1. روش تهیه قنبر پلو شیرازی با گوشت قلقلی
قنبر پلو یکی از غذاهای سنتی شیرازی است که به دلیل طعم خوشطعم و مزه دلچسبش مورد توجه قرار گرفته است. این غذا با گوشت قلقلی، برنج، لوبیا چشمبلبلی و رب گوجهفرنگی تهیه میشود.
برای تهیه این غذا، ابتدا گوشت را خرد کرده و درون قوری ریخته و با نمک، ادویه و پیاز مقداری تفت میدهیم. سپس لوبیا چشمبلبلی را نیز به همراه گوشت به قوری اضافه کرده و با یک لیوان آب همراه با روغن کمی تفت میدهیم. بهتر است برای تهیه این غذا از قوریهای مسی استفاده کنیم که سبب ایجاد مزه و رنگ خاص در غذا میشود.
سپس برنج را با آب سرد شسته و کمی بخیه روی آن قرار داده و در یک قابلمه با آب و نمک جوشیده میشود. بعداً لوبیا و گوشت داخل قابلمهای که برنج در آن جوشیده، ریخته و همراه با برنج چیده میشود. بهتر است برای رفع احتمال خامی برنج، از نوع برنج دارای کیفیت بالا و برنج تازه استفاده شود.
سپس قابلمه را در روی آتش به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه گذاشته و شعله آتش را کمی کاهش میدهیم. در پایان، با روشن کردن شعله داغ کمی رب گوجهفرنگی و ادویههای دیگری مثل زعفران و شیرینبه ترکیب رنگی خلابی به قنبرپلو میدهیم.
این غذا به عنوان غذای ناهار یا شام خوشمزه و تغذیهکنندهای است که در میان خانوادههای شیرازی به عنوان غذای پرطرفداری شناخته میشود.
2. مواد لازم برای تهیه قنبر پلو شیرازی با گوشت قلقلی
کنسرو قنبر پلو شیرازی با گوشت قلقلی یکی از خوراکیهای پر طرفدار در میان غذاهای ایرانی است که در تمام مناطق کشور پخته میشود. این غذا معمولاً در ماه محرم و صفر در برخی مناطق به عنوان پذیرایی از مهمانان به میزان زیادی تهیه میشود. برای تهیه قنبر پلو شیرازی با گوشت قلقلی، مواد زیر نیاز است:
1. گوشت قلقلی: گوشت قلقلی که از آن برای تهیه قنبر پلو استفاده میشود معمولاً از گوسفند یا گاو است. برای تهیه قنبر پلو شیرازی به میزان مناسب برای خانواده میتوانیدده کیلو گوشت قلقلی انتخاب کنید.
2. برنج: برای تهیه قنبر پلو شیرازی نیز باید برنج مناسب انتخاب شود. برنج مناسب برای تهیه قنبر پلو نوع سه ساله است. بهتر است برای تمیز کردن برنج از سنگ ریزههای آن استفاده کنید.
3. فلفل: فلفل دارای خواص خوبی برای سلامتی است و به همین خاطر در تهیه قنبر پلو شیرازی نیز از این تندی برای حساب دلخواه استفاده میشود. برای تهیه قنبر پلو شیرازی میتوانید دو تا سه عدد فلفل دلخواه خود را انتخاب کنید.
4. پیاز: پیاز دارای مزهای شیرین است و در تهیه قنبر پلو شیرازی نیز به عنوان یکی از مهمترین مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. پیاز نیز باید به میزان مناسب برای تهیه قنبر پلو شیرازی آماده شود.
5. ادویههای مختلف: از ادویههایی مانند زعفران، تابلی، هل، دارچین و ... نیز برای تهیه قنبر پلو شیرازی استفاده میشود. همچنین برای بو دادن به غذا نیز میتوانید نمک در لیوانی جداگانه آماده کنید.
در نهایت با ترکیب تمام مواد نامبرده شده با هم، میتواند به سادگی قنبر پلو شیرازی با گوشت قلقلی خانگی و بینظیر را تهیه کرد.
3. حرارت دادن گوشت قلقلی و سبزیجات
هنگامی که قصد داریم گوشت قلقلی و سبزیجات را پخته و سرو کنیم، میتوانیم از متدهای مختلفی برای حرارت دادن استفاده کنیم. با این حال، مهمترین معیاری که باید در طبخ این غذا رعایت شود، این است که گوشت قلقلی و سبزیجات به صورت کامل پخته شوند. به همین منظور، معمولا از روش پخت درون تابه یا روی گریل استفاده میشود.
در روش پخت درون تابه، ابتدا باید تابه را با کمی روغن یا گریس پوشانیم و آن را به داغی ملایم برسانیم. سپس گوشت را به تابه اضافه کرده و آن را به مدت حدود چند دقیقه تفت داده و به طور کامل پخته کنیم. در مرحله بعد، سبزیجات را به تابه اضافه کرده و با گوشت تفت داده و به مدت کمی دیگر درون تابه گرم کرده و به طور کامل پخته کرده و غذای خود را آماده سرو کنیم.
در روش پخت روی گریل، نخست باید گریل را با کمی روغن یا گریس پوشانیم و آن را به داغی ملایم برسانیم. سپس گوشت قلقلی را روی گریل رد کرده و آن را به مدت حدود چند دقیقه از دو طرف سرخ کنیم. سپس سبزیجات را به گوشت اضافه کرده و آن را به مدت کمی دیگر روی گریل گرم کنیم و به طور کامل پخته کنیم. در نهایت، غذای خود را از روی گریل بر دارید و آن را آماده سرو کنید.
در هر دو روش پخت، میتوانیم به دلخواه خود نمک و فلفل به غذای خود اضافه کنیم و برای تزیین آن از گیاهان خشک شده مانند کمیون، نعناع و یا زعفران استفاده کنیم. با این روش، میتوانیم یک غذای خوشمزه، سرشار از مواد مغذی و پروتئین را در خانه پخته و به همراه نان، برنج یا سالاد، سرو کنیم.
4. روش پخت برنج در قنبر پلو
برنج در قنبر پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در هنگام تهیه آن، برنج با روش خاصی پخته میشود. این روش پخت، شامل استفاده از پیشتهیه شدهی برنج در قنبر، آب شور و ماست است. در ادامه به توضیح شیوهی پخت برنج در قنبر پلو پرداخته خواهد شد.
ابتدا برنجی که قرار است در قنبر پلو استفاده شود، باید در آب جوش قرار داده شود تا پخته شود. در این مرحله لازم است قنبرها را زیر آب نگه داشته و هر چند دقیقه یکبار آنها را تکان داده و آب آنها را تغییر دهید. پس از حدود ۲۰ دقیقه، برنجی که در آب جوش قرار گرفته را از روی حرارت بردارید.
سپس در یک قوری به مقدار پانزده تا بیست قیراق، آب شور با مقدار سهچهار بسته ماست مخلوط کنید. این مخلوط را بر روی حرارت قرار داده و به جوش برسانید. سپس برنج را با آب شور و ماست مخلوط کنید و در قنبرهای خشک شدهی پیشتهیه شده، ریخته و یک جایی برای برخورداری از حرارت و ذوب کردن چکیده خاص برنج در قنبر پلو قرار دهید.
برای داشتن درستی بهتر در پختن می توانید نیم ساعت دیگر، قنبرهایی که در برشته قرار گرفته بود و پختیده شدند، را همانگونه که بودند به آب ببرید و برای مدت ۲۰ دقیقه دیگر به آب جوش بیاورید و به این ترتیب نوع جدیدی از برنج در قنبر پلوی خود جذابیت خواهید بخشید. پس از تمام شدن زمان پخت، برنج را با دقت از داخل قنبر خارج کرده و در سرویسدهی یا ظروف چینی برای سرو کردن پذیرایی آماده کنید.
به این ترتیب با استفاده از این روش پخت برنج در قنبر پلو میتوانید به سرعت و با استفاده از مواد سادهای مانند آب شور و ماست، یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی مانند قنبر پلو را درست کنید.
5. تزئین قنبر پلو با گوشت قلقلی و سبزیجات
قنبر پلو یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی محسوب میشود که در ایام جشنها و مراسمهای خاص به عنوان غذای اصلی سرو میشود. در این غذا از برنج، گوشت و سبزیجات استفاده میشود که همه بهصورت استوانهای درون یک قنبر دائرهای قرار میگیرند و پس از آماده شدن، بر روی سفره قرار میگیرد.
تزئین قنبر پلو با گوشت قلقلی و سبزیجات، روش زیبایی است که برای افزایش ظاهر و جذابیت این غذا بهکار میرود. برای آماده کردن گوشت قلقلی، گوشت را به صورت خلالی خرد کرده و سپس با ترکیبی از زردچوبه، شوید، سیر، نمک و فلفل سیاه بهمدت چند ساعت فراوری میشود. سپس این گوشت درون مرغوبترین قلمههایی که دارای پایه فلزی و سطحی آنتی استیک هستند، مرقوم و بهمدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پخته میشود.
برای تزئین قنبر پلو، پس از آماده شدن برنج، گوشت و سبزیجات، قنبر را باز میکنند و گوشت قلقلی را در مرکز قنبر قرار میدهند. سپس سبزیجات مثل نعنا و جعفری را روی گوشت قلقلی خرد میکنند و بهصورت دایره در اطراف آن قرار میدهند. برای تزئین بیشتر، میتوانید از خلالهای سبزیجات مانند تره و یاقوتسبز استفاده کرده و در اطراف قنبر قرار دهید.
استفاده از گلهای تزئینی مثل صبری و یاسمین، میتواند بهعنوان پرسشنامه یا پیشنهادی برای تزئین قنبر پلو در نظر گرفته شود. با تزئین قنبر پلو با گوشت قلقلی و سبزیجات، نهتنها ظاهر آن زیبا و جذابتر میشود، بلکه طعم آن نیز بهتر و خوشمزهتر میشود.
6. استفاده از طریقه تهیه قنبر پلو شیرازی با گوشت قلقلی در مناسبتها و جشنهای خانوادگی
قنبر پلو شیرازی با گوشت قلقلی یکی از غذاهای محبوب و شهیر جنوبی ایران است که در مناسبتهای خانوادگی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. در این غذا، برنج با فلفل دلمهای، گوشت قلقلی و سبزی خشک شیرازی ترکیب شده و به صورت نیمه برشته سرو میشود. با طعم دلچسبی که دارد، قنبر پلو یک غذای خوشمزه، مغذی وپرچربی است.
برای تهیه قنبر پلو شیرازی با گوشت قلقلی، ابتدا باید برنج را برای خورشت آماده کنید. برای تهیه فلفل دلمهای، دلمههای شیرین و تند برشته شده و با گوشت قلقلی نرم پخته میشوند. سپس به همراه سبزی خشک شیرازی به خورشت اضافه میشوند. پس از آماده شدن خورشت، باید برنج را درون آن جا دهید و بگذارید تا با آن آمیخته شود.
بهتر است برای سرو غذا، قنبر پلو را نیمه برشته کنید و روی آن پارچهای را بگذارید تا بخار و رطوبت آن جمع شود. پس از 40 دقیقه، با همان پارچه، قنبر پلو را برداشته و در بشقابهای سرو قرار دهید. همچنین میتوانید با برگ پسته و برجستگی گوجه فرنگی برای تزئین قنبر پلو استفاده کنید.
در کل، قنبر پلو شیرازی با گوشت قلقلی یک غذای شادی و جشن است که برای مناسبتهای خانوادگی، موافقت سلیقه تمامی اعضای خانواده را جلب کرده و با چشم و دل به یاد ماندنی است.