1. آماده سازی نخود
آماده سازی نخود یکی از مواد غذایی پرمصرف در نواحی مختلف جهان است که به دلیل خواص غذایی بسیار مفید برای سلامتی بدن، در خانواده ها و بین افراد مختلف محبوب است. در اینجا نحوه آماده سازی نخود از ابتدایی ترین ها شرح داده شده است.
بازهم جهت آماده سازی نخود باید منتظر باشید صفا پس از سرو سبزی ها به رسته خود باز خواهد گشت ولی این رسته فلفل دلمه با ملوسی هایی رنگی زیبا تزیین می شود که موقع سرو غذا برای خوردن همراه دوستان و خانواده یک نمایی بسیار دلپذیر به غذای شما می بخشد.
ابتدا نخود را به مدت حداقل ۱۰ ساعت در آب خیس میکنیم تا آن را نرم کنیم. سپس آن را با آب تازه بر روی حرارت بالا قرار میدهیم و منتظر میمانیم تا آب جوشیده و نخود همراه آن نیز نرم شود. برای اینکه نخود هنگام آماده سازی خوب کم نشود و همچنین طعم آن بهتر شود میتوان یک عدد پیاز نیمه خرد شده به آن اضافه کنیم.
در میان اقوام شهرهای که با نخود مشهورند، طبخ لوبیا پیازی با نخود به شکل ساده و سریع بیشتر جویای پسند است. برای آماده سازی این غذا، پیاز را در روغن تفت داده و سپس لوبیا و نخود را به آن اضافه میکنیم و مدتی روی حرارت بالا قرار میدهیم تا غذا آماده شود. همچنین میتوانید به آن سیر و زرد چوبه نیز اضافه کنید تا طعم و عطر بهتری به غذا داده شود.
با توجه به اینکه نخود یکی از مواد غذایی دارای فیبر غذایی بالایی است، آن را به همراه سبزیجات مختلف یا در مزهها و پیتزاها نیز میتوان استفاده کرد. برای استفاده از نخود در پیتزا، آن را همراه با پنیر روی پیتزا قرار داده و در دمای زیادی برای چند دقیقه در فر قرار دهید تا پیتزا آماده شود.
2. خرد کردن سبزیجات
مشکلی که برای بعضی افراد در خرد کردن سبزیجات وجود دارد، عدم داشتن ابزار مناسب و یا استفاده از ابزار نامناسب است. بهترین وسیله برای خرد کردن سبزیجات، چاقوی شیشهای است که باعث میشود سبزیجات به صورت یکنواخت خرد شوند. همچنین میتوان از چاقوی سادهای هم که برای خرد کردن استفاده میشود، استفاده کرد تا سبزیجات کاملا خرد شده و ظاهر زیبایی داشته باشند.
بهترین زمان برای خرد کردن سبزیجات، زمانی است که از یخچال برداشته شده و به دمای محیط رسیده باشند. در این صورت سبزیجات آسانتر به همراه کمترین تلاش برش میخورند و نتیجهای بهتر به دست میآید.
یکی دیگر از مسائلی که میتواند برای خرد کردن سبزیجات مهم باشد، میزان خلوص واقعی و شستشوی آنهاست. برای خرد کردن سبزیجات بهتر است از سبزیجات شسته و خالص استفاده کرد. همچنین، میتوان به سبزیجات روی صفحه یا برش نچسباند. وقتی سبزیجات به صورت یکنواخت و به خوبی خرد شوند، در انواع پخت و پزها نیز بهتر به کار میروند.
با پیشرفت تکنولوژی، امروزه دستگاههای خرد کن تولید شدهاند که قابل استفاده برای خرد کردن سبزیجات مختلف هستند. از این دستگاهها میتوان برای خرد کردن سبزیجات به راحتی و سرعت بیشتری استفاده کرد.
در کل، خرد کردن سبزیجات یک مهارت مهم در پخت و پز است و تمامی ابزارها از جمله چاقوی شیشهای، چاقوی ساده و دستگاه خرد کن به دست آوردن نتیجهای بهتر کمک میکنند.
3. آماده سازی حبوبات
حبوبات گروهی از مهمترین غذاهایی هستند که میتوانند به خوراک های ما ارزش غذایی بالایی ببخشند. این محصولات از جمله نخود، لوبیا، عدس و از گروه گیاهان تازه هستند و از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل برای هر خانواده، ایجاد قابلیت آماده سازی این محصولات بسیار مهم است.
برای آماده سازی حبوبات، در ابتدا باید آن ها را خشک شده و از حالت تازگی خارج کرد. این کار را میتوان با ترکیب حبوبات را به داخل آب برای چند ساعت قرار دادن و یا به صورت خشک خوردن آنها انجام داد. بعد از خارجکردن تازگی حبوبات، نیاز است تا آنها را به مدت حدود 30 دقیقه در آب جوش قرار داد تا به طور کامل نرم شوند. بعد از این مرحله، میتوان تابهای را وارد کرده و همراه با ادویههای خود، حبوبات نرم شده را در مدت 45 دقیقه به طور کامل پخته کرد.
در صورت استفاده از لوبیا و عدس، معمولا مراحل پخت و آمادهسازی آنها کوتاهتر است و میتوان آنها را در مدت کمتری پخت کرد. البته باید به این نکته توجه داشت که در صورتی که حبوبات نرم نشوند، میتوان آنها را باید چند دقیقه دیگر در آب جوش قرار داد تا به طور کامل نرم شوند. استفاده از حبوبات آماده سازی شده به تنهایی یا همراه با سبزیجات، برنج، غذایی بسیار مقوی و سالم از خوراکیهای دیگر خواهد بود.
4. ترکیب مواد
ترکیب مواد یک فرایند است که در آن دو یا چند مواد با یکدیگر ترکیب میشوند تا یک ترکیب جدیدی شکل بگیرد. این فرایند در زمینههای گوناگونی از جمله شیمی، فیزیک، مهندسی و تولید صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به نیازهای مختلف صنایع، ترکیب مواد ممکن است با استفاده از روشهای مختلفی صورت بگیرد.
یکی از روشهای ترکیب مواد، ترکیب ساده فیزیکی است. در این روش، دو ماده با یکدیگر ترکیب میشوند اما هر دو ماده به صورت جداگانه حفظ میشوند. به عنوان مثال، آب و آرد در حالتی که با یکدیگر مخلوط شوند، ترکیب ساده فیزیکی را تشکیل میدهند.
روش دوم ترکیب مواد، ترکیب شیمیایی است. در این روش، دو یا چند ماده به صورت شیمیایی با یکدیگر واکنش میدهند و به یک ماده جدید تبدیل میشوند. این روش در مورد تولید مواد شیمیایی و دارویی کاربرد دارد و برای تولید داروهای جدید، مواد اولیه با فرمول دقیقی ترکیب میشوند تا به داروی مورد نظر برسیم.
روش سوم ترکیب مواد، واکسیداسیون یا کماکسید شدن مواد است. این روش در صنایع از رنگسازی تا روغنکشی بکار میرود. در این روش، یکی از مواد در ترکیب از بین میرود و مادهی دیگر با باقیمانده ترکیب میشود.
در کل، ترکیب مواد یکی از روشهای مهم در صنایع مختلف است که به کمک آن میتوان مواد جدیدی با خواص و کاربردهای مختلف تولید کرد. همچنین ترکیب مواد ممکن است به دلیل نیاز به تغییر خواص یا افزایش کارایی محصولات صورت گیرد.
5. شکل دادن به فلافل
فلافل به عنوان یکی از پرطرفدارترین غذاهای خاورمیانه شناخته شده است و اغلب در روزهای نوروز، ولایت، شهادت حضرت علی (ع) و کربلای معروف به اربعین از آن استفاده میشود. این غذا از نخودچی، پیاز، سیر و ادویهجات تهیه میشود و طعم و مزه خاصی دارد. برای شکلدهی به فلافل، میتوانید از چند روش استفاده کنید.
در روش اول، مواد تهیه شده برای فلافل به صورت خمیری در میآید. شما میتوانید از دستگاه تهیه فلافل برای ساخت خمیر استفاده کنید. پس از آن، میتوانید توپهای کوچک خمیر داخل دست خود را قرار دهید و به شکل صاف و بلند شکل دهید. سپس آنها را در روغن داغ تفت میدهید تا برسند به رنگ طلایی.
در روش دوم، از قالبهای فلزی برای ساخت شکل فلافل استفاده میشود. قالبهای فلزی شامل دو بخش بوده و شما میتوانید خمیر فلافل را داخل هر قالب درج کرده و سپس بخش دیگری از قالب را بر روی آن قرار دهید. بعدها قالب را به روغن داغ بیندازید تا خمیر فلافل در داخل آن پخته شود.
روش سوم دستی است و بدون استفاده از هیچ قالبی برای شکلدهی به فلافل استفاده میکند. این روش شامل خمیر کردن مواد تهیه شده به صورت کروی و سپس فشردن آن بر روی صفحه شامل ورق برشدار است. سپس با یک قاشق فلافل را برش میدهند و سپس آنها را در داخل روغن داغ تفت میدهید تا برسند به رنگ طلایی.
این چند روش شکلدهی به فلافل در زیبایی و خوشمزگی ظاهر و مزه آن تاثیر زیادی دارد. در نتیجه، با توجه به علاقههای خود، میتوانید از یکی از این روشها برای شکلدهی به فلافل استفاده کنید و این غذای عالی و شهی را به راحتی در خانه خود تهیه نمایید.
6. سرخ کردن فلافل
فلافل یکی از پر کاربردترین غذاهای خاورمیانه و محصولی است که از نخود، سبزیجات، به همراه مواد مخصوص خودش تهیه میشود. فلافل بهسبب مزه لذیذ و سبکی که دارد، یک محبوب برای همه است. اما شاید سرخ کردن فلافل به گونهای خوب و شایسته کمی بهدردسر شما بخورد. در ادامه با روش سرخ کردن فلافل آشنا شویم.
1. انتخاب مواد اولیه: جهت تهیه فلافل ابتداییترین ماده نخود میباشد که حدود ۲۴ ساعت بعد از خیساندن، باید هویج، سیبزمینی و پیاز بهترتیب در آبگیری هایی زده شوند. همچنین میتوانید برای طعم دلخواهتان سبزیجات دیگری مانند گشنیز، نعنا و آویشن نیز برای داشتن مزهی خوشطعم و خوش رنگ فلافل بکار ببرید.
2. آمادهسازی مواد: پس از انتخاب مواد اولیه، باید آن ها را به دقت پاک کرده و خرد کنید. البته بهتر است که حتما برای پختن فلافل، یک میکسر با سلاحهای چند منظوره را نیز در اختیار داشته باشید.
3. پخت فلافل: بعد از آمادهسازی مواد، میتوانید زیره و فلفل دلمهای به آن ها اضافه کنید و سپس همه را در یک مخلوط کن به خوبی مخلوط کنید. سپس می بایست یک تابه را در حرارت بالایی بگذارید تا داغ شود و سپس فلافل های خود را داخل تابه ریخته و چند دقیقه بههمراه روغن سرخ کنید.
4. نکات قابل توجه: سرخ کردن فلافل باید به گونهای باشد که از دیگران کمتر چربی جذب کند و همچنین مانع از سوختن شدن فلافل شود. بهتر است که هر پارگراف فلافل، حدود دو دقیقه توسط شما سرخ شود. این روش هم باید بخش اصلی پخت فلافل تلقی شود زیرا اگر سرخ کردن فلافل خراب باشد، فلافل شما هم خراب خواهد شد.
در نهایت با استفاده از این روش، شما میتوانید بهترین فلافل ها را خود تهیه کرده و در خانه لذت ببرید. به یاد داشته باشید که مزه لذیذ و شیک فلافل بهدلیل اجزای تازه و طبیعیاش، بسیار خوشعطر و خوشطعم خواهد بود.