مواد لازم برای تهیه فلافل خوزستانی خانگی
برای تهیه فلافل خوزستانی خانگی، مواد لازم عبارتند از نخود، پیاز، سیر، آرد نخودچی، آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و افزودنیهایی مانند دارچین، زردچوبه و ریحان.
ابتدا باید نخود را حدود ۱۲ ساعت در آب خیس کرده و بعد آن را کمی پخش کنید تا از پوستی که به آن چسبیده جدا شود. بعد از این مرحله، نخورده را در قابلمه بریزید و با آبی که برای پخت آن نیاز است بپزید تا نرم شود.
حالا پیاز و سیر را خرد کنید و در تابهای روغن گرم کنید تا نرم شوند. سپس آرد نخودچی، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و آرد را پخته کنید. بعد از پخته شدن، آن را به نخود پزیده و ریز کرده شده اضافه کنید.
افزودن دارچین، زردچوبه و ریحان به مخلوط، به آن طعم و مزه خاصی میدهد. حالا میتوانید مخلوط را با یک قاشق به شکل گرد درآورده و در روغن داغ سرخ کنید تا فلافلهای خود را تهیه کنید.
با این نکته هم باید توجه کنید که برای تهیه فلافل خوزستانی خانگی خوب، اگر مایل هستید میتوانید با استفاده از روش هایی مانند صاف کردن بدون استفاده از آرد به صورت سنتی کاملا ارگانیک تهیه کردید که علاوه بر تهیه یک غذای خوشمزه و خوشرنگ سالم نیز است.
روش تهیه فلافل خوزستانی خانگی با لوبیا چیتی
فلافل خوزستانی با لوبیا چیتی یکی از غذاهایی است که در جنوب ایران خصوصا خوزستان بسیار محبوب است. در این روش تهیه فلافل، از لوبیای چیتی به جای نخود فلافل استفاده می شود که طعم و مزه آن را بسیار خاص و شیرین می کند.
برای شروع، لوبیای چیتی را قبل از پختن حدود ۸ ساعت خیسانده و پس از پخت به خوبی آبکشی کنید. سپس آن را در مخلوط کن بریزید و به همراه پیاز، سیر و تره فرنگی خرد کرده، نمک و پودر فلفل، نمک، کمی آب و آرد نان با یکدیگر مخلوط کنید تا خمیری نرم و یکدست به دست آید.
سپس از خمیری که درست کردید، توپ های کوچک تشکیل دهید و آن ها را به صورت دقیق در آرد تنبل کنید تا آن ها را کاملا پوشانده و خمیر به دست نچسبد. در حالی که روغن را در تابه داغ کرده و آماده قرار داده اید، توپ های خمیری را در روغن داغ کنید و آن ها را تا زمانی که به رنگ طلا مبدل شوند، تفت دهید.
آخرین مرحله، ترشی لیمو هندی ریز کرده را به عنوان تزئینی روی فلافل بریزید و فلافل های خوزستانی خانگی با لوبیا چیتی شما آماده سرو در پیشخوان بهترین غذاها هستند.
طرز تهیه فلافل خوزستانی با لوبیای عربی
تهیه فلافل یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی خاورمیانه است که در تمام دنیا شناخته شده است. در استان خوزستان نیز نوع خاصی از فلافل وجود دارد که با استفاده از لوبیا عربی به دست میآید.
برای تهیه فلافل خوزستانی با لوبیای عربی مواد اولیه شامل لوبیای عربی خشک، پیاز، سیر، جعفری، تخم مرغ، کره یا روغن، نمک، فلفل و پودر فلفل قرمز است. در ابتدا لوبیا را شب قبل از تهیه با آبی که به مدت ۶ تا ۸ ساعت خیس کردهایم، سرخ کرده و آسیاب میکنیم. سپس پیاز و سیر را رنده کرده و با جعفری و تخممرغ به لوبیا اضافه میکنیم و تمام مواد را با هم مخلوط میکنیم. در این مرحله بهتر است یک ساعتی مواد را در یخچال بگذاریم تا آماده شدن بهتری داشته باشد.
سپس با کمک ساقه قاشق، مخلوط را به شکل توپی به قطر ۳ تا ۴ سانتیمتر تقسیم کرده و شکل دلخواه خود را بر روی آن ببخشید. در نهایت برای سرخ شدن فلافل روغن را در تابه داغ کنیم و مواد را داخل آن بریزیم. سپس با استفاده از اجاره یا ابزار سرخ کنی مواد را برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه سرخ کرده تا کاملا طلایی و شکل خوشمزهای به خود بگیرند.
فلافل خوزستانی با لوبیای عربی بهتر است در حین خدمت دادن گرم سرو شود و همراه با نان خبز تازه و سس طعمدهنده سرو شود. این غذا باعث شادی خانواده در هر وعده غذایی میشود و میتوان برای پذیرایی از مهمانان و یا سفرههای خانوادگی استفاده کرد.
نکات مهم در تهیه فلافل خوزستانی خانگی
فلافل خوزستانی یکی از انواع پرطرفدار فلافل های مرسوم در ایران است و با استفاده از نخود فرنگی، پیاز، سیر، نعناع و ادویههای مختلف تهیه میشود. اگر شما هم به دنبال تهیه فلافل خوزستانی با طعم خوب و عالی خانگی هستید، در ادامه با نکات مهم در تهیه فلافل خوزستانی خواندنی آشنا خواهید شد.
1. استفاده از نخود فرنگی طبیعی و تازه
برای تهیه فلافل خوزستانی باید بهترین نوع نخود فرنگی را انتخاب کرد. همچنین، این نخود باید تازه و طبیعی باشد و بدون هرگونه افزودنی و پرزون باشد.
2. استفاده از ادویههای به میزان مناسب
برای دادن طعم خاص به فلافل، باید از مقدار مناسبی از ادویههایی مانند نعناع، زنجبیل، کره برنجی و... استفاده شود. با اینکار، نه تنها فلافل طعم خوبی خواهد داشت، بلکه میتواند به کاهش ترشی در فلافل کمک کند.
3. استفاده از روغن گرم برای سرخ کردن
استفاده از روغن گرم برای سرخ کردن فلافل، میتواند باعث شود که فلافل درستی به دست بیاورید. بنابراین، برای سرخ کردن فلافل، بهتر است از روغن گرم و با دمای مناسب استفاده کنید.
4. استفاده از فلفل و گشنیز در تزیین
برای تزیین فلافل، بهتر است از فلفل و گشنیز استفاده کنید. این دو مواد، هم به ظاهر فلافل رنگ و شادی میبخشند و هم از نظر طعم خواص خاصی دارند.
در نهایت میتوان گفت که با رعایت این نکات، می توانید فلافل خوزستانی خانگی بسیار خوشمزه و با طعم خوبی درست کنید. امیدواریم بتوانید این دستور پخت را با موفقیت درست کنید و از طعم بینظیر فلافل خوزستانی خود لذت ببرید.
گرم کردن روغن برای سرخ کردن فلافل خوزستانی در خانه
برای سرخ کردن فلافل خوزستانی در خانه، باید ابتدا روغنی مناسب برای سرخ کردن انتخاب کنید. برای فلافل سرخ کردن در روغن سویا، روغن زیتون یا روغن گردو مناسب است. در هر صورت، باید مطمئن شوید که روغن به طور کامل گرم شده است.
برای گرم کردن روغن، میتوانید از دو روش استفاده کنید. در روش اول، روغن را در تابه یا قرمز کنید تا به دمای مورد نظر برسد. در روش دوم، میتوانید از پرداختن گرما استفاده کنید. برای این کار، یک ترمومتر برای آشکارسازی دمای روغن به کار میرود.
اگر با روش دوم گرم کردن روغن کار میکنید، باید توجه داشته باشید که دمای روغن باید حدود ۱۹۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد باشد. با گرم کردن روغن به این دما، میتوانید فلافل را با دمای مناسب و بهترین کیفیت سرخ کنید.
همچنین، باید به این نکته هم توجه کرد که در هنگام سرخ کردن فلافل، قطعات را به طور برابر در روغن قرار دهید تا به یکنواختی سرخ شوند. همچنین، باید به دمای روغن توجه داشته باشید و تلاش کنید هرگز روغن را بیش از حد نسوزانید. با این کار، میتوانید نوکر دلچسب فلافل را در خانه با بهترین کیفیت و طعم داشته باشید.
استفاده از بهترین نوع ادویه ها در تهیه فلافل خوزستانی
در تهیه فلافل خوزستانی، استفاده از بهترین نوع ادویه ها بسیار مهم است. این ادویه ها علاوه بر بهبود طعم و عطر فلافل، از خواص درمانی نیز برخوردار هستند.
یکی از بهترین ادویه های استفاده شده در تهیه فلافل، زیره سیاه است. این ادویه از خانواده نعناعیان بوده و علاوه بر طعم دلچسب، دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونی کننده است.
در تهیه فلافل خوزستانی، میتوان از میخک (کمیاب) نیز استفاده کرد. این ادویه، طعم افزایش دهنده فلافل بوده و باعث بهبود عملکرد کبد و کلیه نیز میشود.
ادویه دیگری که در تهیه فلافل خوزستانی استفاده میشود، تخم گشنیز است. این ادویه دارای خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و ضد افسردگی است و بهترین نوع تخم گشنیز، تخم گشنیز هندی میباشد.
در تهیه فلافل خوزستانی، استفاده از فلفل قرمز نیز میتواند به طعم و عطر فلافل کمک کند. فلفل قرمز دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی است و باعث بهبود فشار خون نیز میشود.
به علاوه، در تهیه فلافل خوزستانی میتوان از دارچین نیز استفاده کرد. دارچین دارای خواص ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد عفونی کننده است و باعث بهبود عملکرد قلب نیز میشود.
در نهایت، استفاده از بهترین نوع ادویه ها در تهیه فلافل خوزستانی به علاوه داشتن خواص درمانی صحیح می باشد و در کنار رعایت نحوه تهیه در ایجاد طعم و عطر بسیار خوشمزه و لذیذی به فلافل کمک می کند.