آماده کردن نخود و هرس کردن آن
آماده کردن نخود یکی از مراحل مهم در پخت خوراکهایی همچون کوکو سبزی، نخودچی و شوربای نخود است. نخود یکی از گیاهان خوشمزه و مفید است که میتواند به چندین روش آماده شود، اما روش اصولی آماده کردن آن به بخشهایی تقسیم میشود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
روش اول آماده کردن نخود، برگرفته از آموزشهای پزشکان سنتی است. در این روش، نخود را قبل از پخت در آب یا شیر به مدت 10 تا 12 ساعت خیس میکنیم تا نرم شود. سپس نخود را با آب شسته و در قابلمه قرار میدهیم و آب را میریزیم. در این مرحله، بهتر است یک فنجان آب داغ را به قابلمه اضافه کنیم تا نخود بیشتر نرم شود. سپس برای نیم ساعت دیگر به دمای ملایم بپزیم تا نخود کاملاً نرم شود.
روش دوم آماده کردن نخود، بهترین روش برای ذخیره و نگهداری نخود است. ابتدا نخود را در آب به مدت 10 تا 12 ساعت خیس میکنیم. پس از خیس شدن، آب را دور میریزیم و نخود را با آب شسته و در قابلمه قرار میدهیم. در این مرحله، یک سیر برش داده شده و فلفل سیاه را به نخود اضافه میکنیم. سپس آب را به میزان کافی به قابلمه اضافه کرده و به مدت 1 تا 2 ساعت به دمای ملایم بپزیم تا نخود کاملاً نرم شود. با برداشتن سیر و فلفل سیاه در این مرحله، آماده کردن نخود قابل استفاده برای طبخ دیگر خوراکها است.
هرس کردن نخود پس از آماده کردن آن نیز از مراحل مهم در پخت برخی خوراکها به خصوص کوکو سبزی است. در این روش، نخود را پس از آماده شدن به همراه یک قاشق آب، در یک کاسه بزرگ قرار میدهیم و با یک هرسگرد یا ظرف دستی به آرامی هرس میکنیم تا نخود به پوره تبدیل شود. برای هرس کردن بهتر، بهتر است نخود را به دو یا سه بار در قسمتهای کوچک تر هرس کنید. پس از هرس کردن، نخود آماده مصرف در برخی خوراکها مانند کوکو سبزی خواهد بود.
رنده کردن سبزیجات و مخلوط کردن با نخود
رنده کردن سبزیجات یکی از روشهایی است که برای تهیه غذاهای سالم و خوشمزه، استفاده میشود. با استفاده از رنده، سبزیجات را میتوان به صورت ریز و نرمتری رنده کرده و به مخلوط نخود اضافه کرد. با این کار، در کنار افزایش طعم و مزه، اغذیه سالم و پرخوراک به بدن میرسانید.
برای رنده کردن سبزیجات میتوانید از رندههای دستی یا الکتریکی استفاده کنید. برای استفاده از رنده الکتریکی، سبزیجات را باید ابتدا خرد کرده و سپس به رنده وصل کرد و توری رنده را روی ظرف خالی قرار داد. سپس سبزیجات را به آرامی روی توری رنده قرار داده و با دستان فشار دهید تا سبزیجات از میان توریها عبور کند و در ظرف مناسبی جمع شود.
مخلوط کردن نخود با سبزیجات نیز یکی از روشهای تهیه غذایی سالم و خوشمزه است که امروزه بسیار محبوب شده است. برای تهیه این نوع غذا، نخود را باید ابتدا برای چند ساعت در آب خیس کنید تا برای پخت و خیس شدن آماده شود. سپس نخود را درون قابلمه با آب کاملاً جوشان برای پخت باقی بگذارید.
بعد از چند دقیقه پخت، سبزیجات خود را آماده کنید و با کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید. پس از آماده شدن نخود، آن را به سبزیجات اضافه کنید و همه را مخلوط کنید تا یک مخلوط یکدست بوجود آید. سپس غذای شما آماده سرو و ارائه به سرور میباشد.
افزودن ادویه ها و شکر به مخلوط
مخلوط های غذایی برای حفظ طعم و بوی خوب و تداوم عمر مفید نیاز به اضافه کردن ادویه ها و شکر دارند. ادویه ها دسته ای از ترکیبات معطر و طعم دهنده هستند که به غذاها طعم و بوی خاصی می دهند. دسته ای از این ادویه ها مانند فلفل، زیره، زنجبیل و گلابی باعث تحریک حساب بیماری می شوند، در حالی که برخی خواص آرامش بخشی دارند و به خوبی در تهیه دسرها، نان ها، سالاد ها و غذاهای سنتی استفاده می شوند.
هنگامی که از شکر در مخلوط های خود استفاده می کنید، باعث بهبود جذب مواد غذایی در بدن می شوید، به عنوان مثال، شکر به دلیل حاوی قند ساده، انرژی فوری برای بدن ایجاد می کند و هنگامی که به طور معمول و محدود مصرف می کنید، مفید است. همچنین، اضافه کردن شکر به مخلوط ها، به تنظیم طعم و بوی غذا کمک می کند، که همگی اجزای موفقیت در تهیه غذا هستند.
به صورت کلی، برای افزودن ادویه ها و شکر به مخلوط های خود، باید موارد زیر را به خاطر داشته باشید:
- هر گاه ادویه های تازه را انتخاب کنید؛ ممکن است برای تأیید طعم، کمی از مواد غذایی خود را به جای نمک جایگزین کنید.
- برای اطمینان از قطعیت طعم و بو در مخلوط خود، پیشنهاد می کنیم که از ادویه های تازه تر و شیرین تر استفاده کنید.
- برای حفظ ماندگاری بیشتر طعم و بوی مخلوط، می توانید از حبوبات، نمک، دارایی ها و فلفل برای تزئین پایه های خود استفاده کنید.
تهیه خمیر فلافل و مجموع کردن مخلوط
تهیه خمیر فلافل و مجموع کردن مخلوط، یکی از محبوبترین غذاهای خاورمیانه است که در سراسر جهان مورد پسند قرار گرفته است. خمیر فلافل یکی از سادهترین غذاهاست که تنها شامل لوبیا، نعناع و سایر ادویههای خاص است. طرز تهیه خمیر فلافل بسیار ساده است و میتوانید آن را در خانه به راحتی تهیه کنید.
برای تهیه خمیر فلافل، ابتدا لوبیا را برای ۱۲ ساعت به خیسی بندازید. سپس لوبیا را آبکشی کرده و به همراه نعناع و سایر ادویهها در یک مخلوطکن بریزید. سپس مخلوط را با چاقویی دو بار کوبید تا همه مواد بهدرستی همخلط شوند. سپس مخلوط را به داخل یک کاسه بریزید و فلافل را به صورت کوچکترین حبهها به وسیله دستهای خود شکل دهید.
حال مرحله بعد از تهیه خمیر فلافل، مجموعه کردن مخلوط است. برای مجموعه کردن مخلوط، باید دقت کنید که حبوبات فلافل را به اندازهای تهیه کنید که آنها در داخل روغن بگیرند، و در عین حال به اندازه کافی باشد تا بعد از پختن فلافل، مزه آن بهدرستی درآید. برای این کار، درست نمیتوانید مخلوط را درست کرده و فوراً آن را به روغن بیفرستید، باید قبل از ارسال به روغن، آنرا کمی حتی کنید و برای چند دقیقه این کار را انجام دهید تا حبوبات رطوبت را از دست بدهند. سپس فلافل را در روغن داغ برای ۲ تا ۳ دقیقه بپزید تا به رنگ طلایی درآیند. سپس آنها را با نون لواش و خیار ترشی سرو کنید و تجربه لذت بخش خوردن آن را داشته باشید.
فرم دادن به فلافل ها و سرخ کردن در روغن
فلافل یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی مردم شرقی است. این غذا از نخود خشک، سبزیهای مختلف، سیر، پیاز و ادویههای مختلف ساخته میشود. برای ساخت فلافل، نخود خشک را پس از یک شب خیساندن، خرد میکنیم و با سیر و پیاز رنده شده مخلوط میکنیم. سپس به مخلوط ادویههایی مانند زردچوبه، کمون، ادویه کاری و نمک اضافه میکنیم و به خوبی مخلوط میکنیم.
برای فرم دادن به فلافلها میتوانید از دستگاه فلافلساز یا، از دستگاههای سنتی مانند خرمایی، که به صورت دستی فلافلها را فرم میدهند، استفاده کنید. فلافلها را به شکل گرد، مثلث، مستطیل و یا هر شکل دیگری که دوست دارید، فرم میدهید.
برای سرخ کردن فلافلها، میتوانید از روغن گیاهی مانند روغن دانه کتان، کلزا و یا سبزیجات مثل روغن زیتون، زیره سبز و یا روغن آفتابگردان استفاده کنید. ابتدا روغن را در یک قابلمه گرم میکنید و سپس فلافلها را اضافه میکنید. بهتر است هر دو طرف فلافلها را به مدت 3 تا 5 دقیقه سرخ کنید تا سمتهای این غذا به خوبی سرخ شوند. سپس فلافلها را از قابلمه دربگذاری کرده و روی کاغذ آشپزی ریخته و با کمی روغن زیتون و پودر آویشن تزیین کنید.
روشهای دیگری نیز برای سرخ کردن فلافلها وجود دارد؛ مثلا میتوانید از دستگاههای ساخت فلافلهای چرخ دار استفاده کنید. در این صورت، فلافلها به صورت خودکار پس از ورود به دستگاه، به صورت همگن و به طور کامل سرخ میشوند. همچنین، فلافلها را میتوانید در فر تهیه شده در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 دقیقه نیز سرخ کنید.
در نتیجه، فرم دادن به فلافلها و سرخ کردن آنها روشهای ساده و سریعی است که با مواد اولیه ساده مانند نخود، سبزیجات و ادویههای مختلف قابل تهیه هستند.
آماده کردن سس فلافل با گردو و نعناع
خوردن فلافل بدون سس، به جز در صورتی که طعم فلافل شما خیلی خوب باشد، کاملا گوارا نیست. اما گزینهای که در اینجا ارائه میدهیم، شامل یک سس فوقالعاده خوشمزه با چند مواد اصلیست که میتوانند طعم فلافل شما را ارتقا بدهند.
برای آماده کردن این سس، ابتدا باید یکی دو قاشق کوچک گردو را خرد کرده و اضافه کنید. سپس، دو تا سه قاشق مربای خامهای را ریخته، یک قاشق چایخوری از چیلیپودر را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل سیاه بریزید.
حالا باید نعناع تازه را داخل مخلوط کن بریزید و همهی مواد را با هم مخلوط کنید. باید سعی کنید تا زمانی که تمامی مواد ترکیب شدهاند، خوب هم بزنید تا حالت امولسیون بگیرد.
سسی که شما انتخاب کردهاید، باید نیم ساعت تا یک ساعت در یخچال سرد شود تا به خوبی کاملا سرد شود. قبل از ریختن سس فوقالعادهتان بر روی فلافل، حتماً سس را هم باید در دمای اتاق بگذارید تا حالت مناسبی به خود بگیرد.
آماده کردن سس فلافل با گردو و نعناع نیازی به وسایل چندان پیچیده ندارد و در خانهی شما هم بسیار راحت میتوانید آن را امتحان کنید. با عنایت به مواد مورد نیاز، میتوانید یک سس فوقالعاده خوشمزه و نوآورانه برای فلافل خود را تهیه کنید.