مراحل تهیه قلیه ماهی بوشهری
قلیه ماهی بوشهری یکی از غذاهای سنتی در جنوب کشور می باشد که معمولاً در ایام خاص و مهمانی های خانوادگی سرو می شود. این غذا به صورت سرخ شده و با حبوبات سرو می شود. در ادامه مراحل تهیه این غذا را به طور کامل شرح می دهیم.
ابتدا باید یک قطعه ماهی بوشهری با وزن 2-3 کیلو که پاک شده و خالی از استخوان باشد را تهیه کنید و در صورت تمایل آن را ریز خرد کنید. سپس ماهی را با یک قاشق نمک تفت داده و در یک ظرف عمیق قرار دهید.
سپس 2-3 قاشق غذاخوری از پودر زردچوبه را با 1 قاشق غذاخوری از پودر فلفل سیاه و 1 قاشق غذاخوری از آب لیمو ترش مخلوط کرده و به ماهی اضافه کنید. سپس ماهی را در این مخلوط به خوبی بپوشانید و برای 2-3 ساعت در یخچال بگذارید تا خوب مزه بگیرد.
پس از آماده شدن ماهی، یک قالب آهنی را روی حرارت سخت قرار داده و 1 پیمانه روغن روی آن بریزید. سپس ماهی را به آرامی در قالب قرار دهید و آن را روی آتش حرارت متوسطی بگذارید. دو طرف ماهی را به مدت 10 دقیقه سرخ کنید و سپس آن را برداشته و روی کاغذ آشپزی برای جذب اضافه روغن قرار دهید.
قلیه ماهی بوشهری حالا آماده است. شما می توانید آن را با جوانه لوبیا سبز یا لوبیای چیتی سرو کنید. همچنین می توانید 2-3 عدد پیاز ریز را در روغن تفت دهید تا سبکی پیاز رفته و برای تزیین قلیه ماهی استفاده کنید. با توجه به مواد استفاده شده در قلیه ماهی بوشهری، این غذا به عنوان یک غذای سالم شناخته شده است.
مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی بوشهری
قلیه ماهی بوشهری یکی از دستورهای خوشمزه و محبوب در جنوب ایران است. در این غذا، ماهی تن و یا همان کفتر ماهی بوشهری با روش خاصی تهیه میشود که مزه آن خیلی متفاوت و خاص است. برای تهیه قلیه ماهی بوشهری، باید مواد لازم را آماده کرد.
مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی بوشهری شامل: ماهی تن، روغن، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک، پیاز، سیر، لیمو ترش، آبلیمو، پودر گوجه فرنگی و آب است.
برای شروع، ماهی تن باید تمیز شده و نصف بریده شود. سپس در یک ماهی تابه، ماهی با روغن تفت داده شده و موادی مانند پیاز و سیر به آن اضافه میشود. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک نیز به آن اضافه میشود.
پس از اینکه ماهی تفت خوبی گرفت، آب و پودر گوجه فرنگی به آن اضافه میشود و حرارت زیادی به آن داده نمیشود تا فریت ماهی نشود.
آخرین مرحله در تهیه قلیه ماهی بوشهری، اضافه کردن لیمو ترش، آبلیمو و نمک به طعم دلخواه است. قلیه ماهی بوشهری با نون سنگک یا رشته سوخاری سرو میشود و تزئیناتی نظیر نعناع، پیاز سبز خرد شده و قارچ هم از روی آن قرار میگیرد.
اگرچه تهیه قلیه ماهی بوشهری نسبتا آسان است، اما همیشه به یک سرآشپز خوب و باتجربه نیاز دارید تا طعم آن بسیار عالی شود. در نهایت، لازم به ذکر است که این غذا در مناطق جنوبی کشور بویژه در بوشهر و بندرعباس بسیار محبوب است و بسیاری از مردم ایران نیز علاقه زیادی به آن دارند.
نکات مهم در تهیه قلیه ماهی بوشهری
در تهیه قلیه ماهی بوشهری، نکات مهم و حیاتی وجود دارند که باید به آنها توجه کرد. تا مرغوبیت و طعم مناسبی به این غذای سنتی بدهیم.
پیش از هر چیز، مهمترین نکته در تهیه قلیه ماهی بوشهری، این است که ماهی باید تمیز و درست باشد. برای این کار باید یک دفعه همه فضای ماهی را پاک کنید و سپس با آب خالص بشویید و قطعات را خشک کنید.
در مرحله بعدی، پیاز ها را ریز خرد کرده و با اندکی روغن در تابه برای طلایی شدن سرخ کنید. بعد از آن، پیازها را به یک سمبوسهپز منتقل کنید.
در مرحله بعد، قطعات ماهی را به مدت 20 دقیقه با فلفل، زنجبیل، دارچین، هل، نمک و آب پز کنید تا نرم شود. بعد از اتمام پخت تکه های ماهی را از آب بیرون بیاورید تا خنک شود.
حال از مواد تهیه شده همانند سمبوسه، آرد، روغن و تخم مرغ استفاده کنید که باهم مخلوط شده و باید حدود نیم ساعت در فر قرار گیرد تا طلایی شود.
سرانجام، گوشت ماهی با سیب زمینی رنده شده و پیاز سرخ شده کنار گذاشته شود و در داخل مخلوط سمبوسه، تخم مرغ و آرد که در فر قرار گرفته است، به شدت مخلوط شوند.
دستور پخت و تهیه قلیه ماهی بوشهری به اتمام رسید؛ لذت بردن از طعم بی نظیر این غذای سنتی را تجربه کنید.
طرز تهیه سس قلیه ماهی بوشهری
سس قلیه ماهی به عنوان یکی از خوراکی های معروف استان بوشهر در جنوب ایران، دارای طعم و مزه ای بسیار خوشایند و خاص است. برای تهیه این سس، ابتدا مواد اولیه شامل گردو، پودر سیر، نمک، فلفل، آب لیمو، زعفران و گوجه فرنگی را با هم ترکیب می کنیم.
پس از اینکه مواد را به هم مخلوط کردیم، به مرحله بعد می رویم و ماهی را پخته و خرد می کنیم. سپس ماهی خرد شده را به مواد تهیه شده اضافه کرده و همه را با هم ترکیب می کنیم. در این مرحله می توانیم طعم و مزه سس را با علاوه کردن موادی همچون روغن سیر، ادویه های خاص و مقداری سرکه تنظیم کنیم.
بعد از اینکه سس قلیه ماهی بوشهری را آماده کردیم، می توانیم از آن به عنوان تنشین مورد استفاده قرار دهیم و به همراه ماهی سرخ شده، نان تنوری و انواع سبزیجات سرو کنیم. این سس را همچنین می توان در کنار غذاهای دیگر همچون برنج و ماکارونی استفاده کرد و برای غذای روزانه خانواده از آن بهره برد.
طرز تهیه قلیه ماهی بدون آزار صدف
قلیه ماهی یکی از رایج ترین غذاهای خورشتی در ایران است که در بسیاری از مناطق این کشور پخته میشود. برای تهیه قلیه ماهی بدون آزار صدف مواد اولیه زیر مورد نیاز است:
- ماهی سفید (حدود ۵۰۰ گرم)
- پیاز (یک عدد متوسط)
- ژله سبز (دو قاشق غذاخوری)
- نمک، فلفل سیاه و زعفران (به میزان لازم)
ابتدا ماهی را به شکل ریز خلالی درآورده و با نمک و فلفل سیاه ترد میکنیم. سپس پیاز را ریز خلالی کرده و در کمی روغن تفت میدهیم تا سبک شود. بعد از آن، به محلول زعفرانی که از یک قاشق غذاخوری آن با کمی آب تهیه کردیم، اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم. حالا ماهی را به مواد دیگر اضافه کرده و همه را به خوبی با هم مخلوط میکنیم.
برای جلوگیری از آزار صدف، بهتر است جایگزین گوشت ماهی با ماهی سفید شوید که دارای صدف کوچکی است. پس از آمادهشدن مواد، آنها را در ظرف شیشهای مناسب قرار دهید و روی آن ژله سبز ریخته و بر روی آن یک دست کالباس ریز خلالی نیز قرار دهید. ظرف را در یخچال قرار داده و به خوبی سرد کنید تا قلیه ماهی شما آمادهی سرو شدن باشد.
همان طور که دیدید، تهیه قلیه ماهی بدون آزار صدف نیز امکانپذیر بوده و میتوان با کمی تغییر در مواد، این غذا خوشمزه را برای خودتان و خانواده تهیه کرد.
طرز تهیه قلیه کبابی ماهی بوشهری
قلیه کبابی ماهی بوشهری یک غذایی محلی است که در بوشهر و مناطق اطراف آن پرطرفدار است. این غذا با استفاده از ماهیهایی مانند ماهی گچ پا و ماهی شور تهیه میشود. در ادامه به توضیح فرایند تهیه قلیه کبابی ماهی بوشهری میپردازیم.
برای تهیه این غذا ابتدا ماهیهای انتخاب شده خالی شده و پوست و خارجی آنها (داخل ماهی نباشد) تمیز شده و سپس قرار میگیرند تا کمی خشک شوند. سپس ماهیها به صورت راهنمایی در سیخهای چوبی قرار داده میشوند.
در مرحله بعد پیاز داغ شده در کمی روغن تفت داده میشود تا طلایی شود، سپس مقداری روغن اضافه کرده و فلفل، زردچوبه، سیر و نمک را به پیاز اضافه کرده و همه را با هم مخلوط میکنیم. این مخلوط را روی ماهیها مالیده و به مدت چندین ساعت درون یخچال گذاشته میشود تا ماهی در این مخلوط خوب جذب شود.
قلیه ماهی را بعد از گذشت زمانی تعیین شده از یخچال خارج کرده و روی اجاق گاز قرار داده میشود. ماهی را با گریل یا ماهی تابه ظریف میکنیم تا از هر دو طرف رنگین شود و از درون خوب پخته شود. سرو شدهی غذا همراه با نخود فرنگی و پیاز ترش است.
در نهایت، قلیه کبابی ماهی بوشهری آماده سرو شدن است و میتواند به همراه لیمو تازه، نان تازه، مخلفات و چای سرو شود. این غذا در مهمانیها و جشنهای خانوادگی بسیار پرطرفدار است و بسیاری از افراد به دنبال تجربه آمادهسازی آن هستند.