مواد لازم برای تهیه لواشک آلو سیاه ملس
برای تهیه لواشک آلو سیاه ملس به مواد زیر نیاز داریم:
- 2 پوند آلو سیاه خشک شده
- 2 پوند شکر قهوهای
- 1 فنجان شیره تمشک
- 2 قاشق غذاخوری نمک
- 2 قاشق غذاخوری پودر دارچین
- 2 قاشق چایخوری پودر زنجبیل
- 1 قاشق چایخوری پودر هل
- آب به مقدار لازم
ابتدا آلو سیاه را به طول 5 تا 6 سانتیمتر ببرید و بعد از سطح آنها را با چاقو خرد کنید. سپس آنها را در یک بشقاب بزرگ قرار داده و سرشان را با چنگال برید تا آب موجود در آنها به بیرون بیاید.
در قدم بعد، شکر قهوهای را در یک قابلمه ایستاده روی حرارت متوسط تا زمانی که شکر به صورت مایع تبدیل شود بپزید. بعد از آن، شیره تمشک را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به هم بریزد. بوی بخار شیره به شکر اضافه شده و به رنگ قهوهای تبدیل میشود.
حالا با اضافه کردن آلو سیاه به مخلوط شکر و شیره، نمک، دارچین، زنجبیل و هل را به آن اضافه کنید و برای حدود 1 ساعت روی حرارت خیلی کم بگذارید تا آلوها تا حد ممکن توسط مخلوط جذب شوند. پس از آن، آب را به مقدار لازم اضافه کرده و برای 6 تا 8 ساعت روی حرارت خیلی کم بگذارید تا لواشک آماده شود.
لواشک آلو سیاه ملس را میتوان به مدت 6 تا 8 ماه نگه داشت. به نظر میرسد که این لواشکی که با مواد عاری از هر گونه مواد نگهدارنده تهیه شده است، خیلی بهداشتی است.
مراحل تهیه و آمادهسازی لواشک آلو سیاه ملس
برای تهیه لواشک آلو سیاه ملس ابتدا باید آلوهای خود را به صورت زیره ای خرد کنیم و درون دهانه یک قابلمه بریزیم. سپس به همراه آن آب و مقداری شکر را نیز به آنها اضافه کنیم. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و محتویات آن را برای ایجاد آب لازم در آشپزخانه، بوسیله آتش ملایم بپزیم.
بعد از گذشت چند دقیقه از پخت آلوها، آنها با نزدیک کردن آب موجود در لیوان به علاوه مقداری شکر را به صورت کامل مخلوط می کنیم. تا زمانی که شکر کاملا محلول شده و محتویات به صورت یک مایع رقیق در آمده است ادامه می دهیم.
مواد لواشک را تقریباً اندازه یک قاشق چایی برداشته و آن را به آب آلو اضافه می کنیم و سپس خوب آن را مخلوط می کنیم تا همه مواد به صورت کامل ترکیب شوند. قابل ذکر است که در صورتی که مایع به نظر کمی سفت به نظر می رسد می توانید مقدار کمی آب به آن اضافه کنید.
در این مرحله می توانیم به راحتی محتویات ظرف را با کمک یک قاشق به کیسه نایلون بریزیم و سپس کیسه را ببندیم. به منظور تقویت کیفیت و طعم لواشک می توان در پایان از چند تا پُرچ کوچک برای درجه بندی مواد استفاده کرد. سپس کیسه را برای شش تا هشت روز در آب مایه قرار دهید. بهتر است آن را در دمای محیط درجه بندی کنید. پس از گذشت هشت روز، لواشک شما برای استفاده آماده است.
طرز تهیه لواشک آلو سیاه ملس با استفاده از آبمیوه
برای تهیه لواشک آلو سیاه ملس با استفاده از آبمیوه، ابتدا آلوهای سیاه را شسته و خشک کنید. سپس آنها را با یک چاقو ریز و ریز خرد کنید و درون یک مخلوطکن قرار دهید. سپس آبمیوهای که برای تهیه لواشک استفاده میکنید را همراه با شکر و آرد برنج به مخلوطکن اضافه کنید.
حال مخلوطکن را روشن کنید و تمامی مواد را به خوبی خمیرکنید تا خمیری یکنواخت و بدون گودی به دست بیاید. سپس خمیر را از مخلوطکن بیرون آورده و آن را به شکل دایرههای کوچکی روی یک تخته یا سینی سیلیکونی قرار دهید. در این مرحله، میتوانید برای بالارفتن لواشک بر روی آن، برگ کرفس یا برگ خردل روی هر قطعه خمیر بگذارید.
آنگاه خمیر را درون فر به مدت حدود ۵ ساعت به دمای ۴۰ درجه میگذاریم تا کاملاً خشک شود. پس از اینکه لواشکها کاملاً خشک شدند، آنها را از تخته یا سینی سیلیکونی جدا کنید و درون جعبه یا کیسهای نگهداری کنید. لواشک آلو سیاه ملس با استفاده از آبمیوه حاصل از این روش بسیار خوشمزه و سالم است و میتواند به عنوان یک خوراکی سالم برای کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرد.
طرز تهیه لواشک آلو سیاه ملس با استفاده از شکر
لواشک یکی از تنقلات خوشمزه و پرطرفدار در ایران است که در بوته های شبدر برای مصرف فصل بازار قرار میگیرد اما از این تره بار ، میتوان لواشک آلوسیاه نیز تهیه کرد که علاوه بر خوشمزگی خود، مزه ای شیرین و ترش دارد که هر دو این مزه ها در دهان ترکیب مناسبی را به وجود می آورد. در ادامه طریق تهیه این لواشک را به شما آموزش می دهیم.
ابتدا آلو سیاه را شسته و خوردنی مانده را از آن جدا کرده، با یک چاقوی تیز برش های باریکی از آلو سیاه بردارید. سپس آن ها را درون یک قابلمه بریزید و آبی که به میزان کافی برای پوشش دادن آلو سیاه به کار می رود را به آن اضافه کنید، سپس آن را روی حرارت بایگانی قرار دهید تا به جوش آید. بعد از آن شعله را بکاهید و شکر را به میزان ۲۰۰ گرم به قابلمه بریزید، سپس با یک قاشق مخلوط کنید تا شکر کاملاً حل شود.
سپس قابلمه را برای مدتی روی حرارت بافت بگذارید تا ترشی آلو سیاه به شکر همراه با آب کاملاً درون آلو سیاه شده و همچنین شیرینی آن به میزان مورد نظر شما افزایش یابد. بعد از حرارت دادن لواشک، چند قطره از جوهر آلو را اضافه کنید و مواد را دوباره بهم بزنید تا همگی به داخل لواشک های قرمز رنگ شما جذب شود.
لواشک آلوسیاه را بعد از پخت و به دست آوردن طعمی مناسب در ظرف های مخصوص آن بریزید و سپس آن را برای مدتی در یخچال قرار دهید تا خنک شود. بعد از گذشت زمان لازم، لواشک شما آماده مصرف است، میتوانید آن را به صورت خام یا به همراه تنقلات دیگر مصرف کنید.
طرز تهیه لواشک آلو سیاه ملس با استفاده از عسل
لواشک یکی از خوراکیهایی است که بعضی از ماها شاید با آن آشنایی کافی نداشته باشیم. در واقع لواشک، شامل میوه خشک شده و شیرین شدهای است که اغلب به صورت شربتی در میآید و میتوان آن را به دلایل خوراکی یا حتی پزشکی مصرف کرد. لواشک را میتوان از انواع میوهها تهیه کرد، مانند آلو، سیب، سیاهتوت و غیره.
در اینجا به طرز تهیه لواشک آلو سیاه ملس با استفاده از عسل میپردازیم. اولین مرحله برای تهیه لواشک آلو، شستشو و خشک کردن میوه است. سپس باید آلوهای خشک شده را به صورت کامل گله کنید و سپس با اضافه کردن عسل، طعم ملس و شیرینی آن را به دست آورید.
در ادامه باید آلوهای خشک شده را با عسل در ظرفی قرار دهید و به مدت چند ساعت در آنجا قرار دهید تا میوه خشک، عسل را جذب کند. سپس باید میوهها را از ظرف خارج کنید و برای تهیه لواشک آماده کردن آن را به مدت چند ساعت بر روی سینی خشک کنید.
برای ذخیره لواشک، باید آن را در قرصهای کاغذی قرار دهید، تا از نمایش و عرضه ممتاز بهره مند شوید. همچنین میتوانید از لواشک آلو سیاه ملس با استفاده از عسل برای ناهار با ماست یا دیگر تنقلات استفاده کنید. لواشک آلو سیاه ملس با استفاده از عسل، خوراکی ای با طعم شیرین و ملس است که ارزش غذایی بالایی دارد و میتوان آن را با اطمینان مصرف کرد.
روشهای نگهداری و مدت انبارداری لواشک آلو سیاه ملس
لواشک آلو سیاه ملس به عنوان یکی از شیرینیهایی به میان خود شده است که امروزه مورد توجه مردم قرار گرفته و به عنوان یک محصول خوشمزه و شناخته شده ارائه میشود. در این مطلب با روشهای نگهداری و مدت انبارداری لواشک آلو سیاه ملس آشنا خواهید شد.
روش نگهداری:
یکی از مهمترین روشهای نگهداری لواشک آلو سیاه ملس، انبار کردن در مکان خشک و سرد است. همچنین میتوان به صورت فروشگاهی از ظروف یکبار مصرف یا جعبههای ضد آب استفاده کرد. همچنین میتوان برای نگهداری این محصول، از یخچال و فریزر استفاده کرد. در این صورت باید برای جایگذاری لواشک در داخل یخچال و فریزر، از بستهبندی مناسب استفاده کنید.
مدت انبارداری:
مدت زمان نگهداری لواشک آلو سیاه ملس بستگی به نوع بستهبندی دارد. در صورت استفاده از بستهبندی مناسب، میتوان آن را تا 6 ماه در دمای سرد نگهداری کرد. همچنین در صورت استفاده از فریزر یخچال، میتوانید با به کار گیری بستهبندی قابل استفاده مجدد، این محصول را تا یکسال نگهداری کنید.
به عنوان جمع بندی، لواشک آلو سیاه ملس بهترین روش برای نگهداری و افزایش عمر مفید بستگی به نوع بستهبندی دارد. همچنین میتواند در محیط خشک و سرد نگهداری شود و در صورت استفاده از یخچال و فریزر به منظور نگهداری، از بستهبندی مناسب برای جلوگیری از خراب شدن محصول استفاده کرد.