طرز تهیه قابلی پلو غذای افغانی

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه قابلی پلو غذای افغانی

طرز تهیه قابلی پلو یکی از دستورهای خوشمزه و پرطرفدار در غذاهای افغانی است. این غذا از لحاظ طعم و عطر بسیار خوشمزه است و معمولاً در میان ظهرهای آفتابی خورده می‌شود. برای تهیه این غذا ابتدا باید پلو را از چلویی خود جدا کرده و آن را خیس کرد.

سپس باید گوشت گوسفند یا گوشت قرمز را با توجه به سلیقه کوبیده و در یک دیگ بزرگ به همراه پیاز چرخ شده تفت داده و سپس آب مورد نیاز را اضافه کرد. پس از آب دهی، فلفل، زردچوبه، ادویه جات و نمک را به طعم خود اضافه کنید و به مدت یک ساعت پخت دهید.

سپس نبات‌های مورد نظر (مثلاً سیب‌زمینی، هویج و لوبیا) را به آب اضافه کرده و بعد از چند دقیقه اضافه کردن پلو را به آب انجام داده و به مدت 20 تا 30 دقیقه به شکل ملایم پخت می‌شود. نهایتاً پلو را با بالغزنده برگ گردو، خشکبار و لیمو ترش دم کنید و پلو شما آماده سفره باشید.

برای سرو کردن بهتر، می‌توانید آن را با یک کوکو خوشمزه و سالاد ترشی جات تزئین کرده و مهمانان خود را برای لذت بردن از یکی از خوشمزه‌های افغانی دعوت کنید.



طرز تهیه قابلی پلو اصیل افغانی

تهیه قابلی پلو به عنوان یکی از غذاهای محبوب ترین در کشور افغانستان، جایگاه ویژه ای در سفره تعداد زیادی از خانواده های افغانی به خود اختصاص داده است. این غذا که از برنج و گوشت گوسفند تهیه می شود، یکی از پرمصرف ترین غذاها در اوقات مهم و جشن های خانوادگی و اجتماعی می باشد. در زیر به طور دقیقی توضیحاتی درباره تهیه قابلی پلو اصیل افغانی آمده است.

ابتدا گوشت گوسفند را با چند سینه پیاز و نمک و فلفل داخل قابلی بپزید تا نرم شود و آب گوشت همگی بخار پذیرد. پس از پخت گوشت، آن را از قابلی خارج کرده و به یک طبقه جداگانه منتقل کنید.

سپس بجای آبی که در قابلی مانده است، از آن به عنوان آب پلو استفاده کنید. برای آماده کردن آب پلو، یک قابلی بزرگ دیگر پر از آب را روی حرارت قرار دهید و به آن نمک اضافه کنید. در این ابتدای کار می توانید به آب پلو یک دانه پیاز و چند دانه هل صحرایی بیافزایید.

سپس برنج را خوب شسته و به آب پلو اضافه کنید. برای پخت برنج، اصولا باید برنج را به صورت شیرین کنید، یعنی برای هر دو لیوان برنج، دو قاشق سرکه را با دو قاشق شکر در یک لیوان آب حل کنید و اضافه کنید. پس از حدود نیم ساعت، که برنج نیم پخت شده، از روی حرارت بردارید، آب آن را تخلیه کنید.

در این مرحله، بجای آبی که در پخت برنج استفاده کردید، به جای آن، یک لایه کم از روغن یا سمن ریخته و برنجی که شسته و شیرین شده بود را روی آن قرار دهید. سپس به هر دو لیوان برنج، یک لیوان آب گرم ریخته و تنگ کردن کردید، بر روی آن یک پارچ شفاف نیز قرار دهید تا بخار درون برنج کاملا حجیم شود.

بعد از پخت برنج، بهتر است که قابلی گوشتی را باز کرده و به برنج اضافه کنید و همگی را باهم مخلوط کنید. در نهایت، تابلوی برنج و گوشت را به صورت طبقات بر روی یک ظرف بزرگ قرار دهید و آن را برای مدتی برای خنک شدن در دمای اتاق رها کنید. قابلی پلو اصیل افغانی شما آماده سرو شده و می توانید در کنار آن نون افغانی، مخلفات و چاشنی ها را به دلخواه خودتان با آن تزئین کنید.



مواد لازم برای تهیه قابلی پلو

تهیه قابلی پلو یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در ایران است. برای تهیه این پلو به موادی از قبیل برنج، قابلی، گوشت چرخ کرده، پیاز، زرشک، زعفران، رب، نمک، فلفل و روغن نیاز است.

برای شروع پخت قابلی پلو، برنج را با آب برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خیس می‌کنیم و سپس آن را در آب نمک‌دار جوشانده و روی صفحه پخت قرار می‌دهیم تا آب مانده در برنج تبخیر شود.

سپس گوشت چرخ کرده را در مقداری روغن داغ سرخ می‌کنیم و پیاز را به آن اضافه می‌کنیم تا به رنگ طلایی برسد. سپس زرشک را به همراه رب در مقداری روغن سرخ می‌کنیم تا زرشک حالت شیرین خود را از دست ندهد.

سپس با استفاده از قابلی، برنج و لایه گوشت و زرشک را به ترتیب در قابلی می‌چینیم. سپس آن را با زرشک سرخ کرده و روی آن زعفران خیس شده را می‌ریزیم تا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون قابلی پلو را دم می‌دهیم تا طعم خوبی به پلو دهد.

در نهایت، پلو را روی ظرف سرو کرده و با سبزیجات و آبلیمو تزیین می‌کنیم تا به طعم و دلچسبی خوبی دست پیدا کند.



مراحل پخت قابلی پلو

به روشی که برای پخت قابلی پلو توصیه می‌شود، در ابتدا باید برای چند ساعت برنج را خیسانده و مصرف کننده برنج را شناسایی کنید تا تعداد در تعامل با تعداد نفرات قابل انطباق باشد.

سپس برای پخت قابلی پلو، برنج را داخل آبی که نمک به آن اضافه شده است، پخته و پس از پختن با دوغ، زعفران، روغن و عصاره گوشت به همراه قابلی (خانگی یا از مغازه)مخلوط کرده و روی حرارت کم بگذارید تا طعم و مزه آن برابر و جاافتگی بیشتری برای پلوی قابلی به وجود بیاورد.

علاوه بر آن، می‌توان مقداری دلستر و خلال کردن با خودکار دم خود را بسپارید و این ماده‌ها را به ترتیب قبل از اضافه نمودن برنج در قابلی به روغن قلیایی اضافه کنید.

آخرین مورد دقت در پخت قابلی پلو، این است که بعد از اضافه نمودن برنج به ماده‌های بالا، قابلی باید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باتیغه در دمای پایین جهت ترکیب بهتر و ماندگاری بیشتر طعم و مزه پلوی قابلی در حال پخت نگه داشته شود.

در نهایت پس از تمام شدن پخت، قابلی پلو آماده سرو به میزهای شماست. با توجه به اینکه این غذایی با ذائقه خاص خانواده‌هاست، می‌توانید به شکل دستی سبزیجات وارد شده و مزه بورانی آنرا بیشتر کنید.



نکته‌های قابل توجه در طبخ قابلی پلو

پلو یکی از غذاهای محبوب در ایران است و تقریبا در همه مناطق این کشور تهیه می‌شود. پلو با استفاده از برنج، گوشت، مرغ، ماهی و سایر مواد غذایی تهیه می‌شود. پلوی قابلی یکی از انواع پلو است که با استفاده از قابلی، یک نوع گوجه فرنگی کوچک، تهیه می‌شود.

اولین نکته که در تهیه پلوی قابلی باید توجه شود، تنظیم آتش است. برای تهیه پلوی قابلی باید آتش را به میزانی تنظیم کرد که برنج کاملا پخته شود ولی در عین حال قابلی هم نرم و نچسب باقی بماند. این نوع پلو بهتر است با آتش ملایم تهیه شود.

در نکته دوم باید به دقت به اندازه استفاده از روغن توجه کرد. برای پلوی قابلی باید به اندازه کافی روغن استفاده شود تا بتوان قابلی را به راحتی سرخ کرد. با این حال بیش از حد استفاده از روغن باعث ایجاد اضافه وزن در غذا می‌شود و همچنین می‌تواند باعث افتادن سلامتی شما شود.

سومین نکته مربوط به برنج است. برای تهیه پلوی قابلی باید برنج را آبکشی کرد و در آبی که نمک اضافه شده است، برای حدود ۴۵ دقیقه اگزار کرد و به هیچ عنوان نباید آن را خورد. برنج اگر خمیری شود، پلو باعث ترش شدن می‌شود.

درنهایت درست کردن پلوی قابلی، باید به دقت به نقشه سرویس دهی توجه کنید. برای سرو کردن پلوی قابلی باید گوشت و قابلی را در ابتدا در کنار هم قرار دهید و از برش‌های ریز پیاز بر گوشت پخته‌شده برای تزئین پلو استفاده کنید. با این نکته‌ها، پلوی قابلی شما به راحتی و بدون مشکل تهیه خواهد شد.



طعم دهی به قابلی پلو با ادویه‌های مختلف

پلو به‌عنوان یکی از غذاهای پرمصرف در جشن‌ها و مراسم‌ها در کشور ما محسوب می‌شود. طعم منحصربه‌فرد پلو به خاطر ترکیبات شیرین، ترش و تند در همزمانی است. اما با استفاده از ادویه‌های مختلف، می‌توانیم به طعم پلو از انواعی از جمله تند، شیرین و ترش، تازگی و رنگی متنوع به آن ببخشیم.

به‌طور معمول در طعم‌دهی به قابلی پلو، از ادویه‌هایی همچون زردچوبه، زعفران، فلفل سیاه و دارچین استفاده می‌شود. زردچوبه طعمی شیرین و عطری به پلو می‌بخشد و زعفران نیز به‌عنوان یکی از ادویه‌های گرانقیمت شناخته شده، طعم شیرین و رنگ زرد به پلو می‌دهد. از طرفی، فلفل سیاه با طعم تند و تلخ که قابلیت حفظ چربی‌های غذا را داراست، می‌تواند طعم تند و تلخی را به پلو ببخشد. و در نهایت دارچین به‌عنوان یکی از ادویه‌های گرم و شیرین طعمی نواز برای پلو ایجاد می‌کند.

علاوه بر این، ادویه‌هایی مانند عدس، کمیون، تخم کتان و آویشن نیز به طعم پلو می‌افزایند. عدس و کمیون طعمی تند و تلخی به پلو می‌دهند، در حالی‌که تخم کتان تقویت کنندهٔ طعم روغنی و آرامبخشی درونی به پلو ایجاد می‌کند. همچنین آویشن با طعم تند و تلخی که دارد، برای پلویی با گوشت و حبوبات انتخاب مناسبی می‌باشد.

به‌طور خلاصه، استفاده از انواع مختلف ادویه‌ها در پلو می‌تواند متنوع‌ترین طعم‌ها را به این غذای خوشمزه ببخشد. در انتخاب ادویه‌ها برای پلو، باید به عنصر تلخ، دارای عطر، گرم یا سرد بودن آن‌ها نیز توجه کرد و با ترکیب آن‌ها در صفحه اکبر مقدم پلو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای فارسی را به طعم دلخواه خودتان تبدیل کنید.



روش سرو قابلی پلو

سرو قابلی پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به عنوان یک غذای پرطرفدار و خوشمزه در میان مردم شناخته می‌شود. در این غذا از سرو قابلی، یکی از نژادهای محلی برای تهیه پلو استفاده می‌شود. برای تهیه سرو قابلی پلو مواد اولیه اصلی شامل برنج، گوشت چرخ کرده، سرو قابلی، پیاز، روغن و ادویه‌هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، زعفران و نمک استفاده می‌شود.

ابتدا، سرو قابلی باید زیر آب بگذارید تا کف داغش خارج شود. سپس از بین نخود فرنگی‌ها، سرو قابلی را انتخاب کنید و آن را در داخل ظرفی که قرار است پلو در آن تهیه شود، قرار دهید. سپس به دنبال آن، برنج را بشویید و با آب داغ به مدت حدود ۱۵ دقیقه آب‌پز کنید تا درجه بویایی برنج به حداقل برسد.

پس از آب‌پز شدن برنج، آن را از روی حرارت بردارید و به مواد اولیه اضافه کنید. ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شود و سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. پس از سرخ شدن گوشت، ادویه‌ها را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه بپزید تا مزه طعم آن بهتر شود. سپس برنج را به مواد اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.

سرو قابلی را در بالای پلو قرار داده و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، پلو را در روی حرارت کم در پیاز تفت داده شده و سرو قابلی پلو را آماده کنید. پس از پختن پلو، این غذا را در بشقاب آماده کنید و با سبزیجات و ماست سرو کنید.