1. سالاد کدو سبز
سالاد کدو سبز یکی از سالادهای خوشمزه و سالم برای فصل پاییز و زمستان است. در این سالاد از کدو سبز تازه و سالم استفاده میشود. کدو سبز یکی از محصولات موجود در فصل پاییز است که سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مهمی نظیر پتاسیم، منیزیم، آهن و بتاکاروتن است. همچنین، کدو سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماریهای قلبی نیز میشود.
برای تهیه این سالاد، بهتر است از کدو سبز تازه و سالم استفاده شود. کدو سبز را میتوان پوست داشت یا پوستدار تهیه کرد. برای تهیه این سالاد، ابتدا کدو سبز را تمیز کرده و پوست آن را خارج میکنیم. سپس کدو سبز را با چاقو به قطعات کوچک خرد میکنیم و درون یک کاسه بریزیم.
در مرحله بعدی، به کدو سبز چند مواد دیگر اضافه میکنیم. مواد اضافی شامل پیاز ترکی، گوجه فرنگی تازه، سیب ترش، فلفل دلمه ای قرمز و سیر بوده و باعث ایجاد طعم و عطر خوشمزه و تازه برای سالاد میشود. همچنین، بهتر است برای اضافه کردن طعم و عطر، از نعناع تازه هم استفاده کنیم.
در مرحله آخر، به سالاد کدو سبز ادویههایی مانند نمک، فلفل سیاه و برگهای جرجیر تازه اضافه میشود. طعم خوب و متعادل، تازگی و کمک به پیشگیری از بیماریهای مختلف، سالاد کدو سبز را به یکی از نوشیدنیهای سالم و خوشمزه تبدیل میکند.
2. کدو سبز سرخ شده با نعناع
کدو سبز یکی از میوه هایی است که در فصل پاییز به وفور در دسترس است و از طعم خوبی برخوردار است. از آنجایی که این میوه دارای خواص صحی است، می توانید با خوردن آن دانه ها را کنترل کنید و به مصرف آب نسبتاً زیاد مجوز دادید. در این مقاله به طرز تهیه کدو سبز سرخ شده با نعناع پرداخته خواهد شد.
برای اینکه کدو سبز را رنگی سرخ کنید، ابتدا آن را برش داده و پوره کنید، سپس در تابه با روغن ماهیچه (آنچه روغن زیتون چندی می توان استفاده کرد) چربی را داغ کنید. هنگامی که روغن داغ شد، پوره کدو سبز را به تابه اضافه کرده و آن را با یک قاشق خوراکی مخلوط کنید تا روان شود و به طور کامل بپزد. سپس برای حدود 10 دقیقه گرم شود و قرار دهید.
نعناع بهترین موادی است که برای تزئین کدو سبز سرخ شده استفاده می شود. برای آماده کردن نعناع، بهتر است از برگ های تازه استفاده کنید و آن ها را ریزکردنده کنید. سپس آنها را بر روی کدو سبز سرخ شده قرار دهید. نعناع عطر و طعم تازه ای به غذا می دهد و به تبع آن پوست شما را روشن و شاداب نگه می دارد.
این یک طبقه نوید است که در عین سادگی با طعم و ظاهر عجیب و جذابی همراه است. در کنار این یک پیدا کردن در تمام فصول سال و برای همه سنین است. کدو سبز سرخ شده با نعناع با دوخت شدن میوه های قاطی شده با گیاهان آمیخته می شود و یک غذای خوشمزه و سالم می شود که برای عشق خوردن آن آماده می شود.
3. کدو سبز پخته شده با زعفران و پیاز
کدو سبز یکی از محبوب ترین صیفی جات در فصل پاییز است و بسیاری از خانواده ها آن را به عنوان یکی از مهم ترین غذاهای کم کالری خود استفاده می کنند. این صیفی جات باعث افزایش سلامتی، برطرف شدن مشکلات هضمی و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
یکی از روش های ساده و خوشمزه تهیه کدو سبز، پخت آن با زعفران و پیاز است. برای این کار بهتر است ابتدا یک کدو سبز را با دویدن و شستشو، خشک کنید. سپس آن را به صورت همراه با پوست در برابر پایه ای یک صفحه نچسب قرار دهید و با یک کیفیت خوبی از آن حدود یک اینچ از گوشت آن را برید.
سپس یک پیاز بزرگ را به ریزی برش دهید و در یک قابلمه بریزید. بعد از آن، یک قاشق چایخوری زعفران را در دو قاشق غذاخوری آب خنک حل کرده و آن را به پیاز اضافه کنید. بعد از آن نیم قاشق چایخوری زعفران دیگر را با 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون و 2 قاشق غذاخوری آب لیمو ترکیب کرده و به روی کدو بریزید.
حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و تا زمانی که کدو سبز بپزد، پلوی زعفرانی کدو را پخته کنید. با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری رب، یک قاشق چایخوری پودر سیر و نمک و فلفل طعم پلوی کدو را تنظیم کنید. هنگام سرو، می توانید آن را با یک سالاد ترشی ترش و یا خامه سفید دور پلوی زعفرانی کدو تزئین کنید. با این روش در کمتر از یک ساعت، غذای پر با ارزش، سالم و خوشمزه خود را تهیه کنید.
4. باگت کدو سبز با پنیر فتا
باگت کدو سبز با پنیر فتا یک غذای بسیار محبوب و خوشمزه است که از اصلیترین مواد آن، کدوسبز استفاده میشود. این غذایی سبک، خوشمزه و شاداب که با مزهای فوقالعاده میآید، برای صبحانه، ناهار و شام میتواند بسیار خوب باشد و البته برای برگزاری جشنها و مهمانیهای کوچک نیز بسیار مناسب است.
باگت کدو سبز با پنیر فتا دستور آسانی دارد و بدون نیاز به تجهیزات خاصی آماده میشود. برای تهیه این غذا، ابتدا کدوسبز را با یک شفت یا سایشر رنده کنید و پس از اینکه آّب کدوسبز را به خوبی خارج کردید، آن را با تخم مرغ، نمک، فلفل و یک مقدار پودر آویشن مخلوط کنید.
سپس باگت را در ظرفی تنگ و بلند قرار داده و خمیر کدو را بر روی آن پهن کنید. پس از آن پنیر فتا را روی خمیر کدو پهن کنید تا برای خود مصالحه کند. در ادامه، خمیر کدو را کنار پنیر فتا پهن کنید و در نهایت، با استفاده از کاغذ پارچهای، باگت را بپیچید و روی آن یک بقچه به هم بندید و درون فر روشن قرار دهید.
در حدود 30 تا 35 دقیقه پخت خواهد شد. پس از اینکه غذا پخت و آماده شده است، برای مدت 10 دقیقه صبر کنید تا سرد شود، سپس با قلمو روی سطح آن حاشیه را برش دهید. با همین روش برای برش دادن، غذایی خوشمزه و داغون تهیه کنید. این غذا پختن آن هر چند سخت نیست اما طعم آن خوشمزه و متفاوت است.
5. کرم کدو سبز با سبزیجات
کرم کدو سبز با سبزیجات یکی از غذاهای سالم و خوشمزه است که در فصل پاییز میتوان آن را به راحتی تهیه کرد. این غذا با استفاده از مواد غذایی سالم و پر از ویتامین ها، فیبر، پروتئین و دیگر مواد مغذی، برای بدن بسیار مفید است.
اولین ماده اصلی این غذا کدو سبز است که خاصیتهای فوقالعادهای برای بدن دارد. کدو سبز منبع غنی فیبر است که کمک میکند برای خالی کردن رودههای بدن. مصرف کدو سبز در این غذا همچنین به عنوان یک روش کاهش وزن مفید است. همچنین، کدو سبز باعث افزایش سطح سرمایهگذاری آهن، فسفر، پتاسیم، مگنزیم و ویتامین C میشود.
سبزیجاتی که برای تهیه این کرم استفاده میشود شامل پیاز، سیر، هویج، جعفری و سبزیجات سبز است. این سبزیجات همچنین حاوی بسیاری از مواد مغذی مثل فیبر، پروتئین، ویتامین C، ویتامین K و فولات هستند. پیاز همچنین حاوی کوئرستین است که قابلیت مقابله با التهابهای بدن را افزایش میدهد.
از دیگر مواردی که در این غذا استفاده میشود، شامل گردو و صنوبر است. این مواد غذایی باعث افزایش سطح اسیدهای چرب امگا ۳ میشوند که مفید برای قلب و عروق و کاهش التهاب بدن هستند. همچنین گردو و صنوبر باعث افزایش طعم و عطر غذا میشوند. در نهایت، این کرم سبزیجات با کراتین کرمی بالا تهیه میشود که خاصیت قابلیت هضم بالا دارد و با تمامی مواد غذایی، برای بدن بسیار مفید است.
6. پیره کدو سبز با سیر و زعفران
پیره کدو سبز با سیر و زعفران یک غذای ایرانی سنتی است که در فصل پاییز از کدو سبز تهیه میشود. این غذا به دلیل خواص پزشکی و مغذی بودن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. فرآیند تهیه این غذا نیز بسیار آسان و سریع است.
برای تهیه پیره کدو سبز با سیر و زعفران، ابتدا کدو سبز را خوردکی کرده و در قابلمه با سیر و آب یک ربع ساعت میپزیم. سپس زعفران را به آن اضافه کرده و برای چند دقیقه دیگر با حرارت کم میپزیم تا طعم و مزهی زعفران به داخل غذا نفوذ کند. در نهایت میتوان از روغن تخم گردو و سبزیجات برای تزیین پیره استفاده کرد.
پیره کدو سبز با سیر و زعفران خواص بسیار زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به کمک در درمان ناراحتیهای دستگاه گوارشی، تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از پوکی استخوان و کمک به تنظیم قند خون اشاره کرد.
در نهایت، پیره کدو سبز با سیر و زعفران یک غذایی مفید و خوشمزه است که به دلیل سادگی در تهیه و استفاده از مواد طبیعی خانگی، مورد علاقه افراد بسیاری قرار گرفته است. بهتر است همیشه از مواد خانگی و طبیعی استفاده کنیم تا از خواص غذایی بیشتری بهره ببریم.