آموزش تهیه لواشک با الو سیاه
تهیهی لواشک با استفاده از الو سیاه یکی از روشهای ساده و خوشمزه برای تهیه لواشک در خانه است. الو سیاه به دلیل سرشاری از ویتامینها و مواد مغذی مفید برای سلامت بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه ی لواشک با الو سیاه ابتدا الو را به صورت منظم برش داده و تمام سبزیجات و قسمتهای نامناسب آنرا پاک میکنیم. سپس الوها را در یک قابلمه قرار داده و به همراه کمی شکر، به مدت حدود یک ساعت آنها را بجوشانیم و بگذاریم تا کاملا نرم شود.
در مرحلهی بعدی، الوهای پخته شده را از قابلمه خارج کرده و با استفاده از روشهای خاص لواشکسازی، آنها را مرغوب و به صورت نرم و ظریف در بیاوریم. برای این منظور میتوان از ابزار لواشکسازی معمولی یا حتی میوهخشک کن استفاده کرد.
در پایان، لواشکها را در سطح مناسبی برای خشک کردن قرار داده و با پودر شکر یا دانههای خشکشده دلخواه خود تزیین میکنیم. در نهایت، لواشک با الو سیاه آمادهایم و میتوانیم آن را با دوستان و خانواده به اشتراک بگذاریم. این نوع لواشک سالم و خوشمزهای است که میتواند در پیکنیکهای خانوادگی و یا با همکاران در محیط کار مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم برای تهیه لواشک الو سیاه
تهیه لواشک الو سیاه یکی از خوراکی های محبوب در بین ایرانیان است که در طول سال به عنوان یک میان وعده خوشمزه می تواند مصرف شود. مواد لازم برای تهیه لواشک الو سیاه پنج ماده است که به نوبه خود، هر کدام از این مواد در تهیه لواشک با نقش خاصی همراهی می کنند.
مواد اولیه برای تهیه لواشک الو سیاه، لواشک قرمز سبزیجات است که در اکثر فروشگاه های خوراکی یا ترشیجات، موجود است. دومین مرحله، آب داغ است که برای آماده سازی لواشک مورد استفاده قرار می گیرد. در این میان، برگ الو سیاه و سرکه نیز برای ساخت لواشک استفاده می شود.
مرحله بعدی در تهیه لواشک الو سیاه، خرد کردن الو سیاه است. آن را بریده و شیرین سازی می کنیم. که می توانید شیره عصاره الوسیاه را خریداری کنید. آخرین مرحله آماده سازی لواشک الو سیاه است که با ترکیب مواد بالا در کنار هم، تهیه خواهد شد. همه این مراحل با هم ترکیب شده و مواد با آب داغ مخلوط می شوند تا به شکل لواشک الو سیاه تبدیل شوند.
به طور کلی، لواشک الو سیاه یک خوراکی ساده است که موادی ساده در یک دستگاه ساخت لواشک قرمز، با هم ترکیب شده و به دلیل سادگی و مخلوطی غنی در طعم، به یکی از خوراکی های محبوب ایرانیان تبدیل شده است.
راهنمای تهیه لواشک با الو سیاه
تهیه لواشک با الو سیاه از دسرهای خوشمزه و محبوبی است که در فصل پاییز، با استفاده از الوس شیرین و بالای الوهای سیاه، می توان به آسانی تهیه کرد. برای تهیه این دسر، ابتدا باید الوهای سیاه را درون ظرفی مقداری از شکر قرار داده و برای تقطیر، در مدت چند روز، بر روی پشت پنجره قرار دهید.
در مرحله بعد، باید الوهای تقطیر شده را با پوره خیسخیس شدهی استخوان کنار گذاشته و در مدت چند ساعت، روی حرارت کم، به صورت آرام و بامدادی بپزید تا پوره غلیظ و خمیری شود. سپس، می توانید آن را بر روی سطح صاف یا شیبدار، به صورت نازک و یکدست لواشک کنید. پس از این کار، باید دسته های لواشک را به صورت آهسته و تحصیل شده، برای تقطیر مجدد، در داخل یک جابجایی قرار دهید و آنرا به مدت چند روز دیگر، در معرض هوای خشک و خنک، قرار دهید تا کاملاً تهیه شود.
بعد از تقطیر با ماکیان کمچرب، می توانید لواشک الوس خود را طعم دهید و با یک طعمه خوشمزه، لذت ببرید. اما به این نکته توجه کنید که آن را پنبهای یا حبوباتی مثل لوبیا فرنگی ننوشید زیرا می تواند به دندان شما آسیب برساند. با دنبال کردن این مراحل ساده، شما هم در خانه می توانید لواشک الوس شیرین و مطبوع خود را تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه لواشک با الو سیاه
تهیه لواشک با الو سیاه یکی از خوراکی های خوشمزه و محبوب در فصل زمستان است. اما تهیه این خوراکی به خوبی و بهینه، تکنیک ها و نکات خاص خود را دارد که برای به دست آوردن نتیجه مطلوب نیاز به آشنایی با آن ها داریم.
نکته اولی که در تهیه لواشک با الو سیاه به آن توجه کنیم، آبگیری الو سیاه است. برای آبگیری بهتر و نرم شدن زمانی الو سیاه میتوانید آن را در آب جوش بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید و سپس با آب سرد شستشو دهید.
نکته دیگر در تهیه لواشک با الو سیاه، خشک کردن الو سیاه است. برای خشک کردن بهتر و سریعتر الو سیاه، میتوانیم آن را با دستمال کاغذی خشک ورق بگیریم و آن را بین دو برگ مجله یا کاغذ مخصوص خشک کنیم.
نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم در تهیه لواشک الو سیاه، مقدار شکر است. برای تنظیم شیرینی لواشک، میتوانیم تعدادی الو سیاه را وزنکنیم و به همراه شکر در قالب کامپوت درآوریم. همچنین در صورت تمایل به رنگ کردن لواشک الو سیاه، میتوانید از افزودن چند قطره رنگ مخصوص خوراکی استفاده کنید.
در نهایت، برای به دست آوردن لواشک با طعم دلچسب و خوشمزه، پیشنهاد میشود تا کامپوت الو سیاه را درون سرویسهای شیشهای یا فلزی کوچک ریخته و در یخچال قرار دهید تا مدتی آن را خنک نگه دارید.
مراحل مختلف در تهیه لواشک با الو سیاه
لواشک با الو سیاه یکی از خوشمزهترین و سالمترین تنقلاتی است که به راحتی میتوان در خانه تهیه کرد. تهیه لواشک با الو سیاه، در مرحله اول، نیاز به خرید الو سیاه دارد که در بازار، فروشگاههای میوه و سوپرمارکتها قابل تهیه است. پس از شستشوی الو سیاه، باید آنها را خشک کنید و در حالت غیرقابل گیرندهای برش بزنید. بعد از برش الوها، آنها را در ظرفی میریزیم و مجدداً به خشکیدن در آفتاب و باد، یا داخل سرخ کردن تاب داده و تندرست از آنها استفاده میکنیم.
در مرحله بعدی لواشک با الو سیاه، بهتر است به هر پنج الو سیاه، دو قاشق رب گوجهفرنگی و یک اندازه یک فنجان شکر اضافه کنیم. همچنین، برای رسیدن به طعم مناسب، در صورت تمایل، میتوانید به این مخلوط کمی نمک و هل هم اضافه کنید. حال، راههای تهیه لواشک با الو سیاه متفاوت است: میتوانید این مخلوط را با حدود یک لیوان آب داغ مخلوط کنید و در ظرفی مخصوص، یا روی سینی شیشهای، بریزید و در خور آفتاب یا در دمای پایین دارایی سرخ کنید. بعد از سه روز، الوها به مایع تبدیل شده و طعم لواشک را به خود میگیرد.
در مراحل پایانی، بعد از سه روز، باید لواشک با الو سیاه به دو شکل برش بخورد یا چند کلاس ساخته شود. بعد از آن، باید لواشک را به قطعات کوچک خرد کرده و در تاب برای دو روز دیگر، خشک شده ونشان داده شود. به هنگام خشک شدن، لواشک با الو سیاه باید بهصورت پلاستیکی از رطوبت حفظ شود و در صورت نیاز، قابل مصرف خواهد بود.
طرز تهیه لواشک الو زرد
لواشک به عنوان یکی از خوراکیهایی است که در ایران و بسیاری از کشورهای خاورمیانه کنونی مورد استقبال قرار گرفته است. لواشک به صورت طبیعی و ارگانیک از میوههای مختلف تهیه میشود و با توجه به نوع میوه و محل تهیه، طعمها و انواع مختلفی از لواشک تولید میشود. یکی از انواع محبوب لواشک، لواشک الو زرد است که توصیه میشود تا آن را در خانه تهیه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
برای تهیه لواشک الو زرد بهتر است الو های استفاده شده نسبتاً رسیده، خیلی نرم نباشد و به قطعات کوچک تری تقسیم شود. سپس برای تهیه مخلوط ترشی، یک لیمو را میتوان به میوهها اضافه کرد و نیز شکر در صورت تمایل به تهیه لواشک شیرینتر اضافه شود. برای تهیه مخلوط ترشی، باید الو ها را در مخلوط کن با هم مخلوط کنید تا ترشی مناسب برای لواشک الو زرد تهیه شود.
در مرحله بعد، باید مخلوط الو را برای خشک شدن روی تابه یا صفحه آهنی بریزید. بهتر است که صفحه متهور نباشد و گرمای کافی را برای خشک شدن به لواشک الو زرد بدهد. در صورت نیاز میتوان فر را برای خشک کردن الو ها بکار برد. برای این کار، الو ها را به مدت چند ساعت در فر میگذاریم تا کاملاً خشک شوند. سپس با توجه به نوع و رطوبت میوهها، لواشک به مدت چند روز تا چند هفته خواهد بود. بهتر است لواشک الو زرد را درون ظروف قابل بسته شدن نگه داری کنید تا طعم و اندازه آن را بهبود دهید.