مواد لازم برای تهیه فسنجان با گوشت قلقلی برای 4 نفر
فسنجان با گوشت قلقلی یکی از پر مصرف ترین غذاهایی است که در جشن ها و عزای مراسمهای ایرانی سرو میشود. این غذا از گوشت قلقلی، انواع خشکبار، انواع سبزیجات و عمدتاً سس انگور تهیه میشود و طعم و مزهای بسیار خوشمزه دارد.
برای تهیه فسنجان با گوشت قلقلی به چند مواد اساسی نیاز است که عبارتند از:
- یک کیلو گوشت قلقلی
- یک کیلو آجیل خشک شده (گردو، بادام و پسته)
- دو پیمانه انگور خشک
- یک پیمانه رب انگور
- دو قاشق غذاخوری شکر
- سه قاشق غذاخوری روغن زیتون (یا دیگر روغنهای گیاهی)
- نمک به میزان لازم
در ابتدا گوشت قلقلی را به اندازه دلخواه خرد کرده و در یک قابلمه با یک آبلیموی کوچک و نمک به مدت 30 دقیقه بپزید. سپس بهتر است که گوشت را در پیاز تفت داده شده به مدت 5 دقیقه سرخ کنید.
سپس آجیل خشک شده و انگور خشک را به آب بریزید تا کاملاً نرم شوند و پس از آن آنها را در یک قابلمه با روغن زیتون و شکر بپزید. پس از آن انگور و آجیلهای خود را به گوشت قلقلی اضافه کرده و با رب انگور تهیه شده، با حرارت پایین و به مدت حدود 30 دقیقه، بپزید. در نهایت تهیه فسنجان با گوشت قلقلی را با برنج یا نان تازه سرو کنید.
طرز تهیه قلقلی برای فسنجان
قلقلی یکی از شیرینی های خشک ایرانی است که برای تزئین ظرف های خورشت ها و تهیه شیرینی های مختلف مصرف می شود. مواد اولیه قلقلی شامل بادام، پسته، بادام زمینی و شکر است که با هم مخلوط و در تابه یا پان دابه به صورت نیمه سرخ شده و پخته می شود.
برای تزئین فسنجان نیز می توان از قلقلی استفاده کرد. در طرز تهیه قلقلی برای فسنجان، مواد لازم شامل بادام، پسته، بادام زمینی، شکر، آب و عسل است. ابتدا بادام، پسته و بادام زمینی را در یک تابه به صورت جداگانه سرخ کنید. سپس آن ها را به همراه شکر و آب مخلوط کنید و به صورت پخته در روغن داغ تفت دهید. زمان تفت دادن بستگی به نیمه سرخ شدن قلقلی دارد، برای رسیدن به رنگ طلاییای درجه حرارت حتما باید پایین باشد و در سریعترین زمان به رنگ طلاییای برسانید. در نهایت قلقلی های تهیه شده را با عسل مخلوط کنید و در دمای محیط خشک کنید.
قلقلی تهیه شده را با دقت و ظرافت بر روی فسنجان سرو کنید و از طعم شیرین و خشک قلقلی کنار فسنجانتان لذت ببرید. همچنین می توانید قلقلی تهیه شده را در جعبه های زیبا بسته بندی کرده و به عنوان هدیه به دوستان و خانواده اهدا کنید.
طرز تهیه ظرف پلو برای سرو کردن فسنجان
برای سرو کردن فسنجان، ظرف پلو نیز یکی از ظروف مورد استفاده قرار میگیرد. طرز تهیه ظرف پلو برای سرو کردن فسنجان به صورت زیر است:
اولین موردی که باید به آن توجه کنید، انتخاب ظرف مناسب است. ظرفی که برای سرو پلو مورد استفاده قرار میگیرد، باید پهن و کمی عمیق باشد که به راحتی بتوان پلو را داخل آن سرو کرد.
بعد از انتخاب ظرف، میتوان به تهیه پلو پرداخت. برای تهیه پلو، میتوانید از دو نوع برنج معمولی یا سیلیبسمتی استفاده کنید. پس از شستشوی برنج، آن را در آب پیاز سرخ شده و نمک به مدت حداقل یک ساعت خیس کنید.
بعد از آماده سازی برنج، میتوانید آن را در دیگ یا قوری برای پخت به این شکل تهیه کنید: ابتدا برنج را در دیگ مورد نظر خود به همراه آب و یک قاشق غذاخوری نمک بریزید و به مدت 30 دقیقه بجوشانید. سپس آب دیگری را به آن اضافه کنید و دیگر حرارت را کم کنید. پس از گذشت حدود 20 دقیقه، برنج درست میشود و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
حالا میتوانید پلو را در ظرف منتخب خود قرار دهید و با فسنجان سرو کنید. پلو باید به صورت مرتب و زیبا در ظرف قرار بگیرد تا ظاهر آن، زیبایی خاصی به سفره شما ببخشد. برخلاف شناخت عمومی، در پخت فسنجان از سس فسنجان بیشتری استفاده میشود و پیشنهاد میشود که پلو نیز در مقدار کمتری نسبت به سفیده باشد.
آماده کردن گوشت قلقلی برای فسنجان
یکی از غذاهای پرطرفدار در فصل سرما، فسنجان است. فسنجان یک غذای خوشمزه و محبوب از سفرههای ایرانی است که با استفاده از مواد اصلی مرغ و گردو تهیه میشود. اما با توجه به تنوع در تهیه و تنظیم فسنجان، از این غذا با مرغ،فسنجان با گوشت قلقلی نیز مزهای متفاوت دارد.
برای آماده کردن گوشت قلقلی برای فسنجان، ابتدا باید گوشت را تهیه کرد. بهتر است از گوشت سینه یا ران استفاده شود و پس از خرد کردن به قطعات کوچک تقسیم میشود. سپس باید گوشت را به همراه نمک، فلفل، زردچوبه و پودر گردو داخل یک دیگ بزرگ قرار دهید و به همراه یک بصل خرد شده و روغن زیتون بر روی حرارت نمایید.
این مرحله از تهیه گوشت قلقلی برای فسنجان باید به مدت حدود ۲۰ دقیقه ادامه پیدا کند تا گوشت کاملا پخته شود و آماده استفاده در فسنجان شود. حتی میتوانید از لیموترش و یا آب پرتقال در این مرحله برای اضافه کردن مزهی خاص به گوشت قلقلی استفاده کنید و حسابی طعم گوشت را بهبود ببخشید.
در نهایت گوشت قلقلی آماده شده به همراه سایر اجزای فسنجان، مانند گردو، انجیر خشک، نارنج یا آبلیمو، با برگ گشنیز و یا تره عوضی در دیگی مخصوص فسنجان پخته میشود. البته اگر قصد دارید فسنجان خوارکی درست کنید، میتوانید از گوجه فرنگی نیز در این پیش غذا استفاده کنید. همچنین نکته مهم این است که در هنگام سرو، فسنجان به همراه برنج و سبزی خوراکیهای دیگر، مثل سیر تزئینی، نوش جان کنید.
سرکه چیست و چگونه در فسنجان استفاده می شود؟
سرکه یکی از انواع فرآوردههای حاصل از تبدیل الکلی سرکهسازانه میباشد. این ماده از طریق تبدیل الکلی انواع مواد غذایی مانند انواع میوهها، شیرینیها و غیره تهیه میشود. در سرکه حاوی اسید است که در حدود 5% تا 6% عیار دارد. همچنین اسید استیک و فولیک اسید نیز در سرکه وجود دارد.
سرکه به عنوان یکی از اجزای اصلی غذای ایرانی در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از غذاهایی که سرکه در آن استفاده میشود، فسنجان است. فسنجان یک غذای محلی ایرانی است که به صورت سنتی از انواع مشخصی از میوهها مانند انجیر و زرشک تهیه می شود. برای تهیه فسنجان نیز سرکه برای شیرین شدن آن به آن اضافه میشود.
برای تهیه فسنجان با سرکه باید در ابتدا مواد غذایی را تهیه کرد، سپس برای شیرین شدن آن سرکه به آن اضافه میشود. برای تهیه فسنجان با سرکه باید برگ میانی انجیر را پاک کرده و آن را به قطعات کوچک تقسیم کرده و در مقداری زرشک که به صورت خشک و پاک شدهاست اضافه کرده و به مدت 1 تا 2 ساعت نگهداری کرده تا اسید سرکه فرآیند شیرین شدن را به وجود آورد.
بعد از گذشت زمان لازم باید آن را به روی حرارت قرار داد و به مدت حدود 30 تا 40 دقیقه مدام به آرامی بپزانید. در نهایت فسنجان با سرکه آماده است و میتوانید آن را با برنج سفید سرو کرده و از آن با همراه دوستانتان لذت ببرید.
طرز تهیه پیاز برای فسنجان
برای تهیه پیاز برای فسنجان در ابتدا باید پیاز را به صورت خرد شده برش داده و در تابه ای با روغن زیتون روی حرارت قرار دهید. پس از گذشت حدود چند دقیقه، با توجه به رنگ پیاز، نمک و فلفل به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا همگی با هم حداکثر ترکیب شوند.
پس از این کار می توانید سبزیجات خود را در فصل مورد نظر اضافه کنید، برای مثال در فصل بهار از تره و شنبلیله و در فصل پاییز از توت فرنگی و نعنا خشک استفاده کنید. در هر صورت سبزیجات را به مواد دیگر اضافه کرده و به مدت چند دقیقه بپزید.
پس از این کار، می توانید پوره گردو را به تابه اضافه کنید و همه چیز را با هم ترکیب کنید تا شیرینی و عطر خاص فسنجان شکل بگیرد. در طول پخت و پز فسنجان، رنگ آن به تدریج تغییر می کند و وقتی به رنگ قهوه ای تیره می رسد، منظور از آن این است که غذا حاضر است.
در نهایت، فسنجان را با برنج سفید روی سفره روان کرده و از آن به همراه مرغ یا جوجه تشکیل شده انجام داد. پیاز به داخل فسنجان نیز اضافه شده و به همراه دیگر مواد موجود در غذا عطر و طعم خاصی به فسنجان می دهد.