طرز تهیه مربای پرتقالی بدون پوست به سبک سنتی
مربای پرتقالی، یکی از خوشمزهترین مرباهای سنتی ایران است که با استفاده از پرتقالهای تازه، تهیه میشود. این مربا برای صبحانه یا دسر وعدههای عصرانه بسیار مناسب است. طعم شیرین و تلخی پرتقال، یک ترکیب منحصر به فرد از طعمهاست که همه را شگفتزده میکند. در ادامه، چگونگی تهیه مربای پرتقالی بدون پوست به سبک سنتی را آموزش خواهیم داد.
برای تهیه این مربا، پرتقالها را به دقت ورق بزنید و پوست آنها را کاملاً بردارید. سپس پرتقالهای بدون پوست را به قسمت داخلی برش داده و هر قسمت را به دو یا سه قسمت تقسیم کرده و به همراه آب و شکر در قابلمه ای جداگانه قرار دهید.
با استفاده از حرارت کمی، پرتقالها را به همراه آب و شکر مخلوط کنید و اجازه دهید تا به مدت چند ساعت به آرامی پخته شوند. در طی پخت خوراکی، ترکیب طعم تلخ و شیرین پرتقال به آب و شکر افزوده میشود و مربایی با طعم یکتا تولید میشود.
در نهایت، پس از مدت از پخته شدن پرتقالها، مربای پرتقالی را به ظرفهای شیشهای بریزید و آن را در یخچال روی شیرینکنین قرار دهید. این مربای خوشمزه و باطعمی منحصر به فرد را میتوان تنها به عنوان دسر یا به همراه نان تازه بخورند.
راهکارهایی برای جداسازی پوست مربا پرتقال
پوست مربا پرتقال یکی از اجزای مربا پرتقال است که میتواند باعث تلخ و ناشگفته شدن طعم مربا شود. بنابراین، جداسازی این پوست از سایر اجزای میوه میتواند باعث بهبود طعم مربای پرتقال شود. در ادامه راهکارهایی برای جداسازی پوست مربا پرتقال بیان شده است:
راهکار اول: استفاده از قاشق چند دندانه
برای جداسازی پوست مربا پرتقال میتوان از قاشق چند دندانه استفاده کرد. برای این کار، پوست پرتقال را با یک تیغه بریده و سپس قاشق چند دندانه را در میان میوه و پوست قرار دهید و سپس به آرامی قاشق را برای جداسازی پوست کنید.
راهکار دوم: استفاده از یک تاول استیل
برای جداسازی پوست مربا پرتقال، میتوانید از یک تاول استیل استفاده کنید. برای این کار، انتهای تاول را هوریاکال کنید و سپس انتهای هوک را در پوست مربا پرتقال قرار دهید. با آهستگی و به آرامی، تاول را به طرف بالا بکشید تا پوست از میوه جدا شود.
راهکار سوم: استفاده از یک کارتاب
در صورتی که قاشق چنددندانه یا تاول استیل در دسترس نباشد، میتوانید از کارتاب استفاده کنید. برای این کار، پوست مربا پرتقال را با یک تیغه بریده و سپس با کارتاب، از سمت پایین به بالا به طرف بالا بکشید تا پوست از میوه جدا شود.
بنابراین، استفاده از قاشق چند دندانه، تاول استیل یا کارتاب میتواند به شما در جداسازی پوست مربا پرتقال کمک کند و طعم مربای پرتقال را بهبود ببخشد.
تکنیکهای سریع و آسان برای تهیه مربا پرتقال بدون پوست
تهیه مربای پرتقال بدون پوست، یکی از روشهای ساده و سریع در تهیه مربا است که هر شخصی میتواند با کمترین تجهیزات آن را تهیه کند. برای شروع، پرتقالهای مورد نیاز را باید بدون پوست کرد؛ برای این کار میتوانید از یک چاقوی تیز استفاده کنید و پوست پرتقال را بهصورت دایرهای از بین برده و سپس مرکز آن را خالی کنید.
پرتقالهای پوستندار را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و آنها را به مدت 15 تا 20 دقیقه بجوشانید. سپس، آنها را از قابلمه خارج کرده و متوجه خواهید شد که پوست آنها بهصورت طبیعی شکسته و پاره شده است. بعد از جداکردن پوست، پرتقالهای نرمشده را با استفاده از یک آسیاب پورهای برای حرکت از بین بردن بافت چند دقیقه آسیاب کنید.
سپس، سرشیر پرتقال آسیاب شده را در یک دیگ بزرگ بریزید و با یک کیلو شکر مخلوط کنید. آن را به مدت 30 تا 45 دقیقه آشپزی کنید تا دقیقاً بافت مورد نظر را داشته باشد. سپس، مربای خود را در قوطیهای نگهداری کنید و در آخر میتوانید آن را برای مصرف یا بسته بندی در سردخانه قرار دهید. در نهایت، مربا پرتقال بدون پوست کاملاً آماده است و میتوانید از آن بهعنوان دسر و یا تفاله استفاده کنید.
مراحل تهیه مربا پرتقال بدون دردسر
تهیه مربا از جمله کارهای بسیار دلپذیر خانوادگی است. با این حال، برای بسیاری از افراد، تهیه مربا یک فرآیند سخت است که ممکن است زمان زیادی را برای آن بگذارند. اگر میخواهید به راحتی و بدون دردسر مربایی خوشمزه و شفاف از پرتقال تهیه کنید، از روشهای زیر استفاده کنید.
مواد لازم:
- پرتقال یا نارنگی
- قند
- آب
مراحل تهیه:
1. پوست پرتقال را از روی کله پارهپاره کنید و داخل را به صورتی که هست برید. سعی کنید که قسمت سفید پوست را تا حد امکان از گوشت پرتقال جدا کنید؛ زیرا این بخش مربا را تلخ میکند.
2. پرتقال را به تکههای کوچک برش دهید و آنها را در قابلمه با قند و آب بگذارید. به ترتیب، میزان قند باید تقریباً دو برابر هر وزن پرتقال باشد.
3. حرارت قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و مواد را با هم مخلوط کنید تا قند آنتیا کاملاً حل شود و مرکبات و آب ماموریت خود را انجام داده و شفاف شوند.
4. به محض اینکه ملایم شد، مربا را در یک قرشی بریزید و تا زمان خنک شدن تمام شود. پس از آن، آن را در بطریای نگه دارید و در یخچال نگهداری کنید.
اگر در طی خلوتی زمان داشتید، شانس دارید که مربایی خوشمزه و شفاف از پرتقال تهیه کنید. با این روش میتوانید در خانه خودتان مربا تهیه کنید و از مزه خوشمزه و بوی خوش حاصل شده بیشتر لذت ببرید.
چگونه به صورت حرفهای مربای پرتقالی بدون پوست تهیه کنیم؟
برای تهیه مربای پرتقالی بدون پوست بهتر است از پرتقالهای تازه و تمیز استفاده کنیم. برای اینکه پوست پرتقال به مربا نرود، نیاز است تا پوست از میوه جدا شود. برای این کار، ابتدا پرتقالها را با آب دوسه بار بشویید و پوست آنها را به صورت نازکی با چاقو یا ابزاری مشابه جدا کنید.
پس از جدا کردن پوست پرتقالها، آنها را به صورت نیمی درمانده درون قابلمه قرار دهید و با شکر، یک ساعت بماند تا شکر به خوبی در پرتقال جذب شود. سپس آتش را روی ملایم کنید و پرتقالها را به همراه شکر به صورت آرام در قابلمه برای حدود یک ساعت بپزید. هدف از این کار انجام پرتقالها تا حدی که شکر در پوست آنها جذب شده و مربای خوشمزهای برای شما به دست آید.
در ادامه، میتوانید مربای پرتقالی بدون پوست را سرد کنید و در بطریهای شیشهای یا مخصوص مربا ریخته و برای مدت مشخصی در یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید که در این مرحله امکان وجود برعکس شدن پرتقالها درون بطریها وجود دارد، برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است بطریها را محکم بسته و به صورت طولی در یخچال قرار دهید.
در نهایت، مربای پرتقالی بدون پوست آماده است و میتوانید از آن به دلخواه خود استفاده کنید، شما میتوانید این مربا را به عنوان تزئین برای تارتها، شیرینیها یا غیره استفاده کنید. همچنین، میتوانید آن را به صورت خالص در قوریهای چای خود ریخته و با یک میوه سرشار از ویتامین سی مانند نارنج یا لیمو تزئین کنید.
طعمدهی بهتر به مربای پرتقال بدون پوست
راههای مختلفی برای طعمدهی بهتر به مربای پرتقال بدون پوست وجود دارد، به صورتی که با ترکیب چندین روش میتوان به نتایج بهتری دست یافت.
یکی از روشهای افزایش طعم مربای پرتقال، استفاده از عصاره لیمو ترش است. برای این کار، پوست لیمو ترش را با یک خردل خوب پاک کرده و با چاقویی تیز، پوست لیمو ترش را به پارچهای نازک برش میدهیم و عصاره آن را اضافه میکنیم. بهتر است از یک دوغاب یا یک عدد لیمو ترش برای یک لیتر آب پرتقال استفاده کنیم.
روش دیگر برای طعمدهی به مربای پرتقال، استفاده از ادویههای مختلف است. میتوانید ادویههایی مثل دارچین، هل، زنجبیل و ... را با چای سبز جوشیده و به روی پوست پرتقال بیفشارید. پس از چند دقیقه، پوست را از مربا خارج کرده و مربای طعمدهی شده را به بطری مخصوص مربا ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم.
روش سوم برای طعمدهی به مربای پرتقال، استفاده از آب گلآذین است. برای این کار، دو قاشق غذاخوری آب گلآذین را با نصف یک لیتر آب مخلوط کرده و در پرتقالی که به خوبی شسته شده است، بریزید. پس از یک ساعت، پوست پرتقال را از محلول خارج کنید و مربا را با مقدار قابل توجهی شکر و هویج گوشتی که به صورت رنده شده است، جوش بدهید.
با اجرای این روشها و ترکیب آنها میتوان به مربای پرتقال خود طعمی دلنشین و لذیذ بخشید.