مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو خانم گل آور
مربای آلبالو یکی از محبوبترین مرباهای موجود در شهرهای ایرانی است که با طعم مطبوع و متفاوتی در ذائقه مردم جا افتادهاست. برای تهیه این مربا از مواد اصلی آلبالو، قند، آب، لیموترش و نمک استفاده میشود. در ادامه به توضیح هر کدام از این مواد میپردازیم.
اولین مادهای که برای تهیه مربای آلبالو به کار میرود، آلبالو است. میتوانید آلبالوهای تازه یا خشک را برای تهیه این مربا استفاده کنید. در صورتی که آلبالوهای خشک را استفاده میکنید، همانند آلبالوهای تازه برای تهیه مربا باید به صورت برشته شده باشد.
دومین مادهای که جهت تهیه مربای آلبالو به کار میرود، قند است. به دلیل طعم شیرین قند، بهتر است قند را به اندازه مناسب و با توجه به میزان شیرینی آلبالوها به مواد تهیهکننده مرباها اضافه کنید.
ماده سوم مورد استفاده در تهیه مربای آلبالو، آب است. میتوانید آب معمولی را برای تهیه این مربا بکار ببرید ولی آب نباتها نیز میتواند برای تهیه مربای آلبالو مفید باشد. همچنین برای افزایش طعم میتوانید از آب لیموترش استفاده کنید.
ماده چهارم مورد استفاده در تهیه مربای آلبالو، لیموترش است. لیموترش به عنوان یک ماده اسیدی میتواند به افزایش طعم و ماندگاری مربا کمک کند. در صورت تمایل، میتوانید از افزودن لیمونجوش هم استفاده کنید.
در نهایت، ماده پنجمی که برای تهیه مربای آلبالو به کار میرود، نمک است. اضافه کردن نمک به مربا به دلیل توانایی آن در ایجاد عطر خوب و همچنین بهبود طعم آن مناسب است. با این حال، باید به اندازه مناسب و با دقت نمک را به مواد مرباها اضافه کرد.
نحوه شستن و خشک کردن آلبالو
آلبالو یکی از میوههای لذیذی است که با مراقبت درست، میتواند بهترین خوراکی باشد. یکی از مراحل مهم در حفظ کیفیت آلبالو، رعایت نحوه شستشو و خشک کردن آن است. در ادامه به توضیح نحوه شستشو و خشک کردن آلبالو پرداخته خواهد شد.
نحوه شستشو:
برای شستشوی آلبالو، باید آن را به دو روش تمیز کرد. ابتدا باید آلبالوها را با آب سرد بشویید. این کار به منظور حذف ذرات گرد و غبار و کثیفی های قابل دیدن است. پس از شستشو با آب سرد، آلبالوها را به یک ماشین لولهای برای شستشوی میوهها برسانید. پس از شستشو با ماشین لولهای، آلبالوها را با آب جوشیده بشویید. این کار به منظور تمیز کردن مواد شیمیایی قرار داده شده روی آلبالو است. پس از شستشو با آب جوشیده، آلبالوها را با آب سرد بشویید.
نحوه خشک کردن:
برای خشک کردن آلبالوها باید به دو روش عمل کنید. ابتدا آنها را با دستمال یا حوله خشک کرده و سپس روی رومیز یا قاشق پهنی برای تغییر روی آنها در بین روز خشکیدن گذاشته شوند. در روز بعد، آلبالوها را معکوس کنید تا طرف دیگر نیز خشک شود. پس از روز دوم، آلبالوها را دوباره در دستمال آزاد، خشک کرده و درون قوطی شیشهای یا لیوانی قرار دهید. نگهداری در داخل یخچال بهترین گزینه است.
با عمل به نحوه های شستشو و خشک کردن صحیح آلبالو، میتوانید از کیفیت و طعم این میوه لذیذ لذت ببرید.
طرز تهیه سس برای مربا
سس، یک نوع شیرینی است که برای همراهی با مختلف دسرها مورد استفاده قرار میگیرد. پخت سس در خانه بسیار ساده است و هیچ نیازی به ادوات خاصی نیست. سهتا چهار ماده اصلی برای تهیه سس کافی است. در اینجا با تهیه سس برای مربا آشنا خواهید شد.
[پاراگراف اول]
سس برای مربا فقط در چند دقیقه آماده میشود. اصلیترین مواد آن، شکر، آب و عصاره لیمو است. برای شروع تهیه سس، شکر را در داخل قابلمهای حل شود و به همراه آب روی حرارت قرار داده شود. وقتی شکر حل شد از روی حرارت برداشته شود.
[پاراگراف دوم]
تا بینمار استفاده از عصاره لیمو، باید روغن پرتقال را به هوای آب و شکر اضافه کنید و با استفاده از چنگال یا میخچه مخلوط کنید. پس از مخلوط کردن، عصاره لیمو را به مخلوط اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید تا مربا سفت و چسبنده شود.
[پاراگراف سوم]
این مربا سرد استفاده میشود. بهتر است در ظرفی مناسب نگهداری کنید و در یخچال بگذارید تا تازگی را حفظ کنید. سس برای مربا یا هر دسر دیگری یک نوع تزئیناتی است. بسیاری از طریقهای تزئین خانگی را برای سس مورد استفاده قرار میگیرد. ممکن است به دلایل ر اختلاف در حجم و سفیدی با هر دفعه تهیه متفاوت بنظر بیاید.
طرز تهیه مربای آلبالو
مربای آلبالو یکی از خوشمزهترین و محبوبترین مرباهاست که در فصل تابستان میتوانید آن را تهیه کنید. آلبالوها از جمله میوههایی هستند که از خصوصیات بسیار مفیدی برخوردارند و محتویات ریز معدنی و ویتامین قابل توجهی در آنها وجود دارد.
برای تهیه مربای آلبالو میتوانید از آلبالوهای تازه و پخته استفاده کنید. در ابتدا آلبالوها را شسته و به دو نیمکره تقسیم کرده، مغز آنها را با سكين جدا کرده و پوست تنه آلبالو را پوشانده نگه میدارید.
سپس نیمکرههای آلبالوهای خود را در داخل یک دیگ عمیق قرار دهید وآب را بر آنها بریزید. سپس آنها را روی حرارتزیر قرار داده و آن را رو به خرما ریخته و حرارت را پایین بیاورید تا هنگام پختن آلبالوها با یکدیگر به هم نرمهول شوند.
بعد از به هم نرم شدن آلبالوها و دستحال شدن آب آنان شکر را با آنها مخلوط کرده و در صورت تمایل میتوان به آن برگ ریگ کافور نیز اضافه کنید. سپس تمام مواد را با یکدیگر هم میزنید و آن را روی حرارت قرار داده و اجازه میدهید تا مربا جوش بیاورد، سپس با حرارت بیشتری باقی میماند تا برای مدتی روی حرارت گذاشته شود و تا خمیری شدن مربا ادامه دهید.
در انتها که مربای آلبالو، رنگ داشتن و خمیری شدنگرفت، اجازه میدهید تا خنک شود و پس از بسته شدن در محل تاریک و خنک محفوظ میکنید. این مربا را هم میتوانید به عنوان یک خوراک، هم به عنوان تزئین برای دسرها و کیکها استفاده کنید.
روش تقطیع آلبالو
تقطیع آلبالو یک فرآیند اساسی در آماده سازی این میوه برای طعم دهی، پخت و مصرف است که ممکن است به دلیل سخت بودن پوست و استخراج گوشت آن طاقت فرسایی و یا خطر برای ایجاد حادثه در دست انجام آن وجود داشته باشد. برای فرآیند تقطیع آلبالو، بهتر است از چاقو یا چاقوی شارپر استفاده نشود؛ بلکه از یک گردونه برشی زاویه دار استفاده شود تا پوست آلبالو را به آسانی برش زده و سپس گوشت آن را با روشهای مختلف تقطیع کنیم.
هدف اصلی از تقطیع آلبالو به دکتری چند منظوره آن است. در این فرآیند، شما باید پوست گردو را با دقت برش دهید تا در هنگام تقطیع آلبالو کار با آن آسان شود. در صورتی که آلبالو قطعات بزرگ تری داشته باشد، بهتر است ابتدا آن را نصفه کنید و سپس هر قسمت را به چند نصف کوچکتر تفکیک کنید. نحوه بریدن بسته به نوعی و اندازه آلبالو متنوع است و ممکن است به میزان زمان و تلاش بیشتری نسبت به دیگر نوع آلوها نیاز داشته باشد.
در تقطیع آلبالو، بهتر است قبل از آغاز کار، مطمئن شوید که سمت پوستی آلبالو با ریشه گوشت یکسان است. پس از انجام این برش های آماده شده، بهتر است از گرفتن یک ظرف آب یخ استفاده کنید تا قطعات آلبالو در آن بگذارید و سپس به شستشوی آنها بپردازید. از این روش استفاده کنید تا پوست و گوشت مجزا شوند و سپس نیز برای رسیدن به شکل دلخواه دلخواه، از شیوههای مختلف تقطیع استفاده کنید.
روش پخت مربای آلبالو
روش پخت مربای آلبالو یکی از محبوب ترین روشهای تهیه مربا در فصل تابستان است. آلبالو یکی از محصولات فصل تابستان است که به دلیل خواص تغذیهای بسیار زیاد آن، در بین مردم و خانوادههای مختلف بسیار پر مصرف است. مربای آلبالو با طعم شیرین و ترش آلبالو، علاوه بر خواص تغذیهای، یکی از خوراکیهایی است که در خانههای ایرانی به صورت عمده تولید میشود.
برای پخت مربای آلبالو سادهترین روش این است که میوههای آلبالو را بشویید و پوست آنها را تمیز کنید. سپس آلبالو را به همراه شکر، آب و یک عدد لیموترش به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از جوشیدن مربا به مدت چند دقیقه بیشتر روی حرارت قرار داده میشود تا مربای آلبالو به خوبی به هم ریخته شود و طعمی شیرین و ترش داشته باشد.
در روش دیگر برای پخت مربای آلبالو، ابتدا میوه آلبالو را بشویید و پوست آن را خرد کنید. سپس آلبالو را به همراه شکر و آب در قابلمه ریخته و به مدت حدود یک ساعت روی حرارت قرار میدهید. سپس مربای آلبالو را به صورت نرم و خمیری در حالتی که مربای ترش است، در یک بستهبندی بافت نرم قرار میدهید تا برای مدت طولانی به مدت چند هفته نگهداری شود.
به هر حال، جهت به دست آوردن یک مربای آلبالو با طعم شیرین و ترش مناسب، باید دقت و زمان مناسب را در نوع پخت مورد نظر خود داشته باشید.