طرز تهیه مربای آلبالو خانگی با مواد اولیه ساده
جهت تهیه مربای آلبالو خانگی با مواد اولیه ساده میتوانید از روشی آسان و سریع استفاده کنید. ابتدا آلبالوهای تازه را با دقت شسته و بعد از پوستگیری به دو نیم کنید و مغز آلبالو را خارج کرده و در کنار گلاب قرار دهید. برای هر 1 کیلو آلبالو، نیمی از یک کیلو شکر را در ظرفی به همراه یک پیمانه آب افزوده و روی شعله متوسط گذاشته و با هم برای 10-15 دقیقه در حال مخلوطکردن باشید.
هنگامی که آب شکر کاملاً مذاب شد و از روی شعله برداشتهاید، آلبالوها را به داخل مخلوط شکر و آب اضافه کرده و با حرارت شعله ملایم و همراه باقیمانده گلاب به مدت 30 تا 45 دقیقه تهیه میکنید، تا حالت ژلهای به خود بگیرد.
در این مرحله به جای گلاب میتوانید اسانس ویلیام، نعناع، ترشیجات، حلوایی، میخک و… را نیز اضافه کنید. پس از گرفتن حالت ژلهای، زغالآهن را خاموش و ظرف را از داخل آن بردارید و برای 10 دقیقه روی یخچال گذاشته و سپس مربای آلبالو خانگی آماده است. این مربا، بهتر است در ظرفهایی شیشهای و یا پلاستیکی و در نظر داشته باشید که پایه آن حتماً شکر دارد و به خاطر این پایداری کمی دارد و در یخچال۳-۴ هفته قابل برداشت است.
راهنماییهای مهم در تهیه مربای آلبالو خانگی
مربای آلبالو خانگی یکی از خوشمزهترین ترشیهایی است که میتواند در هر فصلی سرو شود. این مربا، با اینکه آسان و سریع تهیه میشود، در بسیاری از منازل محبوب است. در ادامه راهنماییهای مهم در تهیه این خوراکی بینظیر را بیان میکنیم.
1- انتخاب آلبالو: در انتخاب آلبالو، بهتر است که میوههای نرم و ترش را انتخاب کنید. چون بهترین مربای آلبالو با آلبالوی ترش و خوشمزه تهیه میشود.
2- شستشوی خوب: قبل از شروع به خرد کردن آلبالوها، بهتر است که میوههای خود را برای حذف هر گونه آلودگی و کثیفی خوب شستشو دهید.
3- قند و آب: برای تهیه مربای آلبالو، بهتر است از قند و آب پاک استفاده کنید. در غیر این صورت، علاوه بر تغییر رنگ مربا، ممکن است طعم آن نیز تغییر کند.
4- تهیه ظرف: برای تهیه مربای آلبالو، بهتر است از ظروف شیشهای استفاده کنید. این ظروف، علاوه بر ماندگاری طولانی مدت مربا، کمک میکنند تا به راحتی متوجه شوید که مربای شما در چه شرایطی قرار دارد.
5- زمان پخت: برای پخت مربای آلبالو، بهتر است که میوهها را به مدت 30 تا 40 دقیقه پخت کنید. این زمان کافی است تا مربای شما به خوبی پخته شود و طعم خوشمزه و ترش آلبالو با قند تلخ و تلخی ترشی مخلوط شود.
با رعایت این راهنماییها، شما میتوانید به آسانی و با کمترین هزینه مربای آلبالو خانگی خود را تهیه کنید.
چطور مربای آلبالو خانگی خوشمزه و مقوی بسازیم؟
برای ساخت مربای خانگی آلبالو، مواد لازم شامل آلبالوهای تازه، شکر، آب و یک قاشق سفیده کافی است. مراحل ساخت این مربا از اولین مرحله، که شامل شستشوی آلبالوها در آب جوش برای به دست آوردن بافت مناسب است، شروع میشود. آلبالوهای خود را به دو نیمه تقسیم کنید و مغز آلبالوها را با چاقو یا سوسیس آشپزخانه بیرون کنید. سپس به میزان یک بر دو، آلبالوهای خود را با شکر سفید مخلوط کنید و ترکیب را به داخل قابلمه خود بریزید.
به مقدار آب لازم اضافه کنید و قابلمه روی حرارت ضعیف بگذارید تا آلبالوها به آهستگی و به شکل یکنواخت طراحی شوند. همچنین، می توانید ادویهای مثل دارچین به این مربای آلبالویی نیز اضافه کنید تا طعم خود را بهتر کنید. هر چند، رعایت دقیق مقدار شکر، بهترین راهحل برای دست یافتن به مربای خوشمزه و همراه با خواص مفید است.
هنگامی که آلبالوها تبدیل به مربای ضخیمی شوند، قطعی از حرارت را بردارید و قابلمه را از روی حرارت بردارید تا به دمای محیط برسد. محتوای داخل قابلمه پس از خنک شدن را به یک بطری ذخیره کنید و آن را در یخچال نگه دارید تا در بهترین شرایط برای مصرف باشد. با استفاده از این روش ساده و سریع، شما میتوانید مربایی خوشمزه و مقوی با طعم آلبالو درست کنید.
نکاتی برای تهیه مربای آلبالو خانگی با طعم و عطر دلخواه
تهیه مربای از آلبالوی خانگی با طعم و عطر دلخواه، یکی از شیرینی های خانگی و فوق العاده لذیذ است که اکثریت خانواده ها در فصل تابستان از آن استفاده می کنند. در این مطلب، ما به صورت کامل نکاتی را برای تهیه مربای آلبالو با طعم و عطر دلخواه به شما معرفی می کنیم.
مواد لازم:
-آلبالو (دویست گرم)
-شکر (دویست گرم)
-آب (سه لیوان و نصف)
-آبلیمو (یک قاشق غذاخوری)
-وانیل (نصف قاشق چایخوری)
ابتدا آلبالوها را بشویید و به دقت آن ها را بریزید، سپس برای سه ساعت آن ها را درون یک کاسه بگذارید و داخل یخچال قرار دهید. بهتر است از آلبالوهای نسبتاً تازه و با کیفیت استفاده کنید.
پس از سه ساعت، آلبالوها را از یخچال بیرون آورده و درون قابلمه ای کوچک بریزید. سپس شکر را به آن ها اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا شکر به طور کامل حل شود.
حالا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و آب را به آن اضافه کنید و به آرامی آن را به جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کرده و آلبالوها را تا زمانی که آن ها به طور کامل بپزند، به صورت آرام و به مدت چهل دقیقه بپزید.
پس از آن شروع به اضافه کردن آبلیمو، وانیل و اسانس دلخواه خود کنید و به آرامی همه را با هم مخلوط کنید تا تمام عطر و طعم های آن ها به خوبی از هم جدا شود. حرارت را به مدت پنج دقیقه کم کنید و سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.
حالا مربای شما آماده است. می توانید آن را تازه یا سرد سرو کنید. این مربای خانگی، بسیار لذیذ و سالم است و می توانید آن را برای صرف با نان تست کنید.
مراحل تهیه مربای آلبالو خانگی در دستور پخت
بدین روش میتوانید مربای آلبالو خانگی خود را درست کنید:
مواد لازم:
یک کیلو آلبالو، دو لیوان شکر، نصف کیلو دانه های توت فرنگی، دو عدد آبنبات، دو عدد لیموترش، یک قاشق چایخوری نمک، دو لیوان آب
مرحله یک: شستن و خرد کردن آلبالو
ابتدا آلبالو ها را با آب شسته و خشک کنید، سپس هسته های آن را با چاقوی تیز جدا کنید و آلبالو ها را به قطعات کوچک خرد کنید.
مرحله دو: پخت آلبالو
آلبالو های خرد شده را در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت کم قرار دهید، سپس دو لیوان آب را به داخل آن بریزید و قابلمه را بر روی حرارت ملایم بگذارید و آلبالو ها را حدود نیم ساعت بپزید تا آن ها نرم شوند.
مرحله سه: اضافه کردن مواد دیگر
پس از پخت آلبالو، شکر، دانه های توت فرنگی و نمک را به داخل آن بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید و همه این مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله چهار: پخت به مدت یک ساعت
حالا، قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و آن را برای حدود یک ساعت بپزید تا مربا شما غلیظ شود. در این مرحله میتوانید آبنبات ها و لیموترش ها را نیز اضافه کنید.
مرحله پنج: برداشتن آبنبات و لیموترش
پس از گذشت یک ساعت، آبنبات و لیموترش ها را از مربا خود جدا کنید و آن را روی حرارت کم به مدت ده تا پانزده دقیقه دیگر بپزید تا مربا رنگ قرمز داشته باشد.
مرحله شش: ریختن مربا به دربانه
حالا مربا را در بطری ها یا در دربانه خود ریخته، آن ها را به خنک شدن بگذارید و سپس آن ها را در یخچال نگهداری کنید. مربای شما حالا آماده است.
نکته: در صورت تمایل میتوانید آلبالو ها را با آبلیمو و شکر برای شبانه روز قبل از پخت به مدت چند ساعت داخل یخچال نگهداری کنید تا آب آن ها خارج شود.
بهترین دستور تهیه مربای آلبالو خانگی با طعمی شیرین و تلخ
مربای آلبالو به لطف طعم خوشایندش، توانسته است قابلیت پرطرفداری را بین طرفداران خود داشته باشد. در صورتی که شما نیز علاقهمند به تهیه مربای آلبالو خانگی با طعمی شیرین و تلخ هستید، پیشنهاد میکنیم از طریق مراحل زیر اقدام به تهیه آن کنید.
ابتدا باید آلبالوهای خود را به همراه قسمتی از پوست آنها و بدون استفاده از هسته ها، در قابلمهای بریزید؛ سپس آنها را با آب جوش پوشانده و برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. پس از اینکه آلبالوهای شما با حرارت خود کاملا نرم شدند، آنها را از قابلمه خارج کرده و به وسیله یک چینی، آنها را از مایعات جانبی آنها جدا کرده و خمیری مانند کردهای آلبالوها را به داخل یک کاسه انتقال دهید.
در مرحله بعدی، شما باید قسمتی از مایعاتی که برای جوشاندن آلبالوها استفاده کردهاید را، برای تهیه مربا، با ۲ قطره اسید سیتریک و سرکه سفید به همراه قرار دهید. سپس آنرا به مایع آبشده آلبالوها اضافه کرده و با حرارت ملایم آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت بجوشانید، تا مربای آلبالو برای شما آماده شود. در پایان، شما میتوانید مربای خود را در بطریهای شیشهای نگهداری کرده و از آن به بهترین نحوی استفاده کنید.