1- آماده سازی سبزی ها برای قورمه سبزی با مرغ
برای تهیه قورمه سبزی با مرغ، نیاز به آماده سازی سبزی های مختلف داریم. در این زمینه بهتر است از سبزی های تازه و ارگانیک استفاده کنیم تا طعم و عطر اصلی آن ها حفظ شود. بهترین زمان برای خرید این سبزی ها صبح هاست، چراکه در این زمان سبزی ها هنوز تازه برداشته شده اند و می توانید به صورت تازه تر و با کیفیت تری آن ها را خریداری کنید.
اولین موردی که باید در آماده سازی سبزی ها برای قورمه سبزی با مرغ را در نظر بگیریم، شستشوی دقیق آن ها است. برای شستشوی سبزی ها، ابتدا آن ها را به آرامی در آب بگذارید و سپس به دقت آن ها را شستشو دهید. بهتر است سبزی ها را قبل از شستشوی داخل آب قرار ندهید و به جای آن از سبزیشوی برقی استفاده کنید.
بعد از شستشو، سبزی ها را خشک کرده و به اندازه قطعات مورد نیاز خود برش دهید. در صورتی که سبزی ها برای قورمه سبزی با مرغ بسیار کوچک باشند، لازم است برای درست کردن غذا آن ها را خیلی ملایم و با دقت برش دهید تا از دست رفتن طعم و ملکولات موجود در آن ها جلوگیری شود.
بعد از آماده سازی و برش دادن سبزی ها، آن ها را در مدت زمان کوتاهی در آب جوش قرار دهید تا کمی نرم تر شوند. سپس آن ها را در ظرفی قرار داده و در حین پخت مرغ، به آن ها اضافه کرده و مدتی در حالت دلخواه پختشان کنید. با این کار سبزی ها بهتر پخته شده و طعم و عطر اصلی آن ها حفظ خواهد شد.
در کل، آماده سازی سبزی ها برای قورمه سبزی با مرغ از مراحل مهم در تهیه این غذای خوشمزه و محبوب است. برای داشتن مواد غذایی سالم و طعمی بی نظیر، نیاز است عملیات شستشوی، خشک کردن و برش دادن سبزی ها را با دقت انجام داده و آن ها را درست پختید.
2- پخت مرغ و سبزی های خشک
این غذایی که به عنوان «پخت مرغ و سبزیهای خشک» شناخته میشود، یک غذای تقلیدی و خوشمزه است که در بسیاری از مناطق ایران به عنوان یکی از غذاهای پرمصرف شناخته میشود. این غذا از یک ترکیب خوشمزه از مرغ، سبزیهای خشک و ادویههای تند درست میشود که باعث میشود این غذا از طعم خوبی برخوردار باشد.
در این غذا، مرغ با سبزی خشک و تندی مثل زرشک، اسفناج، ریحان، گشنیز، ترخون و ... ترکیب میشود که با مطهره و یا خطمی تند درست میشود. پخت مرغ و سبزیهای خشک را در قابلمهای بزرگ تهیه میکنند و ابتدا مرغ را تمیز کرده و به قطعات کوچک تقسیم میکنند. سپس ادویههای تند و مرغ را به همراه کمی روغن آماده کرده و آنها را برای پخت در قابلمه میریزند. پس از این که مرغ کاملاً پخته شد، سبزی خشک را همراه با کمی آب توسط ظرفی خشک خود ریخته و برای کمتر شدن آب، همراه با مرغ و ادویههایی که در قابلمه قرار دارند، پخته میشود.
این غذای خوشمزه را میتوان با نان تازه، برنج پلو، یا به طور مستقل همراه با سالاد خورد. مکملهای اصلی این غذا شامل کره، لیمو عمانی، پاپریکا، دارچین و ... است که به مزه بیشتری غذا کمک میکند. به عنوان یک غذای سنتی، و مهمتر از آن، یک غذای سالم، این غذا باعث میشود که بدن شما از ویتامینهای مختلفی مانند مواد معدنی، فیبر، و عناصر غذایی بیشتری بهرهمند شود.
3- تهیه سس قورمه سبزی
سس قورمه سبزی یکی از سسهای سنتی ایرانی است که معمولاً با ترکیبی از سبزیجات، گلابیهای خشک شده و سایر ادویههای خوشمزه تهیه میشود. این سس به عنوان یکی از اصلیترین اجزای غذایی و نیز نوعی ضرورت در وعدههای نهار و شام در خانوادههای ایرانی محسوب میشود.
برای تهیه سس قورمه سبزی در ابتدا سبزیهایی مانند ریحان، جعفری، جوز دانه، پیازچه، سیر و ... را کوبیده و خرد کرده و در یک ظرف مخصوص قرار دهید. دو سومی ظرف افزودنی مانند گلاب، آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و آب پایه را به این مخلوط اضافه کرده و سپس دو تا سه لیوان آب به آن افزوده شود.
بعد از اینکه تمامی مواد مورد نیاز به ظرف اضافه شدند، آن را با پرتابل برقی خوب اخلص کرده و به دقت مخلوط کنید تا تمامی آنها به هم بریزند. بعد از خوب مخلوط شدن مواد، آن را درون یک دیگ پز قرار داده و حرارت آن را بر روی حرارت کم قرار دهید. با دائمی کردن آب و روی دیگ، باید به آرامی به داخل ظرف ترکیب شود.
بعد از حدود یک ساعت طبخ، سس قورمه سبزی آمادهی استفاده است. این سس غذای زنده و ارزشمندی است و میتواند به عنوان یک نوع اصلی غذا در میز غذای خانوادههای ایرانی سرو شود. از آنجایی که این سس بسیار خوشمزه و ارزشمند است، میتواند به یک نوع کمک در تقویت شهوت خوراکی شود.
4- آماده کردن تن ماهی
آماده کردن تن ماهی به یکی از پرطرفدارترین روشهای پخت و پز این نوع غذا میباشد. تن ماهی به عنوان یکی از گونههای دریایی با شکل منحصر به فرد و طعم خاص خودش مورد علاقه بسیاری از افراد است. برای آماده کردن این نوع ماهی، قبل از هر چیز باید به تازگی و خوب بودن آن توجه کرد و در صورت نیاز از آنهایی که در یخچال قرار دارند استفاده کرد.
روش اول: برای آماده کردن تن ماهی میتوانید آن را با تفت دادن در روغن جوشیده و بعد از اینکه سرخ شد، به همراه نمک و فلفل سیاه سرو کنید. در این روش، میتوانید تن ماهی را درون یک ظرف شیشهای قرار داده و آن را درون فر تو خشک کنید تا طعم و نکات خاص آن را دریابید.
روش دوم: در این روش، باید تن ماهی را درون یک ظرف شیشهای قرار داده و آن را با نمک، فلفل سیاه، روغن و سیر تفت داده و سپس طی یک دوره زمانی بدون حرکت در فر تو خشک شده اگر مایل به یک عملیات پیچیده و با ظرافت بیشتر هستید، میتوانید تن ماهی را با مخلوطی از نارنج و دارچین مزین کرده و سپس با تفت دادن در روغن، آن را بهتر مزه کنید.
برای نتیجه بهتر در آماده کردن تن ماهی، میتوانید آن را بههمراه تخم مرغ از طریق پخت در سبد بر روی روغن برای حرارت دهی بیشتر استفاده کنید. همچنین، توجه به دمای فر و مدت زمان آماده سازی، نقش بسیار مهمی در کیفیت و طعم پایانی تن ماهی دارد. در نهایت، میتوانید با سرو کردن تن ماهی آماده شده با سبزیجات، نان تازه و سسهای ترش و شیرین، شام خانوادگی یا مهمانی خود را بهتر و تدوین تر کنید.
5- ترکیب مرغ، سبزی های خشک و سبزی های طراوت دار
مرغ، سبزی های خشک و سبزی های طراوت دار موادی هستند که در اکثر غذاهای پرطرفدار جهان به کار میروند. این ترکیب غذایی به دلیل طعم و مزه خاصی که دارد، خواص بسیاری دارد و میتواند برای سلامتی بدن مفید باشد.
مرغ، منبعی خوب از پروتئین و سایر عناصر غذایی است که برای رشد و توسعه بدن بسیار حیاتی هستند. این گوشت، معمولاً در حالت پختهشده، سرخ کرده شده یا پخته شده در فر در غذاهای مختلف به کار میرود.
به دلیل پربازده بودن و کم هزینه بودن، سبزیهای خشک نیز به عنوان افزودنی یا تزئینات در برخی غذاها به کار میروند. این سبزیها پر از ویتامینها و مواد معدنی مفیدی مانند آهن، پتاسیم و کلسیم هستند که میتواند برای حفظ سلامتی بدن مفید باشد.
سبزیهای طراوت دار نیز بهطور کلی شامل گیاهانی مانند ریحان، پیازچه، سبزیجات و سبزیجات فصلی مختلف از جمله خیار، گوجهفرنگی و فلفل هستند که به راحتی در دسترس هستند. این سبزیها به دلیل مزه خاصی که دارند، میتوانند به غذاهایی که با مرغ یاد میشوند، سلیقهٔ خاص و منحصر به فردی ببخشند.
این ترکیب غذایی با توجه به خواصی که دارد، برای سفرهٔ خانوادگی یا مهمانی بهعنوان غذای اصلی بهکار میرود و همچنین در رستورانها نیز در برخی غذاهای سرو میشود. در نتیجه، این ترکیب غذایی به عنوان یکی از غذاهای اصلی و محبوب جهانی است.
6- پخت قورمه سبزی با مرغ
برای پخت قورمه سبزی با مرغ، ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنید. مرغ را پاک کرده و با کمی نمک و فلفل سرخ کرده و آن را درون ظرفی بگذارید. پیاز و سیر را هم خرد کرده و در یک ماهیتابه با روغن تفت میدهیم تا طلایی شوند. سپس به آن زعفران و نمک اضافه میکنیم و بهم میزنیم تا خوب تفت بخورد.
سبزیجات هم باید خرد شوند. میتوانید از سبزیجات مختلفی مثل شوید، ترب، اسفناج و ... استفاده کنید. آنها را درون تابه با قلیانی آب لیتری به مدت 10 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند، میپزیم. بهتر است که آب از بین آنها خارج شده و اجازه دهید تا در ظرف خودشان یکم خنک شوند.
حالا به مخلوط پیاز و سیر، رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم تا آب روی آن همه جا بشود. پس از آن، مرغ سرخ شده را هم به مرز سرخی تفت میدهیم تا مخلوط شود.
در این مرحله آماده به پخت قورمه هستیم. سبزیجات را به مخلوط پیاز و سیر و رب گوجه فرنگی اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کرده و آن را روی آتش قرار میدهیم. بهتر است که حرارتش روی متوسط باشد.
در این مرحله باید به جوش آمدن قورمه دقت شود. بعد از آن به مرغ سرخ شده اضافه کنید و همگی را با هم مخلوط کرده و آرام آرام نیم ساعت با حرارت کم میپزیم. در آخر هم به قورمه سبزی با مرغ باید ترشی لیمو روی آن ریخت و آماده پذیرایی شد.