طرز تهیه فسنجون شیرین با گوشت چرخ کرده
فسنجان یکی از پرطرفدارترین غذاهای خاورمیانه است که با استفاده از انواع گوشت، خورشتی شیرین و خوشمزه تهیه میشود. در اینجا نحوه تهیه فسنجان شیرین با گوشت چرخ کرده را برای شما توضیح میدهیم.
ابتدا باید گوشت چرخ کرده را در یک تابه با روغن سرخ کنید تا به رنگ قهوهای باشد. سپس آن را از تابه خارج کرده و در صورت داشتن چربی اضافی آن را با یک کاغذ آشپزی پاک کنید.
در یک دیگ دیگر، پیاز را همراه با روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود. سپس زعفران را به داخل دیگ اضافه کرده و آن را به دقیقهای که رنگش تغییر کرده است، سرخ کنید.
سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز و زعفران تفت داده و عرق گوجه فرنگی و نمک را به آن اضافه کنید. از روی حرارت زیر گذاشته و آن را در حالتی که خوشمزه فسنجان آماده میشود، آهسته بپزید.
در طی اینکه فسنجان در حال پختن است، توجه داشته باشید که همواره غذا باید با با ملحفه یا درپوش محفوظ شود تا تراکم غذای شما محافظت شود و طعم و کیفیت آن حفظ شود.
در نهایت، آجیلهای مورد علاقه خود را گلچین کرده و پایه غذای خود را به طور دقیق در دیگ قرار دهید و آماده سرو شدن با سبزیجات خیس خورده و برنج سفید برای پخت در کنار آن باشید. این فسنجان شیرین محبوب خانواده را به وعده شام خود اضافه کنید.
آشنایی با مواد لازم برای تهیه فسنجون شیرین با گوشت چرخ کرده
فسنجون یکی از پرمصرفترین غذاهای محلی در ایران است که با استفاده از گردو و زرشک تهیه میشود. گوشت چرخ کرده هم از مهمترین ویژگیهای فسنجون شیرین است، که به طور کلی معمولاً از گوشت گوسفند یا گاو تهیه میشود. برای تهیه این غذا مواد لازم عبارتاند از:
- گوشت چرخ کرده، ۳۰۰ گرم
- پیاز، ۲ عدد
- زرشک خشک، ۱۵۰ گرم
- نمک، به میزان لازم
- فلفل، به میزان لازم
- روغن خوراکی، به میزان لازم
- گردو، ۱۰۰ گرم
- شکر، به میزان لازم
- آب، به میزان لازم
در ادامه باید گوشت را با روغن در تابهای داغ بپزید تا روغن آزاد شده و پخته شود. سپس پیاز را خرد کرده و به تابه اضافه نموده و با گردو به همراه آب و شکر به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. سپس زرشک خشک را با نمک و فلفل خرد کرده و با روغن در تابهای دیگر تفت دهید.
وقتی هر دو خورشت آماده شدند، آن را با هم ادغام کرده و به مدت ۱ ساعت در حرارت کم پخته میکنیم تا گوشت کاملاً پخته شود. در این مرحله میتوانید مزه خورشت را با اضافه کردن شیر، آجیل یا ادویهای که دوست دارید، به دلخواه خود تغییر دهید. سرو کردن فسنجون نیز با سبزی پارسل و سیب زمینی همراه با برنج خوشمزهای است.
آماده سازی گوشت برای تهیه فسنجون شیرین
آماده سازی گوشت برای تهیه فسنجون شیرین
فسنجون یکی از شناخته شدهترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از گردو و رب انار تهیه میشود. اما برای تهیه این غذا، نوعی گوشت نیز نیاز است. در اینجا به توضیح روش آماده سازی گوشت برای تهیه فسنجون شیرین پرداخته خواهد شد.
مرحله اول: انتخاب گوشت
برای تهیه فسنجون شیرین، نوعی گوشت خاصی مورد نیاز است. بهترین نوع گوشت ساقه گوسفند است که باید ابتدا با پوست و استخوانهای آن جدا شود. حداقل 500 گرم گوشت نیاز است که به تعداد افراد شرکت کننده در وعده غذایی باید افزایش یابد.
مرحله دوم: پخت گوشت
بعد از جدا کردن پوست و استخوان، گوشت را برشهای کوچک و رنده شده درآورده و به ظرفی مقداری نمک افزوده و با حرارت بالا به مدت چند دقیقه پخته شود. پس از پخت گوشت با استفاده از سایر مواد نظیر پیاز، رب انار، گردو و ادویهها، فسنجان را تهیه کنید.
مرحله سوم: نکات مهم
در آماده سازی گوشت برای تهیه فسنجون شیرین، نکات زیر باید رعایت شود:
1- گوشت باید از نوع تازه باشد
2- نباید بیشتر از چند دقیقه به مدت پختتان سر بزنید تا گوشت واکنشی شیمیایی با کمی طعمی شیرین به خود بگیرد.
3- مقدار نمک برای گوشت باید در حد معقول بوده و زیاده روی نشود.
پس از آماده سازی گوشت به صورت بهینه، میتوانید به راحتی و با طعمی بسیار خوشمزه، فسنجان شیرین خود را تهیه کنید.
آماده سازی آجیل برای تهیه فسنجون شیرین
آماده سازی آجیل برای تهیه فسنجون شیرین یکی از مهمترین قسمت های تهیه فسنجون است. در واقع آجیل ها نقش اصلی را در ایجاد طعم و مزه تلخ و شیرینی فسنجون دارند. برای آماده سازی آجیل میتوان از مختلف نوع آجیل ها مانند گردو، بادام، فندق، پسته و ... استفاده کرد.
اولین مرحله در آماده سازی آجیل برای تهیه فسنجون شیرین خشک کردن آن ها است. برای خشک کردن آجیل ها در فر یا روی شعله دار قرار دادن آن ها میتوان از میکروفر نیز استفاده کرد. پس از خشک شدن، آجیل ها را با یک ملعقه روغن و سپس با یک قاشق شیرین کرده در ظرفی قرار دهید و آن را درون فر در دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه درون فر بگذارید تا طلایی و شیرین شوند.
سپس آجیل های طلایی رنگ را از فر بیرون آورده و در یک ظرف دیگر جمع کنید. در نهایت مقدار مورد نظر از آجیل های خشک شده و شیرین شده را به فسنجون اضافه کرده و با شعله ملایم و پوشیدن درپوش ظرف فسنجون را برای حداقل یک ساعت بجوشانید تا مزه و طعم شیرین و تلخ فسنجون کامل شود.
با استفاده از آماده سازی آجیل به درستی شما میتوانید از فسنجون شیرین خود با طعم و مزه لذیذ بهره ببرید.
طرز تهیه نون تنوری برای سرویس فسنجون شیرین
نون تنوری یکی از شیرینی های خوشمزه ایرانی است که در کنار غذاهای مختلف سرو می شود. برای تهیه این نوع نان، ابتدا بهتر است مواد لازم را آماده کنید. برای تهیه نان تنوری شیرین به موادی مانند آرد، شکر، زرده تخم مرغ، ماست، خمیر خمیری، خمیر مخمل، شیر و خمیر خمیر نیاز دارید.
ابتدا آرد، شکر، زرده تخم مرغ و ماست را در یک کاسه مخلوط کنید و به تدریج آب را اضافه کنید تا تمام مواد ترکیب شوند. سپس خمیر را با دست های خود ریخته و آن را مدتی صفحه ببندید تا خمیر خام شود.
پس از آن، خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و هر کدام را به شکل یک دایره آسیابی کوچک صاف کنید. سپس آنها را در سینی فر نیم ساعت در حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا به طور کامل پخته شوند.
نون تنوری شیرین مناسب برای سرویس با فسنجون یا هر پخت غذایی تند و شیرینی است. می توانید با تزیین آن با موادی مانند کره، عسل یا میوه خشک نظیر خرما را نیز سرو کنید. با این روش ساده، نان تنوری شیرین عالی را برای خود و خانواده تهیه کنید.
تهیه سس فسنجون شیرین با گوشت چرخ کرده
تهیه سس فسنجان یکی از معروفترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در اکثر مناطق ایران سرو میشود. این غذا با دو مهمان اصلی گردو و شیره انگور تهیه میشود و از گوشت، جوجه، مرغ و حتی گوشت چرخ کرده استفاده میشود. در این مقاله، روش تهیه سس فسنجان شیرین با گوشت چرخ کرده به طور کامل توضیح داده میشود.
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد متوسط
- روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
- زعفران یک قاشق چایخوری
- آبلیمو ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک به میزان لازم
- گردوی خرد شده ۲۰۰ گرم
- شیره انگور ۳ پیمانه
- آب ۳ پیمانه
روش تهیه:
۱. ابتدا پیاز را خرد کرده و برای چند دقیقه در روغن زیتون سرخ کنید.
۲. پس از اینکه پیاز سرخ شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۳. فلفل سیاه، زعفران، نمک و آبلیمو را به مواد تهیه شده اضافه کنید و بگذارید با هم مخلوط شوند.
۴. سپس آب، شیره انگور و گردوی خرد شده را به مواد تهیه شده اضافه کرده و بگذارید همه با هم مخلوط شوند.
۵. پس از اینکه مواد به هم آمیختند، قابلمه را روی حرارت بالا بگذارید و آن را به جوش بیاورید، سپس حرارت را پائین بگیرید و غذایتان را حداقل برای یک ساعت بگذارید تا بپزد.
با این روش سس فسنجان شیرین با گوشت چرخ کرده آماده مصرف شده و میتوانید آن را با برنج یا نان امشبت همراه کنید. امیدوارم که با این روش لذیذ و آسان، بتوانید شیرینی فسنجان خود را تهیه کنید.