مواد لازم برای تهیه ماش پلو کته
تهیه ماش پلو کته یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که برای طعم دلچسب و پر از انرژی از مواد غذایی متنوعی تهیه میشود. با توجه به نیاز به مواد غذایی مختلف، لیست مواد لازم برای تهیه ماش پلو کته به شرح زیر است:
مواد لازم برای تهیه ماش پلو کته:
۲ لیوان برنج
۱ پیمانه ماش
۳ عدد پیاز
۴ حبه سیر
۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۲ قاشق غذاخوری گوجه فرنگی رب
۱ قاشق چایخوری زعفران
۳ قاشق غذاخوری نمک
۲ قاشق غذاخوری فلفل سیاه
۲ قاشق چایخوری پودر دارچین
راهنمای تهیه:
- برای تهیه ماش پلو کته ابتدا باید برنج را خوب شسته و در آب ممکن است حدود ۳۰ دقیقه خیس کنید.
- بعد از مدتی ماش را نیز در آب اندکی با نمک و نیمی از دارچین بگذارید و آن را نرم کنید.
- سپس پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا سبک شده و رنگی طلایی به خود بگیرد.
- حالا سیر را هم خرد کنید و به پیازها اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه با هم تفت دهید.
- اکنون باید گوجه فرنگی رب را به این مخلوط اضافه کنید و همراه با ادویههای خود به مدت ۵ دقیقه با هم تفت بدهید.
- پس از آماده شدن صلصه، حالا باید ماش خود را با کمی از روغن کمرنگ کنید.
- در نهایت بهجای زعفران، نمک، دارچین و فلفل سیاه تحت عنوان ادویهی خود گذاشته و نیمی از صلصه را به آن الحاق کنید و در حالی که آن را روی شعله کم میگذارید، باید جا به جا کردند تا نرم و خوب خورده شده باشند.
- در نهایت، در یک کاسه بزرگ آن را روی برنج مسخره کنید و با مابقی از صلصه روی برنج تزئین کنید. ماش پلو کته شما آمادهی سرو است.
با تهیه ماش پلو کته، میتوانید یک وعده غذای کامل و خوشمزه را به همراه دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارید و لذت ببرید.
طرز تهیه ماش پلو کته در قدر
تهیه ماش پلو کته یکی از غذاهای سنتی ایران است که با استفاده از ماش، گوشت گوسفند و برنج تهیه میشود. در این دستور غذا، ماش با گوشت گوسفند به صورت سرخ شده همراه با سبزیجات و ادویه جات به برنج اضافه میشود.
برای تهیه این غذا، در قدر ابتدا باید گوشت گوسفند را پخته و از طریق ریزش به عنوان چاشنی و افزودن به ماش استفاده کرد. سپس ماش را پخته و با سبزیجات مانند پیاز، سیر، تره و... و ادویه جاتی مانند زرد چوبه، خاک شیرین، زنجبیل و... ترکیب کرده و به صورت سرخ شده افزودن به گوشت گوسفند پخته شده.
در مرحله دوم، برنج را در قدر به همراه ادویه جات مانند زعفران، دارچین و... پخته و در پایین قدر قرار داده و ماش و گوشت گوسفند را به برنج اضافه کرده و خوب مخلوط کرد. پس از اضافه کردن آب به قدر، باید آن را روی حرارت بزارید تا غذای شما آماده شود.
با پخته شدن ماش پلو کته، میتوانید به صورت مستقیم روی سفره سرو کرده یا با سبزیجات و سالاد همراه کنید. این غذا از طعم فوق العاده ای برخوردار است و به عنوان یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانیان در سفره های خانوادگی و مهمانی ها سرو میشود.
روش تهیه ماش پلو کته در دیگ برقی
ماش پلو کته یکی از انواع غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در تمامی نقاط کشور مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا با استفاده از ماش و برنج و کته تهیه میشود که با هم ترکیب شده و طعم و مزه بسیار خاصی ایجاد میکند. روش تهیه این غذا به چندین نحو متفاوت بوده که یکی از ساده ترین آنها با استفاده از دیگ برقی است.
برای تهیه ماش پلو کته در دیگ برقی، ابتدا باید برنج را به مدت یک ساعت قبل از آغاز پخت، خیسانده و سپس آن را آبکشی و در کنار گذاشت. سپس ماش را انتخاب کرده و آن را با آب خنک شسته، بعد از قرار دادن آن در ظرف، به روی آن آبی بریزید. بعد از 30 دقیقه، ماش را در مخلوط روغن و پیاز، تفت دهید تا لوبیاها پخته شوند. سپس کته را به همراه یک قاشق غذا خوری نمک، به ماش اضافه کنید. سپس یک لیوان آب را به ماش اضافه کرده و ظرف را پوشانده و به مدت ۱ ساعت در دیگ برقی بگذارید.
پس از گذشت یک ساعت، برنج را با آب سرد شسته و داخل دیگ برقی قرار دهید. یک سیر متوسط را برش داده و برنج به همراه سیر در دیگ برقی به صورت لایه بیفزایید. در این مرحله، میتوانید ترکیب گوجهفرنگی و رب گوجهفرنگی را درون دیگ قرار دهید که عین خوراک خوشمزه ایجاد خواهد کرد. این روغن یا کره چرب میتواند بر روی برنج ریخته شود و دیگ را پوشش بدهید و آن را برای پخت گذاشته، به صورتی که دمای دیگ برقی را به ۳/۴ تنظیم کنید و زغال و یا آتشکده را روشن کنید. بعد از یک ساعت پخت، غذای ماش پلو کته با ظاهری شاداب و طعم منحصر به فرد آماده است!
در کل، تهیه ماش پلو کته در دیگ برقی روشی ساده و در عین حال خوشمزه است که در صورت درست بودن مراحل این روی غذا با ظاهری متفاوت و ناب پدید خواهد آمد.
مراحل تهیه ماش پلو کته با گوشت چرخ کرده
ماش پلو کته با گوشت چرخ کرده یکی از انواع پلوهای سنتی ایرانی است که با استفاده از ادویهها و سبزیجات معطر و ترکیب آرد و برنج ساخته میشود. این غذا در فصول سرد سال از طرف خانوادههای ایرانی به عنوان یکی از غذاهای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه این پلو میتوانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. در ابتدا باید برنج را به مدت نیم ساعت در آب خیسانده و سپس آن را با آب شستشو دهید تا برای طبخ کامل آماده شود. در مرحله بعد باید گوشت را که قبلاً با ادویههایی مانند فلفل سیاه، زردچوبه و سیر رنده کردهاید، به موادی مانند پیاز و تخم مرغ پخته و بعد به آرد خشک زده و اینجاست که ماش پلو کته شخصیت خاص خود را پیدا میکند.
در مرحله بعد، باید یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط قرار داده و با آب و نمک پایه حفظ جوشانده شود. سپس برنج را به داخل این قابلمه بریزید و گوشت چرخ کرده و مواد دیگری که قبلاً پختهاید، را به برنج اضافه کنید و تمامی مواد را باهم مخلوط کنید. پس از مدت زمانی، ماش پلو کته آماده خوردن است.
از این غذا میتوان در یک میهمانی خورد، همچنین به عنوان یک غذای پر کالری میتواند در رژیم غذایی افرادی که نیاز به افزایش وزن دارند، مفید باشد. تهیه این غذا بسیار آسان بوده و در کلیه خانوادههای ایرانی به یکی از پلوهای محبوب و کلاسیک شمارش میگردد.
طرز تهیه ماش پلو کته با برگ کرفس
ماشپلو کته با برگ کرفس یکی از غذاهای سنتی ایران است که در طول سال به عنوان غذای اصلی سرو میشود. برگ کرفس به عنوان یکی از مواد اصلی این غذا برای به دست آوردن طعم و مزه مناسب، باید به صورت مناسب آماده شود.
ابتدا برگ کرفسهای تمیز و سالم را با آب شستشو داده و به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شوند. پس از آن، آنها را به آب سرد بیاندازید و به خوبی خشک کنید.
سپس ماش یا عدس را در آب بجوشانید تا نرم شود. بعد از پخت ماش، آن را با یک قاشق پری کنید تا دانههایش فرد نشوند. پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
سپس گوشت چرخ کرده یا برشته را به پیاز اضافه کرده و آن را با پیاز در روغن تفت دهید. به این مخلوط نمک و فلفل بیفزایید و آن را به مدت چند دقیقه بپزید. در پایان، ماش یا عدس را به آن اضافه کنید و دوباره آن را به مدت چند دقیقه بپزید. در نهایت، برگ کرفسی که پیشتر آماده کردهاید، روی مخلوط ماش و گوشت قرار دهید و آن را در فر درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 10-15 دقیقه بپزید.
در انتها، ماشپلو کته با برگ کرفس آماده است و میتوانید با سالاد، خیار شور و ترشیهای مختلف به صورت دلخواه سرو کنید.
روش تهیه ماش پلو کته با برگ گل کلم
ماش پلو کته با برگ گل کلم یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در تمامی نقاط ایران مورد علاقه قرار دارد. در این غذا، ماش و برگ گل کلم با سالاد و سبزیجات تزئین شده و یک طبقه بسیار خوشمزه و عالی برای شام و ناهار تشکیل میدهد.
برای تهیه ماش پلو کته با برگ گل کلم ابتدا ماش را به مدت حداقل ۲ ساعت در آب قرار دهید تا نرم شود. سپس در یک قابلمه با کمی روغن سرخ کنید. بعد از اینکه ماش سرخ شد، آن را از قابلمه خارج کنید و در همان قابلمه پیاز و سیر را به صورت خرد شده سرخ کنید.
سپس برگ گل کلم را بشویید و در قابلمه با ۱ لیتر آب برای ۵ دقیقه بجوشانید. سپس خارج کرده و اجازه دهید خنک شود. در همین زمان، برای تهیه سالاد سبزیجات، تره، ریحان و جعفری را خرد کرده و به ماش اضافه کنید.
در آخر، ماش سرخ شده، پیاز و سیر، برگ گل کلم بجوشیده و سبزیجات را با هم ترکیب کنید و در قابلمه به صورت لایهلایه بچینید. سپس با کمی تخم مرغ سرخ شده، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه طعم دهی کنید و برای حداقل ۳۰ دقیقه درون قابلمه با حرارت کم بگذارید تا خوب آماده شود.
بهتر است این غذا را با نون تازه و ماست سفید سرو کنید تا طعم آن کامل شود.