طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو: مواد لازم
برای تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو، به مواد زیر نیاز دارید:
- ۲ پیمانه لوبیا چشم بلبلی (می توانید این ماده را از بازار های کارگران خریداری کنید)
- ۲ پیمانه برنج سفید (بهتر است از برنج خوشه ای استفاده کنید)
- ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع
- ۲ قاشق غذاخوری کره
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز رنده شده
- ۳ قاشق غذاخوری سیر رنده شده
- ۱ قاشق چایخوری زعفران آبکی
- نمک و فلفل به میزان لازم
- ۴ پیمانه آب گرم
اول از همه، لوبیای چشم بلبلی را با آب سرد بشویید و از آن های معیوب و خراب جدا شوید. سپس آن را برای ۴۵ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شود.
در مرحله بعد، برای تهیه پلو، برنج را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیسانیده و سپس آب را از آن ریخته و آن را در ظرفی مناسب قرار دهید.
سپس، تابه یا قوری غذا را روی حرارت متوسط گرم کنید و روغن و کره را به آن اضافه کنید تا آب شوند. پس از این کار، پیاز و سیر را به تابه اضافه کرده و آن ها را تفت دهید تا سبک شوند. در این مرحله سبکی آن ها باید به حدی باشد که به رنگ طلایی تبدیل شوند و بوی خوبی داشته باشند.
سپس، لوبیای چشم بلبلی را به تابه اضافه کنید و آن را با هم تفت دهید تا همه اجزاء به هم مرتبط شوند. در این مرحله، زعفران آبکی را به آن ها اضافه کنید و فلفل و نمک به میزان لازم را به آن ها بیفزایید و میتوانید آن را برای چند دقیقه دیگر تفت دهید.
سپس، برنج را به تابه اضافه کنید و به خوبی با لوبیای چشم بلبلی آن را مخلوط کرده و دمای حرارت را کمتر کنید و فوق آن آب گرم را به تابه اضافه کنید. سپس، آن را با حرارت بالا برای ۵ دقیقه آبپز کنید و سپس دمای حرارت را کمتر کنید و آن را به شکلی که خواستید میتوانید سرو کنید. لوبیای چشم بلبلی پلو آماده سرو شدن است.
نکات قبل از شروع طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو
قبل از شروع به طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو، باید به نکاتی که در ادامه توضیح داده میشود، توجه شود تا بتوان پلویی خوشمزه و شیرین تهیه کرد.
ابتدا باید لوبیای چشم بلبلی را با دقت بررسی کنیم و سعی کنیم لوبیاهای کوچک و صاف را انتخاب کنیم. همچنین، قبل از آماده کردن لوبیا، باید آن را به مدت حداقل ۶ تا ۷ ساعت در آب خیساند تا رطوبت کافی در آن حفظ شود و لوبیاها در فرآیند پخت نرم شوند.
در مرحله بعد، باید برنج را با دقت شستشو داده و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیسانده و سپس آب آن را ریخته و روی یک سطح صاف قرار دهیم تا ضربهای به آن نزنیم.
پس از آماده کردن برنج، باید در یک قابلمه، با یک لایه روغن تابیده و لوبیا را به همراه ادویههای مورد نظر مانند زیره، پیاز، سیر و زردچوبه تفت داده و آن را به مدت ۱۰ دقیقه بپزیم. سپس باید برنج را همراه با ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهیم. بعد از وقتی که برنج نیمپخته شد، باید آن را با گوجه فرنگی و پیاز تزئین کنید و به مدت ۳۰ دقیقه تحت حرارت کم پخت دهید.
بعد از اینکه لوبیا چشم بلبلی پلو را آماده کردید، باید آن را با چند برگ نعنا تزئین کرده و به همراه سالاد شیرین و ماست سفید سرو کنید. با رعایت این نکات، میتوانید پلویی لذیذ و شیرین تهیه کنید که علاوه بر مزه خوشمزه، بسیار سالم بوده و نیازی به خرید پلوی آماده از بازار ندارد.
طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو: مرحله اول - آماده کردن لوبیا
تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو از مراحل مهم در طبخ غذاست. لوبیا پلو یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ غذایی ایران است. لوبیا چشم بلبلی نوعی لوبیا سبز رنگ است که در نظر سادهتر به آن لوبیای سبز هم گفته میشود.
برای آماده کردن لوبیا سبز، لوبیا را با آب بشویید و سپس آن را بهصورت خانگی به مدت ۱۰ ساعت خیس کنید. سپس آن را با آب تمیز به همراه نمک بپزید. برای نرم شدن بهترین روش که میتوانید با آن لوبیا را نرم و آماده پلو کنید، استفاده از دیگ فشاری است. لوبیا را درون دیگ فشاری بریزید و با مقداری نمک و یک نیمه کلفه سیر هوبانی بپزید. بعد از بردن دیگ به حرارت، با آتش کم به مدت ۳۰ دقیقه بپزید. پس از گذشت زمان موردنیاز، میتوانید لوبیا را از حباب و دمای دیگ فشاری بیرون آورده و در کنار برنج پلو برای سرو کنید.
از لوبیا چشم بلبلی نه تنها در پلو، بلکه در سایر غذاهای نیز استفاده میشود. به دلیل مزهی خوشایند، ارزش غذایی و خواص سلامتی مناسب، میتوانید از لوبیا چشم بلبلی در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو: مرحله دوم - تهیه قیمه
پس از انتخاب و شستشوی مواد لازم برای تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو، مرحله دوم این غذا استفاده از قیمه است. قیمه از مواد اصلی این پلو است و برای تهیه آن می توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
ابتدا بهتر است یک قاشق ریختنی روغن را در تابه داغ کنید. سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و با استفاده از قاشق چوبی آن را به طور یکنواخت در تابه تفت دهید. برای طعم دادن بیشتر به قیمه، می توانید از پیاز و سیر رنده شده استفاده کنید. پس از افزودن پیاز و سیر، همه مواد را با هم تفت دهید تا حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه.
بعد از آن، نیمی از قیمه را از تابه جدا کرده و آن را در ظرفی جداگانه قرار دهید. قسمت دیگری از قیمه را نیز به تابه باقی بگذارید و سپس دو تا سه قاشق آب را به آن اضافه کرده و مواد را به هم بزنید. کنترل کنید تا مواد چسبیده به تابه نشوند. سپس آن را برای ۵ دقیقه روی حرارت کم بگذارید تا قیمه به خوبی پخته شود.
در مرحله بعد، قیمه جدا شده را به تابه بازگردانید و با قیمه پخته شده تلفیق کنید. سپس ۲ قاشق روغن و ۱ قاشق گلاب را به آن اضافه کرده و مواد را به هم بزنید. این اقدامات باعث خواهد شد که طعم و بوی خوبی به قیمه داده شود. اکنون قیمه آماده استفاده در تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو شده است.
طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو: مرحله سوم - تهیه سس و آماده کردن پلو
در مرحله سوم از تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو، میبایست سس مربایی را آماده کرده و در نهایت پلو را به خوبی آماده کنید. در ادامه به تفصیل به هر مرحله میپردازیم:
مرحله سوم: تهیه سس مربایی
برای تهیه سس مربایی نیاز به مواد زیر است:
- مربای تخم مرغ: ده قاشق غذاخوری
- پودر فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری
- دارچین: نیم قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
روش تهیه:
1.مربای تخم مرغ را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
2.پودر فلفل سیاه و دارچین را به مربا اضافه کرده و هم زدن کنید.
3.با توجه به مزه خود یک مقدار نمک به سس اضافه کنید.
مرحله چهارم: آماده کردن پلو
برای آماده کردن پلو لوبیا چشم بلبلی، نیاز به مواد زیر است:
- برنج: دو پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: یک پیمانه
- پیاز: یک عدد
- روغن: به میزان لازم
- زعفران: یک قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان لازم
روش آماده کردن:
1.ابتدا لوبیا را در آب جوش بریزید و برای حدود ۳۰ دقیقه پخته و نرم کنید.
2.برنج را در یک قابلمه دیگر بریزید و آن را با آبکشی مواد فاسد مانند شوید و برابر با آب آحاد بگذارید و برای نصف ساعت خیس کنید.
3.پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود، پس از آن لوبیا را روی پیاز بریزید و با هم مخلوط کنید.
4.جوشاندن آب و اضافه کردن نمک به عنوان تِرم کنید.
5.فنجان آب را با زعفران خشک کنید و برای حدود ۱۰ دقیقه اجازه دهید محلول زعفران بخوابد.
6.ویژه داشتن تِرم جوشانده شده و مناسب نمک، لایه برنج را در کاسه ریخته و برای حدود ۵ دقیقه خیس کنید و سپس روی آن یک لایه از مخلوط لوبیا بریزید.
7.ایجاد دیگری از برنج و لوبیا را تکرار کنید.
8.در نهایت محلول زعفران را بر روی پلو بریزید و پس از کلا کردن قطعات نان در بالای پلو، آن را درون فر برای حدود ۱۰ دقیقه مخلوط کنید و به صورت نرم و آبکی پلو را در کنار سس مربایی سرو کنید.
طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو: مرحله چهارم - تهیه چشم بلبلی
در مرحله چهارم از طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی پلو، باید به تهیه کردن چشم بلبلی بپردازیم، که یکی از اجزای اصلی و شناخته شده این غذا است. چشم بلبلی، دانههای بلبلی خشک شده هستند که برای غذاهایی مانند پلو و خورش، استفاده می شوند.
برای تهیه چشم بلبلی، ابتدا باید دانه های بلبلی خشک را با آب سرد شسته و بعد از آن، آنها را در یک قابلمه با آب روی حرارت متوسط قرار دهیم. سپس فریفتگی دانه ها به کمک چنگالی یا قاشقی بزرگ طوری که نشکند، میگیریم.
پس از آنکه بلبلی جوش خورد، آن را زیر آب سرد بریزید و با دستان خود آب را از آن برداشته و با حوله یا کاغذ جاروبی خشک کنید. برای تهیه چشم بلبلی خشک، باید دانه های خشک شده را درون قابلمه مربوط به پلو قرار داده و برای چند دقیقه روی حرارت متوسط مورد پخت قرار دهید. در نهایت، چشم بلبلی آماده استفاده میباشد.
بهترین زمان برای تهیه چشم بلبلی، زمانی است که غذا به اندازه کافی آماده شده و قرار است بار سبزیجات روی آن قرار گیرد. چشم بلبلی، از نظر ظاهری به غذا زیبایی و رنگ بخشی می کند و همچنین به آن یک طعم و مزه دلچسب و خوشمزه می بخشد.