1. آمادهسازی سیب برای رنده کردن
برای آمادهسازی سیب برای رنده کردن، ابتدا باید سیبها را شستشو داده و قسمتهای آلوده و خراب را برداشت کرد. سپس باید سیبها را خشک کنید و پوست آنها را پوشانده و برای استفاده در آینده، در یخچال نگه داری کنید.
برای خشک کردن سیبها، بهتر است از پاره کردن آنها پرهیز کرد. بهترین روش استفاده از دستگاههای خشک کننده سیب است که در فروشگاههای بزرگ مواد غذایی دسترسی دارند. اما اگر دستگاه خشک کننده سیب ندارید، میتوانید از روش معمول خشک کنی استفاده کنید. در این روش، سیبهای شسته شده با حداقل سطح آب، در روغنی و ورقهای قرار داده میشوند و درون فر قرار میگیرد. دمای فر باید حدود 50-60 درجه سانتیگراد باشد و باید به مدت چند ساعت داخل فر باشد تا کاملاً خشک شود.
هنگام استفاده از سیبهای خشک ، ابتدا باید آنها را رنده کرده و بعد از برداشتن ریشهها و پوستهای سفید، میتوانید آنها را با خلالی رنده کنید. در نهایت، سیبهای رنده شده را میتوانید برای تزئین شیرینیها و دسرهای خود استفاده کنید یا به عنوان تنقلاتی خوشمزه برای مهمانانتان قرار دهید.
با رعایت این مراحل ساده، میتوانید سیب خشک شدهای با بافتی عالی و طعم خوب تهیه کنید که میتواند به عنوان یک مواد اساسی در آماده سازی دسرهای مختلف و تزئینات خاص مورد استفاده قرار گیرد.
2. تهیه شیره برای مربا
تهیه شیره برای مربا یکی از مهمترین مراحل در تهیه مربا است. شیره مواد اولیه اصلی مربا محسوب میشود که باید به دقت تهیه شود تا مربا نهایی خوشمزه و با کیفیتی تولید شود.
برای تهیه شیره، میتوان از مواد مختلفی مانند قند، شکر، عسل و نبات استفاده کرد. اما برای تهیه شیره مناسب برای مربا لازم است تا مواد اولیه جایگزینی با کیفیت استفاده شود. به عنوان مثال، شیره عسل به نسبت شیره قند و شکر بهترین گزینه محسوب میگردد.
در مراحل تهیه شیره برای مربا، لازم است مراقبت و دقت فراوان صورت گیرد. برای تهیه شیره، میتوان از دمای مناسب وزن مواد اولیه دقیق، نسبت مواد صحیح و زمان پخت مناسب استفاده کرد. همچنین، هر ماده اولیه نیازمند نسبت و زمان پختی متفاوتی است. به عنوان مثال، شیره قند معمولاً باید برای یک ساعت در دمای بسیار پایین پخت شود، اما شیره عسل به مدت کمتری و در دمای کمتری پخته میشود.
دقت در تهیه شیره بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که شیره، عواملی همچون رنگ، طعم، خواص دارویی و حتی خوشمزگی مربا نهایی را تحت تاثیر خود قرار میدهد. بنابراین، پیشنهاد میشود برای تهیه شیره برای مربا، از روشهایی که تجربه و دانش را از قبل الزامی میسازند، استفاده کرد.
3. مربای سیب رنده شده را درست کنید
مربا از دیرباز یکی از انواع شیرینیها بوده است که با استفاده از میوههای مختلف مثل سیب، گلابی و آلبالو، تهیه میشود. مربای سیب رنده شده نیز یکی از انواع مربای خوشمزه است که با استفاده از سیبهایی که رنده شدهاند، تهیه میشود.
برای تهیه مربای سیب رنده شده، ابتدا باید سیبهای تازهیافته را بشویید و پوست آنها را بردارید. سپس سیبها را رنده کنید تا به صورت ریزریز فراوانی از آنها به دست آید. سپس، درون یک قابلمه، استخوان میوهی سیب را با آب جوش و شکر مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.
پس از اینکه مربای سیب رنده شده را بجوشانید، محتویات قابلمه را به مدت ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشانید تا مربا تهیه شود. در این مرحله، شما میتوانید از طعمدهیکنندههای مختلفی مثل میخک، دانهی تخم شوید، دارچین و... استفاده کنید تا به مربای سیب رنده شده خود عطر و طعم دلخواه اضافه کنید.
در پایان، مربای سیب رنده شده را به اندازهی مورد نظر در بطریهای شیشهای تمیز و سرپوشدار ریخته و در یخچال قرار دهید تا برای استفادهی بعدی شما در دسترس باشد. با توجه به اینکه سیب طبیعتاً شیرین است، مربای سیب رنده شده بهدلیل قدرت شیرین کردنش در دستهی محصولاتی واقع میشود که تقریباً بدون نیاز به شکر اضافی تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مفید است.
4. مربای سیب رنده شده را با حرارت بالا فرآیند کنید
برای تهیه مربای سیب رنده شده با حرارت بالا، ابتدا باید سیب ها را رنده کرده و در یک قابلمه به همراه شکر و اسید سیتریک قرار دهید. سپس بر روی حرارت بالا قرار دهید و محتویات را بخوبی مخلوط کنید. در این مرحله نیاز است به مدت چند دقیقه محتویات را با حرارت بالا بپزید تا شکر کاملا حل شود و مربا خود را تهیه کنید.
پس از این مرحله، با استفاده از تست ترمومتر، دمای مربا را بررسی کنید و به این دقت دقت کنید که مربای شما باید در دمایی بین 103-105 درجه سانتیگراد باشد. بعد از رسیدن به دمای مورد نظر، قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا محتویات خنک شده و ضخامت مربا افزایش یابد.
در این مرحله می توانید اذیت شده های سریعی از مربای خود را بردارید و آن را در یک بطری تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید. حال می توانید به راحتی مربای سیب رنده شده خود را به انواع دسر ها و نوشیدنی های خود اضافه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
5. آمادهسازی برای بستهبندی و نگهداری مربای سیب رنده شده
برای آمادهسازی مربای سیب رنده شده، ابتدا شما باید سیبها را با دقت بالا رنده کنید تا به صورت مساوی و یکنواخت رنده شوند. سپس سیبهای رنده شده را درون قابلمهای بریزید و به همراه قند، آب لیموی تازه و دارچین به صورت رقیق اضافه کنید. قند باید به تدریج به قابلمه اضافه شود و هر بار باید به خوبی مخلوط شود تا به صورت خوبی حل شود.
پس از اضافه کردن مواد مخلوط، قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و با استفاده از قاشق، مواد را به خوبی مخلوط کنید تا قند به صورت کامل حل شود. در طول این فرایند، باید به مواد توجه کنید و برای جلوگیری از سوختن یا عدم قطره زدن قند، آن را به آرامی و به صورت مداوم مخلوط کنید.
پس از این که مواد به صورت کامل مخلوط شدند، حرارت را بیشتر کنید و آن را به جوش آورید. بعد از این که مواد به جوش آمدند، حرارت را به حداقل برسانید و مربا را برای مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشانید. در این فرایند نیز باید به مواد توجه داشته باشید و برای جلوگیری از سوختن یا چسبیدن مربا به کف قابلمه، آن را به صورت مداوم و به آرامی مخلوط کنید.
پس از پایان جوشاندن مربا، آن را از روی حرارت بردارید و برای خنک شدن در یک ظرف مناسب قرار دهید. پس از خنک شدن کامل، مربا را به ظروف مناسب برای بستهبندی و نگهداری درجا مبینید. بهترین روش برای نگهداری مربای سیب رنده شده، قرار دادن آن در یخچال است که از کیفیت و طعم آن حفاظت میکند و باعث خوشمزگی بیشتر آن میشود.
6. نکاتی درباره تهیه مربای سیب رنده شده
تهیه مربای سیب رنده شده یکی از روشهای خوشمزه و سریع در تهیه مرباست. برای تهیه این مربای خوشمزه، سیبها ابتدا باید شسته شوند و پوست آنها برداشته شود. سپس سیبها را رنده میکنیم تا به صورت رندهای در بیایند.
بعد از رنده کردن سیبها، قند و اب را با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت به جوش میآوریم. سپس سیبهای رنده شده به این مخلوط اضافه میکنیم و به مدت 10 تا 15 دقیقه به صورت ملایم و بدون استرس آنها را پخته میکنیم.
در پایان، مربایی که درسینی ریختهایم، روی حرارت به اندازه کافی باقی میماند و برای خنک شدن به دمای محیط باید گذاشته شود. پس از سرد شدن، میتوان مربای سیب رنده شده را در بطری ذخیره کرد و به عنوان یک خوراکی خوشمزه و سالم به مصرف رساند. همچنین میتوان از این مربا برای تزئین دسرها و خوراکیهای دیگر نیز استفاده کرد.