1- طرز تهیه پلوی سبزی با برنج بدون گوشت و مرغ
پلوی سبزی با برنج بدون گوشت و مرغ، یکی از پرطرفدارترین انواع غذاهای گیاهی در کشور ماست و برای افرادی که از مصرف گوشت و مرغ خودداری می کنند، گزینه بسیار مناسبی است. این غذا با استفاده از سبزیجات و برنج درست میشود و در طعم و ارزش غذایی با پلوی مرغ و گوشت قابل مقایسه است.
جهت تهیه پلوی سبزی، ابتدا باید یک پیاز را به صورت ریز خرد کرده و در روغن تفت داده، سپس به آن سبزی خورشتی مورد نظر اضافه کرده و کمی تفت دهیم تا مزه و طعم خوبی به سبزی بدهیم. سپس با اضافه کردن یک قاشق چایخوری زعفران تا برگشت رنگ، ظاهر زیبایی به غذای ما میبخشیم. بعد از تفت دادن سبزی، برنج را سفت کرده و در آب جوش شده از قبل، پخته کنید. برنج در حین پختن بهتر است با میزان کمی ادویه جات مثل دارچین و همچنین نمک تنظیم شود.
در مرحله بعد، باید با استفاده از کمی روغن و زردچوبه، تند کردن یک پیاز دیگر را انجام دهیم. پس از درست شدن پیاز، آن را به برنج پخته شده اضافه کرده و آن را مخلوط نماییم. در انتها، سبزیهای تفت داده شده را به این ترکیب اضافه می کنیم و آن را به مدت چند دقیقه دیگر در حرارت ملایم، درون قابلمه پخته میکنیم.
در نهایت پلوی سبزی بدون گوشت و مرغ آماده خوردن است. میتوانید این غذا را با سالادی ساده از مواد تازه یا شوریجات جانبی مختلف مانند ماست، ترشی و... همراه کنید. این غذا برای خانوادههایی که از مصرف گوشت و مرغ خودداری میکنند، کاملا سالم محسوب میشود و باعث رضایت خورندگانش میشود.
2- طرز تهیه شله زرد با برنج بدون گوشت و مرغ
شله زرد یکی از غذاهای سنتی و محبوب اهوازی است که معمولاً با استفاده از گوشت یا مرغ تهیه میشود. اما در این رسپی، نحوه تهیه شله زرد بدون استفاده از گوشت و مرغ به شما آموزش داده میشود.
ابتدا برنج را به صورت معمول پخته و به یک ظرف انتقال داده و سپس آن را با گیاهان خشک شامل آویشن، زیره و دارچین مخلوط کرده و به مدت چند دقیقه دم داده تا عطر و طعم خوبی به برنج بدهند.
سپس پیاز و سیر را خرد کرده و در یک ماهیتابه با روغن گرم کرده و سرخ کنید. پس از سرخ کردن پیاز و سیر، نخودچی، لوبیا، هویج و آبگوشت را به آن اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه حرارت دهید.
بعد از این مرحله، شله زرد خود را حاصل کردهایم، به ماهیتابه البته. فقط کافی است که این مخلوط را به همراه نمک و فلفل به طعم دلخواه شما، با برنج مخلوط کرده و آن را روی حرارت شدید به مدت چند دقیقه بدون درپوش پخته و سپس آماده تقدیم به افراد خانواده خود باشید.
در نتیجه در کمترین زمان ممکن و با ساده ترین روش ممکن، شما هم میتوانید شله زردی را بدون استفاده از گوشت یا مرغ به دست آورید که طعم و عطر فوق العادهای دارد و به راحتی میتواند یک وعده ناهار مناسب برای خانواده شما باشد.
3- طرز تهیه برنج با ماست و سیر بدون گوشت و مرغ
برنج با ماست و سیر یکی از غذاهای ساده و لذیذ است که به دلیل سهولت تهیه و طعم خوشایندش، جزو غذاهای محبوب بسیاری از خانوادهها محسوب میشود. این غذا برای اینکه به صورت گیاهی باشد، بدون استفاده از گوشت و مرغ تهیه میشود.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید برنج را به صورت معمول به جوش آورده و آن را به صورتی که برای برنجهای سفید رهبری میشود، پخته شود و سپس روی آن مقداری روغن یا کره را بریزید و آن را با هم مخلوط کنید تا برنج نرم و خوشمزه شود.
سپس به جای گوشت یا مرغ، میتوانید از یکی از خامه، ماست یا پنیر سفید استفاده کنید. میتوان کمی سیر را رنده کرده و به مقدار مناسب به آن اضافه کرد تا طعم غذا بیشتر شود. سیر این امکان را به ما میدهد که به راحتی به دلخواهمان طعم و شوری مورد نظر را به این غذا بدهیم.
در نهایت، ترکیب برنج با ماست و سیر را بر روی بشقابهای سرو کنید. میتوانید مقداری کنجد نیز بر روی غذا بریزید تا طعمش بیشتر تنوع پیدا کند. این غذا در هر وعدهای از صبحانه تا شام میتواند مصرف شود و با طعم و دستور تهیه آن میتوان به دلخواهمان تغییراتی داد.
4- طرز تهیه پلو چینی با برنج بدون گوشت و مرغ
طرز تهیه پلو چینی با برنج بدون گوشت و مرغ در اصل به معنای تهیه یک غذای گیاهی و سبزیجاتی با روش چینی است. این پلو با استفاده از برنج، سبزیجات و موادی مانند سویا و فوفو مطهر تهیه میشود که در حالت کلی فوفو محصولی جالب برای این غذا به حساب میآید.
برای شروع، ابتدا برنج تمیزی را با آب شسته و بعد از اینکه آب آن روی آبها غلیظ و شفاف میشود، برای حداقل نیم ساعت در داخل آب قرار داده میشود. بهتر است که در این مرحله یک عدد پیاز را هم خرد کرده و پراکنده در برنج قرار دهید تا مزه طبیعی و خوشمزهای به پلو ببخشید.
در مرحله بعد، سبزیجات را به دلخواه انتخاب کنید. میتوان با انتخاب انواعی مانند تربچه، فلفل دلمهای، بترقال، نخود فرنگی و ماش یکسره از آنها استفاده کرد. سبزیجات خرد شده را در ظرفی انتخاب کرده و به داخل آن فوفو مطهر و سویا نیز اضافه کنید. در این مرحله همانند قبل پیاز را برای تمیزی و طبیعیتر شدن برنج مشخص شده، وارد مواد موجود در ظرف کنید.
حال بعد از اینکه برنج به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب قرار دارد، آن را با آب دیگری جایگزین کنید. برای هر پارت برنج، ۲ پارت آب را اضافه کرده و با حرارت بالا به جوش بیاورید. حالا بعد از جوشیدن آب، کف دیگ را با مداوم نگه داشتن غلطک، تخلیه کرده و برنجی که در این مرحله آماده شده بود را در دیگ قرار دهید.
در این مرحله گلاب یا روغن الی برنجی، روی برنج ریخته شود و باید برای تهیه کردن پلو چینی با برنج بدون گوشت و مرغ، آن را به صورت مداوم برای تبخیر آب روی حرارت قرار دهید تا پلو به شکلی کاملاً قرار بگیرد و به خوبی پخته شود. پلو چینی با برنج بدون گوشت و مرغ در مهرههایی کوچک خمرهای شکل، سفید و با مزهای سبک، فوقالعاده خوشمزه و شیرین به حساب میآید.
5- طرز تهیه برنج سیب زمینی با برنج بدون گوشت و مرغ
برنج سیب زمینی تنها یکی از انواع درجه یک با برنج بدون گوشت و مرغ است که برای سرو در فعالیتهای غذایی روزانه بسیار مناسب است. در این دستور، مواد اولیه شامل برنج سفید، سیبزمینی، پیاز، روغن و نمک است.
برای تهیه برنج سیب زمینی، برنج را به مدت نیم ساعت به آب بنشانید و سپس بهمراه نمک درون قابلمه به جوش بیاید. در هنگام جوش، حرارت را کم کنید و قابلمه را روی آتش خاموش بگذارید. برای پخت سیب زمینی، سیبزمینی را پوست کنید، آن را خردکنید و با پیاز روی حرارت قرار دهید. سپس روغن را به مواد اضافه کرده و آمادهخوردن کنید.
بعد از پخت سیبزمینی، آن را به برنج اضافه کنید و همه چیز را به دقت با هم مخلوط کنید. در نهایت، قابلمه را با یک دستمال و پوشش دهید و به مدت 15 تا 20 دقیقه بر روی حرارت قرار دهید تا برنج به صورت کامل پخته شود.
برنج سیب زمینی بسته به تفضیلات شما، میتواند به یک سوپ پُر کننده و خوشمزه تبدیل شود یا به صورت پیش غذا مورد استفاده قرار گیرد. اگر میخواهید طعم بازتابدهنده سیبزمینی بیشتری در برنج خود داشته باشید، میتوانید از بافت پودر شدهای که با سیبزمینی درست کردهاید استفاده کنید. این بافت حاوی فیبر، ویتامین C و پتاسیم است و میتواند به نحوه تهیه و طعم این دستور پرداخته شود.
6- طرز تهیه پلوی انگوری با برنج بدون گوشت و مرغ
پلوی انگوری با برنج بدون گوشت و مرغ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که میتوانید با استفاده از گلاب و انگور خود کشورمان به راحتی تهیه کنید. این پلو، یک غذای کامل و سرشار از مواد مغذی است که شامل برنج، انگور، پیاز، روغن و ادویهجات مختلف میشود.
برای تهیه این پلو، ابتدا باید برنج را با آب بشویید و در ظرفی با حجم مناسب قرار دهید. سپس انگور را از میان برداشته و با آب شسته و از دانههاش جدا کنید. در یک قابلمه، پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید، سپس به آن انگور اضافه کنید و کمی تفت دهید.
در مرحله بعد، برنج را به قابلمه اضافه کرده و با آرامش و کمی آب، روی آتش قرار بدهید تا آب جذب شود. سپس مقداری گلاب و ادویهجات مختلف همچون زعفران، نمک، فلفل سیاه و آویشن را به آن اضافه کرده و با آرامش به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا برنج به خوبی پخته شود.
پس از گذشت این مدت، پلوی انگوری با برنج بدون گوشت و مرغ آماده خوردن است. میتوان به آن رب گوجه فرنگی، نخود فرنگی، کلم پلویی و یا سالاد خیار ترش را اضافه کرد تا طعم آن بهتر شود. این پلو، یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی است که میتوانید در هر مهمانی و یا وعده ناهار یا شام سرو کنید.