طرز تهیه ماش پلو دمی

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه ماش پلو دمی

ماش پلو دمی یکی از غذاهایی است که در جنوب ایران بسیار محبوب است. این غذا به صورت ترکیبی از ماش، برنج و گوشت به همراه ادویه‌های خاص و سبزیجات تهیه می‌شود. در ادامه به طور کامل به روش تهیه این غذا پرداخته خواهد شد.

مواد لازم:

- برنج: 2 پیمانه

- ماش خشک: 1 پیمانه

- گوشت چرخ کرده: 400 گرم

- پیاز: 1 عدد متوسط

- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل، شوید: به میزان لازم

- روغن: 4 قاشق غذاخوری

- آب: به میزان لازم

روش پخت:

1. ابتدا برنج را با آبی که حدود یک ساعت قبل افزوده‌ایم، برای یک ساعت خیساند. سپس آب را از برنج خالی کنید.

2. ماش را نیز برای یک ساعت در آب خیسانده و سپس کاملاً آبکشی کنید.

3. پیاز را ریز خرد کرده و در یک قابلمه با روغن تفت دهید تا طلایی شود.

4. گوشت چرخ کرده را با پیاز تفت دهید تا رنگش تغییر کند و به خوبی سرخ شود.

5. سپس به گوشت فلفل، دارچین، هل و شوید اضافه کرده و برای حدود 5 دقیقه به همراه گوشت تفت دهید.

6. ماش را به مواد قبلی اضافه کرده و حدود 5 دقیقه دیگر برای یکجا شدن در حرارت قرار دهید.

7. برای اینکه برنج بهتر در بپزد، به آبی که مایع دیگران در آن پخته اند اضافه کنید و به آن نمک، زردچوبه و دارچین اضافه کرده و آن را بپزید.

8. برنج را به مواد دیگر اضافه کرده و حدود 10 دقیقه دیگر برای یکدیگر گرم شدن در حرارت قرار دهید.

9. حالا ماش پلو دمی شما آماده سرو شدن است. آن را با سبزیجات یا شیرینی می‌توان سرو کرد.

در نهایت، با دنبال کردن این دستور پخت، شما می‌توانید به راحتی ماش پلو دمی لذیذ، خوشمزه و سرشار از خواص غذایی را در خانه خود درست کنید.



مواد لازم برای تهیه ماش پلو دمی

برای تهیه ماش پلو دمی، از چند ماده خام استفاده می‌شود که به صورت زیر معرفی می‌شوند:

ارزن: ارزن از ماده خام های بسیار مهم مورد استفاده در تهیه این غذاست. ارزن مدت زمانی بعد از خرید باید به آرامی سرخ شود تا بوی آن برطرف شود.

ماش: ماش نیز از مواد خام دیگری است که برای تهیه ماش پلو دمی لازم است. ماش را باید از شب قبل به خوبی خیس کرده و در زمان پخت به آن افزوده شود.

پلو: پلو نیز یکی دیگر از مواد خام است که برای تهیه این غذا لازم است. پلو می‌تواند از نوع بلند، هندی و چینی باشد. برای تهیه ماش پلو دمی، پلو نوع بلند استفاده می‌شود.

پیاز: پیاز نیز از موادی است که به صورت تفت داده شده به غذا اضافه شده و طعم و مزه بیشتری به غذا می‌دهد.

روغن: روغن نیز برای تفت دادن پیاز و ارزن استفاده می‌شود. بهتر است از روغن زیتون استفاده شود.

ادویه‌ها: ادویه‌هایی از قبیل زعفران، فلفل، زردچوبه و ... به صورت دلخواه برای این غذا استفاده می‌شود.

با تهیه ماش پلو دمی با استفاده از این مواد، می‌توان یک غذای گرم و لذیذ با طعم و مزه فوق العاده تهیه کرد.



طریقه پخت ماش پلو دمی در قابلمه

ماش پلو، یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی ایران است که در انواع مختلف به سفره خانواده‌های ایرانی اضافه می‌شود. این غذا به راحتی در قابلمه و با استفاده از مواد اولیه ساده، طراحی و در حدود یک ساعت پخته می‌شود. در ادامه به نحوه پخت ماش پلو دمی در قابلمه پرداخته می‌شود.

ابتدا باید ماش را برای پخت، در آب جوش سه چهار دقیقه قرار دهید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و به صورت کامل آب را از آن بردارید. پس از آن، در قابلمه‌ای که برای پخت ماش پلو برگزیده‌اید، روغن را با حرارت متوسط به داغی رسانید. سپس پیاز را به صورت نرم کرده و با چند قاشق غذاخوری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و تا لجن شدن پخت دهید.

پس از رنگ‌گیری پیاز، ماش را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی با مواد مخلوط کرده و دو لیوان آب، نمک، زعفران و یک قاشق غذاخوری کره را به آن اضافه کنید. حالا قابلمه را با یک قابلیت که مناسب است، پوشانده و در حرارت بسیار کم، یک ساعت تا دم کامل، پخت دهید.

پس از پخته شدن ماش پلو، با استفاده از یک قاشق خرد کرده شدۀ پسته و پیاز قرمز خلال کرده شده، مواد را بر روی پلو تزئین کنید. ماش پلو دمی کتاب‌خانه غذایی تمام خانواده را با یک غذای سالم و لذیذ دنبال می‌کند و به طور دائمی در سفره خانواده‌های ایرانی قرار دارد.



طریقه پخت ماش پلو دمی در دیگ

ماش پلو دمی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب خانواده‌های ایرانی است که در فصل پاییز و زمستان بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این غذا از ماش، برنج، گوشت گوسفند و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود.

برای تهیه این غذا، ابتدا ماش را شسته و در دیگی به همراه گوشت گوسفند و ادویه‌ها به مدت حدود یک ساعت بجوشانید تا ماش نرم شود. در همین حین برنج را با آب سرد شسته و در ظرفی جداگانه قرار دهید.

پس از یک ساعت، ماش را از روی حرارت برداشته و گوشت را با سایر اجزای داخل دیگ ترکیب کنید. سپس برای پخت برنج، یک دیگ دیگر را با آب سرد شسته و روی حرارت بگذارید. بهتر است از آب کمی بیشتر استفاده کنید تا برنج خام شود.

پس از جوشیدن آب، برنج را به همراه نصف مقدار آب‌مرغانه (آبی که داخل دیگ قبلی استفاده شده است) به دیگ بریزید. سپس با روشی شبیه به ساختن برجسازی، وسط دیگ شکل دهید و نازک‌ترین لایه برنج را به همراه کمی گوشت گوسفند و ماش روی آن بریزید. سپس این عمل را به تعداد لایه‌های مورد نظر تکرار کنید تا تمامی برنج و ماش سرخ و نرم شوند.

سرانجام، دیگ را با پارچه پوشانده و به مدت 30 دقیقه روی حرارت بگذارید تا غذا کاملاً بپزد. پس از گرفتن دیگ از روی حرارت، غذا را با یک قاشق چوبی یکنواخت کنید و با مزه‌دهی کنسرو توت‌فرنگی تزیین کنید. ماش پلو دمی را با ماست یا ترشی سیر سرو کنید و با خانواده و دوستانتان لذت ببرید.



نکته‌هایی درباره پخت ماش پلو دمی

ماش پلو دمی یکی از پرطرفدارترین غذاهای مازندران و شمال ایران است که به شکلی ساده و با استفاده از مواد اصلی مانند برنج، ماش و گوشت درست می‌شود. برای پخت ماش پلو دمی، ابتدا باید ماش را خیس کرده و سپس در ظرفی به همراه قاشق آب و نمک ریخته و روی حرارت قرار داد. بعد از آنکه ماش جوشید، آن را از روی حرارت بر میداریم و کنار می‌گذاریم.

برای پخت برنج، مقداری روغن در تابه یا قوری ریخته و داغ می‌کنیم و سپس برنج را به همراه آب و نمک در آن می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم. در طول پخت برنج، می‌توانیم برخی از ادویه‌های مانند زردچوبه و کمی زعفران را برای بو دادن به برنج اضافه کنیم. بعد از پخت برنج، آن را به همراه ماش و گوشت در تابه قرار می‌دهیم و روی حرارت خاموشیم. برای ظاهری شیک تر، می‌توانیم بر روی ماش پلو دمی ناهار خوری خود را تزئین کنیم.

پخت ماش پلو دمی نکات خاصی دارد که حتما باید به آن‌ها توجه کرد. انتخاب ماش، خیساندن آن قبل از پخت، درست پخت برنج و گوشت، استفاده از مقدار مناسب چربی و نمک، بهنگام پخت برنج ارزشیابی درست آن و همچنین استفاده از ادویه‌های متعدد برای بو دادن به برنج، از جمله نکات مهمی هستند که باید رعایت شوند. با تهیه ماش پلو دمی به‌صورت صحیح و با رعایت نکاتی که شرح داده شد، هم‌سلیقه‌ای پر طرفدار و با طعم قابل قبولی در دست خواهید داشت.



طرز تهیه ماش پلو دمی با گوشت

ماش پلو دمی با گوشت یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در بسیاری از مناطق این کشور پخته می‌شود. این غذا با کشمش، عدس و گوشت از طعمی شیرین و خوشمزه برخوردار است و معمولاً در جمع خانواده‌ها و در مناسبت‌های مختلف مصرف می‌شود.

برای تهیه این غذا باید ابتدا ماش خود را برای ساعاتی خیسانده و سپس آن را در دیگی با آب، نمک و فلفل سیاه به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا کاملاً نرم شود. سپس گلاب، کشمش، عدس و برنج خود را نیز به دیگ اضافه کرده و مدتی دیگر به صورت دمی در حال پخت شدن قرار دهید.

در مرحله بعد، گوشت گوسفندی را با پیاز در یک قابلمه تفت داده و سپس به دیگ اضافه کرده و مدتی دیگر در حال پخت شدن باقی بماند تا طعم گوشت به خوبی با برنج و سایر مواد ترکیب شود. در نهایت، آماده بودن غذا را با قرار دادن یک قاشق روغن تلخ بر روی غذا مشخص کنید.

بعد از آماده شدن ماش پلو دمی با گوشت، آن را در ظرفی قرار داده و به همراه سس انبه، لیمو عمانی، مخلفات خشک شده و سبزیجات تزئین کنید و سپس غذای آماده را به همراه نان تازه و شیرینی، سرو کنید.

در کل، تهیه ماش پلو دمی با گوشت می‌تواند کمی طولانی و زمان‌بر باشد، اما نهایتاً این غذا به اندازه کافی لذیذ و مورد علاقه بسیاری از خانواده‌هاست.



ترکیبات لازم برای ماش پلو دمی با گوشت

ماش پلو یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایران است که با استفاده از ترکیبی از ماش و برنج سفید تهیه می‌شود. این غذا از عناصر غذایی مورد نیاز انسان مانند پروتئین و کربوهیدرات بهره می‌برد.

برای تهیه ماش پلو دمی با گوشت، نخست باید برنج را با آب بشوییم و در آب جوش حدود ۵۵ تا ۶۰ درجه‌ای، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه جوش بخوریم. سپس آب را از برنج برداشته و این آن را روی نانهای غوطه‌ور شده قرار داده و دم کنیم.

بعد از این که برنج آماده شد، باید ماش را نیز برای خرد کنیم. بهتر است قبل از خرد کردن آن، ماش را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب جوش قرار دهیم تا کمی نرم شود. سپس ماش را خرد کنیم و به همراه گوشت روی حرارت بگذاریم تا گوشت یکمی پخته شود.

بعد از پخت گوشت، باید کمی پیاز را رنده کرده و در روغن سرخ کرده و به ترکیبات غذایی اضافه کنیم. سپس ماش را به ترکیبات دم کرده و کمی نمک و فلفل اضافه کنیم. بهتر است از تنوع کننده‌هایی مثل زرشک و آجیل نیز برای تزیین و افزایش طعم استفاده کنیم.

با توجه به این که ماش پلوی دمی با گوشت در سفره‌های مردم ایران به عنوان یک غذای حاشیه‌ای استفاده می‌شود، ممکن است در برخی مناطق، از ترکیبات متفاوتی برای تهیه این غذا استفاده شود. اما با تجربه و تلاش برای تهیه‌ی بهترین نسخه این غذا، می‌توان تبدیل به یک طبق کاملاً ایرانی کرد.