طرز تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ
طرز تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ، یکی از غذاهای محبوب در افغانستان و در ایران نیز با تغییراتی به نام شیرین پلو معروف است. این غذا از برنج سفید، گوشت مرغ، پیاز، زعفران، کشمش و تنوعی از ادویه جات و چاشنی های متنوع تهیه میشود.
ابتدا برنج را شسته و در آب خیسانده شده، سپس درون بشقابی ریخته و با آب نمکدار به مدت ۱۵ دقیقه جوش میدهیم تا برنج نیمپز شود. در کنار این کار، گوشت مرغ را نیز خرد یا ریز کرده و به همراه پیاز سرخ شده و ادویه های لازم در دیگ چدنی پخته شده تا پخته شود.
فقط چند دقیقه قبل از پایان زمان پخت گوشت مرغ، کشمش و زعفران به آن اضافه و همراه میکنیم تا طعم و رنگی خاص به غذا دهد. برنج نیمپز را همراه با سبزیجات به دیگ وارد کرده و دوباره برای حدود۵۰ دقیقه به کمین آن رفته تا برنج نیمپز درون دیگ نیمپز شده و با غذا هم خوب تر آشنا شود.
در انتها، قابلی پلو را با گوشت مرغ و کشمش و خلالهای زعفرانی سرو میکنیم و برای دیدن همزیستی رنگی بین برنج، گوشت مرغ، کشمش و زعفران، چند لحظه صبر میکنیم تا شگفتی خوشمزه، روی خوشمزه هایمان حاکم شود.
قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ چیست؟
قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در کشور افغانستان است. این غذا به همراه نان افغانی و سالاد شیرین خورده می شود و در میان خانواده های افغانی بسیار معروف است.
برای تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ ابتدا گوشت مرغ را پخته و با ادویه های گوشت مرغ درست شده به همراه پیاز و سیر سرخ شده درون قابلی می ریزیم. سپس برنج را بعد از شستشو با آب مخلوط کرده و در قابلی ریخته و روی آن گوشت مرغ را قرار می دهیم. برای طعم دهی به قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ می توانید چند قاشق سرکه یا ادویه های دیگر از جمله زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید.
این غذا پس از آماده شدن با نان افغانی سرو شده و با سالاد شیرین تزئین می شود. قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ یکی از غذاهای سنتی افغانستان است که در مراسم و جشن های خانوادگی و همچنین در رستوران های افغانی بسیار مورد علاقه قرار دارد و به عنوان یک غذای سنتی افغانستان شناخته می شود. به همین دلیل تلاش می کنیم برای حفظ تراث فرهنگی و غذایی کشورهای دیگر، این نوع غذا ها را در مناطق مختلف جهان معرفی کرده و قابل دسترسی کنیم.
مواد لازم برای طرز تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ
تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ یکی از غذاهای اصیل کشور افغانستان است که به دلیل طعم بینظیر و استفاده از مواد طبیعی بسیار محبوب است. برای طرز تهیه این غذا به مواد اصلی گوشت مرغ، برنج، پیاز، روغن، زعفران، گلاب، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و ادویه جات نیاز داریم.
برای آماده سازی گوشت مرغ، در ابتدا آن را به اندازه کوچک خرد کرده و سپس با گلاب و زعفران درون یک ظرف بریزید و اجازه دهید تا به مدتی درون یخچال قرار گیرد و مزه خود را به دست آورد. پس از آماده شدن گوشت، پیاز ریز خرد شده در روغن تفت داده و گوشت مرغ را نیز به همراه پیاز داخل دیگ بریزید. سپس به طور مداوم آن را هم بزنید تا گوشت نرم شده و رنگ بگیرد.
پس از اینکه گوشت نرم شد، به ناهار خوری مناسب حمل کنید و آن را در طبقه بالای رنگ ژرف از برنج قرار دهید. پس از اینکه برنج را با آب شست و خشک کردید، ادویههای لازم شامل فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را در آن مخلوط کنید و نیمی از آن را به همراه چند پیله زعفران در دیگ بریزید و لایه بعدی از گوشت مرغ بر روی برنج قرار دهید.
سپس لایه بعدی از برنج را به همراه پیلههای زعفران و آب داغ روی آن بریزید و دیگ را در حرارت ملایم قرار دهید تا پلو بهطور کامل تهیه شود. در نهایت، بعد از سرو کردن پلو در بشقابها، آن را با یک لیوان ابگلاب و سبزیجات تزئین کرده و لذت ببرید.
آماده سازی قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ
آماده سازی قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب در کشور افغانستان است. این غذا با استفاده از گوشت مرغ ، برنج و سبزیجات از قبیل پیاز ، سیر ، هویج و نخود فرنگی تهیه می شود. در ادامه مراحل آماده سازی این غذا توضیح داده می شود.
اولین مرحله در آماده سازی قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ ، نیم ساعت خیساندن برنج در آب است. بعد از خیساندن برنج ، باید آن را آبکشی کرده و کاملاً آب را از آن خالی کنید.
در مرحله بعدی باید گوشت مرغ را با پیاز و سیر روی حرارت قرار داده و با روغن تفت داده شود. بعد از تفت دادن گوشت مرغ ، هویج و نخود فرنگی را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر با گوشت مرغ و پیاز و سیر تفت دهید.
در مرحله بعدی باید برنج را به طور آهسته به موادی که در مرحله قبلی تفت داده اید اضافه کنید و همه چیز را با هم مخلوط کنید. بعد از آن ، آب داغ روی مواد خوراکی ریخته و آن را روی حرارت چشمه کنید.
در نهایت ، از روی خوراکی ها باید نازک بریز هایی از خامه بریزید و آنها را برای چند دقیقه دیگر به روی حرارتی قرار دهید تا خامه بسیار خوشمزه شود. بهتر است خامه را پس از سرو میز به صورت جانبی سرو کنید. قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ را با نان تازه و ترشیجات سرو کنید.
طرز تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ
تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ نوعی غذایی است که طرز تهیه آن بسیار ساده و در عین حال خوشمزه می باشد. برای تهیه این غذا، ابتدا باید گوشت مرغ را به اندازه دلخواه با تیغ کوبی یا سایر وسایل دیگر خرد کرده و سپس با روغن در قابلمه تفت داده شود. سپس باید ادویه های خود را پیاز خرد شده و سیر نیز به خلیط اضافه کرده و مدتی با هم مخلوط کرده تا بوی آنتهم گرفته شود.
پس از این مرحله، باید برنج را با آب مصرفی که جوش زده شده است شست و سپس آن را به قابلی اضافه کرده و بسته به نیاز با نمک و ادویه های مورد نظر تنظیم کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار داده و مدتی بپزانید. سپس باید کشک هفت یا نه ساعته را با آب مخلوط کرده و به قابلی اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.
طبق این دستور، میتوانید قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ خوشمزه خود را به سادگی و با خطوات کاملاً دقیق تهیه کنید. اینغذا را می توان با سبزیجات و سالاد سرو کرد. این غذا علاوه بر خوشمزگی، دارای املاح و مواد مغذی بالایی نیز است و به عنوان یک غذای چشم پسند و سالم برای خانواده ها به شمار می رود.
پخت قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ
پخت قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی کشور افغانستان است که با ترکیب انواع مختلفی از ادویههای معطر و درشتریخت و مزه خوب گوشت مرغ، دارای طعمی بسیار خوشایند و منحصربهفرد میشود.
جهت پخت این غذا، ابتدا با استفاده از گوشت مرغ تکهای (۵۰۰ گرم)، پیاز، روغن، آب لیموتی، زره پوست پرتقال و ادویههایی از قبیل زرد چوبه، دارچین، سماق و فلفل سیاه، یک شیرینیسرا روی حرارت قرار داده و گوشت را به همراه پیاز تفت داده و سپس برای مدتی در آب لیموتی و زره پوست پرتقال، آبکشی شده و نگهداری میشود.
سپس برای پخت قابلی پلو، با استفاده از برنج گلپر، مواد دیگری نظیر چند قاشق روغن، آب، نمک، ادویههایی از قبیل زعفران، کمی شکر و جعفری و یا مغز پسته، روی حرارت قرار داده و پس از برداشتن آب و ترک برنج، مخلوطی به نام گورولا (حبوبات تفت دادهشده برای خوراک قابلی) به آن اضافه میشود. بعد از مدتی، گوشت و پیاز به مخلوط برنج و حبوبات اضافه شده و به مدت ۲۰ دقیقه بر روی حرارت قرار میگیرد تا از داخل شیشهای افغانی بهنام کمالی، پخته شود.
نتیجه نهایی این پختاری، قابلی پلو افغانی با گوشت مرغ با مزه و طعم مطلوب و پوشیده به رنگ قرمز شفاف است که میتوان این غذا را با سالاد شیرازی و دوغ سنتی پیمانه افغانی سرو کرد.