راهنمایی کامل برای طرز تهیه قلیه میگو بوشهری
قلیه میگو بوشهری یک غذای محلی و خوشمزه در استان بوشهر می باشد که با استفاده از مواد اصلی مانند میگو، پیاز، گوجه فرنگی، ادویه جات و سایر مواد غذایی تهیه می شود.
برای تهیه قلیه میگو بوشهری، ابتدا باید میگو ها را تمیز کرده و آن ها را در ماهی تابه به مدت چند دقیقه پخته و سپس آن ها را از ماهی تابه خارج کرده و بر روی دستمال آشکار کرده و منتظر خنک شدن آن ها باشید.
بعد از خنک شدن میگو ها، پوست آن ها را با دقت کامل جدا کرده و سپس میگو های تمیز را در کاسه ای ریخته و به آن ها پیاز خرد شده، گوجه فرنگی خرد شده، ادویه جات و یک ذره نمک اضافه می کنید. سپس همه ی مواد را با هم مخلوط کرده و داخل ماهی تابه می ریزید.
مواد را به مدت ده تا پانزده دقیقه روی حرارت خیلی کم می گذارید تا بدون سوختن یا سرخ شدن، غذای شما به تدریج خود را به شکل نهایی بگیرد. پس از این مرحله، قلیه میگو بوشهری شما آماده سرو کردن و لذت بردن است. شما می توانید این غذا را با نان تازه، برنج و ترشی جات سرو کنید.
آموزش قدم به قدم تهیه قلیه میگو بوشهری
تهیه قلیه میگو بوشهری یکی از دستورهای پرطرفدار این منطقه است، این غذای محبوب خصوصا در فصول مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. قلیه میگو بوشهری با استفاده از میگوهای تازه و دریایی تهیه می شود که به همراه سبزیجات و ادویه جات مختلف سرو می شود.
برای تهیه این غذا، ابتدا میگوها باید تمیز شده و کنده شده و در ظرفی که برای پخت مناسب است، قرار داده شوند. سپس به آنها آب و سرکه اضافه می شود و برای حدود یک ساعت در یخچال قرار داده می شوند تا مزه و سمتمان میگوها بهتر شود. سپس با استفاده از زیره، پیاز، فلفل، نمک و گلاب غذایی برای پخت استخراج می شود و میگوها همراه با این مواد در ظرف قرار می گیرند.
در مرحله بعد با استفاده از ورق های داغری، طبقه بندی سبزیجات و میگوهای آماده شده را به صورت تندرست در ظرف تزیین می کنیم. برنج همچنین به عنوان جانشین استفاده می شود که یک لایه برنج در قاعده ظرف قرار داده می شود. این لایه بهتر نگهداری می شود تا قلیه بعدی همچنین آماده شود.
در نهایت ، ظرف با حجم مناسب به دمای مناسب درون قرار می گیرد و بعد از یک ساعت پخت قلیه میگو تهیه شده و می توان آن را روی یک تابه سرو کرد. این غذای خوشمزه با مزه و طعمی عالی و بوی بینظیری برای خوردن مناسب است.
طرز تهیه قلیه میگو بوشهری با روش سنتی
قلیه میگو بوشهری یکی از غذاهای سنتی و محبوب استان بوشهر است که با استفاده از میگوهای تازه درست میشود. برای تهیه این غذا ابتدا میگوها را به صورت تمیز شده و با سر ریز کردن آنها، پوست خارجی و سر آن را با استفاده از یک چاقو با دقت جدا کرده و به صورت آماده در اختیار داریم.
سپس باید پیاز و سیر را به صورت خیلی ریز خرد کرده و با یک غلتک، آنها را روی میزه خمیری خرد کرده و آماده سرخ کردن در روغن کرده و در حین سرخ کردن نمک به آنها اضافه شود. بعد از اینکه پیاز و سیر طلایی شد، میگوهای پوست خارجی جدا شده را به آنها اضافه کرده و تفت داده میشود تا شعله گاز آن چند دقیقه بیشتر بگیرد و ترجیحا روی حرارت متوسط نگه داشته شود.
در نهایت، تعدادی از بادام زمینی و نیمدانهها را به صورت خیس خرد کرده و به قلیه اضافه کرده، و با چند قاشق آب لیمو تند و خنک، قلیه را به یک ظرف سفالی بریزید و به نوبت سرو کنید. قلیه میگو بوشهری میتواند به تنهایی یا همراه با برنج سفید سرو شود و البته همیشه با چند عدد لیمو ترش نجابت نمیکند.
طرز تهیه قلیه میگو بوشهری به روش مدرن
برای تهیه قلیه میگو بوشهری به روش مدرن نیاز به موادی مانند میگو، پیاز، سیر، فلفل قرمز، گشنیز، نمک، زردچوبه، زنجبیل و روغن دارید. ابتدا میگوها را تمیز کرده و پوست و سر آن را جدا کنید. پس از آن، پیاز و سیر را خرد کرده و در یک ماهیتابه با روغن تفت میدهیم تا طلایی شوند.
در مرحله بعد، میگوها را به پیاز و سیر افزوده و به مدت چند دقیقه تفت میدهیم تا بوی میگوها به پیاز و سیر منتقل شود. به این مرحله میگوییم سرخ کردن میگوها. بعد از سرخ کردن، به مواد دیگر مانند فلفل قرمز، زنجبیل، زردچوبه، نمک و گشنیز اضافه کرده و همراه با هم میکبیدیم تا مواد به صورت یکدست در بیایند.
بعد از آن، مقداری آب به غذا اضافه میکنیم و آن را روی حرارت متوسط برای حدود 10 تا 15 دقیقه بپزیم. پایان کار، قلیه میگو بوشهری ما آماده سرو شدن برای غذای شماست. میتوانید این غذا را با نان تازه یا برنج سفت که در محل ما برای سرویس دادن قلیه میگو بوشهری استفاده میشود، سرو کنید. همچنین میتوان جهت تزئین قلیه میگو بوشهری از گردو یا فستق آسیاب شده استفاده کرد.
نکات مهم در تهیه قلیه میگو بوشهری
قلیه میگو یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در بوشهر و سواحل جنوبی کشور ماست. برای تهیه این غذا نکات مهمی وجود دارد که باید رعایت شود. در ادامه به بررسی این نکات خواهیم پرداخت.
پیش از هر چیز باید از میگوهای تازه و انتخاب شده استفاده کنید. برای این کار بهتر است میگوها را در محل های مخصوص خرید از جمله روزهای بازار و مراکز بزرگ فروشی خریداری کنید. همچنین قبل از استفاده از میگوها آن ها را به دقت شستشو دهید.
برای سرخ کردن میگوهای قلیه، از روغن خالص و گرم استفاده کنید. از طرفی هم خود میگوها باید خیلی داغ نشوند، زیرا این امر می تواند منجر به از دست دادن مزه و طعم میگو شود.
برای افزایش مزه و عطر قلیه، می توانید از پیاز خلالی و تر برای سرخ کردن میگو استفاده کنید. همچنین می توانید از انواع تند و شیرین و چاشنی های طعم دهنده دیگری مانند زرد چوبه، زعفران و مغز های خشک برای تزیین قلیه استفاده کنید.
در نهایت پیشنهاد می شود که قلیه میگو را با نان خشک یا غذاهای دیگر خورد. این غذا در مهمانی ها و جشن های خانوادگی نیز بسیار مورد استقبال قرار می گیرد.
امکانات لازم برای تهیه قلیه میگو بوشهری
تهیه قلیه میگو بوشهری نیازمند چند امکانات اساسی است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
اولین موردی که برای تهیه قلیه میگو بوشهری لازم است، میگو است. میگو باید از بازار خریداری شود و برای استفاده در قلیه باید ابتدا پوست و پاهای آن جدا شود. برای پختن میگو نیاز به یک قابلمه و آب است که با اضافه کردن نمک و فلفل به آن میتوان کیفیت میگو را بالاتر برد.
در مرحله بعدی ، لازم است تا آیتم های دیگری مانند پیاز ، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را نیز به دست آورید. پیازها باید به صورت خلالی به همراه گوجه فرنگی تفت داده شود تا یک سس خوشمزه و خوشرنگ برای قلیه به دست آید. پارچه های مخصوصی با نام کاری که مانند فویل هستند و در بازار وجود دارند نیز برای به دست آوردن سس کاربرد دارند.
برای تهیه قلیه میگو بوشهری، شما نیاز به یک ماهوری با صفحات مشخص خواهید داشت. این ماهوری بدون صفحات مخصوص قلیه، قابلیت پختن قلیه را ندارد. پاهای یا پیازهای داغ را در صفحات ماهوری می ریزیم و سپس میگوهای پخته شده را به آن اضافه کرده و به همراه سس برای مدتی به روی شعله های هیجان انگیز ماهوری قرار می دهیم. این کار تا ۱۵ دقیقه طول می کشد. سپس قلیه را با روشنی های درست و به صورت گرم سرو می کنیم.
از این مواد اساسی و ابزارهایی که برای تهیه قلیه میگو بوشهری نیاز دارید، همچنین می توانید روغن و نمک را نیز بکار برید که به عنوان اجزای اصلی در تهیه این غذا محسوب می شوند. در نهایت می توانید از نان تازه به عنوان کنار گروه در سرویس دهی استفاده کنید.