانبر است و نیاز به صبر دارد. برای افزایش سرعت پخت، میتوانید در دمای بالا درون خمیر یا ماهیتابه این کار را انجام دهید.
زمانی که مربا به آستانه غلظت مطلوب خود رسید، آن را از روی حرارت بردارید و به مدت چند دقیقه درون قابلمه ذائب شود. سپس مربای هویج رنده شده را در ظروفی شیشهای مخصوص نگهداری کنید تا بتوانید هر زمان که میخواهید از آن استفاده کنید. این مربا را میتوان در بستهبندیهای شیشهای در داخل یخچال نگه داری کرد و به مدت حداقل یک هفته مصرف کرد.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج رنده شده
مربای هویج رنده شده یکی از خوشمزهترین و مفیدترین دسرها برای هوای بهاری است. این دسر با استفاده از هویجهایى که رنده شدهاند، تهیه میشود. برای تهیه مربای هویج رنده شده از چند ماده اساسی استفاده میشود که در ادامه به توضیح هر کدام از آنها میپردازیم:
- هویج: هویج یکی از مواد اصلی در تهیه مربای هویج رنده شده است. برای تهیه این دسر باید هویجهایی که پوست آنها پاک شده و رنده شدهاند را به اندازهای کافی جدا کرد.
- شکر: شکر یکی دیگر از مواد لازم در تهیه مربا است. بسته به حجم هویج رنده شده مورد استفاده، تعداد قاشقهای شکر نیز متفاوت است.
- آب: برای تهیه مربای هویج رنده شده، مقدار زیادی آب نیز لازم است. این آب باید به مقدار مهمی و همزمان با مقدار شکر استفاده شود.
- نمک: یک قاشق چایخوری نمک هم به مربای هویج رنده شده اضافه میشود تا طعم دسر بهتر شود.
- دمنوش مرزه: برای تهیه مربای هویج رنده شده از دمنوش مرزه نیز میتوانید استفاده کنید تا علاوه بر افزایش طعم، خواص درمانی مرزه را در این دسر نیز تجربه کنید.
به این ترتیب، با داشتن هویج رنده شده، شکر، آب، نمک و دمنوش مرزه میتوانید مواد لازم برای تهیه مربای هویج رنده شده را فراهم کنید. با توجه به طعم دلخواه خود میتوانید مقدار شکر و دمنوش مرزه، در تهیه این دسر تغییر دهید.
طریقه رنده کردن هویج برای تهیه مربا
رنده کردن هویج یکی از مهمترین مراحل تهیه مربای هویج است. بهترین روش برای انجام این کار استفاده از رندهی دستی یا الکتریکی است. برای شروع، ابتدا هویجها را بشویید و خشک کنید.
سپس پوست هویج را با چاقو یا خردهفروشی بردارید. سپس هویج را در سایز مناسب برشهای بلند رنده کنید. بهتر است مقداری توری برای تثبیت هویج بر روی رنده استفاده کنید تا در هنگام رنده کردن خطر بریدگی انگشتان کمتر شود.
در ادامه، هویج رنده شده را در قابلمهای مناسب ریخته و با قند و آب و کمی شیرهی لیمو رقیق شده مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و با حرارت ملایم همهی مواد را با هم مخلوط کنید.
هنگامی که مربا شروع به جامد شدن و شفاف شد، میتوانید آن را به ظرفهایی که برای نگهداری مناسب هستند، ریخته و در یخچال نگهداری کنید. در نهایت، با مربای خوشمزهی خود از طعم شیرین و شاداب هویج بهراحتی لذت ببرید.
مراحل تهیه مربای هویج رنده شده
رنده کردن هویجها اولین مرحله در تهیه مربای هویج رنده شده است. در این مرحله هویجها با استفاده از رندهای مشخص و یا خردکن به شکل ریزخرد شده و آماده مراحل بعدی میشوند.
مرحله دوم در تهیه مربای هویج رنده شده، آمادهسازی شیره قند است. برای تهیه شیره قند، سیبزمینیها باید در آب با حرارت بالا و زمان کافی پخته شوند. پس از پختن سیبزمینیها، شیره قند را به آنها اضافه کرده و در حرارت بالا و به مدت زمان مشخصی، آنها را تهیه میکنیم.
مرحله سوم در تهیه مربای هویج رنده شده، اضافه کردن هویجهای رنده شده به شیره قند است. هویجها را به ترتیب در دستور تهیه ولی به کمک قاشق به شیره قند اضافه کرده و به مدت کافی در حرارت متوسط و زمان مناسب بجوشانید.
مرحله چهارم در تهیه مربای هویج رنده شده، تمیز و ضدعفونی کردن شیشههای خالی و سرشانههای آنها است. پس از تمیز کردن شیشهها، مربا در داخل شیشهها ریخته میشود و آمادهی مصرف میشود. کارشناسان قغر فرهنگی از توصیه میکنند، مصرف مربای هویج رنده شده در فصل سرما به خصوص برای کودکان و نوجوانان به شدت توصیه میشود.
نکات مهم در تهیه مربای هویج رنده شده
تهیه مربای هویج رنده شده یکی از روشهای خوشمزه و سالم برای مصرف مقادیر اضافی هویج است. این مربا دارای ویتامینهای A، C و K است که به درمان بسیاری از بیماریها کمک میکند. در ادامه، توضیحاتی درباره نکات مهم در تهیه مربای هویج رنده شده آورده شده است.
1. استفاده از هویج تازه: برای تهیه مربای با کیفیت و خوشمزه باید از هویج تازهای استفاده کرد. هویجهای تازه با کیفیت بهتری برای تهیه مربا دارند و به دلیل عدم داشتن ترک خوردگی، قسمت های رطوبت بالاتری دارند.
2. رنده کردن هویج به درستی: برای تهیه مربای هویج لازم است هویج را به صورت رنده نموده و سپس به مرحله یعنی پخت داغ ببرید. برای رنده کردن هویج به درستی، از رنده با سوراخکهای بزرگ استفاده کنید تا ترک خوردگی برای هویج رخ ندهد و شما بتوانید هویج را با قسمت بالا به سمت پایین بر روی رنده حرکت دهید و به همین منظور رنده کوچک و تیز نخرید.
3. استفاده از مقدار مناسب شکر: خیلی شکر در تهیه مربای هویج به سمت کلرژانت (هضم) خودرو نمیکند و علاوه بر دردسرهای هضمی، در افزایش وزن نیز موثر است. بنابراین باید مقدار شکر را در مقدار مناسب و به اندازه برای تهیه مربای هویج استفاده کرد.
4. اضافه کردن چند مورد از ادویهها: برای اضافه کردن تعدادی از طعمدهنده های طبیعی، بهترین انتخاب زنجبیل، دارچین و کیک خشک است که به مربای هویج عطر و طعم خوبی بخشند. اما اگر تمایل به اضافه کردن ادویه دیگری داشتید، باید به میزان دقیق استفاده کنید تا مربای هویج را با طعم و عطر بسیار مناسب به دست بیاورید.
5. نگهداری در شرایط بهینه: پس از تهیه مربای هویج رنده شده، میتوانید آن را در ظروف تمیز و مناسب نگهداری کنید و در یخچال قرار دهید. همچنین پیشنهاد میشود که از ظروف شیشهای برای نگهداری از مربا استفاده کنید.telegram:https://t.me/joinchat/ZEBScY_Nz4RhNzFi
طرز سرو و تزئین مربای هویج رنده شده
مربای هویج رنده شده یک دسر خوشمزه و نسبتاً ساده است که میتوانید در منزل تهیه کنید. در این دسر، هویجهای رنده شده با شکر و آب برشته شده در قابلمهای سرخ میشوند تا مزهای شیرین و خنک پیدا کنند. پس از سرخ کردن هویج، شما میتوانید به آن طعمی اضافه کنید که علاقهمند به آن باشید، مانند عصارهٔ لیمو، شکر و یا نعناع.
برای شروع، هویجها را بشویید و پوست آنها را با یک پوستگیر یا چاقو تمیز کنید. سپس هویجها را رنده کنید تا برای سرخ کردن آماده شوند. در یک قابلمه، یک لیوان آب و یک و نیم لیوان شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت خیلی کم قرار دهید. اینجاست که هویجهای رنده شدۀ شما به مخلوط آب و شکر اضافه میشوند. حرارت را بیش از این نکنید تا خوراک شما آسیبی نبیند، اما هویجها نیز بدون سرخ شدن میمانند.
پس از حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، هویجها باید به اندازه کافی شیرین شده باشند و آب آنها به کمی چسبناکی رسیده باشد. حالا هویجها را از حرارت بردارید و بعد به مدت دو ساعت در یخچال نگهداری کنید تا خنک شوند. پس از آن، مربای شما آمادۀ سرو است. میتوانید آنرا به صورت تکهتکه در بشقابهای سفید کوچک قرار دهید و آن را با یک برگ نعناع یا دو رشتۀ پوست لیمو تزئین کنید.