1. طرز تهیه لواشک زرشکی
برای تهیه لواشک زرشکی در ابتدا باید زرشکها را شسته و به خوبی خشک کرد. سپس آنها را در یک قابلمه به همراه آب و شکر به مدت حدود نیم ساعت بجوشانید تا زرشکها نسوخته و شیرین شوند. بعد از این مرحله، زرشکها را از قابلمه خارج کرده و با کمک ظرف مخصوص لواشک یا پوشال، آنها را خشک کنید.
در مرحله بعد، میتوانید به لواشکهای خود طعم و رنگ دلخواه بدهید. برای رنگ دهی، میتوانید از رنگ طبیعی مانند پودر گلگفتگو استفاده کنید. برای طعم دهی نیز میتوانید از نمک، فلفل سیاه، دارچین و کمی مرچ استفاده کنید.
بعد از این مرحله، زرشکهای خشک شده را در لواشکساز یا پوشال خشک کنید. این مرحله به مدت حداقل یک روز به طول میانجامد و برای بهتر شدن طعم لواشکها میتوانید آنها را هر چند ساعت یکبار یا حتی بیشتر هم بررسی کنید و مکیدید.
در نهایت، پس از تمام شدن فرایند خشک کردن، لواشکهای زرشکی آماده استفاده هستند. این لواشکها به دلیل طعم ترش و شیرین زرشک به عنوان یک خوراکی خوشمزه و پربار انرژی شناخته شدهاند. همچنین برای مصارف پزشکی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. به همین دلیل، تهیه لواشک زرشکی یک کار ساده و مفید است که میتواند در طول سال به راحتی انجام شود.
2. مواد لازم برای تهیه لواشک زرشکی
لواشک چیست؟
ابتدا برای کسانی که با لواشک آشنایی ندارند، به معرفی این شیرینی مرغوب می پردازیم. لواشک یکی از شیرینی های معروف در ایران است که از میوه های مختلفی مانند زرشک، آلو، گیلاس و…ساخته میشود. در این شیرینی، از میوه های خشکشده بعد از خلالکردن و پودر کردن، شاهد یک استفاده لذیذ در قالب لواشک هستیم. لواشک خیلی خوشمزه است و در بین کودکان و بزرگسالان محبوب است.
تهیه لواشک زرشکی چه موادی نیاز است؟
برای تهیه لواشک زرشکی به موارد زیر نیاز است:
زرشک خشک شده
شکر خرد شده
آب
ادویه کاری (در صورت تمایل)
نمک
روش تهیه لواشک زرشکی:
در ادامه به توضیح فرآیند تهیه این شیرینی طعم دار میپردازیم.
قبل از هر چیز، از پودر زرشک با خرده شده آن آن را درست میکنیم تا آماده آشامیدن باشد. بهتر است برای پودر کردن زرشک، آن را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در آب به صورت خیس کنید.
سپس بعد، زرشک را از آب خارج کرده، روی حوله پخش کنید تا برای خشک کردن، پوست زرشک ها به غلتک درآید.
پس از خشک شدن پوست زرشک، آن را با دست خرد کرده تا به صورت خردهای باشد.
سپس خرده زرشک را ترکیب با مقدار دلخواه شکر، آب، نمک و ادویه کاری (در صورت تمایل) کنید و درون قابلمهای ریخته و در نوار زمانی ۱۰-۱۵ دقیقه یا بیشتر بگذارید تا به وسیله حرارت مواد خرد شده همزمان خیس شوند و شیرین و به مزه خود برسند. پس از مدت زمان مورد نیاز قطع شعله را انجام دهید.
پس از پایان مراحل تهیه، میتوانید لواشک زرشکی به همراه نان خود، به عنوان یک میان وعده مفید برای خود و خانواده خود استفاده کنید.
در نهایت لازم به ذکر است ، بهتر است لواشک ها کاملا خشک شوند تا اجزای آن به هم نچسبد. تمامی مواد به طور مرتب و حتی در هنگام ریختن به داخل قابلمه، بهتر است آنها را در سطح یکسانی قرار دهید تا همگی به طور مساوی به حرارت بیفتند. با توجه به این مراحل، شما هم میتوانید لواشک زرشکی خود را در خانه به دست بیاورید.
3. استفاده از زرشک تازه برای تهیه لواشک
تهیه لواشک یکی از جذابترین و محبوبترین ترشیهای ایرانی است که با زرشک تازه تهیه میشود. زرشک، چندین خواص دارد و غنی از ویتامین C است. این میوه، در برخی مناطق به عنوان یک داروی گیاهی شناخته میشود و همچنین در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد.
برای تهیه لواشک، ابتدا زرشک تازه را میشوییم و پس از خشک کردن، به همراه شکر و آب، در داخل قابلمه قرار میدهیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. حرارت باید به مرور زمان افزایش یابد تا شکر و آببندی صورت بگیرد.
سپس در این مرحله باید آن را به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم میگذاریم. پس از آن، مخلوط را به گونه ای که خواسته شود سفت میکنیم. منظور از سفت شدن، اکثراً این است که ظاهر لواشک باید شفاف و براق باشد و به هیچ عنوان نباید رنگ تیره یا ماتی داشته باشد.
پس از سفت شدن لواشک، آن را از قابلمه خارج کرده و آن را به گونهای در ورقه و عرض کمتر از ۲۰ سانت سایز دلخواه خود شکل میدهیم. در نهایت، لواشک خشک شده را به شکلی که خود میخواهیم برش میزنیم و آماده مصرف میکنیم.
در نتیجه، لواشک زرشک تازه یکی از محبوبترین لواشکهای ایرانی است و میتوان همواره با ترکیبی از چند ماده غذایی، عطر و طعم منحصر به فردی را به آن بخشید. به علاوه، زرشک به دلیل داشتن ویتامین C و خواص بسیاری، به عنوان یکی از مهمترین میوههای درمانی در کشورهای مختلف شناخته شده است.
4. خرد کردن زرشک برای تهیه لواشک
تهیه لواشک از جمله تحلیلی مشهور در سبد خرید خانواده های ایرانی است. میوه های مختلف مانند زرشک، آلبالو، هلو، گیلاس، سیب و غیره برای تهیه لواشک استفاده می شوند. یکی از میوه هایی که برای تهیه لواشک استفاده می شود زرشک است. زرشک دارای خواص زیادی است که به سلامتی بدن کمک می کند برای همین بسیاری از افراد به تهیه لواشک زرشکی علاقه مندند.
برای تهیه لواشک زرشکی، مرحله بعدی پس از خرید زرشک، خرد کردن آن است. برای این کار می توان زرشک ها را دور نمیده روی چوب خردکن قرار داد و با چاقو یا چنگال آن ها را خرد کرد. همچنین می توان از ماشین های خرد کن استفاده کرد که یکی از محبوب ترین انواع آن، خرد کن برقی است. برای استفاده از خرد کن برقی، نیاز است که میوه های زرشک خرد شده را داخل ظرفی بریزید و سپس ظرف را بر روی خرد کن قرار دهید و دستگاه را روشن کنید. در عرض چند دقیقه، می توانید زرشک های خرد شده را به شکلی خوب دریافت کرده و با برداشتن ظرف و تفکیک با چاقو یا چنگال، آن ها را آماده تبدیل به لواشک کنید.
تهیه لواشک زرشکی به روش این دستگاه برقی ساده است که تقریباً به یک خانواده یا هر شخصی که علاقه مند به تهیه لواشک است، توصیه می شود. برای دستیابی به بهترین نتیجه، خرد کردن زرشک را به شکل استاندارد انجام دهید و بهتر است میوه ها را قبل از خرد کردن، به دلخواه خود با صابون مایع و آب بشویید. به یاد داشته باشید که در حین خرد کردن زرشک، ماژول های پرتابل را به دور از دسترس کودکان نگه دارید.
5. اضافه کردن شکر به زرشک ها
زرشک یکی از محصولات مورد علاقه مردم ایران است که در فصل پاییز به صورت فراوان در بازارها و فروشگاههای مواد غذایی عرضه میشود. زرشک دارای مزهای تلخ و ترش است که به دلیل این مزه خصوصی، برای مصرف به همراه استفاده از شیرینیها، دسرها و خورشهای شیرین سرو میشود. در اینجا میتوان به ایده اضافه کردن شکر به زرشکها برای شیرینی کردن آنها پرداخت.
اضافه کردن شکر به زرشکها، علاوه بر افزایش میزان شیرینی، میتواند برای کسانی که مصرف زرشک برایشان کمی دشوار است بهتر باشد. همچنین، برای کسانی که میخواهند از زرشک به عنوان یک ماده غذایی سالم استفاده کنند، می توان از شکر طبیعی به جای شکر کریستال استفاده کرد.
از دیگر مزایای اضافه کردن شکر به زرشکها، افزایش اعتیادآوری به این میوه خواهد بود. این روش ساده به مصرف زرشک توسط فرزندان کمک کرده و آنها را به صورت طبیعی به طعم تلخ زرشک عادت کردهاند.
در نهایت، باید گفت که اضافه کردن شکر به زرشکها برای شیرینی کردن آنها یک ایده خوب است که میتواند مزیتهای زیادی برای مصرف کنندگان زرشک داشته باشد. البته همیشه بهتر است که به تعادل در مصرف آن توجه کرده و از زیادهرشته از شکر پرهیز کنید.
6. رقیق کردن زرشک ها با آب
رقیق کردن زرشک ها با آب به عنوان یک روش موثر در استفاده از زرشک، باعث می شود تا از خواص بیشتری از آن بهره برده شود. زرشک یکی از گیاهان دارویی معروف در ایران است که در غذاهای متعدد استفاده می شود و در حالت روغنی یا پودری به صورت دارو نیز مصرف می شود. با رقیق کردن زرشک با آب، ترکیبی از خواص آن برای بدن فراهم می شود که به عنوان دستاوردی مثبت مطرح می شود.
یکی از روش های رقیق کردن زرشک با آب، سپری کردن آن بر روی سطح داخلی دهان است. این کار با یک استنشاق کوچک ویا با نوشیدن سریع آن انجام می شود و باعث می شود تا خواص آن به صورت سریعتر در بدن فعال شود و برای خنک کردن تن و به دست آوردن خواص ضد التهابی زرشک مفید است.
رقیق کردن زرشک با آب یکی دیگر از روش های پر استفاده است. برای این کار باید زرشک را به صورت پودری پخش کرده و با آب مخلوط کنید. سپس می توانید این مخلوط را در طبقه فر نیز پخت کرده و به صورت روزانه مصرف کنید. این روش، علاوه بر فعالیت دارویی، به عنوان ماده غذایی نیز مصرف می شود و می تواند تقویت کننده سیستم ایمنی بدن باشد.
در نتیجه، رقیق کردن زرشک با آب یک روش ساده و طبیعی در به دست آوردن خواص این گیاه دارویی است. مصرف این ترکیبات در صورت مشاوره با پزشک و به عنوان دستور دارویی باید انجام شود و افرادی که به دنبال استفاده از زرشک به عنوان درمانی هستند، باید به عنوان یک پیشگیری مصرف آن را به دور از غذاهای سنگین و چربی و با رعایت شرایط بهداشتی داشته باشند.