1. روش ساده تهیه لوبیا پلو با گوشت کته
لوبیا پلو یکی از غذاهای پرطرفدار در کشور ما است که با ترکیب برنج، لوبیا و گوشت از طعم بسیار خوشمزهای برخوردار است. در این رسپی از لوبیای سیاه استفاده شده است که از قبل خیس کرده شده و در کنار برنج پخته خواهد شد. این غذا با اضافه کردن گوشت کته به آن، که نوعی گوشت چرخ کرده است، بسیار مغذی و پرکالری خواهد شد.
برای تهیه این غذا، ابتدا گوشت کته به صورت داغ در ماهیتابه با روغن سرخ شده و پس از خوب سرخ شدن، از روی حرارت برمیداریم. سپس برنج را در آبی که قبلاً نمک دادهایم، حدود برای یک ساعت خیس میکنیم و بعد از آبکشی از روی حرارت میگذاریم و چند دقیقه اول داغ میکنیم تا دوباره صاف باشند. در ادامه، لوبیا سیاه را نیز به برنج اضافه میکنیم و با توجه به نیاز به آب، از آب مربوطه، آن را پخته و مخلوط میکنیم.
سپس گوشت کته سرخ شده را به آن اضافه کرده و به صورت همزمان تا چند دقیقه دیگر به روی حرارت گذاشته میشود. در نهایت، پس از آماده شدن لوبیا پلو، آن را به صورت چمنی در بشقاب میریزیم و بهتر است با سس یا مزهای از پیاز سرخ شده، نوشیدنیای گرم و خوشمزه دم کنید.
2. مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با گوشت کته
برای تهیه لوبیا پلو با گوشت کته، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. این مواد شامل لوبیا، برنج، گوشت گوسفندی، پیاز، روغن، زعفران، نمک و ادویه های دلخواه می باشند.
ابتدا باید لوبیا را برای چند ساعت خیس کنید و پس از آن آن را در ظرفی به همراه آب و نمک بپزید تا نرم شود. سپس باید گوشت گوسفندی را در تابه ای با روغن و پیاز سرخ کرده و به دسته های کوچک تقسیم کنید. سپس پیاز های سرخ شده را از تابه بردارید و گوشت های سرخ شده را به همراه ادویه های دلخواه به تابه اضافه کنید و به مدت ده دقیقه بپزید.
سپس باید برنج را در آب جوش برای چند ساعت خیس کنید و پس از آن آن را در سیبان با آب جوش و نمک و به مدت پنج دقیقه پخته اید. سپس باید برنج پخته شده را در ظرفی بریزید و روی آن لوبیا پخته شده و گوشت سرخ شده را قرار دهید. سپس زعفران را با یک قاشق آب جوش مخلوط کنید و روی لوبیا پلو بریزید و قابلمه را با یک کاهو فشار دهید تا بخار آب در داخل قابلمه باقی بماند. پس از آن، قابلمه را بر روی حرارت کم بگذارید و به مدت یک ساعت بپزید.
در نهایت، لوبیا پلو با گوشت کته آماده است و می توانید آن را با سالاد یا غذای دیگر سرو کنید.
3. آماده کردن لوبیا و گوشت کته برای پخت
بهترین و مطمئن ترین روش برای آماده کردن لوبیا و گوشت کته، استفاده از مواد تازه و کیفیت خوب می باشد. برای این کار میتوانید لوبیای پخته یا لوبیای کنسرو شده را با گوشت چرخ کرده یا گوشت قطعات کوچک خورده افزوده و به همراه سبزیجات و ادویه جات مختلف، در حجم مناسب در قابلمه ریخته و با یک لیوان آب یا بیشتر به همراه یک قاشق غذاخوری نمک طعم دهی شده، به مدت 30 تا 45 دقیقه بپزید .
قبل از افزودن گوشت و سبزیجات، لوبیا را باید پخته کرده و داغ داغ سرخ کرده اید تا حتی کمتر دچار مشکلات شدید هضمی شوید. در ضمن برای این کار می توانید از قند (یک قاشق غذاخوری) یا بی کربنات سودا (1/2 قاشق غذاخوری) در هنگام آشپزی استفاده کنید تا لوبیا آسان پخته شود.
همچنین جهت حفظ رنگ و طعم گوشت ولی باز، گوشت را یک شب قبل از آشپزی، در استخوان یا چینی چینی داده و با سیر و زردچوبه رد شده، ترکیب میکنیم، و آن را در یخچال نگهداری می کنیم تا زمان آماده سازی آن.
برای نرم شدن و رسیدن به مزه ای که میخواهیم، دم کته را اول در آب جوش قرار میدهیم و به مدت 30 دقیقه دم میدهیم. سپس برای جلوگیری از پخته شدن کامل گوشت، در قابلمهی دیگری با همراه لوبیا مخلوط میکنیم و با یکدیگر به فرمت نهایی پخته میشوند. طعم دهنده ها و ادویه های مختلف مانند فلفل سیاه ، دارچین ، هویج و ... به آن اضافه شده و این غذا را می توان با رب گوجه فرنگی نیز سرشار کرد و نسبت به دستور کته خاصی اعمال کرد، برای مزه دلچسب گلی، می توانید آن را با چند مچ کنسرو کرم فام مخلوط کنید.
در نهایت با افزودن نان تازه، غلات، برنج پلو و سالاد های مختلف این غذا را با کیفیتی بی نظیر و لذیذ می توان در باغچه و پارک های عمومی لذت برد.
4. پختن لوبیا و گوشت کته با هم
برای پختن لوبیا و گوشت کته با هم، ابتدا باید لوبیای مورد نظر را خیس کنیم تا سریعتر پخته شود. سپس گوشت کته را با وسایلی مانند چاقو، چوب خرده شده، یا روباه میتوانید خرد کنید. در این حالت، بهتر است گوشت کته را کمی نرم کرده و لذت بخشتر کنیم.
در مرحله ی بعد، باید پیاز را خرد کنید تا همراه با گوشت کته و لوبیا پخته شود. پیاز را همراه با روغن داغ در حرارت کم بزنید تا سرعت پخته شدن گوشت کته و لوبیا را بالا ببرید.
سپس با اضافه کردن ادویه هایی مانند زردچوبه، ریحان، نمک و فلفل سیاه به مواد خود، مزهی منحصر به فرد و بسیار خوبی به غذای خود اضافه خواهید کرد.
و در نهایت، بهتر است بگذارید غذای شما حداقل برای 30 تا 45 دقیقه به آرامی بپزد تا غذا به خوبی بپزد. توصیه می شود که در صورت نیاز، می توانید کمی آب به مواد خود اضافه کنید تا لوبیا و گوشت کته نرم تر شود. بهترین روش برای پختن لوبیا و گوشت کته با هم، زمانی است که لوبیا کاملاً نرم شده ، غذای خود را از شعله بردارید بعد از این که لذت بردن از این غذا خوشمزه را چشیدید، با چند تکه نان تازه سرو کنید.
بنابراین، پختن لوبیا و گوشت کته با هم، به عنوان غذای سنتی و مناسب برای همه می تواند گزینه خوبی باشد. برای نوش جان کردن این غذا، آن را با گروهی از دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارید و از یک شام مفصل و لذت بخش لذت ببرید.
5. طرز تهیه مزه و خورشت برای لوبیا پلو
لوبیا پلو یکی از غذاهای محبوب در فرهنگ غذایی ایران است. این غذا با استفاده از برنج، لوبیا و چند مورد ادویه اماکنی تهیه میشود. برای تهیه چنین پلویی، باید ابتدا لوبیا را خیس کرد و سپس پخته و در صورت نیاز با نمک و فلفل به آن ادویه داد. سپس برنج را خوبی شسته و با آب داغ و نمک به مدت 15 الی 20 دقیقه پخته و پس از آماده شدن، با لوبیا مخلوط شود.
برای تهیه خورشت مخصوص لوبیا پلو، ابتدا باید پیاز را خرد کرد و با کمی روغن تفت داد. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرد و آن را نیم ساعتی با حرارت ملایم پخت. در مرحله بعد، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی به خورشت اضافه میشود و همه چیز تا زمانی که خوب پخته شود همراه میشود. در انتها، به خورشت نمک و فلفل اضافه کرده و آن را با لوبیا پلو سرو میکنیم.
همچنین، برای تزئین لوبیا پلو میتوانید از خشکبار و انواع مختلف مغذی مانند خرما، تخم کالار، پسته و آجیلها استفاده کنید. با پختن لوبیا پلو برای مهمانان خود یک غذای شیک و خوشمزه را فراهم کنید و از سلیقهی آنها استفاده کنید.
6. مراحل پخت برنج برای تهیه لوبیا پلو
برای تهیه لوبیا پلو به چند مرحله نیاز است. اولین گام انتخاب برنج مناسب است. بهترین نوع برای پخت لوبیا پلو، برنج سلطانی است. برای اینکه برنج برای پخت لوبیا پلو مناسب باشد باید آن را دقیقا شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیسانید. پس از آن نمودار آن را بررسی کرده و در صورتی که درصد ضربه به برنج کمتر از ۴۰ باشد، این برنج قابل استفاده است.
مرحله بعدی پخت برنج است. برای این کار موادی مانند روغن، آب، نمک و زعفران را به برنج اضافه میکنیم. باید مواظب باشیم تا آب برای پخت برنج کافی باشد و اضافه کردن آن نسبت به مقدار برنج صحیح باشد. پس از اینکه آب به جوش آمد، باید کم شعله کرد و در کنار آن قرار داد تا برنج به آرامی و در دمای کم پخت شود. بهتر است برای پخت برنج از قوری پخت استفاده کنیم.
مرحله سوم تهیه لوبیا پلو پخت لوبیا است. تعداد لوبیاهایی که برای پخت لوبیا پلو مورد نیاز است بستگی به تعداد نفراتی دارد که قرار است این غذا را مصرف کنند. لوبیاها را به همراه آب و نمک در دیگ میریزیم و میپزیم. باید مواظب بود که لوبیاها کاملا پخته شوند و در هنگام پخت آب آنها نسبت به تعداد داخل دیگ کافی باشد.
در نهایت، برای تهیه لوبیا پلو باید برنج و لوبیا را با هم مخلوط کنیم. برای این کار ابتدا برنج را در دیگ لایه لایه چیده و بعد لوبیا را روی آن ریخته و همراه با شعله نسبتاً کمی داغ کنیم. هنگام سرو کردن لوبیا پلو، میتوانیم روی آن خلالی از نبات، آلو و یا زرشک بریزیم تا طعم و دیداری آن جذابتر شود.