1. طرز تهیه فلافل خانگی ساده با لپه
چگونگی تهیه فلافل، یکی از پرطرفدارترین غذاهای خاورمیانه است. این غذا یکی از محبوبترینهای فست فود و رستورانها محسوب میگردد. اما شاید شما همیشه دوست داشتهاید که بتوانید فلافل را در خانهتان به صورت سریع و آسان تهیه کنید. در اینجا، نحوهی تهیهی فلافل خانگی ساده با لپه را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه فلافل خانگی شامل: نخود چیشهای، پیاز، سیر، جعفری، کرچک، آرد نان، کمون و زردچوبه میشوند. برای شروع، نخود را ۱۲ ساعت قبل از آمادهسازی با آب خیسانده و سپس آن را در یک دیگ آب کرده و نرم کنید. سپس، آب آن را به خوبی تخلیه کرده و نخود را به همراه پیاز، سیر، جعفری و کرچک در آسیاب خوراک پردازی کنید تا یک ماسهی نرم به دست آورید.
در مرحلهی بعد، یک قاشق غذاخوری از آرد نان، کمون و زردچوبه را به مخلوط نخود اضافه کنید و سپس همهی مواد را بهم بزنید. حال فرض کنید که مخلوط ما نرم و کمی تر شده است. در این مرحله، میتوانید یک قطعه لپه را به ماسهی فلافل خود اضافه کنید تا طعم و مزهی خوشایندی به آن ببخشیم. سپس، ماسهی فلافل را به شکل توپهای کوچک شکل داده و در روغن داغ سرخ کنید.
بعد از سرخ کردن فلافل، آنها را روی کاغذ آشپزی برای خنک شدن قرار دهید. سپس، فلافل خود را با نان-لاواش، خیار شور، پیاز و ترشیجات در میانهی غذای سالم خود قرار دهید. با دنبال کردن این مراحل به راحتی میتوانید فلافل خانگی ساده با لپه را تهیه کرده و لذت ببرید.
2. گام به گام تهیه فلافل خانگی با لپه
تهیه فلافل خانگی با لپه یکی از طعمهایی است که همیشه خوشمزه و محبوب در جمع خانوادهها و دوستان است. برای شروع، لپه را بهتر است شب قبل به صورت خمیری تهیه کنید. اگر لازم نیست، همچنین میتوانید آن را در روز غروب تهیه کنید.
ابتدا لپه را در یک ظرف مخصوص به همراه اب، نمک، چند حبه سیر و آبلیمو به همراه یک دستگاه خرد کن خرد کنید تا یکم نرم تر شود. سپس به آن گشنیز، تره و پیاز را اضافه کنید و دوباره خرد کنید تا مواد مخلوط شوند و ترکیبی یکنواخت ایجاد شود.
سپس به مواد خرد شده یک لیوان نخود فرنگی را اضافه کنید و با یک قاشق چند بار به مواد خرد شده شلیک کنید تا همه مواد به هم مخلوط شوند و شنیسته و ارغوانی رنگ شود. سپس یک قاشق غذا خوری آرد سوخاری و کمی بیکینگ پودر را به مواد اضافه کنید و مجدداً به خوبی مخلوط کنید.
حال باید مواد را با یک قاشق که به چرخهی مخصوص دستگاهی شبیه به یک چرخه کوچک مجهز است، به شکل فلافل شکل دهید. مواد خمیری را به کمک قاشق در ظرف ویژه بگذارید و با دستگاه فلافلساز به شکل دلخواه شکل دهید.
حال فلافلهای خود را با روغن درون تابه به مدت چند دقیقه سرخ کنید تا طلاایی رنگ شوند. پس از آن فلافلهای خود را با نان لواش و خیار شور، خیلی خوشمزه سرو کرده و بهمراه سالاد سبزیجات و سس یا ترشی نیز میتوانید همراه با غذای خود سرو کنید.
با این روش، فلافل خانگیتان را به سادگی درست کرده و همراه با خانواده و دوستان خود از این غذای شهی و خوشمزه، لذت ببرید.
3. راهنمای تهیه فلافل خانگی ساده با لپه
راهنمای تهیه فلافل خانگی ساده با لپه
فلافل یکی از غذاهای محبوب و سالم در کشورهای خاورمیانه است و از جمله پرطرفدارترین غذاهای مجلسی و تجمعی در ایران میباشد. فلافل از اصلی ترین دستور پخت خوراکی های حلال است و برای افراد گیاهخوار و حتی کسانی که گوشت را دوست ندارند نیز مناسب است.
مواد لازم:
- لوبیا چیتی یا نخود به مقدار دو لیوان
- پیاز داغ و خرد شده به مقدار یک عدد
- سیر خرد شده به مقدار سه حبه
- پودر فلفل قرمز و کره به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
روش تهیه:
ابتدا لوبیا یا نخود را در آبی که تفنگیک نشده به مدت شب قرار دهید تا لطافت خودشان را به خوبی نشان دهند و به آسانی پز بخشند. پس از آماده شدن لوبیا یا نخودها، آنها را با پیاز، سیر و فلفل قرمز در یک بشقاب بزرگ مخلوط کنید و به کمک یک آسیاب کوچک خورد کنید.
پس از خرد شدن مواد، نمک را اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس کره را به روغن مایع اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کره برای شما ذوب شود.
بعد از ذوب شدن کره، مواد خرد شده را به روغن اضافه کنید و برای حدود 10 دقیقه تفت دهید، تا کاملا پخته شود.
حالا میتوانید مواد مخلوط شده را به یک ظرف بریزید و کنار آن برای مدتی قرار دهید تا کاملا خنک شود.
سپس مواد خنک شده را به صورت گرد شده در بیاورید و به ترتیب مواد در حجم مناسب و به شکل گرد درآورید.
سرانجام فلافلهای خود را با روغنی که دلخواهتان هست به روش سرخ کردن به درجه ای که قرمز و خوشمزه باشد پخته و سرو کنید.
این راهنمای تهیه فلافل خانگی ساده با لپه را میتوانید بطور ساده و سریع اطلاع رسانی کنید. با این نکته که دقت کنید که ایجاد هموارگی در فلافلهای خود برای کامیاب شدن به شدت موردنیاز است.
4. نکاتی برای تهیه فلافل خانگی با لپه
فلافل یک غذای سالم و خوشمزه است که بدون گوشت و تنقلات تهیه می شود و می تواند به عنوان یک نوع نرم افزار با غذا سرو شود. فلافل های خانگی با استفاده از لپه، نوعی از نخودچی اسفراینی تهیه می شود که از املاح و ویتامین های غذایی مهمی برای بدن برخوردار است. برای تهیه این غذا بهتر است از نخودچی قهوه ای رنگ لپه استفاده کنید.
برای تهیه فلافل با لپه، ابتدا نخودچی را حداقل ۶ ساعت خیس کنید و بعد از آن آنها را با چند لیوان آب به همراه مقداری نمک و فلفل علیه با عدد ۱۰۰۰۰ تور فرز یا ترکیب یک فرز برقی و ربات یا قیچی های الکترونیکی خرد کنید تا ترکیبی کف دستی نرم دستی بدست آید.
حالا ترکیبی را درون جعبه آهنی بگذارید و آن را به دمای بالا تر برای حداقل ۱۵ دقیقه بپزید تا غذایتان درونش باقی بماند. پس از پخت فلافل تکه هایی از آن را با تراشه های فلفل دلمه، رب گوجه فرنگی خامه ای، عصاره خامه، پاپریکا، نمک، پیاز و آویشن تزیین کنید. دمی گرم در کنار شربت یا دوغ و مخلوط غذایی گرم می توانید لذت بردید.
5. طرز تهیه فلافل سبزیجات با لپه
فلافل یکی از پرطرفدارترین غذاهای خاورمیانه است که در بسیاری از کشورها مورد علاقه قرار گرفته است. فلافل معمولاً با نخود و سبزیجات مانند شوید، جعفری، کرفس و... تهیه میشود. در اینجا میخواهیم طریقه تهیه فلافل سبزیجات با لپه را برای شما توضیح دهیم.
- مواد لازم:
1. لپه 250 گرمی
2. نخود 200 گرمی (سرخ شده)
3. پیاز 1 عدد متوسط
4. سیر 2 حبه
5. آرد نان 1/2 پیمانه
6. روغن مایع
7. نمک به میزان لازم
8. فلفل سیاه به میزان لازم
9. زیره به میزان لازم
10. جعفری و شوید خرد شده به میزان لازم
- طرز تهیه:
۱. در مرحله اول، لپه را خیلی ریز ریز خرد کرده، پیاز و سیر را نیز رنده کرده و با هم مخلوط کنید.
۲. سپس نخود را به همراه مقداری آب در یک قابلمه جوش بدهید و بعد از آن به همراه فلفل سیاه، نمک و زیره به خورد و سبک سبک هم بزنید.
۳. سپس مواد مخلوطه را به مواد نخودی اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد به هم بریزد.
۴. حالا آرد نان را در یک ظرف جداگانه نیز با شوید و جعفری خرد شده مخلوط کنید.
۵. در مرحله بعد، یک تکه برگه بزرگ صاف روی صفحه کار بگذارید و مخلوطه لپه و نخود را به تکههای کوچک تقسیم کنید و روی برگه برای کمی وقت قرار دهید تا یکم سفت شود.
۶. سپس هر تکه را در مخلوط آرد نان و شوید، جعفریهای خرد شده پوشانده و از رویش روغن در حد دو تا سه سانتیمتر برای سرخ شدن بگذارید.
۷. پس از آن که یکسان رنگ شدند، جدا کنید و روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن خشک شود.
۸. حالا فلافل را با سالاد سرو کنید.
- نکته:
اگر میخواهید فلافلتان سفت باشد، بهتر است در مرحله تهیه مخلوطه از لپه بازیافته، به جای رنده کردن آن، آن را خیلی ریز ریز کنید.
6. طریقه روشن و رسا تهیه فلافل خانگی با لپه
برای تهیه فلافل خانگی با لپه، ابتدا باید لپه را برای مدتی در آب خیساند تا نرم شود. سپس آن را با گوشت مرغ خرد شده، پیاز رنده شده، نعناع تازه، چای سبز، زیره سبز، ماست، نمک و فلفل به یکدیگر بزنید. چنانچه خواستید فلافل خود را با روشنی بیشتر سرو کنید، میتوانید روغن سیاهدانه را به مواد مخلوط شده اضافه کنید.
سپس باید مواد را به شکل کراتهای کوچک شکل دهید و آنها را در روغن داغ برای سرخ شدن قرار دهید. نکته مهم در تهیه فلافل خانگی با لپه این است که حتما باید روغن را در دمای مناسبی گرم کنید تا فلافلها به خوبی سرخ شوند و سطح آنها زغالی نشود.
در پایان، فلافلهای خود را روی کاغذ آشپزی قرار داده و برای جذب رطوبت اضافی، کمی روی آنها پودر نمک بپاشید. حال میتوانید فلافل خانگی با لپه خود را با نان، سس حبوبات و سالاد سرو کنید. این وعده غذایی بسیار خوشمزه و سالم است و خانوادهها از آن میتوانند به شادی لذت ببرند.