مرحله به مرحله تهیه مربا زردآلو خشک
مربای زردآلو خشک یکی از خوراکیهای خوشمزه و محبوب در فصل تابستان است. در این مقاله به مراحل تهیه این شیرینی خوشمزه خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه مربای زردآلو خشک عبارتند از: زردآلو خشکشده، آب، شکر، عصاره لیموترش و روغن کنجد.
ابتدا باید زردآلوهای خشک شده را در آب خیس کنید و حدود دو ساعت به آنها زمان دهید تا نرم شوند. سپس با کمک دستگاه خرد کن یا ابزار دستی مخصوص، زردآلوها را خرد کنید.
سپس یک قابلمه را بر روی حرارت قرار داده و داخل آن زردآلوهای خرد شده، شکر و روغن کنجد را اضافه کنید. حرارت را برای حدود 25 دقیقه روی شعله خیلی کم قرار دهید تا شکر به آرامی حل شود و ترکیب مربای خوشمزه شما آماده شود.
در انتها، عصاره لیموترش را به ترکیب اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مرباها دچار حباب نشوند. سپس ترکیب را برای حدود 5 دقیقه روی شعله قرار دهید تا بیشتر غلیظ شود.
در نهایت، مربای زردآلو خشک را در شیشههایی با درب محکم بریزید و برای مصرف بعدی و یا تقدیم به دوستان و خانواده ذخیره کنید. همچنین میتوانید این مربای خوشمزه را به عنوان تزئین غذاها، دسرها و شیرینیها هم به کار ببرید.
لیست مواد لازم برای تهیه مربا زردآلو خشک
برای تهیه مربای زردآلو خشک، ابتدا باید زردآلو خشک شده را تهیه کنید که میتوانید آن را از فروشگاههای خشکباری تهیه کنید یا خودتان خشک کنید. سپس برای تهیه مربا به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
- زردآلو خشک شده: ۴۰۰ گرم
- شکر: ۲۵۰ گرم
- آب: ۱۰۰ میلیلیتر
- عصاره لیموی تازه: یک قاشق غذاخوری
ابتدا زردآلو های خشک شده را در ظرف مناسبی قرار داده و سپس آب را اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. سپس، ترکیب را به مدت یک شب در یخچال نگه دارید تا زردآلو ها به آب بیفتند. در مرحله بعدی شکر را با عصاره لیموی تازه در یک قابلمه مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود و سس نوعی تشکیل شود. سس را باید به آرامی و بدون توقف هم زدهای در حالی که به جوش نمیرسد. سپس، زردآلو های خشک را اضافه کنید و مخلوط کنید تا همه با هم ترکیب شوند. مربا را بهمدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با شعلهی پایین بپزید تا به خوبی بسیار غلیظ شود. سپس، مربا را به سایر ظروفی که خودتان مایلید منتقل کنید و آنها را به عنوان هدیه به دوستان یا خانواده اهدا کنید.
روش آماده کردن زردآلو برای تهیه مربا
زردآلو یکی از میوههای خوشمزه و مفیدی است که در تولید انواع محصولات خانگی مانند مربا، لواشک و سایر ترشیها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. تهیه مربای زردآلو یکی از روشهای خوشمزه و ساده برای نگه داشتن زردآلو در طول فصل خود است که به راحتی میتوانید در خانه برای خودتان تولید کنید.
برای تهیه مربای زردآلو، ابتدا باید زردآلوها را شسته و خشک کنید. سپس آنها را در حالت نیم کج کنید تا باعث شود تا طعم قویتر و خوشمزهتری را به مربای شما ببخشد. سپس زردآلوها را به همراه شکر و آب در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. در این مرحله میتوانید اسانس چند دانه کنار یا لیمو را به مقدار دلخواه به مخلوط خود اضافه کنید که باعث تعدیل طعم و بوی مربای شما شده و طعمی مطلوبتر ایجاد خواهد کرد.
بعد از حدود 30 تا 40 دقیقه، وقتی که زردآلوها به همراه مایعات کاملا نرم شده اند، همراه با استفاده از یک قاشق، آنها را متمرکز کنید تا به داخل یک دستگاه پارچکنی بریزید و باعث شود تا غلظت مربا شما بیشتر شود. پس از آن، در صورت نیاز به پخت کاملتر، آنرا به فر و درجه حرارت 180 درجهای ارسال کنید. در پایان بهتر است تا مربای شما درون بطری های ضد آب بسته شود تا در مدت طولانی مدت دارای طعم و بوی خوبی باقی بماند و بتوانید از آن نوش جان کنید.
روش آماده کردن شیره برای مربای زردآلو خشک
برای آماده سازی شیره مورد نیاز برای تهیه مربای زردآلو خشک ابتدا باید زردآلوهای خود را بشویید و پوست آن ها را بردارید. سپس تمام زردآلوها را به داخل قابلمه بریزید و آن ها را با آب پوشانده و روی حرارت بمانید تا زردآلوها قطرات آب خود را آزاد کنند.
پس از تخلیه قطره های آب از زردآلوها، شما باید شیره را به اضافه کنید. برای تهیه شیره، شما باید شکر را در قابلمه قرار دهید و آن را با آب پوشانده و روی حرارت بگذارید تا شکر کاملا حل شود. سپس با دقت شیره را به داخل قابلمه زردآلوها اضافه کنید و آن ها را برای چندین ساعت بمانید تا زردآلوها کشیده شوند و مربای زردآلو خشک تهیه شود.
در پایان، باید توجه داشته باشید که در صورت تمایل می توانید به شیره چند قطره آبلیمو و یا رنگ غذایی اضافه کنید تا مربای شما علاوه بر طعم خوب، ظاهری جذاب نیز داشته باشد.
طریقه پختن مربا زردآلو خشک در قاب مخصوص
مربا زردآلو خشک یکی از محبوبترین مرباهای ایرانی است که در فصل تابستان نقش بسیار مهمی در تامین نیازهای بدن به ویتامین و مواد مغذی ایفا میکند. در این راهنمایی، به شما نحوه تهیه مربا زردآلو خشک را به همراه تمام جزئیات گوناگون مربوط به این غذای لذیذ و خوشایند را آموزش میدهیم.
برای شروع، شما نیاز به چند مواد اولیه دارید که شامل زردآلو خشک شده، آب، بادام پودر، شکر و لیمو عمانی است. اولین قدم در تهیه این مربا، استفاده از زردآلوهای خشک درست شده است، بنابراین شما باید آنها را به مدت ۶ تا ۸ ساعت در آب سرد خیس کنید تا نرم شوند. سپس، مقداری آب را به همراه شکر به دستگاه فرمزن خود بریزید تا تمام شکر در آب محلول شود و به صورت یک مایع شفاف نمایش داده شود.
در مرحله بعد، زردآلو خشکشده خود را به داخل قاب مخصوص مربا پختکن بریزید و کمی آب شیرینشده ریخته شده را به آن اضافه کنید. سپس، قاب مربا پختکن را به روی کنار کف پختکن خود قرار دهید و داخل آن را پوشش دهید، سپس آن را روی کف پختکن خود قرار دهید.
حال، مرحله آخر پخت مربا زردآلو خشک است. ابتدا، داخل قاب پختکن را با روغن پاشی کنید تا زردآلوها خشک نشوند، سپس آن را به مدت ۳-۴ ساعت به صورت یکدست در دمای متوسط در ماشین پختکن قرار دهید. پس از پایان زمان پخت، میتوانید مربای خود را از داخل قاب درب اومده روی سطح پختکن گذاشته و خشک شود.
اگر میخواهید معطوف به جمع کردن مربا تبدیل شوید، کافی است بستههای مربای خود را با یک پارچ نایلون بسته و آنها را دور از نور خورشید در محل خشک نگه دارید. در نهایت، میتوانید از مربای ساخته شده خود برای تزئین و سرو در استفاده کنید، باعث شادابی و خواندن طعم غذای فصل تابستانی خود شوید.
مراقبت های لازم بعد از پختن مربای زردآلو خشک
پختن مربای زردآلو خشک یکی از روایت های خوبی است که بهترین طعم زردآلو را به خوراکی های کاملاً خشک شده می بخشد. اگر شما پس از پختن مربای زردآلو خشک برای فرار از بیماری و خوشبختی لذت می برید، حتماً باید توجه کنید که این مواد خوراکی باید به شکل صحیحی نگهداری شوند. در این مطلب، برخی از راه های مراقبت از مربای زردآلو خشک را بعد از پختن آموزش می دهیم.
- اولین کاری که باید پس از پختن مربای زردآلو خشک انجام دهید، تخلیه آن از صفحه فر است. آن را با سطح بسیار خشن کاور کنید و به خوبی خشک کنید.
- بسته بندی صحیح یکی از موارد مهم در مراقبت پس از پختن مربای زردآلو خشک است. جایی که این خوراکی را نگهداری می کنید، باید به گونه ای باشد که در برابر رطوبت، حشرات و خوردشو امن باشد.
- برای بسته بندی مربای زردآلو خشک، از ظروف چند لایه استفاده کنید که درون آنها برگه های ضد رطوبت را قرار دهید. برای محافظت از شیرینی زردآلو و طعم همه پرسی آن، از ظروف قابل استفاده دوباره خودداری کنید.
- مراقبت از محیط در حالی که مربای زردآلو خشک در آنجا است، چیزی است که همه باید به آن توجه کنند. آن را در مناطق خشک و خنک نگه دارید و اجازه ندهید برای مدت طولانی در معرض نور قرار بگیرد.
- هرگز از مربای زردآلو خشک خراب یا مردود استفاده نکنید. آن را در بسیاری از غذاهای خشک نفروشید، مانند: کیک ها، بیسکوییت ها، مخلفات و … جایی که می توانیم بگوییم که مربای زردآلو خشک می تواند در همه جا مصرف شود.