مواد لازم برای تهیه مربای سیب درختی قرمز
مربای سیب درختی قرمز یکی از بهترین و خوشمزه ترین مرباهاست که در فصل پاییز میتوان از این میوه شیرین و لذیذ استفاده کرد. برای تهیه این مربا موادی را نیاز داریم که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
اولین ماده لازم در تهیه مربای سیب درختی قرمز، سیب خوب و تازه است. بهتر است از سیبهایی استفاده کنید که پوست آنها نرم است و در نتیجه رنگ و طعم مناسبتری به مربای شما داده میشود.
ماده دیگری که برای تهیه این مربا به آنها نیاز داریم قند است. در صورتی که با قند خانگی کار میکنید، بهتر است از قند بلور شدهای استفاده کنید تا برای شما سادهتر شود.
بعد از آن، ما برای طعمدهی و افزایش شیرینی مربا به وانیل و ادویههایی مانند دارچین و کشمش نیز نیاز داریم. این ادویهها به مربای شما طعم خوشمزهتری میدهند و باعث میشوند که آن لذیذ تر از قبل شود.
در نهایت، برای پختن مربا، یک پارچه ماهیتابه کافی است که میتوان از ظرفهای فلزی دیگری هم استفاده کرد. با داشتن این مواد و ظرفها تهیه مربای سیب درختی قرمز بسیار آسان خواهد بود.
مراحل طرز تهیه مربای سیب درختی قرمز
مربای سیب درختی قرمز، یکی از خوشمزهترین و محبوبترین مرباهای ایرانی است که کار آماده آن نمایانگر شیرینی و آرامش است. تهیه این مربا با استفاده از میوه سیب درختی قرمز، شیره و برگهای تند و ترش به دست میآید. اگر به دنبال یک طعم خوشمزه و تازه در فصل سرد هستید، میتوانید مربای سیب درختی قرمز را در خانه تهیه کنید.
مراحل تهیه مربای سیب درختی قرمز به این صورت است: ابتدا سیب را با کمک یک تکه پارچه، بشویید و سپس آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس در یک قابلمه، آبی را بریزید و قطعات سیب را به آن اضافه کنید. برگهای تند و ترش را به قطعات سیب اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه در حرارت کمتر از متوسط بپزید.
بعد از 20 دقیقه، شیره را به آن اضافه کرده و به حرارت متوسط برای ده دقیقه بپزید. پس از اینکه کلیه مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شدند، محتویات مربا را ترکیب کنید و آن را به مدت یک ساعت برای جذب شیره به حالت روز دهید. پس از گذشت یک ساعت، مربای سیب درختی قرمز شما آماده خوردن است و میتوانید آن را برای سرو کردن به دلخواه خود سرد یا گرم کنید.
به عنوان نوشیدنی خوشمزه، میتوانید این مربای رنگارنگ را به عنوان یک شراب نیمه شیرین یا به عنوان یک درمان خنک کننده و بیحس کننده برای گلو استفاده کنید. همچنین میتوانید آن را به عنوان مزهدهی برای دسر، کیک و کوکیهای خود اضافه کنید. امیدواریم با این راهنمای تهیه مربای سیب درختی قرمز، شما هم به راحتی و با طعمی بینظیر این مربا را در خانه تهیه کنید.
راهنمایی های مهم در تهیه مربای سیب درختی قرمز
مربای سیب درختی قرمز یکی از محبوبترین طعمهای مربا در فصل پاییز است. این میوه با عطر و طعم خوشایند خود، برای تنقلات، صبحانه و در بسیاری از دسرها باعث شگفتی و لذت لذیذ میشود. در ادامه با مراحل تهیه این مربا آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه مربای سیب درختی قرمز شامل سیبهای درختی (حدود یک کیلوگرم)، شکر (سه کیلوگرم)، نمک، آبلیمو، آب، کنجد و روغن مایع میشود. برای شروع، سیبها را بشویید و پوست آنها را بردارید. سپس به نازکی یک انگشت، سیبها را خرد کنید. در یک قابلمه، شکر، نمک و کمی آبلیمو را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بینابینی بگذارید تا ترکیب همراه مایع شود.
بعد ازاینکه روغن را در تابه گرم کردهاید، کنجد را به آن بریزید و سرخ کنید. این کنجد برای افزایش طعم و عطر مربای سیب درختی قرمز به آن اضافه میشود. حالا، مخلوط شکر و سیب به قابلمه اضافه کنید و آن را با خلالگیری همراه با نرمکننده برای مدت یک ساعت داغان کنید تا سیبها مرغوب شوند.
بعد از اینکه مربا آماده شد، در بطریهای پشتقوسی ریخته و در یخچال نگه داری کنید. استفاده از بطریهای پشتقوسی به علت ظاهر جذاب و دلبخواه آن، بهتر است. بعد از ۱ روز در یخچال، مربا آماده نوشیدن است. برای ضمانت کیفیت بیشتر، این مربا باید در دمای خنک و خشک نگهداری شود و بهتر است هنگام سرو کردن آن، کمی کنجد روی آن بپاشید. مربای سیب درختی قرمز پر از طعم، عطر و مغذیهای مورد نیاز بدن است و به همهی سلیقهها و سنین مناسب است.
نکات مهم در خرید سیب درختی قرمز برای تهیه مربا
خرید سیب درختی قرمز برای تهیه مربا یکی از مهمترین عوامل در تولید یک مربای خوشمزه و با کیفیت است. در این موضوع باید به نکات مهمی توجه کنیم تا سیبهای درختی قرمز خود را بدون هیچ نوع خرابی و بدون حشرهیابی خریداری کنیم. برای این کار ابتدا باید به نکات زیر توجه کنیم:
1- بن بست های سیب، نوک آن، گلهای سبز همراه با سیب و نواحی دیگر تیره یا سبز تیره نباید بسیار پرورافته باشد و باید در سطح پایین قرار گیرند، زیرا اینها تخم حشرات و باکتریهای خطرناک را در بر دارند.
2- سطح سیب باید صاف و بدون لکه باشد تا در پخت مربا حین شکستن به مایع نریزد و مربایی شفاف و خوشطعم تولید شود.
3- اصولاً سیب باید از شاخهها یا غلاف های چوبی جدا شده باشند و برای بستهبندی فقط از کارتنهای تمیز و سالم استفاده شود.
4- در مورد نوع سیبهایی که باید برای تهیه مربای سیب درختی قرمز استفاده شود باید گفت که سیبهای نرم و با رنگ زرد غامق یا قرمز تیره بهتر است چرا که در نرم شدن سیب و تبدیل به مواد مربایی کمتر از سیبهای سخت مشکل دارند.
برای خرید سیب درختی قرمز برای تهیه مربا باید به تمامی این نکات توجه کنیم تا بتوانیم مربایی با کیفیت شفاف و خوشطعم تولید کنیم. به علاوه باید در نگهداری سیبهای خود نیز بسیار دقت کرده و آنها را با دقت نگهداری کرد تا در زمان تهیه مربا نیز کاملاً سالم و بدون خطرات باشند.
میزان مواد لازم برای تهیه مربای سیب درختی قرمز برای چند نفر
برای تهیه مربای سیب درختی قرمز، اولین مرحله انتخاب انواع میوه های تازه و کیفیت بالایی است که بهترین نتیجه را در تهیه مربا برای شما به ارمغان می آورد. سپس برای تهیه مربای سیب درختی قرمز برای چند نفر، چند مواد اصلی به کار می رود.
از آنجایی که سیب درختی قرمز خود به خود خوشمزه هستند، معمولاً شیرین کننده های شیمیایی در تهیه مربا به کار نمی روند و از مواد طبیعی و سالم استفاده می شود. در مواردی ممکن است اسیدیته سیب ها باعث شود که مربا شما برای نگهداری صحیح نیاز به اسید سیتریک داشته باشد.
برای تهیه مربای سیب درختی قرمز برای چند نفر، اولین مرحله نیاز به تهیه سیب ها دارد و بسته به اندازه سیب ها، میزان شکر و آب نیز متفاوت است. معمولاً برای هر کیلو سیب نیاز به یک کیلو شکر، دو بیشترین سه کیلویی آب و چهار قوری سیب خشک دارید.
برای تهیه مربای سیب درختی قرمز برای چند نفر، ابتدا سیب ها را خرد کنید، یک کیلو شکر را به آنها اضافه کنید و آنها را برای یک شب در سردخانه قرار دهید. در روز بعد، ترشی سیب ها گرفته و باید گره گوشت پخته شده یا سیب خشک به مربای خود اضافه کنید. سپس، همه مواد را در کاسه ای ریخته و به مدت یکساعت بجوشید تا مربا شما آماده شود.
برای نگهداری مربای سیب درختی قرمز، باید آن را به همراه درب جامد و در درجه حرارت اتاق نگه داری کنید. اگر می خواهید مربای سیب درختی قرمز را به مدت طولانی تری نگه دارید، می توانید از روش هایی مانند بسته بندی مربا در قوطی های نگهداری استفاده کنید. در نهایت، مربای سیب درختی قرمز، با طعم دلنشین خود می تواند یکی از پرطرفدارترین تازه های میوه درختی در فصل بهار و تابستان باشد.
چگونگی ذخیره و نگهداری مربای سیب درختی قرمز در خانه
برای ذخیره و نگهداری مربای سیب درختی قرمز در خانه، ابتدا باید مواد مورد نیاز را تهیه کنید. این مواد شامل سیب درختی قرمز، شکر، آب لیمو، کنسرویده سیب و ادویه هایی مانند دارچین و هل است.
ابتدا باید سیب ها را خرد کرده و درون قابلمه قرار داد. سپس شکر، آب لیمو، کنسرویده سیب و ادویه هایی را که به دلخواه شماست، به آنها اضافه کنید. سپس مخلوط را روی حرارت قرار داده و به مدت 30 تا 40 دقیقه پخته کنید.
در طی پخت مربا، باید مخلوط را مستمراً هم بزنید. سپس پس از پخت، مربای سیب درختی قرمز را با کمک یک قاشق استریل شده به داخل بطری هایی شفاف بریزید. سطح مربای شما باید از سطح بطری کمی بالاتر باشد تا باز هنگام خوردن، تخلیه زیادی رخ ندهد.
سپس بطری ها را به آرامی در یک وعده روزانه به داخل یخچال بگذارید. مربای شما می تواند تا 6 ماه در یخچال نگهداری شود. همچنین، مراقب باشید که بطری های شما تمیز باشند و قبل از استفاده به دقت بررسی کنید که هر بطری به درستی بسته شده باشد.