طرز تهیه غذای افغانی قابلی پلو

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه غذای افغانی قابلی پلو

قابلی پلو یکی از پرطرفدارترین غذاهای مرسوم در افغانستان است که با استفاده از برنج، حبوبات، گوشت و سبزیجات تهیه می‌شود. در این غذا، برنج با همراه حبوبات و گوشت از پیش پخته شده و بعد در لایه بر روی هم قرار می‌گیرند.

کمی از گوشت به صورت ترد شده و داغ کرده شده به غذا افزوده می‌شود تا طعم و مزه خوبی به پلو داده شود. این غذا برای پختن بهتر نیز باید در قابلی پاره شده باشد که این امر طعم و عطر دلچسبی به غذا اضافه می‌کند.

سبزیجات نیز برای جلوگیری از خشک شدن برنج به غذا اضافه می‌شوند. معمولاً تره و ریحان به عنوان سبزیجات استفاده می‌شوند.

سرخ کردن پیاز نیز از دیگر مهمترین قسمت‌های تهیه قابلی پلوست. با این کار، به غذا عطر و طعم خوبی اضافه می‌شود.

به طور کلی، تهیه و پخت قابلی پلو نیز مثل هر غذای دیگری نیازمند صبر، دقت و حوصله است، اما نتیجه نهایی تلاش برای پختن آن، می‌تواند باعث شادی و رضایت دل شما و عزیزان شما باشد.



مواد لازم برای تهیه قابلی پلو

برای تهیه قابلی پلو، در ابتدا نیاز به مواد اولیه مختلفی داریم که باید آنها را آماده کنیم. یکی از مهمترین مواد این غذا برنج است که باید قبل از پخت کاملاً شسته و در آب خیسانده شود. برای تهیه قابلی پلو همچنین لوبیا چیتی، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، روغن، زعفران، نمک، فلفل و آب لازم است.

لوبیا چیتی از قبل در آب خیسانده شده باید در حرارت شدید مقوی و مقلی شود تا زمان پخت برنج، لوبیا نرم شود. پس از پخت لوبیا، گوشت چرخ‌کرده را با پیاز که خرد شده است، در روغن تفت می‌دهیم تا گوشت کاملاً سرخ شود. در مرحله بعد، برنج شسته شده را به آب خیسانده شده اضافه کرده و چند دقیقه در آب جوش پخته شود.

حال برای تهیه قابلی پلو، باید 2/1 از برنج پخته شده را در ظرف مناسبی به همراه لوبیا چیتی، گوشت چرخ‌کرده و پیاز قرار داده و با اضافه کردن زعفران به صورت مخلوط با آب و استفاده از نمک و فلفل بهمراه یک پیمانه آب، برای خاموش کردن قابلی پلو روی حرارت ملایمی قرار می‌دهیم تا زمانی که آب جذب شده و برنجی که کمی سفت مانده است نرم شود. با تزئین نمودن ظرف قابلی پلو با برگ‌های نعناع و دمنوش یا آبلیمو، پلو آماده تقدیم به میهمانان است.



نحوه آماده‌سازی قابلی پلو

آماده‌سازی قابلی پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که طعم و شکل بسیار خوبی دارد. این غذا با استفاده از برنج، گوشت و مواد دیگر تهیه می‌شود. در ادامه به نحوه آماده‌سازی قابلی پلو اشاره می‌کنیم:

ابتدا باید برنج را جهت آماده‌سازی قابلی پلو به مدت نیمی از قبل خیس بریزید. سپس گوشت را برش‌های کوچک تری برش داده و با اضافه کردن نمک، فلفل سیاه و روغن، در یک تابه تفت می‌دهیم تا از روی آن رنگ قهوه‌ای برجسته شود.

در مرحله بعد باید پیاز را تکه تکه خرد کنید و در تابه‌ی دیگری با یک قاشق روغن تفت بدهید تا سبک شود و رنگ به دست آورد.

سپس یک سیر را به صورت خردشده همراه با یک قاشق روغن درست کرده و به سبزیجات اضافه کنید. به این ترتیب طعم و آرمایش قابلی پلو کامل خواهد شد.

تخم مرغ را نیز پخته و با سبزیجات و گوشت تفت داده شده مخلوط کنید.

اکنون برنج را با آب فراوان و نمک به مدت ۱۰ دقیقه در دیگ بزرگی نیم‌پر آب جوش بگذارید تا دست کشیده و آماده بشود و سپس در مرحله آخر نصف برنج را در قابلی چینی قراردهید و به ترتیب گوشت، سیر و سبزیجات را روی آن قرار دهید. به این ترتیب دوباره برنج را ریخته و با یک لواشک بر روی آن تا سطحی تقریباً مسطح درست کنید. حال آن را برای پخت در فر بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه در دمای ۲۲۵ درجه سانتیگراد پخت کنید. همچنین، می‌توانید قابلی پلو را به روش پلو با خلال نیز آماده کنید. در این روش، به جای تخم مرغ، خلال اضافه می‌شود.



نکاتی که در طبخ قابلی پلو باید رعایت شود

یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب ایرانیان، قابلی پلو است که توسط خانم‌ها و آقایان به طور بی‌شمار در قالبی متفاوت و با طعم‌های مختلف در سطح کشور تهیه می‌شود. اما برای رسیدن به نتیجه‌ی با کیفیت در طبخ قابلی پلو، باید به چند نکته مهم توجه داشت و رعایت کرد.

نکته‌ی اول که برای طبخ قابلی پلو بسیار مهم است، استفاده از برنج مناسب است. برنج باید مناسب و با کیفیت باشد و در نوع خود فرق دارد. نوع برنج هاشمی به عنوان مناسب‌ترین برنج برای طبخ قابلی پلو شناخته شده است. باید برنج را بعد از شستن به مدت حداقل یک ساعت خیس کنید.

نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد استفاده از گوشت با کیفیت است. گوشت قرمز با کیفیت را می‌توانید با دیدن نوع گوشتی که در دسترس دارید با کیفیت‌ترین نوع آن را انتخاب کنید. گوشت خوب در نکات اصلی آن قنادی باید باشد؛ در غیر این صورت احتمالاً سختی و اتلاف تجربه در قابلی پلو که در پختن استفاده می شود را تجربه خواهید کرد.

یکی دیگر از نکاتی که در طبخ قابلی پلو باید رعایت شود حرارت است. پخت در حرارت مناسب حرکت مواد موجود در آن را برای دستیابی به طعم، بو و فرم صحیح افزایش می‌دهد. پخت طعم به citral اضافه می کند که نوع خاصی از روغن، لیمویی و پرماکس عصاره لیمو و یا عصاره miniketle است. با استفاده از یک قوری کوچک، آن را به غذا اضافه کنید و با مواد دیگر مخلوط کنید.

در نهایت هم باید به رعایت نکته‌ی مربوط به پختن در وعده‌ی ناهار یا شام با توجه به زمان مناسب اشاره کرد. قابلی پلو را باید به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه درون قابلی پلو پخت کرد و در زمان مناسب سرو کنید. با رعایت این نکات، می‌توانید یک قابلی پلو بسیار خوشمزه و باکیفیت تهیه کنید که توانسته‌ از بین انواع غذاهای ایرانی جا خود را خلاقانه دستکاری کند.



رایج‌ترین روشهای سرو قابلی پلو

سرو قابلی پلو یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است که در بیشتر رستوران‌ها و خانه‌های ایرانی سرو می‌شود. به عنوان یک آشپز حرفه‌ای برای طبخ این غذا نیاز است که چندین روش طبخ را بشناسید. در ادامه با رایج‌ترین روشها برای سرو قابلی پلو آشنا می‌شویم.

رایج‌ترین روش برای طبخ سرو قابلی پلو، استفاده از انواع قابلی مختلف است. از قابلی سیاه تا قابلی مو که به هر کدام از آن‌ها کمی تفاوت ویژه دارد. طبخ سروی قابلی در کنار دستور پخت پلو هم تاثیر بسیاری روی طعم غذای نهایی خواهد داشت. برای طبخ سرو قابلی پلو، ابتدا قابلی‌ها را در آب جوش قرار داده و نصف پخت کرده، سپس به پلو اضافه می‌کنیم.

روش دیگری که برای طبخ سرو قابلی پلو استفاده می‌شود، استفاده از پخت قابلی برای نخودچی در پلو است. در این روش، از قابلی سفید استفاده می‌شود و آن را در آب جوش قرار داده و پس از پخت آن را تف کرده و به پلو اضافه می‌کنیم. با این روش سرو قابلی پلو طعم مطلوبی خواهد داشت و برای طعم دهی به پلو نیز کاربرد دارد.

روش سومی که معمولا برای طبخ سرو قابلی پلو مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده از آب مرغ است. با این روش، قابلی‌های سیاه را در آب جوش انداخته و بعد از پخت آن‌ها، آب داخل پلو افزوده می‌شود. این روش بیشتر برای دادن طعم و رنگ به پلو استفاده می‌شود.

از هر یک از روش‌های بالا برای طبخ سرو قابلی پلو و همچنین افزودن به پلو، می‌توان استفاده کرد. اما در همه موارد، در طبخ سرو قابلی پلو به ترتیب زمان پخت قابلی‌ها و همچنین میزان مصرف آن در پلو حساسیت وجود دارد. لذا برای طبخ بهتر این غذا، بهتر است از برخی نکات آشپزی پیروی کرد.



تنوعی که با افزودن مواد مختلف به قابلی پلو ایجاد می‌شود

غذای پلو یکی از غذاهای مهم و پرمصرف در فرهنگ غذایی ایرانی است. این غذا با استفاده از برنج، گوشت، مرغ و خورشت‌های مختلف تهیه می‌شود و می‌توان با اضافه کردن مواد مختلف به آن، تنوع و مزه‌های متفاوتی به آن بخشید.

با افزودن دوغ، سیر، پیاز و زردچوبه به پلو، طعم خوشمزه‌ای ایجاد می‌شود که برای خوردن با گوشت قرمز یا عدس پیشنهاد می‌شود. در صورتی که به پلو اجازه دهید که کمی سوخته شود، طعمش بهتر می‌شود.

اضافه کردن مغز پسته، زعفران و کشمش به پلو، به آن طعم شیرین و خوشمزه‌ای می‌دهد. این نوع پلو، برای سرو در مهمانی‌ها و جشن‌های خانوادگی مناسب است.

با اضافه کردن لوبیا سبز، فلفل دلمه‌ای، بادمجان و آجیل به پلو، آن را به یک غذای کامل و سرشار از مواد مغذی تبدیل می‌کند. همچنین با افزودن این مواد به پلو، به آن طعم تلخی نیز اضافه می‌شود که افرادی که به طعم‌های تلخ علاقه دارند، از این نوع پلو خوششان می‌آید.

به طور کلی، افزودن مواد مختلف به پلو، می‌تواند به آن طعم و مزه‌های متفاوتی بخشید و برای افرادی که به تنوع در غذاها علاقه دارند، گزینه‌ی عالی باشد. همچنین با اضافه کردن مواد مختلف، پلو به یک غذای کامل تبدیل می‌شود که در همه طبقات جامعه ایرانی مصرف می‌شود.



اصول استفاده از انواع چاقوی مختلف در برش مواد قابلی پلو

برش مواد قابلی پلو یکی از اصلی‌ترین کارها در آشپزی ایرانی است. برای برش صحیح این مواد، استفاده از انواع مختلف چاقو‌ها ضروری است. در ادامه به معرفی انواع چاقو‌ها و روش استفاده از آن‌ها در برش مواد قابلی پلو پرداخته خواهد شد.

1- چاقوی سرخ کن: چاقوی سرخ کن برای برش موادی با پوست سفت و سخت مانند کدو، کدو حلوایی و پنیر سخت مناسب است. برای سرخ کردن این مواد نامناسب استفاده کنید تا با استفاده از این چاقو، بتوانید آن‌ها را به قطعاتی برش دهید که بعداً به راحتی بپزند.

2- چاقوی رئیدنت: این چاقوی بلند و نوک تیز برای برش موادی با پوست نرم و مثلثی مانند کدوی دیمه و سبزیجات فصلی نظیر سیر و پیاز مناسب است. با استفاده از این چاقو، می‌توانید از روی این مواد برش‌هایی گرد و نازک بردارید.

3- چاقوی شکاری: این چاقوی بلند و نوک تیز مناسب برای برش موادی با سطح صاف و پوست باریک مانند بادمجان، فلفل دلمه‌ای و دانه‌های نارگیل است. با استفاده از این چاقو، می‌توانید مواد را به قطعاتی مربعی یا مستطیلی برش دهید.

4- چاقوی اسلایسر: چاقوی اسلایسر برای برش موادی با سطح صاف و باریک مانند کدو و سبزیجات فصلیی مانند تره فرنگی و حصیری مناسب است. با استفاده از این چاقو می‌توانید مواد را به برش‌های بسیار نازک و باریک تقسیم کنید.

در نهایت با توجه به نوع ماده قابلی پلو، ظرفیت فرد شما و همچنین مهارت در برش، می‌توانید یک یا چند چاقو را انتخاب کنید و از آن‌ها بهره‌برداری کنید. یادآوری می‌شود که همیشه برای کار کردن با چاقو، باید احتیاط و ایمنی لازم را بکار برده و چاقو را با دقت و صحیح برای برش مورد نظر استفاده کنید.