طرز تهیه فسنجون با گوشت چرخ کرده برای دو نفر
فسنجان یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که با انواع گوشت سفید و قرمز هم تهیه میشود. در اینجا قصد داریم فسنجان گوشتی با گوشت چرخ کرده را برای دو نفر توضیح دهیم.
ابتدا برای تهیه این غذا مواد لازم را آماده میکنیم. ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده، ۴۰۰ گرم هستههای گردو، دو عدد پیاز، روغن، نمک، فلفل و زرشک طبیعی مورد نیاز میباشند.
برای شروع فسنجان، پیاز را خلالی خرد میکنیم و درون قابلمه در روغن تفت میدهیم تا طلایی شود، به این نحو که پیازها روی حرارت کم و بدون سوختن تفت داده شوند. سپس به آن گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و با نمک و فلفل تفت میدهیم تا از رنگش عوض شود.
سپس هسته های گردو همراه با ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و اجازه میدهیم غذا بجوشد، سپس حرارت را کم میکنیم و آن را به مدت ۴۰ دقیقه به آرامی میپزیم. پس از این مدت ، با استفاده از شومیز زرشک را اضافه کرده و با آن میپوشانیم.
در نهایت، فسنجان را به همراه برنج یا نان تازه سرو میکنیم و از طعم خوش شانزدهگانه آن لذت میبریم.
مواد لازم برای تهیه فسنجون با گوشت چرخ کرده برای دو نفر
برای تهیه فسنجون با گوشت چرخ کرده برای دو نفر، آیتم های لازم شامل گوشت چرخ کرده، پوست بلغور گردو، گردو، پیاز، روغن، زعفران، نمک، فلفل سیاه، عصاره لیموترش و شکر می باشد.
ابتدا باید گوشت چرخ کرده را با یک پیاز رنده شده، فلفل سیاه و نمک به مدت حدود ۱۵ دقیقه درون قابلمه پخته و سپس همراه با روغن به مدت ۲۵ دقیقه در وسایل آشپزی بپزید. در این روش کوچکترین قطعه گوشت درست پخت می شود و طعم بهتری به دست می آید.
در همین حین، پوست بلغور گردو را به همراه ۳ پیمانه آب در یک قابلمه جداگانه بپزید تا آب کاملا تبخیر شده و پوست بلغور گردو خشک و طلایی شود. سپس آن را به همراه گردو و عصاره لیموترش داخل قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه دیگر اجازه دهید تا فسنجون به طور کامل پخته شود. در نهایت زعفران را با یک قطره آب داغ بهم بزنید و بر روی فسنجون ریخته و با برنج سرو کنید.
درصورت تمایل جهت شیرین کردن فسنجون، می توانید به همراه شکر نیز سرو کنید و یا به دلخواه آن را با سیر و زرشک تزیین کنید. این غذا معمولا با نان تازه یا نان تست سرو می شود. همچنین ممکن است برای کسانی که از گردو صرف نمی کنند، بجای آن از بادام استفاده شود.
مراحل تهیه فسنجون با گوشت چرخ کرده برای دو نفر
فسنجون یکی از غذاهای محلی و معروف ایران است که از دو مواد اصلی گردو و انواع گوشت تهیه میشود. گوشت چرخ کرده نیز از جمله گزینههای خوشمزه برای تهیه فسنجون میباشد.
برای تهیه فسنجون با گوشت چرخ کرده برای دو نفر، ابتدا لازم است ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا فرآیند پخت بهتر و جامدتر شود.
سپس، یک پیاز را خرد کرده و در ۴ قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و با نصف یک لیوان آب و ۱ عدد لیمو ترش به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
در ادامه، ۱۰۰ گرم گردو را پوست کنید، خرد کنید و به فرم پودر درآورید. سپس آن را به اندازه دلخواه با آب جوش مخلوط کرده و به سبک یک سس قارچی، تفت دهید تا دوسیم بوده و کمی غلیظ شود.
در نهایت، با اضافه کردن سس گردویی به گوشت چرخ کرده و یکم تفت دادن آن به مدت ۵ دقیقه، فسنجون شما آماده سرو در بشقاب سفید یا به همراه برنج طرشی میباشد.
راهنمای سرو فسنجون با گوشت چرخ کرده برای دو نفر
راهنمای سرو فسنجون با گوشت چرخ کرده برای دو نفر
فسنجان یکی از انواع غذاهای ایرانی است که به خاطر طعم و مزه خاصش محبوبیت زیادی دارد. در این راهنما، نحوه سرو و تهیه فسنجان با گوشت چرخ کرده برای دو نفر توضیح داده می شود.
مواد لازم:
- ۲ پیمانه گوشت چرخ کرده
- نیم پیمانه آجیل ( پسته، گردو، بادام، پرورده)
- یک عدد پیاز
- یک قاشق غذاخوری روغن
- نگین پر تمیز به مقدار لازم
- یک قاشق غذاخوری پودر قند
- یک قاشق چایخوری پودر دارچین
- یک قاشق غذاخوری آبلیمو
- نمک به میزان لازم
روش تهیه:
- در ابتدا، پیاز را خرد کرده و آن را در یک قابلمه با روغن تفت می دهیم تا طلایی شود.
- سپس به پیاز گوشت را اضافه کرده و تا زمانی که گوشت خوب پخته شود، باهم مخلوط می کنیم.
- سپس، آجیل و نگین را به مواد گوشتی اضافه کرده و به مدت چند دقیقه دیگر با مواد گوشتی مخلوط می کنیم تا تمامی مواد خوب با هم ترکیب شوند.
- در مرحله بعدی، آبلیمو، نمک، پودر دارچین و پودر قند را به آش دلخواه خود اضافه می کنیم و تمامی مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم.
- سپس، قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا غذا باقی بماند و به هم نچسبد.
- نهایتا ، فسنجان را در ظروف مناسب برای سرو قرار می دهیم و با نان لواش و سبزیجات تزیین شده سرو می کنیم.
در نتیجه، با دنبال کردن این راهنما به راحتی می توانید فسنجان دلخواه خود را با گوشت چرخ کرده تهیه کنید و از غذای لذیذ خود لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه فسنجون با گوشت چرخ کرده برای دو نفر
اگر به دنبال تهیه یک غذای سنتی و خوشمزه با گوشت چرخ کرده برای دو نفر هستید، فسنجون میتواند گزینهی مناسبی باشد. برای تهیه این غذا نیاز به گوشت چرخ کرده، پوست پسته، رب انگور، هسته خرما، پیاز، زعفران و ادویههایی مانند زنجبیل، فلفل چرخ شده، زردچوبه و نمک دارید.
ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن گرم کنید تا طلایی شود. پس از آن گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و آن را سرخ کنید. سپس پوست پسته، هسته خرما و ادویهها را به آن اضافه کنید و آن را مخلوط کنید. پس از آن رب انگور را به آن اضافه کرده و آن را برای چند دقیقه بپزید.
در همین حین، میتوانید با یک پیاز دیگر، دیزهی پسته و زردچوبه را در روغن برای تزیین سطح فسنجون تهیه کنید. سپس زعفران را در چند قطره آب داغ حل کرده و آن را به فسنجون اضافه کنید. در آخر نقطهی نمک برای تنظیم طعم را اضافه کرده و در مدت نیم ساعت، فسنجون را برای آماده شدن خوب پختید.
این غذا را میتوان با برنج سفید و ترشی خیار سرو کرد. در واقع، سفرهی نوشتنی خوبی با برخورداری از غذای سنتی و خوشمزهای که تنها در ساعاتی مخصوص برای دو نفر تهیه شده است، برای شما و همراهتان فراهم خواهد شد.
طرز تهیه سالاد شیرینی با فسنجون چرخ کرده برای دو نفر
سالاد شیرینی با فسنجون چرخ کرده یکی از بهترین و منحصر به فرد ترین دستورات غذایی است که میتوانید در مناسبتهای خاص و یا به عنوان یکی از پیش غذاها در جمع دوستان، خانواده و یا مهمانان خود سرو کنید. برای تهیه این سالاد دو فاکتور اساسی برای موفقیت آن وجود دارد، اول باید مواد اولیه خوبی را به دست آورده و دوم اینکه نحوه تهیه آن را به درستی انجام دهید.
برای تهیه سالاد شیرینی با فسنجون چرخ کرده ابتدا مواد اولیه شامل شیرینی نان یا حلوایی، فسنجون چرخ کرده، انواع خشکبار مثل بادام، وانیل، زعفران و... را آماده کنید. سپس شیرینی نان را رنده کرده و در کف دو بشقاب و یا ظرف کره ای قرار دهید. سپس فسنجون چرخ کرده را نیز به صورت نوار و یا دایره های کوچک روی شیرینی نان قرار دهید.
سپس با استفاده از انواع خشکبار، مانند بادام، وانیل، زعفران و غیره را روی سالاد مخلوط کنید. در نهایت با استفاده از تزیینات مختلف مانند عرق افشایدی، مربای قند و آب لیمو تزیین کنید و سالاد شیرینی با فسنجون چرخ کرده را بین دو نفر سرو کنید. بهتر است قبل از سرو در یخچال قرار داده شود تا سرد شود و قابل تحمل تر برای خوردن باشد. با توجه به سلیقه خود میتوانید به روش دیگری نیز این سالاد را تزیین کنید و سرو کنید.