طرز تهیه فرنی با شیر خشک برای نوزادان
تهیه فرنی با شیر خشک یک غذای کامل و سالم برای نوزادان است. در این غذا، شیر خشک به عنوان ماده اصلی استفاده میشود که به دلیل دارا بودن تمامی مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و تقویت جسمی نوزاد، جایگزین شیر مادر یا شیر فرمولی مناسبی است. طرز تهیه فرنی با شیر خشک بسیار سادهاست و در ادامه مراحل آن را بررسی خواهیم کرد.
ابتدا باید یک قاشق چایخوری از شیر خشک را در یک لیوان آب جوش حل کنید و به آرامی با چنگال هم بزنید. سپس به آن چند قاشق از آرد نخودچی، یک قاشق کم کره نرم، کمی نمک و شکر کم اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
در مرحله بعد، آردبرنج به مقداری کافی را در قوری به همراه آب جوش بیلوبیلو کنید و با چهار یا پنج قاشق از خلال پشت پلاستیکی روی صفحه دهانه قرار دهید. سپس مخلوط شیر خشک و آرد را به تدریج به خلال برنج اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. در صورت لزوم، میتوانید کمی آب بیشتر اضافه کنید تا مخلوط نیمی رقیق شود.
حالا نوبت به پخت کردن فرنی رسیده است. برای این کار، یک قاشق روغن را در تابه داغ کنید و مخلوط فرنی را به ضخامتی حدود یک سانتیمتر بر روی پایه تابه پهن کنید. به مدت چند دقیقه از هر دو طرف به آرامی آن را بپزید تا سطح آن طلایی شود. سپس از آتش بردارید و آن را بر روی دستمال کاغذی برگردانید.
در نهایت، فرنی را با چند قاشق شیر و کمی پودر کنجد سرو کنید. بهتر است این غذا را طبق نیاز نوزاد، روزانه یک تا دو بار، به مقدار مناسبی، سرو کنید. با این کار، نه تنها برای رشد سالم نوزادان، بلکه به عنوان یک غذای خوشمزه و سرشار از مواد مغذی در بین بزرگسالان نیز مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
مواد لازم برای تهیه فرنی با شیر خشک
برای تهیه فرنی با شیر خشک، ابتدا موادی مانند شیر خشک، آرد، بیکینگ پودر، هل، تخم مرغ، نمک، شکر و روغن نیاز داریم.
برای شروع، دو قاشق غذاخوری شیر خشک را در یک لیوان آب جوشانده و آن را به دمای متوسط سرخ کنید. سپس آرد و بیکینگ پودر را در یک ظرف با هم مخلوط کرده و به محتوای شیر خشک اضافه کنید. سپس هل و تخم مرغ را اضافه کرده و همه را به شدت با هم مخلوط کنید تا تمامی مواد به هم بریزند.
سپس به تدریج آب دمای کم اضافه کرده تا یک خمیر سفتی ایجاد شود. سپس با یک چاقو، به شکل های مورد نظرتراش کنید، بعد آنها را در روغن سرخ کرده و به همراه شیر خشک سرو کنید.
نهایتا، برای تزئین، میتوانید موادی مانند شکر پودر، دانههای نارگیل خرد شده و پودر کاکائو بر روی فرنی خود اضافه کنید. البته باید توجه داشت که فرنی با شیر خشک به دلیل بافت چسبناک خود بسیار خوشمزه است و شما میتوانید برای خود یک خوراک بسیار لذیذ و خوشایند به این روش تهیه کنید.
مراحل تهیه فرنی با شیر خشک
برای تهیه فرنی با شیر خشک، ابتدا لازم است تمامی مواد لازم را آماده کنید. برای این منظور، باید 200 گرم فرنی، 150 گرم شیر خشک، 3 عدد تخم مرغ، 2 قاشق غذاخوری شکر، 2 قاشق غذاخوری روغن، یک لیوان آب و یک قاشق چایخوری وانیل را آماده کنید.
پس از آماده کردن مواد، ابتدا فرنی را در ظرف مناسبی قرار داده و به مدت چند دقیقه آن را درون فر قرار دهید تا خوب پخته شود و رنگ طلایی به خود بگیرد.
سپس شیر خشک را با استفاده از آب گرم وین میکس کرده و به فرنی اضافه کنید. سپس تخم مرغ را درون ظرف خودکار زیر نیم کاسه آب جوش میگذاریم و بر روی آن راه میدهیم تا وایتش جمع شود. سپس شکر را به تخم مرغ اضافه کنید و مواد را به خوبی میکس کنید.
حال وانیل و روغن را به مواد اضافه کرده و مجددا به خوبی میکس کنید. سپس همه مواد را با هم به خوبی میکس کنید تا به یکدیگر الحاق شوند. حال میتوانید مخلوط را به کیک فرم خود بریزید و مدت 35 دقیقه درون فر قرار دهید. پس از گذشت این 35 دقیقه، میتوانید فرنی با شیر خشک خود را با محکم کردن روی آن با انگشت امتحان کنید تا مطمئن شوید که درست پخته شده است. سپس میتوانید آن را از فر خارج کنید و سرو کنید.
نکات مهم در تهیه فرنی با شیر خشک
تهیه فرنی با شیر خشک یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب در بین خانوادههاست. برای تهیه این دسر نیاز به چند مواد اولیه از جمله شیر خشک، آرد، شکر و بیکینگ پودر داریم. در ادامه نکات مهم در تهیه فرنی با شیر خشک را بیان میکنیم.
1- استفاده از شیر خشک باکیفیت: مهمترین نکته در تهیه فرنی با شیر خشک استفاده از شیر خشک باکیفیت و خوب است. برای این کار بهتر است از شیر خشکی با نام تجاری معتبر استفاده کنید.
2- استفاده از تخم مرغ: برای دادن طعم و کیفیت بهتر به فرنی میتوانید از تخم مرغ استفاده کنید. برای این کار تخم مرغ را با شیر خشک و شکر خوب مخلوط کرده و سپس به مایهی خود اضافه کنید.
3- استفاده از بیکینگ پودر: استفاده از بیکینگ پودر در تهیه فرنی با شیر خشک مهم است. بیکینگ پودر دارای خصوصیاتی است که در ترکیب فرنیها به افزایش حجم آنها کمک میکند.
4- درجه حرارت مخلوط: برای تهیه فرنی با شیر خشک باید مخلوط را به درجهی حرارت مناسبی برسانید. درجهی حرارت زیاد میتواند باعث ترش شدن مایهی فرنی شود در حالی که درجهی حرارت پایین نیز باعث شده که مایهی فرنی به خوبی پخته نشود.
5- نحوهی پخت: با توجه به مایهی فرنی با شیر خشک باید نحوهی پخت آن را تعیین کنید. روش پخت بسته به شکل فرنی شما ممکن است تغییر کند. اگر از قالب سیلندری استفاده میکنید، فرنی را در فر داغ درجهی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پخته کنید. اگر از قالب مستطیل استفاده میکنید، فرنی را در درجهی حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد برای ۳۰ تا ۳۵ دقیقه پخته کنید.
با رعایت این نکات میتوانید از تهیه یک فرنی با شیر خشک خوشمزه و باکیفیت لذت ببرید.
ترکیب فرنی با شیر خشک با مواد دیگر
ترکیب فرنی با شیر خشک یکی از روشهای محبوب برای تهیه دسر و شیرینیهای خوشمزه است. این ترکیب، علاوه بر افزایش مزه و غذایی وعده غذایی، باعث افزایش نرمی و خوشمزه بودن دسرها و شیرینیهایی میشود که با استفاده از آن تهیه میشوند.
بهطور کلی شیر خشک در این ترکیب بهعنوان جایگزین شیر تازه مورد استفاده قرار میگیرد. این مواد با هم بهعنوان ترکیبی موثر در تهیه دسر و شیرینیهای مختلفی بهکار میروند. از جمله دسرهایی که با استفاده از این ترکیب حاصل میشوند، میتوان به دسر مغزپسته، پنیرک و دسر تفاله نارگیل اشاره کرد.
بعضی از طرز تهیههای این دسرها شامل این است که شیر خشک، مایع کننده، پودر کاکائو و شکر را با هم مخلوط کرده و سپس آن را به مواد دیگر اضافه کرده و مخلوط کرده و در نهایت در یخچال قرار داد. همچنین، در برخی دسرها از ترکیب فرنی با شیر خشک بهعنوان یک لایه جداگانه در داخل دسر استفاده میشود.
بهطور خلاصه، ترکیب فرنی با شیر خشک باعث افزایش مزه و بوی محصولات شیرینیپزی شده و در کنار آن باعث افزایش غذایی آنها میشود. این ترکیب میتواند بهعنوان جایگزینی برای شیر تازه در دسرها و شیرینیهای مختلف بکار گرفته شود و پرطرفداری خود را در میان خورندگان بهویژه کودکان پیدا کرده است.
امکان استفاده از شیر خشک جایگزین شیر طبیعی
شیر خشک یکی از جایگزین های شیر طبیعی برای تامین نیاز شیرخواران است. این نوع شیر به صورت پودری تولید شده و می تواند در فضای خشک و بسته بندی شده، برای مدت طولانی نگهداری شود.
استفاده از شیر خشک در مواردی که شیر طبیعی در دسترس نیست، به عنوان یک جایگزین مناسب شناخته شده است. این نوع شیر شامل تمامی مواد غذایی ورودی مورد نیاز شیرخواران است و برای رشد و توسعه سالم آنها اساسی است. همچنین، این شیر حاوی آنزیم ها، ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها است که می تواند به سلامت و رشد سالم شیرخوار کمک کند.
شیر خشک در مقایسه با شیر طبیعی، دارای عمر مفید بیشتر است و بدون نیاز به یخچال نگهداری می شود. این به معنای این است که می تواند به راحتی در هنگام سفر، کمپینگ و دیگر مواردی که امکان استفاده از شیر طبیعی نیست، استفاده شود.
استفاده از شیر خشک باید با توجه به دستورالعمل های تهیه و مصرف آن صورت پذیرد. همچنین، در صورتی که شیرخواری به شیر خشک عادت کند، بهتر است در مراحل پرورش بعدی، از شیر طبیعی استفاده شود تا سلامت و توسعه مناسب فرزند تامین شود.
در کل، شیر خشک به عنوان یک جایگزین مناسب و قابل اعتماد برای شیرطبیعی برای مواردی که شیرطبیعی در دسترس نیست، شناخته شده است و می تواند به رشد و توسعه سالم شیرخواران کمک کند.